Uskallanko päästää lapseni

lähelle

...sukulaiseni uutta koiraa, joka on sukupuoleltaan narttu, iältään 8 viikkoa ja rodultaan etelävenäjänpaimenkoira?

Lapseni ovat iältään 2v/3kk ja 3 kk, emmekä kuulu samaan perheeseen kuin tuo etelävenakko, joten tottuukohan tuo sukulaiseni uusi koira lapsiini mitenkään? Kun minä olen kuullut, että laumanvartijarodut ovat täydellisesti vain oman perheensä koiria. Onko näin?

Vai saattaako tuo koira tottua lapsiini ja muihin vieraisiin lapsiin, jos pääsee tapailemaan niitä usein tästä eteenpäin?

Vai onko riski viedä lapseni sen koiran lähelle? Tunteeko etelävenäjänpaimenkoira vieraat ja oman perheensä kuulumattomat lapset uhaksi, vai oppiiko se erottamaan lapset aikuisista toisistaan sekä tietämään, mitä lapset oikeasti ovat?

5

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että opetat

      LAPSILLESI miten koiran kanssa ollaan, miten sitä lähestytään, kohdellaan jne. Kun lapset käyttäytyvät eläintä kunnioittavasti, ei tule ongelmia. Ja kyllä tuon ikäöisille tenaville voi alkaa jo opettaa, tottakai ite olet läsnä kokoajan. Koira voi kokea uhkana lasten nopeat, äkkinäiset liikkeet, kiljumiset, yms. Kuolan valumiset lasten suusta kannattaa myös huomioida.

    • joku vain

      Kahdeksan viikkoinen on vasta pentu. Ja kaikki on sille uutta. Kun pennulle tarjotaan erilaisia kivoja tilanteita, niin aikuisena se on sopeutunut niihin (eli ei koe uhkaksi). Siksi se pennun täytyisi nähdä erilaisia asioita ja ihmisiä.

      Pennun ja lapsen tapaaminen tapahtuu vain ja ainoastaan aikuisen valvonnassa. JA täytyy muistaa, että pentu ei osaa käyttäytyä. Se saattaa näykkiä ja hyppiä päälle. Siksi lapsen ja pennun kohtaamistilannetta täytyy tarkkailla jatkuvasti (ja lasta opastaa miten toimitaan), jotta vältytään ikäviltä asioilta. Ikävät asiat vaikuttavat sekä lapseen että pentuun.

      Kysy asiaa pennun omistajalta. Hän varmaankin kertoo asiasta tarkemmin. Ja tarvittaessa kertoo, miten menetellään.

      • aloittanut

        Kyllä vanhempi lapseni on koiria tapaillut ja oppinut käsittelemään niitä kiltisti. Nuorempi lapseni on myös tavannut pari koiraa ja nähnyt, miten isompi sisar niitä silittelee (väliin nauraa koirille ilosta), joten varmaan oppii myös koiria kunnioittamaan.

        Vanhempi lapseni tosin on usein aika riehakas leikeissään, mutta osaa kyllä samalla varoa koiria.

        Itsellämme ei ole koiraa.


    • Briard

      koira on vielä nuori, joten eiköhän se kuulu ihan omistajillekin, että he totuttavat koiransa mahdollisimman erilaisiin tilanteisiin ja ihmisiin. Toisekseen, varmasti koira "tottuu" olemaan lastesikin kanssa, jos olette usein siellä käymässä. Kolmanneksi, älä ikinä jätä lapsiasi yksin koiran kanssa, äläkä jää keskenään koiran kanssa ilman koiran omistajaa, jos ja kun kyseessä on laumanvahti. Neljännekseen, opeta lapsillesi ettei koira ole lelu ja miten sen kanssa oikeasti pitää olla!!

    • ...

      Meillä ainakin kaukkari on niille ihmisille jotka se on tuntenut pennusta asti ja tavannut säännöllisesti iso ihana nallekarhu jota saa rapsutella ja paijata.

      Eli sanoisin, että vieraile lastesi kanssa koiran luona usein ja anna näiden touhuta keskenään VALVONNAN alla. Ikinä ei saa jättää vierasta koiraa ja vieraita lapsia keskenään oli sitten kyseessä mikä rotu tahansa.

      Pentuna koira saattaa murahdella herkemmin tai vaikkapa näykkäistä, jos hänelle käy kipeää eli kannattaa seurata tilannetta tarkkaan. Ja laumanvartijoiden ollessa kyseessä ei riitä, että lasten vanhempi on paikalla valvomassa tilannetta vaan koiran omistajan on oltava paikalle.

      Lapsesi ovat vielä tosi pieniä eli eli varovaisesti totuttelemaan sekä pentukoiran että lasten kanssa. Pentu on pentu ja lapset ovat lapsia, kummaltakaan ei voi vaatia oikeanlaista tiannekäyttäytymistä. VASTUU ON AINA AIKUISELLA!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe