Tarkistaako johtajat, että

huolettaa

sudareilla on leirillä esim. asiaankuuluva makuupussi ja muut varusteet? Vanhemmilla ei välttämättä ole tietoa asioista ja lykkäävät lapselle mukaan jonkun oman virttyneen pussin, josta ei enää selviä mille lämpötiloille se on tarkoitettu. Voi olla ihan hepponen kesäpussi ja syksyllä tai keväällä lämpötila voi olla yöllä nollassa. Pieni lapsi ei ehkä itsekään uskalla kertoa, että palelee. Voiko nukkuessa tulla jopa hypotermiaan viittaavia oireita?

3

956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maart

      Eipä tullut tarkisteltua lasten makuupussien kuntoa, saatika muidenkaan varusteiden riittävyyttä samalla kun bussiin kivuttiin. Olisi nöyryytävää vanhemmille ja veisi tuhottomasti aikaa tarkastaa 20 lapsen tavarat ja niiden perusteella päättää ketkä pääsee leirille mukaan :) Leirikirjeessä selkeästi ilmaistiin kaikki mukana tarvittavat asiat (hanskoista villasukkiin ja puhtaiden kalsareiden määrään), mutta silti hämmästyttävän suurella määrällä lapsista ei ollut tarpeeksi vaihtovaatteita mukana tai mukana oli muuten epäsopivia vaatteita eräolosuhteisiin, eli huolella kirjoitettua leirikirjettä ei oltu luettu :(

      Rinkan pakkaamista on opeteltu lasten kanssa ja painotettu asiaa, että lapsi itse on mukana pakkaamassa jotta tietää mitä missäkin on, mutta se kaikkein useimmiten kuultu lause hammasharjaa rinkasta kaivaessa on "äiti pakkas, en mä tiedä missä se on." Vanhemmat voivat toki kysyä pakattavista tarvikkeista johtajilta ennen retkeä jos on epäselvyytä ja yleinen hyvä muistisääntö on, että keli katsotaan ulkoa ja lämpömittarista, eikä kalenterista!!

      Pakatut varusteet ovat siis vanhempien huolena ja johtajat sitten huolehtivat siitä, että kämpässä / teltassa on kuivaa ja lämmintä. Puolijoukkueessa kun voi sitä kaminaa pitää päällä myös kesällä tarvittaessa :) Johtajat myös tekevät parhaansa valvoessaan että makuupussit pysyvät kuivina ennen yötä, eikä kukaan laita yökseen kosteita vaatteita päälle.

    • oikeat varusteet

      Jos ei tiedä, voi kysyä.
      Pieniä vinkkejä:
      - sadeasu ei ole kertakäyttöinen sadetakki tai sateenvarjo, vaan kunnon takki hupulla ja ns. kurahousut sekä kumisaappaat.
      - ruokailuvälineet eivät ole kertakäyttöinen pahvilautanen ja muoviset ohuet aterimet vaan paksua muovia olevat muki, lautaset (matala ja syvä) sekä metalliset aterimet. Peltiset kipot ovat kuumia. Armeijan pakit ovat snobbailua.
      - makuupussi ei ole koskaan liian kuuma, joten jos ostatte, ostakaa talvikäyttöä varten tarkoitettu. Kuumalla säällä sen päällä voi nukkua.
      - makuualusta ei ole rantapatja vaan kunnon "karrimatti".
      - kengät eivät ole varvasvälisandaalit tai juhlakengat vaan kunnon lenkkarit, jopa vaelluskengät.

      Kaikkia em. "virityksiä nähnyt"

      • 2eeeb

        Minkäköhän takia armeian pakit ovat snobbailua?? Itse käytän pakkia, ja paras astioasto yhdistettynä luhaan! Luha menee kätevästi pakin sisään, ainaskaan keitto ei hölsky pakin yli. Pakit ovat yleensä vielä halvempia kuin kalliitt muoviset ruokailuvälinerimpulat. Pakilla voi myös lämmittää nuotiolla. MIKSI SNOBBAILUA?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe