NHL-kiekkoilijoiden nimihirviölapset!

juorukello

Mitä mieltä olette siitä, että suomalaiset NHL-kiekkoilijat antaa kansainvälisiä nimiä lapsilleen? Esimerkkejä:

Teppo Numminen: Bianca ja Erica
Sami Kapanen: Kasperi, Cassandra, Camilla ja poika, jonka nimeä en ole huomannut lehdistä
Sami Salo: Julia ja Oliver
Olli Jokinen: Alexandra
Esa Tikkanen: Stephanie ja Sabrina (lasten äiti tosin ruotsalainen, tyttöjen sukunimenä kuitenkin perisuomalainen Tikkanen)

Esimerkki suomalaisista nimistä NHL-perheessä:
Teemu Selänne: Eemil, Eetu ja Leevi
Jari Kurri: Ville ja Joonas

Kyllähän se periaatteessa on ihan ymmärrettävää, että kiekkoilijat antavat ulkomaisen nimen jos kerta ulkomailla asutaan ja aiotaan kenties jäädäkin asumaan uran jälkeen. Joku "Tipou Nyminen" on varmaankin halunnut, että tytöt eivät kärsisi erikoisista nimistään esim. USA:n kouluissa.

No oma mielipiteeni on kuitenkin, että suomalaiset nimet suomalaisille lapsille ovat parhain vaihtoehto, asuttiin sitten ulkomailla vai ei!

12

3312

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tilhi

   Jari Kurrillahan on vielä tyttölapsikin, Odessa. Todella mauton nimi jo ihan itsessään, mutta kun äidin nimi on Vanessa, niin aaargh! Odessa Kurri, onpa nättiä.

   Kyllä minun mielestäni suomalainen USA:ssa voisi antaa lapselleen ihan suomalaisen nimen, koska koko maahan on varsinainen kulttuurien sulatusuuni, ja todella monella on harvinainen, jopa uniikki nimi. Joskus amerikkalaiset vanhemmat haluavat antaa lapselleen tavallisen nimen, joka kuitenkin kirjoitetaan mielivaltaisella tavalla. Tästä esimerkkinä CSI:n Jorja Fox. Amerikassahan saa antaa nimeksi vaikka Fuck, jos siltä tuntuu...

  • ...

   Olli Jokisen vaimo on kreikkalainen. Nimi tulee sieltä..

   • juorukello

    Siis Jokisen vaimo Katerina Jokinen on puoliksi kreikkalainen ja Alexandra Jokinen siis vain 25% kreikkalainen. Eli kyllä lähes suomalainen lapsi on kyseessä ja kun sukunimenä on perusjuntti Jokinen niin eipä tuo Alexandra oikein hyvin sopi tuohon Jokiseen.


  • Siiri

   mun mielesta noissa nimissa ei ole mitaan vikaa. perheet asuvat ulkomailla, joidenkin aidit ovat ulkomaalaisia, ja kaikki nimet ovat lausuttavissa Suomessa.

   • Susa

    Nimet on mielestani ihan kivoja. Ja luultavasti kaikki em lapset ovat amerikkalaisissa kouluissa ja paivahoidoissa, ja puhuvat sujuvasti muutakin kielta kuin suomea, niin miksi meidan SUOMALAISTEN tarvii nahda vaivaa, jos jonkun nimi on muu kuin Pirkko tai Pekka. Ja lisaksi moni noista nimista on taysin suomalainen!!!! Rasittavaa tollanen valitus!


  • Enna

   Jere Lehtisen lapset:
   Anna, Sofia (kaksoset) ja Joel

   Musta on kyllä ihan ok jos antavat kansainvälisiä nimiä. Eipä lapsille tule ainakaan vaikeuksia nimien suhteen. Monet pelaajista kuitenkin jäävät pysyvästi asumaan ulkomaille. Eiväthän Esa Tikkasen lapset ole ikinä asuneet Suomessa ja tuskin ovat muuttamassakaan, joten nimet ovat ihan ok.

  • Aurora

   Noista minua lähinnä häiritsee Kapasten päättämättömyys siitä pitääkö lasten nimet alkaa ceellä vai koolla: Kasperi vs Cassandra. Lausuttuna nimet sopivat hyvin yhteen.

   Tikkasten tyttöjen nimet eivät kyllä ole YHTÄÄN makuuni (yöks) mutta ovat kai sitten käteviä jenkeissä.

   Muiden nimet ovat ihan kivoja, erityisesti Bianca, Erica, Julia, Oliver ja Alexandra ovat helppoja lausua sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

  • Ruusa

   Et näköjään käsitä mitä sana 'nimihirviö' tarkoittaa. Sitä vaan julkkiksia mollataan vaikka et tiedä nimien taustoista mitään. Olen kuullut kymmenen kertaa pahemmistakin nimistä.
   Alexandra, Kasperi ja Julia ovat Suomessakin suosittuja nimiä, ja kaikki nuo muutkin taipuvat myös sinun suuhusi, joten sen takia ei kannata kilahtaa. Jos ne kerta ovat niin kamalia, miksi edes olet vaivautunut ottamaan selvää ja muistamaan nuo kaikki nimet??
   Minä en ole koskaan edes kuullut moisista muksuista mitään.

  • HeikkiTeppo

   On teillä täällä murheet.. Voi hyvää päivää!

   • kdkfjkfjfd

    Ja mikäs noissa nimissä sitten niin kamalaa on? Sun nimimerkki muuten kuvaa sua varmaan paremmin kun osaisi arvatakaan, sillä vaikutat sellaiselta ihmiseltä jonka elämäntyö on vain haukkua muita ihmisiä ja etsiä iltalehdestä mahdollisimman kuuma lööppi jota voi siunailla seuraavat kuukaudet.


  • Anonyymi

   Ihan mukavia nimiä joista suuri osa on ollut käytössä Suomessakin eikä siitä ole kovinkaan kauaa aikaa. Ainoa vähän hassu nimi tuossa on tuo Eetu. Niin ja Cassandra. Kyllähän nekin käyvät.

  • Anonyymi

   K. Hietasen muijja on Aami. Hyi vttu mikä nimi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   68
   1942
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   1598
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   114
   1529
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1271
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   45
   897
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   237
   861
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   53
   838
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   739
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   728
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   129
   711
  Aihe