Love Of My Life

Sammy who was low

On kyllä sen verta hieno klassikkobiisi, että ansaitsee oman ketjunsa.

Tämä Freddien tekemä biisi tuli mukaan keikkaohjelmistoon vasta pari vuotta ilmestymisensä jälkeen. Idea oli ilmeisestikin Brianin. Tai ainakin sovitus. Anyway, sen jälkeen se on ollut osa vakiokamaa ja tunnettavuudeltaan varmasti rinnastettavissa suurempiin hitteihin, vaikka kappale itse ei varsinaisesti hitti ole koskaan ollutkana. Tietääkö kukaan syytä sen päätymiseen livebiisiksi vasta näin paljon myöhemmin. Tai yleensäkän?

Freddien kuoltua on Brian laulanut kappaleen Queen-keikoilla. Tunnelma Riikan keikalla oli pysähtynyt ja lähestulkoon käsin kosketeltavissa oleva. Oli pakko soittaa Suomeen, jotta siskonikin pääsi kuulemaan biisin kännykän kaiuttimen avulla.

Heittäkää ajatuksianne kyseisestä kappaleesta muutkin!

5

1238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tohtori toukokuu

      En tiedä tarkemmin mutta olisiko kitarasovitus tehty jälkeenpäin ja se lienee ottanut aikansa. Onnistunut se on ainakin paremmin kuin hyvin, harmi vain ettei tuo ole ihan helpoimipa kappaleita soittaa. Youtubessa on kyllä pätkä jossa Brian soittaa pätkän alusta ja näyttää soinnut.

    • Jazz...

      Kyllähän tuo livesovitus oli Brianin käsialaa :
      "Freddie Mercury wrote it on the piano and guitarist Brian May rearranged the song for acoustic 12-string guitar to facilitate live performances. May contributed occasional guitar phrases to the original recording and played the swooping harp glissandos by pasting together multiple takes of single chords."
      http://en.wikipedia.org/wiki/Love_Of_My_Life

      Biisi oli varsinainen "show stopper" myös Råsundassa ´86 kun ruotsalaisten kanssa sitä hoilattiin Freddien toimiessa kapellimestarina. Alussa porukka ei meinannut lähteä ihan niin täysillä mukaan biisiin mutta kun Freddie vähän "herätteli" jengiä niin rupesihan se laulu raikaamaan ja tuli laulettua siihen perään vielä silloin vähän oudompaakin (meikäläiselle) livevetoa "Is This The World We Created"...

      Tuo edellinen yhdistettynä seuraavaan "medleyhin" (Tutti Frutti jne.) oli tosi mainio akustinen setti ennen loppuhuipennusta.

      Kyllä Queen osasi jakaa settinsä loistavasti huippukohdista tyveneen ja taas nostaa fiiliksen kattoon loppua kohti ja jättää loistavan fiiliksen yleisölle keikan päätteeksi :)

    • SoBro

      "Tietääkö kukaan syytä sen päätymiseen livebiisiksi vasta näin paljon myöhemmin. Tai yleensäkän?"

      Ilmeisesti biisin originaali sovitus on sen verran vaikea tuottaa lavalla, ettei bändi halunnut sitä aiemmin esittää. Akustisen osion syntyminen ja biisin päätyminen akustiseen settiin sen sijaan liittyy aika suoraan bändin suosion kasvuun (=siirtymiseen suurempiin konserttisaleihn ja keikkojen pitenemiseen). Akustinen osio toi pitkään settiin mukavasti vaihtelua ja toi bändin lähemmäksi yleisöätarjoten näin intiimiä tunnelmaa isommassakin hallissa.

      Earls Court 77 -bootlegillä Freddie toteaa jotain tyyliin että toivoisi bändin esittävän enemmänkin akustista materiaalia, mutta Brianin täytyy ensin kirjoittaa sellaista. Paria kuukautta myöhemmin LOML on sitten ilmestynyt akustiseen settiin mukaan.

      • Sammy who was low

        You Take My Breath Away on hyvin samankaltainen Love Of My Lifen kanssa. ADATR-kiertueella Freddie soitti kyseisen balladin pianolla suht onnistuneesti. Tosin ei LOML pianoversiona olisi kuitenkaan kuulostanut yhtä komealta ilman Queen-poikien taustaharmonioita tai Brianin harppua ja Red Specialia, joten sinänsä akustisella kitaralla soitettu pelkistetty versio on ihan perusteltu. :)

        NOTW-kiertueen keikoilla (tai ainakaan Houstonin keikalla) yleisö ei vielä selvästi ollut ottanut biisiä omakseen, mutta pari vuotta myöhemmin Live Killersillä onkin jo ihan eri meininki. :)


    • Fat Bottomed Girl

      Love Of My Life oli ensimmäinen Queen-kappale, johon ihastuin. Kuulin sen syksyllä 2006 Ylen Teemalauantain dokumentissa, joka kertoi A Night At The Opera -levyn teosta. Dokumentissahan sitä ei esitetty kokonaan, vaan pätkinä, joista osa tuli levyltä ja osan lauloi Brian kertoessaan laulun synnystä ja siitä, kuinka yleisö alkoi laulaa sitä keikoilla niin, että lopulta Freddien ei tarvinnut laulaa ollenkaan. Voi sanoa faniuteni alkaneen Teeman dokumentista, ja LOML oli ehdottomasti se kappale, joka sillä hetkellä kolahti kaikkein kovimmin.

      Tuo tieto oli minulle uusi, ettei sitä pitkään aikaan esitetty keikoilla. Jostain muistan lukeneeni, kuinka bändi yllättyi esittäessään (ilmeisesti kuitenkin ensimmäisiä kertaa livenä) kappaletta jossain Etelä-Amerikassa maassa, jossa he eivät olleet ennen käyneet, kun yleisö osasi laulun ulkoa. Jos levy oli ollut markkinoilla vuosia ennen tuota keikkaa, hyvinpä siinä ehtii yhden laulun opetella, vaikka LOML vähän mutkikkaita sävelkulkuja sisältääkin (ainakin itselleni tietyt melodian kohdat tuottivat vaikeuksia).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe