Masennuksen suossa

Silti hyvä äiti

Hei!

Täällä kun on ollut keskustelua siitä mitä se oikea masennus on..

Itsellä kynnys hakea apua on ollut suuri. Kai sitä on ollut enimmäkseen niitä turhia pelkoja etten ole kehdannut hakea apua vaikka tiesin ettei kaikki ole omassa mielessä kohdallaan. Sitten kun viime perjantaina melkein romahdin, soitin akuuttiin numeroon jossa kerroin olevani masentunut, ollut jo vuoden. Kävin sitten tänään psykiatrian sairaanhoitajalla puhumassa tilanteesta joka on kovin monimutkainen. Itse kärsinyt lapsena perheväkivallasta, nuoruudessa paniikkihäiriöstä ja synnytyksen jälkeen masennuksesta niin hän varasi suoraan mulle lääkäriajan jossa katsottaisiin lääkitystä ym. ja sanoi että mulle kaikkein paras hoitomuoto on psykoterapia kun nämä asiat ovat lapsuudesta asti lähtöisin.

Onneksi uskalsin soittaa ja tiedän saavani apua. Masennuin jo synnytyssairaalassa ja ensimmäinen puoli vuotta oli minulle henkisesti vaikea, enkä nyt voi edes tajua miten selvisin ilman apua. Kai sitä ajattelee että kaikki paha olo menee pois, mutta ei se mene vaikka reilu vuosi on kulunut. Vertaistukea olisi jostain mukava saada, vaikkakin vaikeaa. Tuntuu ettei äidit uskalla ainakaan täällä päin kertoa kun vain niistä hyvistä hetkistä. Syyllisyyttä olen minäkin kantanut ja kannan edelleen. Miksi sitä ei vain osannut olla onnellinen vaikka vauva oli rauhallinen ja hyvä nukkuja? Se masennus ei johtunut vauvasta vaan siitä mitä kaikkea äidiksi tuleminen sai aikaan. Muistot omasta lapsuudesta ja nuoruudesta.

Älkää äidit päästäkö masennusta niin pahaksi kuin mitä minä. Ei se itsestään lähde, ei vaikka haluaisi. Jos on syvästi masentunut siihen ei auta kuin apu ja sen saa soittamalla aluksi mielenterveystoimistoon tai neuvolaan.

2

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kateee

      Voimia sulle!
      Mulla on ollut masennusta jo muutamankin vuoden. Enkä hakenut apua ennen kuin lapsen syntymän jälkeen, kun ilmeni myös synnytyksen jälk. masennus. Raskausaikana olin masentunut niin, etten jaksanut mennä asunnosta ulos ihmisten ilmoille, oikein ees kauppaan. (Syömishäiriön takia muuttuva ruumis oli vaikea asia).
      Muutenkin tuolloin asiat olivat aikalailla sotkussa. Olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi ja muuttanut miehen kans yhteiseen asuntoon..
      Sain apua lapsen kanssa kotiin ekaksi puoleks vuodeks ja pikkuhiljaa aloin tottua vauva-arkeen ja jaksoin jotenkin. Vaikka on ollut huonojakin aikoja ja romahduksia.
      Nyt tuosta on melkein 2 vuotta, hain jatko-opiskelemaan ammattikorkeeseen ja hoitopaikka on jo lapsella. Koen jaksavani aika hyvin vaikka välillä on sellainen olo, etten jaksaisi..

      • Jos yhtään tuntuu

        siltä, että kaipaatte jompikumpi ihmistä kirjoittelemaan kokemuksista, voi mulle kirjoittaa. Sairastuin itse v.2000 kakkosen jälkeen masennukseen, no merkkejä varmaankin oli ilmassa jo sitä ennenkin. Nyt olen kolmen lapsen äiti ja eronnut, uusperheviritelmässä välillä 7-henkisen perheen tätsynä hääräilevä;-D. Mutta että jos siltä tuntuu, uskaltaa ottaa yhteyttä [email protected].

        Hyvää jatkoa teille joka tapauksessa:-)!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe