raparperin valmistus??

viherpeukun paluu

Kesää!
Pihalla koreilee raparperit hyvillä varsilla,ainut että ei ole tullut ikinä tehtyä mitään ja uskomatonta kyllä ei netistäkään löytynyt infoa,tiedän kyllä mitä kaikkea voi tehdä mutta milloin syömäkelpoinen..pitääkö keittää..?

5

3892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellaisenaan..

      minä aina pakastan talveksi osan. pilkon pieneksi ja laitan pussiin pakkaseen. sieltä on kätevä ottaa kerralla haluttu määrä käyttöön.

      leikkaa varret pieniksi palasiksi ja iske kattilaan. reilu litra vettä ja anna kiehua kunner raparperit on pehmeitä ja "hajoaa". sitten lisää sokeria maun mukaan (raparperi on aika väkevää ilman) ja perunajauholiemi (litraan vettä noin. 3rkl pottujauhoja sekoitettuna tilkkaan kylmää vettä) ja kiehauta. siinä sulle valmis raparperisoppa!

      sitä en tiedä minkä kokoiset varret on parhaita käyttöön, mutta eikös nuo lie kaikenkokoiset ole syötäväksi kelpaavia.

      • todella hyvä mehuohje! Mehumaijallinen raparperin paloja , kahden sitruunan keltaiset kuoriosat, ja hedelmäliha viipaleina. litra mustikoita, ja tietenkin sokeria. minulla kun on iso mehumaija, niin laitan annokseen vähän toista kiloa sokeria. mutta sopivan saa itsekukin maistelemalla,j os pakasteessa ei ole mustikoita, voi muitakin marjoja käyttää. Mehu on todella hyvää juotavana, ja siitä saa nopeasti myös hyvän kiisselin.


      • nopea piiras
        marja-liisa41 kirjoitti:

        todella hyvä mehuohje! Mehumaijallinen raparperin paloja , kahden sitruunan keltaiset kuoriosat, ja hedelmäliha viipaleina. litra mustikoita, ja tietenkin sokeria. minulla kun on iso mehumaija, niin laitan annokseen vähän toista kiloa sokeria. mutta sopivan saa itsekukin maistelemalla,j os pakasteessa ei ole mustikoita, voi muitakin marjoja käyttää. Mehu on todella hyvää juotavana, ja siitä saa nopeasti myös hyvän kiisselin.

        Raparperipiirakka


        Pohja:
        150 g margariinia
        0.75 dl sokeria
        1 muna
        3 dl vehnäjauhoja
        1 tl leivinjauhetta

        Täyte:
        1 prk rahkaa
        1 muna
        0.5 dl kermaa
        1 tl vaniljasokeria
        sokeria
        0.75 l raparperia

        Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna mukaan. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaan kananmuna, rahka ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle. Päällimmäiseksi laita raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa n. 30 min.


    • puutarhaaja

      Raparperi on parhaimmillaan nuorena, alkukesästä. Vanhemmiten ja varsinkin kun kasvi alkaa kukkia, versot muuttuvat sitkeimmiksi ja makukin muuttuu kitkeräksi. Usein myös ötökät alkaa vaivata. Kukkavarret kannattaa napsia jo het alkuunsa pois, niin satokausi vähän pitenee. Jotkut raparperi yksilöt kasvattavat pitkiä, laihoja versoja, toiset lyhyitä ja paksuja, kaikki yhtä käyttökelpoisia.

    • raparperipiirakkaa

      suunnilleen tuon ohjeen mukaisesti mutta ilman rahkaa. Raparperissa on kuitenkin oksaalihappoa jonka seuraksi suositellaan maitotuotetta. Ymmärtääkseni syy on se että raparperi kuluttaa kalsiumia joko luista tai ruuasta ja maitotuotteissa kalsium on helpossa muodossa eli maitotuotteita sitten samalla aterialla luustosi hyvinvoinniksi! Muistaakseni oksaalihappo auttaa raparperia myös pakastuksessa josta syystä sokeria ei tarvita pakkaseen laitetattaessa. Raparperiohjeita löytyy varmaan paljon netistä. esim. täytekakun väliin voi laittaa raparperihilloa, riisistä ja raparperista voi keittaa raparperipuuroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rukoilimme Länsimuurilla 2000 vuoden jälkeen, Jumalamme oli antanut meille kaiken takaisin

      Western Wall, In our Hands. 55th Para. https://www.youtube.com/watch?v=u4BJAppyCSo https://en.wikipedia.org/wiki/55th_
      Ateismi
      25
      2500
    2. Kerro kaivattusi

      Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.
      Ikävä
      55
      1816
    3. Saako kantaa asetta

      Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup
      Ähtäri
      11
      1254
    4. Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.

      Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu
      Maailman menoa
      299
      1087
    5. Toinen toista

      Hyvää sunnuntai huomenta susi rinssiltä 🤴🏼☕❄️⚜️❤️
      Ikävä
      259
      992
    6. Mikään ei ole ikuista

      Hyvää huomenta. ☕ Susi ulvoo yksin ja tyhjyys kutsuu luokseen.⚜️❄️❤️🥱
      Ikävä
      146
      903
    7. Rakastan sua

      Tiedäthän sen ❤️😢
      Ikävä
      56
      884
    8. Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?

      Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua
      Tuusniemi
      12
      828
    9. Onko sulla mua enää yhtään ikävä

      Etkö halua enää yrittääkään?
      Ikävä
      49
      805
    10. Mies mitä ajattelet naisista?

      Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.
      Ikävä
      111
      785
    Aihe