Kesää!
Pihalla koreilee raparperit hyvillä varsilla,ainut että ei ole tullut ikinä tehtyä mitään ja uskomatonta kyllä ei netistäkään löytynyt infoa,tiedän kyllä mitä kaikkea voi tehdä mutta milloin syömäkelpoinen..pitääkö keittää..?
raparperin valmistus??
5
4129
Vastaukset
- sellaisenaan..
minä aina pakastan talveksi osan. pilkon pieneksi ja laitan pussiin pakkaseen. sieltä on kätevä ottaa kerralla haluttu määrä käyttöön.
leikkaa varret pieniksi palasiksi ja iske kattilaan. reilu litra vettä ja anna kiehua kunner raparperit on pehmeitä ja "hajoaa". sitten lisää sokeria maun mukaan (raparperi on aika väkevää ilman) ja perunajauholiemi (litraan vettä noin. 3rkl pottujauhoja sekoitettuna tilkkaan kylmää vettä) ja kiehauta. siinä sulle valmis raparperisoppa!
sitä en tiedä minkä kokoiset varret on parhaita käyttöön, mutta eikös nuo lie kaikenkokoiset ole syötäväksi kelpaavia.todella hyvä mehuohje! Mehumaijallinen raparperin paloja , kahden sitruunan keltaiset kuoriosat, ja hedelmäliha viipaleina. litra mustikoita, ja tietenkin sokeria. minulla kun on iso mehumaija, niin laitan annokseen vähän toista kiloa sokeria. mutta sopivan saa itsekukin maistelemalla,j os pakasteessa ei ole mustikoita, voi muitakin marjoja käyttää. Mehu on todella hyvää juotavana, ja siitä saa nopeasti myös hyvän kiisselin.
- nopea piiras
marja-liisa41 kirjoitti:
todella hyvä mehuohje! Mehumaijallinen raparperin paloja , kahden sitruunan keltaiset kuoriosat, ja hedelmäliha viipaleina. litra mustikoita, ja tietenkin sokeria. minulla kun on iso mehumaija, niin laitan annokseen vähän toista kiloa sokeria. mutta sopivan saa itsekukin maistelemalla,j os pakasteessa ei ole mustikoita, voi muitakin marjoja käyttää. Mehu on todella hyvää juotavana, ja siitä saa nopeasti myös hyvän kiisselin.
Raparperipiirakka
Pohja:
150 g margariinia
0.75 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk rahkaa
1 muna
0.5 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria
0.75 l raparperia
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna mukaan. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaan kananmuna, rahka ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle. Päällimmäiseksi laita raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa n. 30 min.
- puutarhaaja
Raparperi on parhaimmillaan nuorena, alkukesästä. Vanhemmiten ja varsinkin kun kasvi alkaa kukkia, versot muuttuvat sitkeimmiksi ja makukin muuttuu kitkeräksi. Usein myös ötökät alkaa vaivata. Kukkavarret kannattaa napsia jo het alkuunsa pois, niin satokausi vähän pitenee. Jotkut raparperi yksilöt kasvattavat pitkiä, laihoja versoja, toiset lyhyitä ja paksuja, kaikki yhtä käyttökelpoisia.
- raparperipiirakkaa
suunnilleen tuon ohjeen mukaisesti mutta ilman rahkaa. Raparperissa on kuitenkin oksaalihappoa jonka seuraksi suositellaan maitotuotetta. Ymmärtääkseni syy on se että raparperi kuluttaa kalsiumia joko luista tai ruuasta ja maitotuotteissa kalsium on helpossa muodossa eli maitotuotteita sitten samalla aterialla luustosi hyvinvoinniksi! Muistaakseni oksaalihappo auttaa raparperia myös pakastuksessa josta syystä sokeria ei tarvita pakkaseen laitetattaessa. Raparperiohjeita löytyy varmaan paljon netistä. esim. täytekakun väliin voi laittaa raparperihilloa, riisistä ja raparperista voi keittaa raparperipuuroa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663372Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433167Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1222668- 432538
- 311953
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271850- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä861477- 391320
- 821189