Äidillä todettiin alzheimer

Ansku78

Äitini on jo vuosia unohdellut asiaoita. Pääkoppaa on kuvattu, mutta mitään ei ole löytynyt. Mutta nyt, nyt löytyi alkava alzheimer.

Tämä viikko on mennyt suurin piirtein itkun ja valvomisen merkeissä. Äitinihän vasta 63 vuotias. Miksi juuri hänelle? Näin varmaan muutkin kysyy.

Ensimmäisenä päässäni liikkui vanhat tädit jotka muistan, kaikilla ollut sama tauti, joskus 20 vuotta sitten. Nämä tädit kummittelevat päässäni päivällä ja yöllä. Eilen sitten koitin asiaa sisäistää, että tälle ei nyt kertakaikkiaan voi mitään. Ja asia on otettava vaan vastaan. Mutta miten? En pysty lukemaan netistä ja lehdistä taudista, en pysty asiasta isäni kanssa keskustelemaan. Isä on hyväkuntoinen 70 vuotias.

Ainoa valopilkku on tuleva kesälomamatka, jonka hätäpäissäni varasin. Matkaan lähdössä siis äiti, minä ja isä. Ja sitten valopilkkuna ehkä tuleva raskaus, ehkä... kädet ristissä, että pikkuinen tulisi.

Muuta en tulevaisuudesta osaa kuvitella, vielä. Sen tiedän, mitä tuleman pitää. Sitäkin jo suren, että miten isä jaksaa. Mutta sitten taas toisaalta, asun lähellä vanhempiani, niin ehkä sekin helpottaa tilannetta tulevaisuudessa. En tiedä, ajatukset ihan auki... Mistähän tästä nyt lähtisi liikkeelle...?

9

1824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paniikkipalvelu

      kofeiinia, se aiheuttaa solukatoa hippokampuksessa, joka on dementian "kotipaikka".

      • alias Rev mc coon. Käyköhän sinulla mielessäkään, että kun kirjoittelet näitä sun kofeiinijorinoitasi näille eri palstoille niin saatat "auttamishalussasi" pahoittaa monen ihmisen mielen? Jos sinulla on ollut ongelmia kofeiinista johtuen niin voit pitää sen ihan omana tietonasi. MLL


    • eräs tytär

      Ota päivä kerrallaan, itke ja anna ajan kulua. Suru ei lopu, mutta totut kyllä asioihin pikkuhiljaa. -Eihän meistä lopulta kukaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

      Oma äitini sairastui 60 vuotiaana, suhteellisen nuorena siis, ja tauti on edennyt rajusti. Samaan saumaan sain myös lapseni, joten tasapainottelua on riittänyt dementoituvan äidin ja oman perheen kesken. Ei ole helppoa. Toisaalta, pieni lapsi pakottaa pysymään arjessa, ei voi jäädä suremaan.

      Kun eteen tulee se tilanne, että äitisi avuntarve kasvaa, älkää epäröikö ottaa apua vastaan kotisairaanhoidosta yms. vaihtoehdoista. Mutta päivä kerrallaan! Kuulostaa ihan hyvältä teidän matkasuunnitelmanne. Yritä keskittyä positiivisiin asioihin.

    • Voimia...

      Sinulla on onneksi oma perhe josta saat voimaa, ja onneksi asut lähellä, ja onneksi isäsi on elossa. Monta asiaa on siis hyvin.
      Minäkään en pysty kaikkea lukemaan dementiasta, tieteellistä kirjallisuutta luen, mutta omakohtaisista kokemuksista joita esim. omaishoitajat ovat kirjoittaneet, tulee paha mieli vaan ja alkaa itkettää. Kaikista pahimpia ovat tositarinat dementiaa sairastavien huonosta kohtelusta esim.laitoksissa.
      Joo, päivä kerrallaan, tilanteeseen tottuu kyllä, ainakin osittain. Toivotaan että äitisi tauti etenee hitaasti ja edessä on vielä paljon hyviä päiviä.

    • äidillesi

      kookosrasvaa. Suosittelen! Käytä ruoanlaitossa sekä puurolautaselle "voinokarena". Hyviä tuloksia on saatu, ystäväni äiti alkoi taas puhua ja laulaa. Luontaistuotekaupasta saa ostaa en tiedä onko ruokakaupan kookosrasva yhtä hyvää. Kannattaa kokeilla......

      • kookosrasvaa

        huh. Jos ei vähemmällä saa verisuonia tukkoon niin kookosrasva, on kyllä mainio konsti siihen tarkoitukseen.


      • tämä.
        kookosrasvaa kirjoitti:

        huh. Jos ei vähemmällä saa verisuonia tukkoon niin kookosrasva, on kyllä mainio konsti siihen tarkoitukseen.

        ihan tutkittu juttu, vai mistä moisia satuja revit?


    • tulevaan. Äidilläsi saattaa olla kenties vielä monta suht koht hyvää vuotta edessäsi. Itse taudista en tiedä hirveästi mutta yhden hyvän kaverini äidillä on se nykyään aika pahanlaatuisena mutta siihen tilanteeseen joutuminen on kestänyt ainakin 6 vuotta ja lisäksi kaverini äiti joi melko paljon ennenkuin hän sai aivoinfarktin mistä sitten lähti tämä Alzheimerin tauti pahenevassa määrin liikkeelle.

      Lääkityskin käsittääkseni hidastaa oireita mutta totuushan on se, että Alzheimer on varmasti enenevä tauti kun ihmiset elävät entistä pidempään. Tosin äitisi on vielä aika nuori saadakseen Alzheimerin mutta sillehän ei voi valitettavasti oikein mitään. Toivotaan ettei nopeita pahenimisia tule pikaisesti. Terveisin MLL

    • Surukas

      Omalla äidilläni todettiin pari kuukautta sitten verenkiertoperäinen dementia. Hän pärjäili ennen joten kuten, kun kotiapu kävi useamman kerran päivässä ja minä muutaman kerran viikossa. Sitten äidillä alkoi "vaeltelut". Jo ennen uusia lääkeitä pieniä vaelteluja, mutta uudet lääkkeet sai hänet lähtemään kauemmaksi. Lopulta kotihoito katsoi paremmaksi viedä hänet sairaalaan. Jossa äidin kunto on mennyt paljon huonommaksi. Kotiin ei taida olla enää paluuta ja äiti ei hyväksy sitä.

      En ole saanut oikein tukea mistään ja sairaalastakaan ei juuri tietoa heru, ympäripyöreitä puhuvat. Netistä olen tietoa etsinyt myös. Hoitaja sanoi, että niin joo onhan se varmaan tosiaan raskasta. Ei sitä niin tule ajatelleeksi, kun itselle se on arkipäivää ja samanlaisia tapauksia näkee joka päivä. Oma äiti ei kuitenkaan ole kuka tahansa tapaus. Ja eikä tee juuri helpommaksi ajatus, että tietyt jutut johtuu sairaudesta. Hoitokotipaikkaa odotellaan. Ja toivotaan, että äidin kunto paranisi edes vähäsen.

      Sama juttu täällä, että lasta yritetään ja miehen kanssa mentiin naimisiin viime kesänä. Muutoin elämässäni on viimeiset 3-4 vuotta ollut paljon raskaita vaikeita asioita. Läheisten vakavia sairauksia, isän kuolema ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      344
      3591
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      232
      2198
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1722
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1617
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1444
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1149
    9. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      986
    Aihe