Ristiäis-juhlan

vierasmäärä?

Olen itse ollut aina sellaisissa ristiäisissä, missä on ollut n.10-15henkeä, eli todellakin vain lähipiiri.
Itse haluaisin kutsua koolle enemmän ihmisiä, olen miettinyt n.50 henkilöä. Siis ensin kirkkoon ja sitten kotiimme kahveelle jne.

Kysymykseni on siis, että onko kastejuhlan oltava aina "pieni" tapahtuma? Ei kai sen pitäisi ketään haitata, jos on talo täynnä juhlioita..
Tietysti teen niinkuin parhaaksi näen, mutta mielipiteitä kyselisin, oletteko olleet millaisissa pippaloissa, siis onko aina ollut vain vähän porukkaa?

JA EI: Ennenkun joku ajattelee että haluan paljon porukkaa lahjojen toivossa, on hän väärässä. Haluaisin vain omaa ja mieheni sukua koolle juhlistamaan meidän esikoistamme. :)

7

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosi sitten

      sain olla vieraana ristiäisissä joissa vieraita oli noin 40 kappaletta.
      Ristiäiset olivat kappelissa ja kahvittelut samassa yhteydessä olevassa seurakunnan tilassa. Vieraita oli 2vuotiaista 80 vuotiaisiin.
      Siellä oli lapsilla tilaa temmeltää ja leikkihuoneessa valmiiksi erilaisi leikkikaluja kuin kotonaan, niin heilläkin kului aika mukavasti ja vanhempi väki sai ihastella pientä kastettua ja seurustella myös vanhempien kanssa.
      Autoimme myös kahvitilaisuuden jälkeen tiskaamaan ja siivoamaan tilat.

    • myös vastaus:)

      eli viedäänkö teillä lahjoja ristiäistilaisuuteen?Meillä ainoastaan siinä tapauksessa että näkee vauvan ja perheen ensimmäisen kerran lapsen syntymän jälkeen.Ja pääsääntöisesti kaikki ovat käyneet jo ns "rotinoilla",eli lahjoja ei tarvita,paitsi kummeilta.
      Meillä yleensä myös vain lähipiiri tilaisuudessa mukana ja sehän on sukukohtaista kuinka monta henkeä siitäkin kertyy.Iso suku niin sisaruksista perheineen tulee jo jommoinen määrä.

      • aloittaja

        Kyllä meidän suvussa on ollut tapana jonkunlainen lahja tuoda mukanaan, myös nämä jotka ovat paljon tekemisissä olleet vaavin kanssa ennen kastejuhlaa. :)

        Tietenkään se ei ole pakollista, meidän suvulla vaan sellainen tapa.


    • ja hauskaa oli

      Olin kerran isoissa kastejuhlissa ja yleensäkin suvussamme halusipa pienetkin ristiäiset väkeä kertyy väkisinkin 20- 30 hlöä. Mutta ne isot olivat seurakunnan tiloissa ja varsin kivat.

      Mutta hauskimmat ristiäiset olivat irlantilais-suomalaiset, jossa todellakin juhlittiin uutta elämää. Siis ei tietenkään huonosti käyttäytyen, mutta tunnelma jostakin syystä keveni lapsen isän tarjotessa viiniä ja hyvää ruokaa.

      En ole koskaan käsittänyt tosikkomaisten ristiäisten päälle, vaikka ne kristilliset juhlat ovatkin. Uusi elämä on aina ilon juhla ja pitäisi vain nostattaa hymyn kaikkien kasvoille.

      Suvussamme on tuotu ristiäisiin myös lahjat kuin myös hemmoteltu tulokas pilalle raahaamalla vaatetta ja tavaraa ennen ristiäisi kuin sen jälkeen.Samoin olen toiminut ystävieni lasten kanssa, koska vauvat kerta kaikkiaan ovat kivoja.

    • ovat perhejuhla

      kukin perhe sitten itse päättää, kuinka laajasti perheen käsittää ;)

      Olen ollut sellaisissakin ristiäisissä, missä oli 150 henkeä ja ne juhlittiin vuokratuissa juhlatiloissa. Siinä perheessä oli tapana kutsua suku koolle kaikkiin juhliin. Olen myös ollut sellaisissa ristiäisissä, missä oli läsna vain kummit ja toiset isovanhemmat...Perhe siis itse päättää, miten määrittelee perhe/läheiset käsitteen ja kutsuu vieraita sen mukaan. Ei ole mikään "etikettivirhe" kutstua sukua laajemmaltikin, jos vain itse jaksaa ja rahkeet riittää.

      Meillä oli ristiäisiin kutsuttuna vain lähisuku (kummit, isovanhemmat ja meidän sisarukset perheineen), silti vieraita oli 30-40. Tuo 50 henkeä ei minusta kuullosta siis mitenkään suurelta määrältä. Meillä juhlat pidettiin kotona ja leivoin itse, niin tämä rajoitti kutsuttavien määrän lähisukuun. Toki olisi ollut kiva kutsua muitakin läheisiä, mutta sitten vierasmäärä olisi paisunut ja paisunut (jos se kutsutaan niin tuokin täytyy) ja tietty "intiimiys ja harmonia" olisi mielestäni kärsinyt.

      • ja kyllä

        meilläkin on ollut tapana, että myös muut vieraat tuovat kastelahjan lapselle (vaatteita, astioita, jne).


      • aloittaja
        ja kyllä kirjoitti:

        meilläkin on ollut tapana, että myös muut vieraat tuovat kastelahjan lapselle (vaatteita, astioita, jne).

        ja huomasinkin että vieraita olisi kasassa tällä hetkellä n.60kpl.
        Mies sitten halusikin kutsua omaa sukuaan enemmän, kuin mitä aluksi sanoi. Siis TIETYSTI haluan miehenikin sukua sinne, oli vaan yllätys kun halusikin sukuaan paikalle. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe