Kokemuksia ensireissulta Tunisiasta

Ollie

Tultiin juuri Tunisian Soussesta, Finnmatkojen reissu ja Marhaba Royal Salem Beach. Ensimmäistä kerta maassa ja varsin positiivinen vaikutelma jäi.

- Sää on erittäin Scorcio, lämpöä riittää; suomalaiselle sietokyvylle kesäkuu on aika riittävä kuukausi
- Hotellimme oli hyvä valinta lapsiperheelle ja puolihoito mutkaton ratkaisu. Buffetaamiainen ja -päivällinen olivat erinomaisia, runsaita ja vaihtelevia valikoimaltaan (näin ainakin beach-hotellissa). Palvelu oli ystävällistä ja varsinkin lapsista pidetään. Altaalla oli ohjelmana mm. vesipalloa ja -jumppaa, ja hiekkaranta aivan vieressä. Äänekäs iltaohjelma loppui klo 23.
- ihmiset ovat ystävällisiä ja kielitaitoisia. Englantia osataan yllättävän paljon ja ovat myös innokkaita sitä puhumaan. Ranskaa osaavat kaikki. Paljon saa lisäpisteitä jos opettelee muutaman sanan tunisianarabiaa.
- Sousse on "oikea kaupunki", eikä mikään turisteja varten rakennettu aidattu uimala. Eli paljon näkee myös paikallista elämää.
- Tunisia on arabimaista vapaamielisimpiä ja länsimaisimpia, ja mm. naisten asema on islamilaiseksi maaksi varsin tasa-arvoinen. Mitään huntupakkoja ei ole, kaikki perinteiset pukeutumissäännöt ovat vapaaehtoisia. Turisteilta edellytetään lähinnä perushäveliäisyyttä, niin miehiltä kuin naisiltakin. Eli lähinnä "paita päälle ja housut jalkaan, kiitos", ei sen islamilaisempaa. Olkapäät peittoon -sääntöä saatetaan hyvän maun nimissä edellyttää paremman tason ravintoloissa ja hotelleissa.
- Rikollisuus on vähäistä ja normaali huolenpito omaisuudestaan riittää
- Hintataso on hyvin edullinen, kunhan on hieman hereillä mistä ostaa ja minkä hinnan suostuu maksamaan
- kauppatavat ovat tietty meikämakuun tungettelevia, joskus olisi mukava katsella tavaroita ihan omassa rauhassa. Tämä onnistuukin ns. fixed price -marketeissa, joita löytyy aika paljon. Hinnat näissäkin ovat yleensä meikäläisittäin ihan kohtuullisia. Myös merkkiliikkeitä löytyy, ja niissä hinnat lähestyvät kotimaista tasoa, mutta myös niissä tarjouksia löytyy.
- Kuka minkäkin rihkamaksi lukeekin, mutta esim. nahkatuotteissa ja keramiikassa löytyy ja todella edulliseen hintaan. Piraattituotteista kiinnostuneelle on myös mistä valita.
- Jos haluaa treenata tinkaustaitojaan on hyvä peukkusääntö että "oikea" hinta on noin viidesosa kauppiaan ensimmäisestä pyynnöstä, ja itse kannattaa avata tarjoamalla puolet siitä mitä on valmis maksamaan.
- Taksilla ajelu on halpa tapa liikkua, mutta sitä ei kannata ottaa hotellin edestä, vaan huikata se lennosta.
Jos ei mittari ole päällä kuski kyllä laittaa sen kun jaksaa kärsivällisesti pyytää. Toisaalta eivät ne ehdotetut könttähinnatkaan välttämättä niin poskettomia ole.
- Kyllä ne jaksavat yrittää sitä ylihintaa turistilta ottaa, mutta usein riittää jo se kun kysyy että "anteeksi, mitä se hinta olikaan?"
- Alkoholi ei ole mikään kieltolakituote, vaan sitä saa ja sitä latkivat paikallisetkin. Viinit ovat erinomaisia ja paikallinen olut Celtia on hyvää myös. Saatavuus on vähän kuten Suomessa ennen keskiolutlakia: hotelleista, ravintoloista ja paikallisita alkoista (Magasin General). Tuontialkoholi on kallista.
- Välimeren etelärannalla kun ollaan, on hygienia suht kaukana meikäläisestä. Vaikka aika rautapötsinä itseäni pidänkin, onnistuin saamaan kahden päivän turistiripulin, joka kuitenkin pysyi Imodiumilla hyvin kurissa.
- Jos pelkkä altaalla löhöily ei loman sisällöksi riitä, kannattaa tutustua retkitarjontaan. Saharan 2 pv reissu oli ehdottoman kova juttu ja sisältöönsä nähden edullinen. Yöpymiset ja ruokailut 5 tähden hotelleissa, paljon näkemistä aavikoineen ja keitaineen; kameliratsastuskin oli yllättävän hauska kokemus. Finnmatkojen opas oli hyvä ja tarjosi paljon tietoa ja taustoja.
- Autonvuokraus oli myös harkinnassa, sillä motaria pitkin olisi esim. Tunisiin päässyt aika hätäseen. Kahden viikon reissulla oltais otettukin. Parjattu tunisialainen liikenne oli toki "etelänmaalaista" mutta kuitenkin melko sävyisää, ja torvetkin soivat huomattavasti harvaksemmalti kuin esim. Italiassa.

Kaikenpuolin suositeltava kohde. Edullinen, turvallinen ja ystävällinen maa. Hyvä johdatus arabialaiseen kulttuuriin. Voi olla vatsalle vaativa.

1

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karjalaisen pariskunta

      Taidettiinpa olla samalla reissulla! ;) Ja vielä samalla Saharanretkelläkin (ja ehkäpä vedettiin pakit kuralle samoilla eväillä..?). Samaa mieltä Arto-oppaasta, parempaa opastusta tuskin olisi voinut saada. Mukavat muistot jäi lomasta, tähän astisista eteläisen pallonpuoliskon maihin tehdyistä matkoista ehdottomasti onnistunein. Turistien vähyys/paikallisten runsaus oli yllättävää, Sousse ei tosiaan vaikuttanut turistirysältä, mikä sopi kyllä meille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe