Alzheimer taudin

tutkimuksia

Tämä tutkimus on yhteenveto Brian Balinin ja hänen ryhmiensä tutkimuksista joita on tehty viimeiset yli 10 vuotta.

PCR-menetelmällä tehdyt havainnot korreloivat vahvasti siihen että C. pneumoniae (keuhkoklamydia) liittyy Alzheimerin tautiin, sillä 90% (17/19) tapauksissa se löytyi Alzheimer-potilaiden kuoleman jälkeen aivokudoksista, verrattuna vain 5%:iin saman ikäryhmän verrokeista, joilla ei ollut Alzheimerin tautia. Ne tapaukset missä PCR-signaali ei ollut positiivinen havaittiin vain lieviä aivovaurioita, muissa aivovauriot olivat laajoja. PCR-löydökset varmennettiin myös elektronimikroskopialla, ja immunohistokemiallisilla menetelmillä.

Koska muut tutkimusryhmät eivät ole onnistuneet toistamaan tuloksia (johtuen heidän käyttämistään eri menetelmistä), koe uusittiin eri näytteillä, ja havaittiin edelleen että PCR-tulos jonka kohteena oli C. pneumoniae Cpn1046 ja Cpn0695 genit oli samansuuntainen, eli positiivinen 80% (20/25) Alzheimer näytteille, ja 11% (3/27) normaaleille näytteille. Havaittiin myös immunohistokemiallisilla ja PCR-menetelmällä että noin 20% neuroneista oli keuhkoklamydian infektoimia, mikä on ainutlaatuinen löydös.

Brian Balinin tutkimukset menevät kuitenkin paljon pidemmälle kuin pelkät korrelaatiotutkimukset. Tiedetään että APOE-4 alleelin omaavilla henkilöillä on suurempi riski sairastua Alzheimerin tautiin, ja tämä näkyi siten että 64% PCR-positiivisilla näytteillä oli APOE-4 alleeli. Infektio oli myös näissä tapauksissa laajempi. APOE-4 alleeli aiheuttaa sen että keuhkoklamydian EB-muoto pystyy helpommin tarttumaan soluihin, ja infektoimaan niitä, jolloin on olemassa yhteys APOE-4 alleelin, keuhkoklamydian ja Alzheimerin taudin välillä. On selvää, että APOE-4 alleeli liittyy siten myös muihin sairauksiin kuin Alzheimerin tautiin, joita keuhkoklamydia aiheuttaa (esim. sydän & verisuonitauteihin).

Kuten aikaisemmassa tutkimuksessa havaittiin, C. pneumoniae pystyy solunsisäisena bakteerina aiheuttamaan kroonisen tulehduksen aivoissa estämällä neuronien ja muiden solujen itsetuhomekanismin. Tällaiset infektoituneet solut lähettävät ympäristöön myös tulehdussytokiinejä. Infektoituneet mikrogliat, astrogliat, makrofagit ja neuronit havaittiin olevan alueilla missä oli amyloidikerääntymiä.

Lopuksi varmistettiin vielä C. pneumoniaen rooli Alzheimerin taudissa eläinkokeissa infektoimalla hiiriä nenän kautta, ja havaitsemalla miten tauti kehittyy, ja havaittiin että myös hiirien aivoissa kehittyy Alzheimerin taudille tyypillistä amyloidiplakkia.

Lähteet:
Chlamydophila pneumoniae and the etiology of late-onset Alzheimer's disease.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18487846
Chlamydophila (Chlamydia) pneumoniae in the Alzheimer's brain.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17052268?ordinalpos=8&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
Inhibition of apoptosis in neuronal cells infected with Chlamydophila (Chlamydia) pneumoniae.
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=2266938

4

1556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bakteeri

      Jos joku luulee että keuhkoklamydia on epätavallinen bakteeri, niin kannattaa ajatella uudestaan:

      Tutkimuksen mukaan terveiltä ihmisiltä (otoskoko 459, keski-ikä 44 vuotta) löydettiin verinäytteistä noin 25% tapauksissa keuhkoklamydiabakteereja (C. pneumoniae), ja nämä asuivat valkosolujen sisällä (neutrofiilit, monosyytit, eosinofiilit, ja basofiilit). Nämä voivat helposti tartuttaa muita osia elimistössä. Lisäksi ELISA-menetelmä paljasti, että 48% tapauksissa verinäytteissä oli kohonneita vasta-aineita C. pneumoniaea vastaan.

      Tulokset ovat samoja mitä muissakin vastaanvanlaisissa tutkimuksissa on aiemmin havaittu, ja todentaa sen asian, että terveilläkin ihmisillä on todennäköisesti keuhkoklamydiaa. Nämäkään testit eivät tietenkään aukottomasti havaitse kaikkia bakteereja.

      Tämä on tietysti myös riski, kun ajatellaan verenluovutuksia, sillä aika suuri osa luovutetusta verestä on saastunutta, ja erityisesti leikkauksien yhteydessä klamydiabakteerit leviävät nopeasti immuunipuolustuksen solujen mukana leikkauksessa vaurioituneeseen kudokseen. Tietysti, tästä asiasta ei yleensä puhuta, eikä verinäytteitä tarkisteta.

      Lähde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16472397

      • sairauksiin

        Tämä tutkimus lienee perusteellisin mitä on koskaan tehty klamydia-infektioista. Tutkimuksessa testattiin 20 ihmistä, joilla oli erilaisia terveysongelmia: testatut bakteerit olivat mykoplasma, tularaemia, leptospiroosi, borrelioosi, toksoplasmoosi, listerioosi, ja muita. Vain klamydioista löydettiin samansuuntaisia tuloksia lähes kaikilla. Sitten testattiin 157 ihmistä (joilla oli myös terveysongelmia), ja niillä 96% oli positiivinen klamydiatestitulos. Tutkimuksen koehenkilöt olivat maanviljelijöitä, ja eläinkasvattajia, mutta myöhemmin tutkittiin myös urbaaneja ammatteja, ja saatiin samansuuntaisia tuloksia; oireet kuitenkin vaihtelivat jonkin verran.

        Tutkimuksessa sanotaan, että klamydia-infektiot ovat lähes aina latentteja, ja niillä ei ole mitään oireita, jotka viittaisivat infektioon.

        Taudin kulku infektoituneissa perheissä: Vastasyntyneillä, infektiot näkyvät sporadisesti silmissä, tai alemmassa osassa hengitystietä. Voi myös harvoin olla terveysongelmia, jotka ovat vakavampia. Vauvat yleensä vaikuttavat terveiltä, mutta ovat joskus rauhattomia, itkevät, ja on nukkumis- ja syömishäiriöitä.

        Myöhemmin lapsuusiässä nämä lapset voivat kärsiä erilaisista allergioista (atooppinen ihottuma, normaali ihottuma). Aikoina jolloin sää muuttuu, nämä infektoituneet henkilöt voivat kärsiä fatiikista, apaattisuudesta, unettomuudesta, ja yökastelusta; joskus voidaan myös havaita anoreksiaa; sporadisesti turvonneita imusolmukkeita (useimmiten niskassa), ja joitain muita oireita, erityisesti pieniä hermostollisia oireita.

        Infektoituneet lapset kärsivät usein neurologisista poikkeavuuksista, jotka ilmenevät keskittymiskyvyn puutteena, levottomuutena, (mutta joissain potilaissa hyperaktiivisuutena), ja siitä seuraavina oppimisvaikeuksina.

        Toisinaan lapset voivat myös valittaa kivuista jotka esiintyvät mahassa, silmissä, raajoissa ja niskassa, ja tämä liittyy yleensä säämuutoksiin. Pääsääntöisesti, nämä oireet tulevat nopeasti, ja myös häviävät todella nopeasti, joten vanhemmat eivät niitä juuri huomioi. Pidemmällä aikavälillä nämä lapset vaikuttavat terveiltä. Hyvin harvoin, on myös mahdollista että infektoituneilla lapsilla ilmenee muita ongelmia, kuten vakavia sairauksia (leukemia, syöpä, tai MS-tauti). Jotkut lapset myös kärsivät huomattavan usein erilaisista infektioista (alemmassa hengitystiessä, ja sporadisesti myös virtsatiessä).

        Aikuisilla, subjektiiviset ongelmat alkavat hyvin hitaasti, ja ongelmat pahentuvat huomattavasti infektion keston mukaan, ts. potilaan iän mukaan. Yleisimmät oireet aikuisten klamydia-infektiosta ovat seuraavat: nivel- ja selkäkivut, väsymys, uneliaisuus, turtuus, päänsäryt. Eläinkasvattajien joukossa taas yskä on tavallista.

        Erityisesti aikuisissa on edellämainittujen lisäksi myös hermostollisia oireita, esimerkiksi ahdistusta; hermostuneisuutta, joka voi joskus johtaa ärtyneisyyteen, apaattisuutta, unettomuutta, tinnitusta, kipuja lihaksissa, myoklonia, ja nytkimiset muissa osissa elimistöä, käsien vapina, ja joskus ongelmia kaukonäössä. Erityisesti latentti klamydiainfektio aiheuttaa aikuisilla selkäkipua. Kipu voi myös siirtyä paikasta toiseen.

        Tutkimuksen mukaan on tyypillistä, että kun jotkut lääkärit eivät löydä syytä, he yrittävät taivuttaa potilaan uskomaan että oireet ovat kuvitteellisia.

        Lähde:
        Latent chlamydial infections: the probable cause of a wide spectrum of human diseases.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15993547


    • on mikä?

      Tässä tutkimuksessa, Tri. Cheney, Peterson & Bell lähettivät verinäytteet omista CFS (krooninen väsymysoireyhtymä) potilaistaan Tri. Strattonin laboratorioon Vanderbiltiin, ja he testasivat satoja, jollei tuhansia sellaisia verinäytteitä. Nämä testattiin sekä ELISA-menetelmään perustuvilla serologisilla menetelmillä, sekä PCR-menetelmällä, joka oli Strattonin ja muiden kehittämä. Tri. Strattonin laboratorio havaitsi, että verinäytteistä lähes 100% CFS potilaista olivat PCR-positiivisia keuhkoklamydialle.

      Se, että valituilla potilailla oli lähes 100% positiivinen PCR-testi keuhkoklamydialle (todelliset proteiinit, mikä tarkoittaa että kyseessä on itse bakteerin hiukkasia, eikä vain antigeenivaste, mikä voi olla jäänne vanhasta infektiosta), on ainutlaatuinen löydös. Lisäksi suurimmalla osalla potilaista oli myös kohonneita IgM tai IgG vasta-aineita keuhkoklamydian ulkoisille kalvoproteiineille, mikä todentaa PCR:ään perustuvat löydökset.

      Seuraava ongelma - hoito
      Seuraava askel oli kokeilla antibioottikuureja, joiden tiedettiin olevan antiklamydiaalisia, ja katsoa, jos PCR-signaalin häviäminen korreloi CFS oireiden vähenemisen kanssa. Tämän teki Tri. Cheney ja Peterson & Bell heidän potilaiden näytteillä. Osoittautui, että mikään yksittäinen antibiootti ei hävittänyt keuhkoklamydian PCR-signaalia . Joten, Tri. Strattonin laboratorio, joka oli kehittänyt PCR-testit, täytyi nyt käyttää niitä löytäkseen mitkä antibiootit tai niitten kombinaatiot vaadittiin Cpn:n hävittämiseen täysin, niin ettei mitään PCR-signaalia ollut havaittavissa verinäytteistä. Tätä kutsutaan "herkkyystestaukseksi".

      Tämä oli suurempi haaste kuin monet meistä kuvittelisivat. Hiirien ja soluviljelmien infektoiminen Cpn:llä, ja tehokkaiden kombinaatioiden löytäminen oli yksi asia, mutta havaittiin myös että laboratoriohiiret ja soluviljelmät, jotka yleisesti oletettiin olevan "puhtaita", ja siten sopivia lähtökohtia uusien muuttujien lisäämiseen, olivat itsessään usein infektoituneita keuhkoklamydialla. Tämä voisi vakavasti vääristää testien tulkintaa. Joten Tri. Strattonin laboratorion oli ensin kehitettävä menetelmiä, joilla voitiin puhdistaa soluviljelmät keuhkoklamydiasta, ja varmentaa puhdistus herkällä PCR-testillä. Tämä on huomattava pala tiedettä. Heidän löytönsä, että tavallinen laboratoriomateriaali oli saastunut Cpn:llä oli myöskin suhteellisen tuntematonta.

      Tästä kaikesta onnistuttiin löytämään vain tiettyjä antibioottikombinaatioita, jotka voivat täysin hävittää keuhkoklamydian kudosviljelmistä ja laboratoriohiiristä, kuten PCR-signaalin häviäminen indikoisi. Mikään yksittäinen antibiootti, tai sarja yksittäisiä antibiootteja ei kyennyt hävittämään Cpn:ää. Nyt kun CAP protokolla oli valmis, voitiin testata sitä Cpn:n hävittämiseen, ja miten tämä vaikutti CFS:n oireisiin, ja todentaa että potilaat todella olivat puhtaita Cpn:stä verikokeen perusteella.

      Se oli aikamoinen haaste CFS-lääkäreille, mukaanlukien Tri. Strattonille tietää miten hallita näitä vasteita ja miten tukea potilaita, että he pysyisivät hoidolla, jolla vaikutti olevan vain vähän lyhyen aikavälin etuja. Ne potilaat (pieni määrä), joita Tri. Stratton hoiti henkilökohtaisesti, ja jotka jatkoivat tutkimuksen loputtua vielä hoitoaan täydellisellä protokollalla, oli "100% parannus oireissa" sanoo Tri. Stratton.

      Joukkona, potilailla joilla on krooninen väsymysoireyhtymä/fibromyalgia vaikuttaa olevan isompi keuhkoklamydian kuorma monissa eri elimissä ja kudoksissa, verrattuna esimerkiksi MS-potilaisiin, mikä tekee hoidon CAPilla enemmän haastavammaksi, pidemmäksi ja mikä aiheuttaa huomattavan korkean keskeyttämistason. Mutta jatkotutkimukset tähän hyvin lupaavaan mutta haastavaan hoitoprosessiin keskeytettiin, ennen kuin voitiin vastata kysymyksiin miten parantaa hoitoprosessia.

      Tutkimus keskeytettiin
      Suunnilleen tässä kohtaa tutkimuksessa, sana levisi lääketiedeyhteisössä että testattiin verinäytteitä potilailla joilla oli CFS. Tämä takasi protestitulvan lääkärikollegoilta, jotka vastustivat CFS:n tutkimusta Vanderbiltissa. Tri. Strattonin mukaan, vastustus oli aika kiivasta...

      Suurin piirtein tänä aikana, tutkimusrahat keuhkoklamydiatutkimukseen loppuivat. Koska Tri. Stratton toimi vain testauslaboratoriossa, hänellä ei ollut pääsyä potilastietoihin, että hänellä olisi ollut riittävästi verrokkeja potilasvalinnassa, jotta voisi tehdä julkaistavia tuloksia. Vanderbiltilla itsellään ei ole CFS-klinikkaa, josta saisi potilaita.

      http://www.cpnhelp.org/chlamydiapneumoniaechronicfatigue

    • kuvia.

      keuhkoklamydiasta, jotka saatiin elektroni ja valomikroskoopilla, kun hiiriä infektioitiin nenän kautta näillä bakteereilla. Tulos muistutti hiirillä hämmästyttävän paljon ihmisissä esiintyvää Alzheimerin tautia.

      Todella hienoa työtä Brian Balinilta, joka on tämänkin tutkimuksen takana. Kukaan muu ei ole vielä kyennyt vastaavaan suoritukseen, ja tutkimus on jo vuodelta 2004.

      "Chlamydia pneumoniae induces Alzheimer-like amyloid plaques in brains of BALB/c mice"
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15013562
      Luettava:
      http://www.alzforum.org/res/for/journal/balin/little.pdf

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      158
      1561
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1235
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      199
      1086
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      987
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      178
      852
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      852
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      56
      798
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      786
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      49
      687
    Aihe