Lapsi lesbo, kuinka suhtaudun?

Äiti

Asia ei ole niin yksinkertainen. Sain tietää eilen, että tyttäreni on lesbo.
Hän toi pitkäaikaisen ystävänsä meille. He halusivat varmaan kertoa lesboudestaan, koska olohuoneessa suutelivat ja kähmivät jatkuvasti!
Miten siis suhtautua? Hän on kuitenkin ainut tyttäreni ja vielä 13vuotias. Suhde heillä on kuulemma ollut jo vuoden! Olen vihanen ja samalla surullinen.
Ainut tyttäreni, joten, jos hän on lesbo en koskaan nää tyttäreni saavan lasta!

Kertokaa mielipiteitänne!

T: Surullinen Äiti-35

25

6179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lepso

      Ei lapsen lesbous tarkoita ettei hän koskaan saa lasta. Eikä se, että 13-vuotias seurustelee tytön kanssa sitä että hän on välttämättä lesbo. Tuon ikäinen vielä hakee itseään ja voi olla myös bi-seksuaali. En kuitenkaan suosittele käännyttämistä vaan tervettä keskustelua tytön kanssa ja hänen päätöksensä tukemista. Hän on kuitenkin sinun oma tyttäresi, myös lesbona :) Tsemppiä!

    • Pikkupiru

      Ei tyttäresi ole miksikään muuttunut siitä, mikä hän oli ennen kun sait tietää hänen suhteestaan toiseen tyttöön. Hän on ihan sama lapsesi, oli hän seksuaalisuudeltaan mikä hyvänsä. Tosin 13-vuotias ei välttämättä tiedä vielä lopullista seksuaalisuuttaan. Kuten lepso tuossa aiemmin sanoi, hän voi olla bi-seksuaali. Hän voi vielä jopa päätyä heteroksi. Vaikka niin olisikin, että hän on lesbo, toivon että et hylkää häntä, tuet ja rakastat häntä samoin kuin tähänkin asti.
      Ei lesbous ja lasten saanti sulje toisiaan pois, monilla lesboilla on lapsia :)

    • joop

      13-vuotias tuskin tietää itsekään mikä on tai mitä yleensä haluaa elämältä (en minä ainakaan tiennyt vaikka vihiä asiasta olikin :), ja teininä sitä tuli tehtyä paljonkin asioita pelkästään järkyttämisen ilosta. Ikävä kyllä. :) Tyttäresi suutelusessio ei välttämättä tarkoita että hän olisi lesbo, julkinen kähmintä saattoi olla vaan huomionhakuisuutta ja sitä järkyttämistä. Ja jos hän onkin lesbo, et sinä häntä saa siitä käännytettyä vaan satutat häntä antamalla ymmärtää ettei hän kelpaa omana itsenään. Eikä lesbon tarvitse jäädä lapsettomaksi, ei ollenkaan.

      Kasvun paikka, teillä molemmilla, oli tyttäresi sitten lesbo tai ei. Sinulla siinä että tyttäresi on pikkuhiljaa aikuistumassa ja etsii rajojaan (ja pakottaa sinut siinä samalla etsimään omiasi), tyttärelläsi siinä että järkeä tekemisissään saa ja pitää käyttää. Puhu hänelle ja kysy mistä siinä oli kyse, mutta maltillisesti. Kuulostaa aika hurjalta että hän olisi ollut jo vuoden suhteessa, 12-vuotiaana minä taisin vielä leikkiä nukeilla. :) O tempora, o mores...

    • Spirit

      No jos hän tykkää tytöistä niin et voi sille mitään. Tunteet tulee ihmisen sisältä eikä lastaan voi käskeä tuntemaan toisin. Äitinä sinulla on mahdollisuus hyväksyä asia tai olla hyväksymättä. Anna itsellesi aikaa pohtia ja miettiä asiaa, tutustu alan kirjallisuuteen yms .. ja jossain vaiheessa sitten juttele tyttäresi kanssa asiasta.

      Luulenpa että pelottavinta lesbona olemisessa on juuri se vanhemmilleen ja ystävilleen kertominen. Hylkäämisen pelko on iso asia. Hyvää tarkoittava "kasvatus oikaan suuntaa" ajaa vain osapuolet erilleen toisistaan. Tasapainoinen tunne-elämä ja tarve rakastaa ja tulla rakastetuksi on vahva vietti, jota ei oikein voi muut ohjata. On tietysti kunnioitettavaa, että hän haluaa kertoa mitä tapahtuu sisimmässään ja haluaa perheeltään hyväksyntää...


      Jokatapaukssessa tyttäresi on oman onnensa seppä, voitko kieltää häntä antamasta ja saamasta rakkautta? Nuori vielä ja etsii itseään. Voi olla ,että löytyy se mieskin, mutta luultavasti tulee uusia naisia/tyttöjä. Noin nuorena harva löytää vielä sitä loppuelämän partneria.

      Noin yleensä ottaen elämä naisia rakastavana naisena ei ole sen vaikeampaa tai onnettomampaa kuin heteroillakaan keskimäärin. Nykyaikana ihmiset eivät paljoa jaksa välittää kuka naapurissa asustaa. Parisuhteessa kohdaan samat ylä-ja alamäet, ja rakastetaan toisiaan...

    • Jennifer

      ..miksi olet surullinen??

      Tyttäresi on kylläkin vielä kovin nuori, joten suhteen aloittaminen on vähän turhan aikaista, mutta minkäs sillekään teet, jos nuoret ihmiset rakastuvat toisiinsa..;)

      Kysyt miten suhtautua? Ei kai tuohon tarvitse niin erikoisesti suhtautua, mutta toisaalta olohuoneessa kähmiminen ei kuulosta mukavalta. Voisiko se olla jonkinlainen protesti tyttäreltäsi?

      Mielestäni voisit kehottaa nuoria menemään omaan huoneeseensa. Siellähän he voivat rauhassa suudella, jos siltä tuntuu. Oletko muuten valistanut tytärtäsi sukupuoliasioissa? Oletko ohjannut siinä, ettei kannata aloittaa intiimisuhteita liian nuorena jne...?

      Miksi olet muuten vihainen?

      Ja lopuksi sanoisin sinulle, että turhaan suret, ettei tyttäresi voi saada lasta, sillä monella lesboparilla on nykyään lapsia.

    • sama kohtalo

      älä pelkää äläkä ole missään nimessä vihainen. olen itse 33 vuotias äiti ja minullakin on yksi lapsi ja sain tietää hänen lesboudestaan kun hän oli vasta 11. ajattelin silloin että se oli harmiton kokeilu asia, mutta se ei loppunutkaan. lapseni on nyt jo 18 vuotias, ja hän ja hänen tyttöystävänsä aikovat adoptoida lapsen. en tiedä onnistuuko se, mutta toivon että onnistuu, koska minullakin oli vähän aikaa sitten samanlainen pelko etten saisi koskaan nähdä lapsenlapsiani, mutta koska sinun tyttäresi on vasta 13 se voi hyvinkin olla vain ajan kysymys. seuraa tilannetta rauhallisena, mutta älä kuitenkaan kannusta häntä lesboudessa. kerro vaikka hänelle että heidän kannattaa harkita tarkasti mitä tekevät ja jos he ovat sen päättäneet, niin kerro heille ettei heidän kannata mennä hiplailemaan julkisille paikoille. minun tyttäreni ja hänen tyttöystävänsä tekivät sen ja heitä ruvettiin kiusaamaan heti aika rajusti. mutta älä sure. minullekkin on käynyt samanlailla kuin sinullekkin.

      • §§§

        "hän ja hänen tyttöystävänsä aikovat adoptoida lapsen"


      • Jennifer
        §§§ kirjoitti:

        "hän ja hänen tyttöystävänsä aikovat adoptoida lapsen"

        Kyllä lapsen hankkiminen lesboperheeseen onnistuu ja sellaisia perheitä on nykyään jo paljon. Ja ehkäpä piankin saadaan myös varsinainen adoptio-oikeus samaa sukupuolta olevien perheille. Eivät ns. sateenkaariperheet ole sen kummallisempia perheitä kuin heteroperheetkään! Ehkäpä vastuullisimpia lapsistaan, koska lapset ovat tarkkaan harkittuja ja haluttuja. Heteroillehan niitä vahinkoja sattuu yhtenään..


    • Liberaali postmodernisti

      kannattaa kasvattaa. Ilmeisesti nyt on otettava huomioon hänen identiteettinsä. Siitä vasta suru tulee kaikille, jos toista pakotetaan valtapolitiikan määräämään muottiin. Ehkäpä tuntuisi samalta, kuin heterotytöstä, jos tämä alistettaisiin homoseksuaaliseen suhteeseen. Kannattaa nyt vain hyväksyä asia ja antaa tytön toivoa saavansa hyvän naisystävän aikuisena.

      Mutta ehkäpä hän vielä etsii identiteettiään. Onhan nuoruudessa aivan normaaliakin olla aluksi homo, ja myöhemmin vakiintua heteroksi.

      On tietysti ikävää, jos ei näe lastenlapsia. Mutta saattaisihan siihen olla jokin muukin syy.

    • Lesbo lapsesta asti

      Itse olen ollut lesbo lapsesta asti, mutta tiedän myös toisenlaisia tarinoita.
      Oma siskoni 'varasti' ensimmäisen tyttöystäväni minulta --- löysin heidät hänen huoneestaan.
      Asiasta ei ole sen koommin puhuttu, mutta tiedän heillä olleen jonkinlaisen kokeilujutun, joka jatkui tovin (olin 14, sisko 12).
      Tätänykyä sisareni on naimisissa, kahden lapsen äiti ja olen heidän vanhimman lapsensa kummitäti.
      Käymme naisystäväni luona kylässä avartamassa lasten ajatusmaailmaa;)
      Tyttäresi on niin nuori ja niin pahassa murrosiässä, että tuosta episodista et voi päätellä yhtikäs mitään -- et suuntaan etkä toiseen.
      Tyttö saattaa uhitella keksimällä mielestään pahimman mahdollisen jutun (jos tietää sinun olevan äärikonservatiivi, esimerkiksi).
      Nuorena sitä kokeillaan rajoja ja omaa itseä.
      Seksuaalisuus tulee sivutuotteena sitten, kun on henkisesti kypsä tietämään, mitä oikeasti haluaa.
      Ongelma onkin ehkä nykyään se, että sitä seksiä tulee kaikista tuuteista aina vain nuorempien silmille. Veikkaisin, että alle 15-vuotias ei voi mitenkään olla varma omasta identiteetistään, vaikka olisi kuinka 'seurustellut' tytön kanssa vuoden. Tuntuuhan se seksi hyvältä ihan joka tapauksessa, kun se on uutta, kiellettyä ja jännää.
      Itsekin mietiskelin omaa identiteettiä todella pitkään, ja vasta 19-vuotiaana olin valmis tulemaan kaapista ulos...
      Maltti on valttia. Tarkkaile tilannetta. 13-vuotias on kuitenkin vielä niin alaikäinen, että sinulla on kasvattajana ja vanhempana vielä valistus/valvomisvelvollisuus....

      Olisin itse hankkinut lapsia, mutta kasvainten takia munasarjani jouduttiin poistamaan. Muussa tapauksessa olisi oma äitini tuplamummi jo nyt.

    • Olen itsekin nainen naisen ...

      Ymmärrän kyllä,mutta keskustele asiasta lapsesi kanssa. Lapsesi on kuitenkin vielä niin nuori,ettei hänellä ole tietoa omasta identiteetistään kuin vasta about 16-vuotiaana. Ja se että vaikka hän olisi naisen kanssa,ei tarkoita etteikö hän saisi lapsia,adoptio,keinohedelmöitys yms. on keksitty.Mutta sinä et vo kuitenkaan muokata lastasi sellaiseksi kuin itse haluaisit hänen olevan,hänestä tulee oma itsensä. Lasta hankkiessa siihen on suhtauduttava oikein-> Lapsi on oma persoonansa ja hänellä on oma elämänsä.Sinun lapsellasi tosin hieman myöhemmin.

    • homer

      löytää kehutusta Ulos kaapista-kirjasta (Marja-Leena Parkkinen, LIKE). Kirjassa on sekä vanhempien että nuorten kertomuksia kaapista ulostulon aiheuttamista tunteista.

    • Äiti,mies ja lapset

      Tee kaikkesi käännyttääksesi hänet. Hän tulee saamaan paljon inhoa, vihaa ja hyljeksyntää osakseen. Hyvin todennäköistä on että jäät ilman lapsenlapsia. Minä äitinä tekisin kaikkeni.Luulin itse olevani nuorena lesbo mutta onneksi löysin itseni loppujen lopuksi heterona useiden naiskokeilujen jälkeen.

      • Jennifer

        ..yleensäkään eivät ole elämältä ja toisilta ihmisiltä suojatussa tilassa.

        Meistä jokainen saa osakseen joskus inhoa, vihaa ja hyljeksyntää..ja usko tai älä, pelkästään esim. kauniin ulkoisen olemuksensa vuoksi.


      • Anonyymi

        Sama juttu. Naisten väliset suhteet ei vaan tahdo kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama juttu. Naisten väliset suhteet ei vaan tahdo kestää.

        Ei ne heterosuhteetkaan sen kummemmin kestä. Eroja on sielläkin.


    • Anonyymi

      no mie 13 vuotiaana hyi lesbo on ällö ja muitenkinällöä seksi 🤮🤮🤮

    • Anonyymi

      Hyväksy tyttäresi. Toisin kuin muut niin sanon päin vastaista. 13v voi ihan hyvin tietää olevansa lesbo. Ihan samalla lailla kuin heterolapsi tietää olevansa hetero. Itse tiesin jo 6v että haluan toisen tytön enkä poikaa. Vasta 12v sain tietää että sille mikä olen on olemassa sana. Joten ihan hyvin tyttäresi voi olla varma asiasta.

      jos tyttäresi olisi hetero hän voisi silti valita aikuisena lapsettoman elämän. Älä painosta häntä hankkimaan lapsia. Älä painosta häntä olemaan hetero. Se on pahin mitä voisit tehdä hänelle.

      • Anonyymi

        Näin on. Myöhään heränneenä lesbona tiedän, mitä kärsimystä elämä oman seksuaalisuuden kieltäneenä on. Kokemus itsestä on täynnä tyhjyyden tunnetta olipa ympärillä mitä muuta tahansa, ne lapset mukaanlukien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Myöhään heränneenä lesbona tiedän, mitä kärsimystä elämä oman seksuaalisuuden kieltäneenä on. Kokemus itsestä on täynnä tyhjyyden tunnetta olipa ympärillä mitä muuta tahansa, ne lapset mukaanlukien.

        Toivottavasti saat elämäsi kuntoon. Surullista, että vieläkin vähemmistönä on vaikeaa ja paine heteronormeihin on kova.


    • Anonyymi

      Surullinen tapaus,että tyttäresi seksuaalisuus
      on päässyt kieroutumaan ja nyt hän kuvittelee olevansa onnellinen.Pyri näyttämään hänelle komeiden poikien kuvia
      niin luulisin,että hänen seksuaalisuutensa
      voisi vielä palata normaaliksi.Älä kuitenkaan
      hyväksy tai puutu tapahtuneeseen.

      • Anonyymi

        Taas tällaisia limaisia pikkutyttöjen perään läähättäviä ukon kuvatuksia. No sähän ne kieroutuneet tunnet, tottakai kieroutunut tunnistaa toisen kieroutuneen. Valot päälle hoi! Se että on lesbo on täysin sallittua ja normaalia! Joten vinoudu lisää vaan ihan keskenäs senkin jammu setä.


    • Anonyymi

      Minunkin siskoni pussas toisiaan ja naapurin lilkkaa tuossa iässä kun alkaa hormoonit hyrräämään ,tavallista se on .- Kaikilla omat lapset , nykyään jo eläkkeillä ovat :D

    • Anonyymi

      Rakastat tietysti lastasi sellaisena kuin hän on.

    • Anonyymi

      Voihan meisseli. On ihan älytöntä alkaa olohuoneessa lesboilemaa. Mutta vielä älyttömämpää olis jos alkais olohuoneessa yhtäkkiä homostelemaan. Eihän sitä kukaan jaksais. Saattais sohvaki mennä pilalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe