Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mistä kestopuu

haketta/purua?

Olen käyttänyt mökillä paskahuusissa (iso saavi, jossa pohjassa reikiä) "tavaran" joukossa kuivikkeena kutterinpurua. Homma on toiminut hyvin, paitsi että tuntuu siltä että puru mätänee liian nopeasti ja käry alkaa leijailemaan. Siksi olenkin pohtinut josko jostain saisi kestopuupurua, jota sinne voisi heitellä, eipä hyyskä haise sitten niin pahalle kun purut eivät lahoa niin nopeasti.

Sama juttu myös puutarhassa, alkaa tympästä tuo vuosittainen purun kottikärrääminen marjapuskien jne. juurille. Jos käytössä olisi kestopuu haketta, niin ei tarttis ihan joka vuosi hommaa tehdä. Samalla marjatkin alkaisivat säilymään ilman säilöntäaineita.

Onko kestopuupurua/haketta myytävänä minkään ketjun puutarhamyymälöissä edulliseen hintaan? Vai pitääkö käydä ostamassa jostain puutavarakaupasta tms. jotain 4"x4" (tai pienempää) kestopuuta ja alkaa kirveellä siitä tekemään haketta? Tai vielä parempaa, jos löytyis vanhoja puisia ratapölkkyjä tai puhelin/sähköpylväitä, joista sitten saisi moottorisahalla purua huussin alle? Tai sitten pitää vuokrara joku järeä oksasilppuri, johon sitten työntää ostettu puutavara jotta saa haketta.

5

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjljkllkkl

      Onks sulla kaikki ruuvit sopivassa tiukkuudessa ja aamulääkkeet otettuna? Kestopuu on ongelmajätettä, ei se kuulu puutarhaan, kun rakennelmina. Ja miksi purua täytyy marjapensaiden alle laittaa?? Jos pensaiden alle jotain välttämättä haluaa laittaa, ettei heinät kasva, laita vaikka kuoriketta. Myös oksasilppurilla silputut oksat ja risut on hyvää aluskatetta.

      • haketta/purua?

        Kyllä ruuvien pitäisi olla oikeassa momentissa, jos niitä ylipäätänsä kuuluu olla ihmisen pääkopassa. Jos ne kuvitteelliset ruuvit eivät ole momentissaan, niin silloin kyseessä lienee mitä todennäköisemmin ns. valuvika, jolle ei voi enää tässä vaiheessa mitään.

        Kestopuu puru siis paskahuussiin kuivikkeeksi ja sit purua ja haketta puutarhaan puskien juurien peitteeksi. Tavallinen, ns. "mustaa puu" (käsittelemätön puu) lahoaa aika sukkelaan ja sitä saa olla vuosittain kärräämässä tontille.

        Jos mikään ketju ei vielä myy kestopuupurua/haketta, niin tästä voisi saada mahtavan liikeidean. Toiminnan laajentuessa voisi alkaa valmistamaan vaikka kestopolttopuita, eli painekyllästettyä polttopuuta. Ei tarvii alkaa liiteriin kantamaan, säilyy ulkosalla vuositolkulla eikä kusiaiset ala pesimään, tosin jonkinlainen kuivaaminen ennen polttamista lienee suotavaa.


    • se kestopuu on

      sellaista myrkkyä, ettei sitä saa kohta käyttää enää missään.

      Jos tuo nykyinen puru mielestäsi mätänee liian pian ja alkaa käryämään, on kyse pelkästään siitä, että purua on aivan liian vähän. Esim oksasilppurilla voi tehdä mukaan vähän karkeampaa kuiviketta, puru kun voi olla vähän liian hienojakoista ja tiivistyy liikaa. Karkeammalla seos pysyy ilmavana --> kompostoituu eikä mätäne samoin neste pääsee helpommin niistä reijistä valumaan pois.

      siis karkeampaa tavaraa reilusti enemmän, niin ei kyllä haise.

      ja jos marjapuskille kestopuuhaketta pistät, tulee marjoista kaikkea muuta kuin terveellisiä. Kelpaavat vain koristeeksi.

      • kestopuupurua

        sitten käyttää savustamisessa? Siitä saisi mahtavat aromit eikä tarvii enää ketsuppia tai sinappia tursottaa makkaran tai fisun päälle. Onko kukaan kokeillut kyseistä hommaa ja millaisia kokemuksia olette saaneet?


      • Pekooni
        kestopuupurua kirjoitti:

        sitten käyttää savustamisessa? Siitä saisi mahtavat aromit eikä tarvii enää ketsuppia tai sinappia tursottaa makkaran tai fisun päälle. Onko kukaan kokeillut kyseistä hommaa ja millaisia kokemuksia olette saaneet?

        Hyvää oli. Olen grillannut makkaraani myös jäteöljyä polttavassa grillissäni. Myös jos tekee nuotion asfaltille, saa myös eritytäin kauniin värin käristeeseen ja maku on myös hyvin työmiehelle sopiva. Koita ihmeessä.

        Mun mielestä sä voisit koittaa tohjon kutterin puru oingelmaasi sitä että haet rauta kaupasta jotain hyvää kyllästettä ja kyllästät itse omat purusi ennen kuin menet kakalle sinne huussiisi. Lorauta vielä lähtiessäsi vaikka pari desiä jotain halpaa kyllästettä sinne jätösten päälle, niin uskoisin että ei luomu käristeesi ala käryämään pahalle vaan pelkästään hyvälle.

        Ei kestä kiittää hyvistä vinkeistä :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe