Mitä mukaan Azoreille?

aurinkotanssi

Muutaman viikon päästä kutsuu Azorit, ja pohdiskelen tässä, mitä ottaa matkalle mukaan. Pakkaanko mukaan enemmän urheilullisia rentoja vaatteita ja kenkiä vai kesäisiä kaupunkivaatteita? Retkiä varten tarvitsen varmaan hyvät lenkkarit/ vaelluskengät? Onko hienommille illanviettovaatteille tarvetta kaupungissa? Tarkoituksena olisi kierrellä ympäri saarta, käydä ehkä ratsastamassa (tarvitseeko ratsastukseen erityisiä kamppeita vai saako tallilta lainaan?) ja valas-/delfiinisafarilla sekä kierrellä kaupungissa.

3

865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3v sittten käynyt

      Kolme vuotta sitten kävimme Azoreilla. Siellä säätyypit vaihtelee tosi nopeasti. Pieniä sadekuuroja tuli joka päivä sen viikon aikana kun olimme siellä. Mutta kuurot oli lyhyitä eikä vettä tullut kovin paljoa. Ne on enemmän sellaisia 10 minuutin vesisumuja, joista ei oikein tiedä, että onko se sadetta vai ei.

      Sao Miguel on ilmeisesti suurin kaupunki, mutta senkin kävelee päivässä läpi. Kooltaanhan se on Oulun luokkaa. Turisteja Azoreilla on asukaslukuun nähden vähän.

      Perinteisiä uimarantoja ei Azoreilla juuri ole, koska hiekkarantoja on niin vähän. Hiekka on mustaa

      Auto kannattaa kyllä vuokrata ja käydä katsomassa saarta. Auton vuokraus on halpaa ja välimatkat aika lyhyitä.

      Lenkkarit varmasti riittää retkille. Mutta kevyt veden pitävä takki on kyllä suositeltava. Heti kun aurinko paistaa, niin tulee todella kuuma.

    • Azorien nähtävyydet on luonto. Täällä São Miguelin saarella luonnonnähtävyydet, muutamia puistoja lukuunottamatta, ovat Ponta Delgadan noin 30 000 asukkaan kaupunkikeskuksen ulkopuolella. Ponta Delgada on pieni tyypillinen portugalilainen maalaiskaupunki. Kaupungin vanha keskusta on ahdas. Katuja peittää lohkottu basaltti kalkkikivikoristeineen. Niinpä kunnon kävelykengät ovat keskustan kaduilla hyvään tarpeeseen.

      Mitään merkittävää juhlapukutarvetta ei Ponta Delgadassa mielestäni ole. Heinä-elokuussa on sisätilaisuuksia vähän tai ei ollenkaan, koska silloin juhlat pidetään ulkona. Erilaisia kansanjuhlia on runsaasti eri puolilla saarta. Tulen kertomaan niistä kotisivuillani. Heinäkuun tapahtumakalenteri siellä onkin jo aika valmis.

      Jos menette vaeltamaan, ovat hyvät urheilukengät tarpeen ja sadeviitta tai vastaava hyödyllinen kaiken varalta. Monilla vaelluspoluilla pärjää kesäaikaan ilman vaelluskenkiä. Jyrkät polut saattavat kuitenkin olla liukkaita myös kuivana. Niinpä kengissä on joka tapauksessa syytä olla liukumista estävät pohjat. Jotka ottavat mukaansa teleskooppisauvat.

      Ne jotka kiertävät São Miguelia autolla eivätkä vaella, eivät tarvitse mitään erityistä sadevaatetta. Lämpötilat heinä-elokuussa liikkuvat haarukassa runsaat 17 C (yön keskimääräinen minimi) - 25 C (päivälämpötilojen keskimääräinen maksimi). Meriveden lämpötila liikkuu lukemissa 22-24 C. Ilman suhteellinen kosteus on keskimäärin 70-80%.

      On totta, että São Miguelilla ei ole kilometriä pitkiä vaalean hiekan peittämiä beacheja, mutta saarella runsaasti pienempiä hienon harmaan laavahiekan peittämiä uimarantoja. Niitä ei suinkaan ole vähän niin kuin matkailuteollisuus ja São Miguelilla viikon-kaksi viettäneet matkailijat haluavat uskoa. Jota kuinkin joka rantakylässä on oma uimarantansa. Ponta Delgadaa lähimpänä olevat rannat ovat Praia das Milícias ja Praia do Pópulo. São Miguelin hienoin ranta lienee Praia de Água d Alto Vila Franca do Campossa Bahia Place -hotellin vieressä. Saaren etelärannikon rannat ovat suojaisempia kuin pohjoisrannikon. Pohjoisrannikon rannoista mainittakoon Areal de Santa Barbara Ribeira Grandessa, joka on myös suosittu surffauksen harrastajien keskuudessa. Kaikille edellä mainituille rannoille on myönnetty eurooppalainen sininen lippu laadun merkiksi. Näillä ja monilla rannoilla päivystää valvoja klo 10-19. Azoreilla kesällä liikkuvan on syytä suojata ihonsa, sillä UV-indeksi liikkuu useimpina päivinä lukemissa 5-10.

      Valas- ja delfiinisafareille osallistujat savat retken ajaksi käyttöön suojavaatteet.

      Tietooni ei ole tullut, että ratsastukseen satunnaisesti osallistuvat tarvitsivat mitään harrastuksen normaalisti edellyttämää varustusta. Sivuillani on linkki muutamaan alan palvelujen tarjoajien sivuille. Matkanjärjestäjä tekee yhteistyötä Quinta da Terça ñimisen tilan kanssa.

      Jos jotakin vaatetta puuttuu, niin Ponta Delgadasta voi varastoon täydentää edullisesti.

      Vaihtoehto auton vuokraamiselle on auton ja kuljettajan vuokraaminen hintaan 16,50 e/tunti. Kotisivuillani kerrotaan Azoreilla liikkumisesta enemmän ja annetaan vinkkejä palvelujen tarjoajista.

      • aurinkotanssi

        Kiitos näin jälkikäteen vastauksista ja muutenkin hyödyllisestä infosta, jota massseur tänne palstalle laitat! Matkamme Azoreille oli oikein ihana ja kaikin puolin onnistunut:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe