Orlandoon menossa...

menossa

Harmi kun ei ole erillistä palstaa Orlandolle, joten tämä taitaa olla lähin aiheeseen kuuluva palsta. Jos olette käyneet Orlandossa, missä kannattaa nuoren pariskunnan käydä.. jos tykkää hauskanpidosta. Kannattaako Disney Worldissa ja Universal Studioissa käydä ja kuinka monta päivää niihin kannattaa uhrata. Me ollaan Orlandossa 6 päivää jonka jälkeen Miamiin!

10

2186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löö

      Oltiin viime talvena perheen kanssa Orlandossa (Lake buena vistassa) 2 viikkoa. Me käytiin Disney puistoissa 4 päivänä, ovat tosi hienoja ja kokemuksena ainutkertaisia. Toinen kannatettava harrastus USAssa on shoppailu. Outlet ym. ostareita on eri puolilla kaupunkia ja ostokset ovat todella edullisia ja hyvälaatuisia. Me uusimme jotakuinkin koko perheen vaatevarastot. Varatkaa toki auto, niin pääsette kulkemaan.

    • orlandossa

      Kiersimme juuri perheen kanssa kolme puistoa, Disneyn Magic Kingdom, Seaworld sekä Universal Studios. Kaikki aivan erilaisia puistoja. Disney eniten lapsille suunnattu, Seaworld eläinpainoitteinen ja Universalissa elokuva-aiheiset laitteet. Eli riippuu mistä pidätte... puistoihin kannattaa varata aikaa päivä per puisto, kaikkea ei kerkeä nähdä edes päivässä.

      Kaiken kaikkiaan mahtava paikka, ette tule pettymään menitte sitten minne tahansa.

      • menossa

        Hei, kiitos vinkeistä molemmille. Tuosta on hyvä lähteä pohtimaan.


    • reissussa Orlando/Miami

      Tultiin viikko sitten Miami/Orlando-reissusta (2 aik. ja 2 kouluikäistä lasta). Universal Studios oli ihan ehdoton ykkönen. Simpson-laite ihan huippu! Liput ovat todella kalliita kaikkiin huvipuistoihin, 75 dollaria/hlö. Parkkimaksu kaikissa 12 dollaria. Universal Studiossa kannattaa hankkia viereisen huvipuiston Adventure Islandin, jolloin voi toisena päivänä käydä 20 lisädollarilla käydä sielläkin, jos tykkää huvipuistosta. Disney ei enää oikein istunut meidän lapsille... on enemmän pienten lasten paikka ja ollaan käyty siellä jo aiemminkin. Porukkaa on kans niin sikana, että saa jonottaa jopa tunnin suositumpiin laitteisiin. Seaworld on ihan ok... kaikkiin kohteisiin on hyvä varata yks päivä

    • palattiin

      13 päivän reissusta Miamiin, Orlandoon, Key Westiin ja Naplesiin. Tässä vaikutelmia matkalta muillekin, eli osa näistä jutuista ei liity suoraan kysymyksiisi, mutta ehkä näistä voi olla jollekin muulle hyötyä.

      Miamissa olivat yllättäen parhaimmat rannat, matalasti syvenevät ja vain vähän aaltoja. South Miami Beach oli selkeästi nuorten paikka, muita lapsiperhietä ei juurikaan näkynyt. Paras ostari mielestämme oli Dolphin Mall, myös Sawgrass Mills tottakai, mutta se oli jo niin suuri, että yhdellä käymisellä ehti vain murto-osan. Hotellimme Casanova Suites oli Art Deco alueella Ocean Drivella eli ihan tapahtumien ytimessä, ja hinta-laatusuhde oli hyvä, huoneistoon kuului iso olohuone/keittiö, makuuhuone ja kylpyhuone. Lincoln Mall oli lähin "ostari", eli oikeasti ostoskatu, parhaat eli edulliset ja hyvät ravintolat siellä olivat Rustica (pizzeria) ja Raphael (italialaisravintola). Hyvät smoothiet sai D-litesta samalta kadulta.

      Key Westissä suosittelen myös käymään, ellei tällä reissulla niin myöhemmin. Puiset huvilamaiset talot verannoineen olivat kauniita ja se luvattu auringonlasku juuri niin hieno kuin pitikin. Motellimme Best Western Hibiscus maksoi 100 taalaa/yö ja oli todella siisti, huoneet oli hiljattain uusittu ja ne olivat tilavia. Paluumatkalla kahlasimme vedessä pitkin matalikolla mutkittelevaa polkua Veterans Beach nimisellä rannalla, joka oli Seven Mile Bridgen Key Westin puoleisessa päässä ja uskomattoman kaunis pysähdyspaikka, jossa oli vessat ja vaatimaton suihkukin. Matka Miamista Key Westiin kesti noin neljä tuntia suuntaansa ja olimme kaksi yötä perillä.

      Orlandosta kävimme Kennedy Space centerissä, ajoaika oli jotain 1,5 tuntia. Jos sinne menette annan vinkin: peruslipuilla pääsette vain katsomaan sukkulan rakennushallia, v8 kuuraketia ja kansainvälistä avararuusasemaa iss:ää. Pitää mennä aamulla klo 9 ja maksaa tuplat, jotta pääsee opastetulle kierrokselle katsomaan itse sukkulaa. Jäi siksi vähän pettynyt olo. Imax-teatterin 3D kuumatka oli silti elämys.

      Disneyn huvipuistoista olemme käyneet jo kaksi kertaa Pariisin Magic Kingdomissa ja kerran Hollywood Studioilla sekä Universalin huvipuistossa Kaliforniassa kerran, joten nyt suuntasimme Epcot centeriin. Meille se toimi sikäli, että varsinaisia vetkuttimia oli vain kaksi, ja kaikiin muihin uskalsi koko perhe mennä. Ellette ole käyneet aiemmin missään ko puistoista, suosittelen silti Magic Kingdomia ja Universalia, edellinen on klassikko ja jälkimmäinen hurjempi.

      Pidimme Orlandosta aivan valtavasti, ja huvipuiston lisäksi siihen vaikuttivat loistava hotelli Caribe Cove, hiukan yli 100 dollarilla/yö sai n. 130 m2 upean uuden huoneiston, jossa oli kaksi makuuhuonetta, olohuone, ruokahuone, keittiö, kaksi kylpyhuonetta, joissa molemmissa amme/suihku ja 2 parveketta. Lähellä hotelin risteystä 192:llä oli kiinalainen ravintola nimeltään Chinese Buffet tai jotain yhtä omaperäistä, ja siellä oli kuten muuallakin Kissimmeessä hyvää ja edullista ruokaa, tässä ravintolassa 10 dollarilla sai maistaa yli 30 ruokalajia.

      Ostareita olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta käytyämme kerran Orlando Premium Outlets:isä jäimme sinne jumiin, koska siellä oli jo yksinään niin paljon upeita merkkiliikkeitä uskomattomin hinnoin, että oli palattava vielä pari kertaa takaisin. Hintaesimerkkejä: Tommy Hilfigerin farkut heidän poistomyymälästään: 7-20 dollaria, Calvin Kleinin farkut: 60 dollaria, Guessin farkut:60 dollaria ja molempien vyöt noin 25-35 dollaria. En voi tarpeeksi korostaa, ettei mukaan kannata ottaa paljon mitään vaatteita, jotta laukkuihin jää riittävästi tilaa. Meillä oli käytettävissä 4x20 kiloa neljälle hengelle ja kaikki laukut tulivat sulloen täyteen, vaikka yritimme ottaa mukaan mahdollisimman vähän.

      Lopuksi vietimme vielä kaksi yötä länsirannikolla Naplesissa Edgewater-nimisessä hotellissa, jossa oli kuninkaallinen palvelu, miehelleni vastattiin joka lauseessa "..., sir" ja conscierge kyseli joka kerta nähdessään kuulumisia. Olimme varanneet 1mh, oh, keittiö yhdistelmän 149 dollarilla, mutta se upgradattiin 2 makuuhuoneen sviitiksi tullessamme ilman lisäveloitusta. Hotellissa oli kaksi uima-allasta ja niiden takana meri, aivan postikorttimaisema. Valitettavasti rannalla tuuli ja aaltojen vuoksi meressä ei voinut uida lainkaan. Niinpä loppujen lopuksi parhaat uintimahdollisuudet olivat Miamissa. Naples oli silti kaunis kaupunki palmuinen, miljonäärien kartanoineen ja lukuisine golfkenttineen.

      Kaikenkaikkiaan matkasta jäi todella hyvä maku, edullisen dollarin vuoksi reilulla 4000 eurolla 4 h perheemme maksoi lennot, yöpymiset hyvätasoisissa hotelleissa ja auton vuokran. Päälle tulivat tietysti ostokset, bensa ja ruokailut, mutta siltikin matka oli esimerkiksi talven Thaimaan-lomiin verrattuna käsittämättömän halpa. Sää oli jopa liiankin lämmin,noin 35 astetta ja Floridassa on lisäksi kosteaa, joten ilmastointi tuli tarpeeseen. Merivesi oli myös lämmintä, matalikolla suorastaan kuumaa, mutta Miamissa ehkä n. 30 astetta.

      • kaipallaan

        Teillä on ollut upea reissu. Kiitos infosta.

        Suunnittelemme samankaltaista ensi kesäksi. Kerro lisää hotellivarauksista. Mitä kautta varasit ja kuinka varhain? Katsastin Naplesin hotellin ja hinta oli kyllä selkeästi kalliimpi. Eli onko vinkkiä miten saisi edullisimmat yöpymiset.

        Miten vertailisit kohteita eli jos ollaan reissussa reilut kaksi viikkoa, missä kannattaisi olla pisimpään? Kaipaamme myös rantalomaa. Naples houkuttaa, olisiko se pidemmän pysähtisen arvoinen. Miami epäilyttää lasten kannalta. Meillä on 8 ja 5 vuotiaat lapset.


      • menossa
        kaipallaan kirjoitti:

        Teillä on ollut upea reissu. Kiitos infosta.

        Suunnittelemme samankaltaista ensi kesäksi. Kerro lisää hotellivarauksista. Mitä kautta varasit ja kuinka varhain? Katsastin Naplesin hotellin ja hinta oli kyllä selkeästi kalliimpi. Eli onko vinkkiä miten saisi edullisimmat yöpymiset.

        Miten vertailisit kohteita eli jos ollaan reissussa reilut kaksi viikkoa, missä kannattaisi olla pisimpään? Kaipaamme myös rantalomaa. Naples houkuttaa, olisiko se pidemmän pysähtisen arvoinen. Miami epäilyttää lasten kannalta. Meillä on 8 ja 5 vuotiaat lapset.

        Hei,

        mikäli ette kauheasti tuon ikäisten lasten kanssa meinaa kierrellä ja ajella, suosittelen lämpimästi asunnon / talon vuokraamista. Itsellä samanikäisiä lapsia kuin teillä (3 kpl), ja kyllä viime joulun reissulla tuli huomattua että oma huvila uima-altaalla antaa aikaerosta toipuvien lasten kanssa mukavasti rentoutta meininkiin, kun voi keskellä yötä kolistella keittiössä aamiaista jne. Hintahan ei kauheasti hotellista eroa, mutta noissa usein tarvitaan vähintään viikon taikka kahden sitoutuminen vuokraukseen.

        Tällaisen kautta löysin vuokraisännät, jotka asustavat Euroopassa (ei toki tuolla kaikki), ja rahan siirtely oli helppoa: http://www.holiday-rentals.co.uk/

        Me olimme Naplesista pohjoiseen pikkukaupungissa hieman Sarasotasta etelään, ja kyllä rannoilla sai aika rauhassa olla. Uskomaton tunne, kun rantaa näkyy kilometrejä suuntaan ja toiseen, ja ihmisiä vain siellä täällä. Saivat lapset rauhassa melskata ja juoksennella....

        Naplesia olen itsekin ensi jouluksi harkinnut, ja tällaiseen netissä törmännyt: http://floridanhuoneistot.fi/ Itselle on tärkeää "omakotitalo", eli että naapureita ei tartte miettiä jos kummallisiin aikoihin pojat painii, joten tuota tuskin tulee käytettyä.


      • varattiin
        kaipallaan kirjoitti:

        Teillä on ollut upea reissu. Kiitos infosta.

        Suunnittelemme samankaltaista ensi kesäksi. Kerro lisää hotellivarauksista. Mitä kautta varasit ja kuinka varhain? Katsastin Naplesin hotellin ja hinta oli kyllä selkeästi kalliimpi. Eli onko vinkkiä miten saisi edullisimmat yöpymiset.

        Miten vertailisit kohteita eli jos ollaan reissussa reilut kaksi viikkoa, missä kannattaisi olla pisimpään? Kaipaamme myös rantalomaa. Naples houkuttaa, olisiko se pidemmän pysähtisen arvoinen. Miami epäilyttää lasten kannalta. Meillä on 8 ja 5 vuotiaat lapset.

        Booking.com:in kautta Casanova Suites Miamista ja Caribe Cove Orlandosta. Key Westin motelli varattiin suoraan motellista tällä palstalla annetun vinkin perusteella. Edgewater Naplesissa varattiin suoraan hotellista Tripadvisorin ym nettisivujen hyvien kokemusten rohkaisemana. Ainakin Caribe Covella oli joskus 24 h alennuksia, sai noin 100 taalaa halvemmalla 4 yötä, kun nappasi tarjouksen. Saimme alle 300 taalan perusvarauksen, mutta pakollisella siivousmaksulla n 65 taalaa ja veroilla meni n. 400 taalaan mutta silti sehän oli vain reiu 70 euroa siitä 130 m2 huoneistosta eli ei paljon mitään. Caribe Cove oli hinta-laatusuhteeltaan näistä hyvistä hotelleista paras.

        Huomasimme varatessamme, että hinnat ovat tosi edulliset kesäkuussa, ja sitten nousevat aika paljonkin heinä-elokuussa, ovatkohan siellä paikalliset silloin enemmän lomilla? Eli jos ensi kesänä lähdette, menkää kesäkuussa, niin säästätte neljältä hengeltä jo paljon rahaa. Meidän budjetti jäi uskomattoman edulliseksi, niin kuin tuossa matkakertomuksessa jo raportoin. Varmaan hinnat ovat lamankin myötä ja tottakai edullisen dollarin kurssin vuoksi halvemmat. Jouluna kyllä esim Aurinkomatkat pyytää huimia hintoja pakettimatkoista! Jouluna siellä ei ole edes niin lämmintä, mutta makunsa kullakin, jollekin kesän 35 astetta on varmasti ihan liikaa.

        Nettisivuja vertailemalla ja matkailijoiden kokemuksia lukemalla selviää sekin raja, mikä hotellista milläkin paikkakunnalla kannattaa maksaa, niin että se on vielä siisti ja turvallinen ja ötökätön ("bed bugs" = luteet). Miamissa kannatti siis maksaa n.150 taalaa/yö South Beachilla, Key Westissä riitti 100 taalaa motellissa joka oli kyllä täysin hotellitasoa, Orlandossa 100 taalalla sai jo luksusta, siellä kelvollisen majoituksen olisi varmaan saanut jo puolella siitä, sen sijaan Naplesissa taas miljonäärien kaupunkina maksoimme 149 $/yö mutta sillä saikin sitten jo Hilton-konsernin hotellin sviiitin rannalta, joten mielestäni tuo satsaus kannatti.

        Meidän lapsemme ovat 9 ja 11 (ja matkustaneet pienestä pitäen kanssamme paljon) ja he viihtyivät todella hyvin kaikissa käymissämme kohteissa. Älkää turhaan pelätkö Miamia, South Beachilla en nähnyt muuta epäilyttävää kun yhden myymälävarkaan Lincoln Mallin Gapissa. Ranta oli niin ihana, matalasti syvenevä ja aalloton ja ihanan lämmin vesi, että lapsenne viihtyisivät siellä varmasti. Kannattaa ainakin pari päivää nauttia siellä rantaelämästä, miksei enemmänkin. Me olimme siis kaikenkaikkiaan 5 vrk. Evergladesin suoalue alkaa niin läheltä Miamia, että oikein hämmästyimme, kuinka nopeasti sinne ajoi ja kävi katsomassa airboatilla alligaattoreita. Samana päivänä ehti vielä tutustua Miamin kaupunginosiin.

        Myös Key West oli niin omanlaisensaa pikkukaupungin tunnelmaltaan, (vertasinko sitä mini-San Franciscoksi matkakertomuksessani?), että suosittelen sitä myös ehdottomasti, vaikka matka sinne siltoja pitkin viekin yhteen suuntaan 4 tuntia. Pari päivää siellä riittää siihen, että näette kaiken ja nautitte ilmapiiristä.

        Lasten ja äitien ja miksei isienkin ykkössuosikki on silti Orlando. Keskellä ei mitään kaikki on niin halpaa ja tekemistä riittää huvipuistoissa (lapsille), avaruuskeskuksessa (isille) ja äideille niillä merkkivaate ja -tuoteostareilla. Aiemmin olen käynyt Los Angelesissa, San Franciscossa, New Yorkissa ja Dallasissa, mutta Orlandon ostosmahdollisuudet olivat ihan omaa luokaansa, vaikka kyllä Miamin Dolphin Mallkin oli upea. Ravintoloitakin on niin paljon, että ihan hengästyy, kun lukee niitä hotellista saatavia katalogeja, joilla saa alennusta kupongin mukaan repäisemällä. Olimme Orlandossa 4 vrk, mutta viikkokin olisi vierähtänyt nopeasti.

        Naplesia varten 2 vrk oli aika vähän, ehkä seuraavalla kerralla, joka varmasti tulee lähivuosina, voisi aloittaa kiertomatkan länsirannikolta ja päättää Miamiin, niin että jäisi enemmän aikaa myös sinne. Bahamasaaret olisi myös tarkoitus liittää lomaan, nyt luovuimme siitä aikapulan vuoksi jo etukäteissuunnittelussa.

        Tälläkin palstalla on moitittu Floridaa tylsäksi ym mutta meille matka oli kokonaisuudessaan todella onnistunut, hauska ja antoisa, joten en voi kuin suositella. Hyvä etukäteisuunnittelu säästää paikan päällä aikaa ja hermoja, mutta reittejä ei tarvinut yhtään suunnitella navigaattoria käyttämällä. Suomessa olemme ajaneet ilman, mutta käytettyämme sitä nyt ensi kerran Jenkeissä ehkä voimme jollain pidemmällä reissulla kokeilla sitä Suomessa tai Euroopassakin.

        Kiva, jos pystyin olemaan yhtään avuksi. Itseäni edellisten kävijöiden vinkit auttoivat paljonkin. Kysy lisää, jos jäi vielä jotain epäselväksi. Kuviakin löytyisi, mutta tälle palstalle niitä ei pysty laittamaan.


      • Vierailija
        menossa kirjoitti:

        Hei,

        mikäli ette kauheasti tuon ikäisten lasten kanssa meinaa kierrellä ja ajella, suosittelen lämpimästi asunnon / talon vuokraamista. Itsellä samanikäisiä lapsia kuin teillä (3 kpl), ja kyllä viime joulun reissulla tuli huomattua että oma huvila uima-altaalla antaa aikaerosta toipuvien lasten kanssa mukavasti rentoutta meininkiin, kun voi keskellä yötä kolistella keittiössä aamiaista jne. Hintahan ei kauheasti hotellista eroa, mutta noissa usein tarvitaan vähintään viikon taikka kahden sitoutuminen vuokraukseen.

        Tällaisen kautta löysin vuokraisännät, jotka asustavat Euroopassa (ei toki tuolla kaikki), ja rahan siirtely oli helppoa: http://www.holiday-rentals.co.uk/

        Me olimme Naplesista pohjoiseen pikkukaupungissa hieman Sarasotasta etelään, ja kyllä rannoilla sai aika rauhassa olla. Uskomaton tunne, kun rantaa näkyy kilometrejä suuntaan ja toiseen, ja ihmisiä vain siellä täällä. Saivat lapset rauhassa melskata ja juoksennella....

        Naplesia olen itsekin ensi jouluksi harkinnut, ja tällaiseen netissä törmännyt: http://floridanhuoneistot.fi/ Itselle on tärkeää "omakotitalo", eli että naapureita ei tartte miettiä jos kummallisiin aikoihin pojat painii, joten tuota tuskin tulee käytettyä.

        Hei!

        Minulla on vuokrattavana suljetulla alueella (24/7-vartiointi portilla) 5 makuuhuoneen huvila noin 5 km Disneyn huvipuistoista. Alue on Windsor Hills ja se on lähin tämäntyyppinen "short term rental"-alue Disneyn kävijöille. Talo on varustettu "kaikilla varusteilla" ja vuokraus sisältää aina loppusiivouksen ilman eri hintaa. Talossa on 10-metrinen uima-allas ja lisäksi pelihuone, josta löytyy biljardipöytä, ilmakiekkopöytä ja pöytäjalkapallopeli. Kylpyhuoneita on 4 (wc suihku) ja televisioita 6 kpl (makuuhuoneet ja olohuone), lisäksi valkokangas ja videotykki pelihuoneessa. Huvilassa on lisäksi Playstation pelejä ja DVD:tä. Keittiö on varustettu ruokailuvälineillä ja kodinhoitotilassa on pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Huvilan pinta-ala on noin 200 m2 ja se soveltuu maksimissaan 12 henkilön yöpymiseen, joten siellä voi yöpyä hyvin esimerkiksi kaksi perhettä yhtä aikaa.

        Lisäksi alueelta (community) löytyy vapaassa käytössä klubitalo, isot uima-altaat, vesiliukumäet, puttausviheriö, koripallokentät, tenniskentät, kuntosalit, elokuvateatteri (ohjelmiston saa päättää itse!), beach volley -kenttä ja paljon lasten leikkipuistoja.

        Vuokraushinnat alkavat noin 1.000 €/vk ja minimivuokrausaikana olen pitänyt yhtä viikkoa (7 vrk). Orlandossa jo useampana vuonna käyneenä neljän lapsen isänä toteaisin että lyhempää aikaa ei alueella kannata juuri viettääkään. Allekirjoitan kaikki tässä viestiketjussa esitetyt ideat ja vinkit: Orlandossa yksinkertaisesti löytyy aivan hillittömästi tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille!

        Olen valmis kertomaan tarkemmin alueesta ja nähtävyyksistä sitoumuksetta niin puhelimessa kuin sähköpostillakin. Lähetän pyydettäessä infopaketin Villasta ja Orlandosta. Kysy rohkeasti!

        [email protected]


      • Wysig
        varattiin kirjoitti:

        Booking.com:in kautta Casanova Suites Miamista ja Caribe Cove Orlandosta. Key Westin motelli varattiin suoraan motellista tällä palstalla annetun vinkin perusteella. Edgewater Naplesissa varattiin suoraan hotellista Tripadvisorin ym nettisivujen hyvien kokemusten rohkaisemana. Ainakin Caribe Covella oli joskus 24 h alennuksia, sai noin 100 taalaa halvemmalla 4 yötä, kun nappasi tarjouksen. Saimme alle 300 taalan perusvarauksen, mutta pakollisella siivousmaksulla n 65 taalaa ja veroilla meni n. 400 taalaan mutta silti sehän oli vain reiu 70 euroa siitä 130 m2 huoneistosta eli ei paljon mitään. Caribe Cove oli hinta-laatusuhteeltaan näistä hyvistä hotelleista paras.

        Huomasimme varatessamme, että hinnat ovat tosi edulliset kesäkuussa, ja sitten nousevat aika paljonkin heinä-elokuussa, ovatkohan siellä paikalliset silloin enemmän lomilla? Eli jos ensi kesänä lähdette, menkää kesäkuussa, niin säästätte neljältä hengeltä jo paljon rahaa. Meidän budjetti jäi uskomattoman edulliseksi, niin kuin tuossa matkakertomuksessa jo raportoin. Varmaan hinnat ovat lamankin myötä ja tottakai edullisen dollarin kurssin vuoksi halvemmat. Jouluna kyllä esim Aurinkomatkat pyytää huimia hintoja pakettimatkoista! Jouluna siellä ei ole edes niin lämmintä, mutta makunsa kullakin, jollekin kesän 35 astetta on varmasti ihan liikaa.

        Nettisivuja vertailemalla ja matkailijoiden kokemuksia lukemalla selviää sekin raja, mikä hotellista milläkin paikkakunnalla kannattaa maksaa, niin että se on vielä siisti ja turvallinen ja ötökätön ("bed bugs" = luteet). Miamissa kannatti siis maksaa n.150 taalaa/yö South Beachilla, Key Westissä riitti 100 taalaa motellissa joka oli kyllä täysin hotellitasoa, Orlandossa 100 taalalla sai jo luksusta, siellä kelvollisen majoituksen olisi varmaan saanut jo puolella siitä, sen sijaan Naplesissa taas miljonäärien kaupunkina maksoimme 149 $/yö mutta sillä saikin sitten jo Hilton-konsernin hotellin sviiitin rannalta, joten mielestäni tuo satsaus kannatti.

        Meidän lapsemme ovat 9 ja 11 (ja matkustaneet pienestä pitäen kanssamme paljon) ja he viihtyivät todella hyvin kaikissa käymissämme kohteissa. Älkää turhaan pelätkö Miamia, South Beachilla en nähnyt muuta epäilyttävää kun yhden myymälävarkaan Lincoln Mallin Gapissa. Ranta oli niin ihana, matalasti syvenevä ja aalloton ja ihanan lämmin vesi, että lapsenne viihtyisivät siellä varmasti. Kannattaa ainakin pari päivää nauttia siellä rantaelämästä, miksei enemmänkin. Me olimme siis kaikenkaikkiaan 5 vrk. Evergladesin suoalue alkaa niin läheltä Miamia, että oikein hämmästyimme, kuinka nopeasti sinne ajoi ja kävi katsomassa airboatilla alligaattoreita. Samana päivänä ehti vielä tutustua Miamin kaupunginosiin.

        Myös Key West oli niin omanlaisensaa pikkukaupungin tunnelmaltaan, (vertasinko sitä mini-San Franciscoksi matkakertomuksessani?), että suosittelen sitä myös ehdottomasti, vaikka matka sinne siltoja pitkin viekin yhteen suuntaan 4 tuntia. Pari päivää siellä riittää siihen, että näette kaiken ja nautitte ilmapiiristä.

        Lasten ja äitien ja miksei isienkin ykkössuosikki on silti Orlando. Keskellä ei mitään kaikki on niin halpaa ja tekemistä riittää huvipuistoissa (lapsille), avaruuskeskuksessa (isille) ja äideille niillä merkkivaate ja -tuoteostareilla. Aiemmin olen käynyt Los Angelesissa, San Franciscossa, New Yorkissa ja Dallasissa, mutta Orlandon ostosmahdollisuudet olivat ihan omaa luokaansa, vaikka kyllä Miamin Dolphin Mallkin oli upea. Ravintoloitakin on niin paljon, että ihan hengästyy, kun lukee niitä hotellista saatavia katalogeja, joilla saa alennusta kupongin mukaan repäisemällä. Olimme Orlandossa 4 vrk, mutta viikkokin olisi vierähtänyt nopeasti.

        Naplesia varten 2 vrk oli aika vähän, ehkä seuraavalla kerralla, joka varmasti tulee lähivuosina, voisi aloittaa kiertomatkan länsirannikolta ja päättää Miamiin, niin että jäisi enemmän aikaa myös sinne. Bahamasaaret olisi myös tarkoitus liittää lomaan, nyt luovuimme siitä aikapulan vuoksi jo etukäteissuunnittelussa.

        Tälläkin palstalla on moitittu Floridaa tylsäksi ym mutta meille matka oli kokonaisuudessaan todella onnistunut, hauska ja antoisa, joten en voi kuin suositella. Hyvä etukäteisuunnittelu säästää paikan päällä aikaa ja hermoja, mutta reittejä ei tarvinut yhtään suunnitella navigaattoria käyttämällä. Suomessa olemme ajaneet ilman, mutta käytettyämme sitä nyt ensi kerran Jenkeissä ehkä voimme jollain pidemmällä reissulla kokeilla sitä Suomessa tai Euroopassakin.

        Kiva, jos pystyin olemaan yhtään avuksi. Itseäni edellisten kävijöiden vinkit auttoivat paljonkin. Kysy lisää, jos jäi vielä jotain epäselväksi. Kuviakin löytyisi, mutta tälle palstalle niitä ei pysty laittamaan.

        Kiitos asiallisista matkakertomuksista. Täällä tuppaa lukee pääasiallisesti lähinnä ala-arvoisia haistatteluja.

        Itse voin suositella tuota Miamin Dolphin Mall'a. Erityisesti sen vuoksi, että sieltä löytyy myös Ross ja Marshall's. Lähistöllä myös TJ Maxx. Kaikki ovat Discount store-myymälöitä eli poistavat isojen ketjujen tuotteita (past season) tai viallisia tuotteita (esim pakkaus rikki). Näissä myymälöissä voi sitten tehdä tiliä todella.

        Yhdysvalloissa kesä alkaa virallisesti Memorial Day weekendinä toukokuussa, mutta heinäkuun hintapiikin aiheuttavat eurooppalaiset.

        Itse vältän motelleja, mieluummin syön enemmän (kauemmin) puuroa kotona muistellen matkaa. Kannattaa lukea muiden asiakkaiden kommentteja hotelleista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe