Matkakokemuksia Kultahietikolta ja Perlasta

Palailin vähän aikaa sitten, tässä kuussa. Toivottavasti tästä on hyötyä jollekulle matkasta ko.paikkaan haaveilevalle?

Matkavaluutan kanssa oli kämmi heti Suomessa heti lentoasemalla.. Tiedoksi vain ettei Sampo viitsi antaa automaateillaan euroja halukkaalle aaamuyöstä eli matkaan täysin rahattomana (luottokortti tosin oli...)

Raha-asiat oli siis ensimmäiseksi hoidettavana perillä, ymmärrettävästä syystä. Rahaa saa luottokortilla automaatista suoraan levoina ja nostopalkkio oli erittäin kohtuullinen (2-3eur). Pankista nostaminen tiskiltä ei onnistunut, sillä ainakaan se pankki ei palvellut tiskiltä; kehotus oli lampsia ovesta ulos ja repiä rahat suoraan seinästä automaatista. Onniostui hyvin.

Perla on kesähotelli. Aivan kelvollinen sellaiseksi (asuin uudisosalla, 7 krs) ja hyvin siisti ympäristöineen ja vehreyttä löytyy Turkkiin ja Kreikkaan verrattuna. Ainoa miinus tuli huoneistojen välisestä äänieristyksestä. Pelkkä komero ei kyllä riitä seinäksi. Olin yksin reissussa ja mukava seinänaapurikin, joten äänihäiriötä ei tullut kummallekaan puolen seinään. Kannattaa huomioida, että omien ostosten sijoittelussa minibaariin kannattaa varoa; ensinnäkin ne tarkistetaan joka aamu, toisekseen terveysviranomaisten määräyksestä se on kiellettyä tarttuvien tautien riskien minimoimiseksi. Ukaasi on 100 eur sakko. Kunhan siis pitää huolen juoda illan ostokset aamuun mennessä pois...

Aamiainen kuuluu hintaan ja on kattava; tarjolla enemmän kuin jaksaa syödä. Niillä pärjää hyvin pitkälle iltapäivään. Kannattaa syödä sisällä eikä ulkona niin ei lintuset käy "koemaistamassa" ateriaa, kun haet täydennystä. Altaan vesi on viileätä (23celsius) ja aurinkotuolit hotskun bisnes; auringonotto pihalla pyyhkeellä kielletty.

Ravintoloiden ja kapakoiden sisäänheittäjiä on jonkin verran, mutta ei niin häiriöksi kuin esim Turkissa. Rantabulevardi on pitkä ja tarjoaa kaikille nähtävää. Rannalla voi myös ottaa aurinkoa maksamatta tuolista tai verjosta (7 7 levaa).

Sukelluskurssin hintataso on 300 euroa (jolla saa siis sukelluskurssi-todistuksen jatkoa varten).

Muutama varoituksen sana punainen-keltainen-vihreä-varoituslippujärjestelmästä; sääntöjä kannattaa noudattaa kirjaimellisesti. Punaisen lipun ollessa ylhäällä ei kannata ryhtyä riskeeraamaan. La 19.6.2009 kuoli hukkumalla yksi 2-kymppinen turistipoika. Joka kesä kuolee tilastojen mukaan 10 turistia vastaavalla tavalla; vaarattomalta näyttävä aallokko muodostaa rantaan virtauksen, jonka kynsistä ei pääse irti edes räpylöiden avulla. Eli uimisesta huolimatta ajaudut koko ajan kauemmas ulapalle.

Muuten siellä pärjää hyvin, kun muistaa olla toikkaroimatta humalapäissään pimeällä.

4

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitollinen

      kiitos mainiosta paketista. kysymys kuuluu että uskallanko viedä hotelliin yhtään omia juomia vai pitääkö ne pitää piilossa? en mene samaan hotelliin mutta kerro ihmeessä jos tiedät tarkemmin. tuskin maltan odottaa että pääsen sinne :)

      • ottaa

        huoneeksi huoneisto. Niissä on yleensä oikein kunnon jääkaappi, johon mahtuu enemmän juotavaa. Näin ainakin ollut Ermassa.


    • pörräilijä

      Näin matkakuumeen ollessa korkea, kysyisin sinulta. Löysitkö hyviä paikallisia ruokapaikkoja? Tykätään paikallisesta ruuasta, joten suosittele. Toki voit muitakin paikkoja kertoa, näin tuoreeltaan jos muistat.

      • kiitollinen

        joo, pliskaan mennään ja siellä näkyy olevan jääkaappi, hyvä homma. pitää vaikka piilossa kantaa sitä juomaa sinne sit :D eipähän tuu sanomista :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe