Agilityyn paras vinttikoirarotu?

vinttailija

Mitkä vinttikoirat sopisivat agilityn harrastamiseen, vai sopisivatko kaikki vai eivät mitkään?

Mitkä ovat agilityssa eri vinttikoirien plus- ja mitkä miinuspuolia?

Haluaisin jonkin vinttikoiran agilitykoiraksi. Mitä suosittelisitte? Koira saisi myös muuta liikuntaa, kuten koirapuistossa, pelloilla ja metsissä juoksentelua ja sillä olisi valmiiksi kaverina beauceron, jonka kanssa myös harrastetaan agilitya. Mutta koska asun puolisoni kanssa, olisi mukavaa, jos meillä olisi vähän useampi koira agilitya varten, sillä beauceronimmekin on vannoutunut enimmäkseen puolisolleni agilityn harrastamisessa. Haluaisin samalla tavoin uskoutuneen agilitykomppanin itsellenikin.

Mitä vinttikoiraa suosittelisitte agilitykumppaniksi minulle? Koirakaverin saisi ainakin beauceronnartustamme, joka kyllä viihtyy toisten koirien seurassa.

Mikä/mitkä vinttikoira/vinttikoirat olisi/olisivat sopivin/sopivimpia agilityyn?

Joku minua vain niin paljon vinttikoirissa kiihottaa. Metsästysvietti ei olisi minulle koirassa mikään este.

8

725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osa vinteistä

      sopii harrastusmielessä, kilpatasolle ei ole esim. borzoista. Harkita voisi myös näitä wannabe-vinttejä eli faarao, cirneco ja ibizanpodenco. Mutta, teillä jo oleva rotu, beauceron, ei kyllä ole vintille se paras kaveri, ei pentuna eikä aikuisena.

    • Ad

      Vinttikoirilla ei kyllä ole mahdollisuuksia samoille tasoille kuin belggareilla tai bortsuilla, mutta esim. whippet on erittäin kätevä kuin oikein kouluttaa. Miellyttämishalua ei juurikaan tosin ole, että koulutus voi olla hankalempaa jos on palveluskoirarotuihin tottunut.

      PK-rotutaloihin paras valinta on whippet, joka on sosiaalisempi kuin itämaiset serkkunsa ja venakko. Kannattaa myös muistaa, että vinttikoirien suurikokoinen rintakehä voi vaarallistaa esim. renkaasta läpimenon. Suurempi venakkouros siitä tuskin läpi mahtuisi.

      Kannattaa lueskella tuulenkoirat - foorumia ja harkita, että onko vinttikoira sittenkään oikea valinta agikoiraksi. Joka tapauksessa vinttarin_tulee_saada_juosta vapaana_päivittäin. (:

    • Jätti rotta

      Itsellänki sekä kaverillani greyhoundeja. Hyvin vaihtelevan luotoisia otuksia. Ei miellyttämis halua ennen kuin on jotain vasta lahjaksi, vähän valikoiva kuulokin. Ihan hyviä oppimaan. tuholaisia kotona,ainakin meidän murut.
      Koulutus ja juokutilanteissa rauhallinen ympäristö eli ei teitä eikä saaliseläimiä, eikä lapsia( lasten eläimöiti ja heiluvat vaatteet voivat saada saalisvaiston heräämään) Mielellään haluaa vain riehua vapaana ja pitää kyllä näköetäisyyden omistajaan.

      • Hukka-Musti

        Tuuota noin. Enpä ole itse kuullut, että vinttikoirat voisivat luulla ihmislapsia saaliseläimikseen. Itse olen käsittänyt useimpien vinttikoirien olevan lapsirakkaita. Ainakin minun tuntemani vinttikoirat ovat mielummin hellineet kuin saalistaneet ihmislapsia.


      • Upiuljas
        Hukka-Musti kirjoitti:

        Tuuota noin. Enpä ole itse kuullut, että vinttikoirat voisivat luulla ihmislapsia saaliseläimikseen. Itse olen käsittänyt useimpien vinttikoirien olevan lapsirakkaita. Ainakin minun tuntemani vinttikoirat ovat mielummin hellineet kuin saalistaneet ihmislapsia.

        Meillä siis kokemusta lapsista ja koirista.
        Lapset juoksee makkara kädessä täysillä ja houkuttelevat koiria juoksuun, no eipä ne tarvitsis sitä makkaraakaan, kun juostaan ihan vaan juoksemisen ilosta.
        Eivät koskaan ole käyneet hampailla lapsiin, eivät ole dominoivia luonteeltaan ja pelkoa kiinnikäymisestä ei siis ole.
        Agi rotuna ei kyllä parhaasta päästä vinttarit, mutta harrastaahan aina voi, kun muistaa Italiaanonkin loukkaantumisriskin.
        Jos juoksut maastoissa ja radalla kiinnostaa, niin silloin kannattaa vinttarin hankinta. Juosta ne haluaa yli kaiken ja jolleivät pääse vapaaksi minnekkään, kärsivät varmasti ikävyydestä.

        Kyllä Agi-rotua täytyy miettiä jos kova on kisaamaan, muutoin voi elämä tulla koiralle surulliseksi. Niin kauan kun molemmilla harrastajilla on hauskaa, niin siitä vaan vinttaria hankkimaan.
        Meillä myös ollut palveluskoira ja vinttari yhtäaikaa ja hyvin tulivat toimeen.


    • 1224345

      Miksi ihmeessä pitää sitten ottaa vintti,jos agility kiinnostaa?Eikö joku muu rotu olisi asiaa?

      • vinttailija

        Satun vain olemaan ihastunut vinttikoiriin ja samalla kiinnostunut agilitysta.


      • Hukka-Musti
        vinttailija kirjoitti:

        Satun vain olemaan ihastunut vinttikoiriin ja samalla kiinnostunut agilitysta.

        Vinttikoirien motivointi on kylläkin hiukan haasteellisempaa kuin esimerkiksi paimenkoirien yleensä. Mutta oikein motivoituina vinttikoiratkin kyllä innostuvat agilitysta, olen sen nähnyt. Nykyäänhän sitä näkee agilityradoilla vaikka mitä koirarotuja ja muidenkin koiraharrastusten rotukirjot ovat kasvussa harrastajien mielenkiinnon lisäännyttyä uusien rotujen kokeiluun eri lajeissa.

        Suosittelisin hankkimaan jonkin pienen, kuten whippetin tai italianvinttikoiran. Pienuus on etuna agilityssa, kunhan ei niin mahdottoman pieni, mutta whippet ja italianvinttikoirat ovat ainakin kokonsa ja rakenteensa puolesta hyviä agilitykoiria. Ne eivät ole myöskään yhtä itsepäisiä kuin vinttikoirat yleensä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe