Mitä jos kanootti kaatuu?

Pelottaa

Isälläni on lainassa pari kanoottia ja se patistaa mut aina mukaansa melomaan. Ei siinä, homma on lystiä, mutta JOS kanootti jostain syystä pyörähtää ympäri, niin pääseekö sieltä helposti pois? Kun se pois pääsy on vähän kömpelöä rannassakin! Isä vakuuttelee aina että ei se minnekään kaadu, mut entä jos..??

5

3985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eskimon eukko

      Tarkoittanet kajaakkia, siis sellaista kannelista joita eskimot käyttävät.
      Mikäli sellainen kaatuu niin sinnehän ei mene vettä koska aukkopeite estää sen. Kaatunut kajaakki käännetään melalla pystyyn. Se pitää opetella ja isäsi tietysti näyttää kuinka se tapahtuu. Mikäli se ei osaa sitä näyttää niin jää rannalle katsomaa kun se sitä opettelee ja sitten opettelet sen itsekkin.
      Kajaakki sinällään ei kaadu helposti ja on turvallisempi kuin soutuvene.

    • osku63

      Eskimokäännöstä ei todellakaan tarvitse opetella jos ei halua. Kajakin kaaduttua irroitetaan aukkopeite jonka jälkeen kajakista "tippuu" pois ja sitten vaan päätä pinnalle. Tämän jälkeen on varminta pysytellä kajakin luona ja odottaa apua tai sitten voi uida rantaan jos ranta sattuu olemaan lähettä. Muistakaa ne kelluntaliivit....

    • aammsks

      Nyt kun on lämmintä niin harjoittele matalassa vedessä kaatumista. Ota kaveri varmistamaan.

    • Paljon harjoitellut

      Lämpimässä järvessä on kyllä mukava harjoitella.
      Kajakin kaatamista ja sieltä poistulemista harjoitellessa on vettä kuitenkin oltava niin paljon, että et lyö päätäsi pohjaan, kun kaadat kajakin ja tulet sieltä ulos: suosittelen vähintään istumakorkeuttasi (tuolin pinnasta päälakeen) ja puoli metriä päälle minimissään. Käytännössä siis vettä ainakin oman rintakehäsi korkeudelle kun seisot järvessä. Voit myös käyttää kypärää.

      Varmistajan tehtävä on seistä vierelläsi kajakin sivulla siten, että hän ylettyy ojentamaan sinulle kätensä ja sinä yletyt hänen käteensä, kun olet pää alaspäin.

      Kuten muut jo totesivat, ylösalaisin kääntyneestä kajakista "putoaa" helposti pois, jos et käytä aukkopeitettä. Sitähän ei välttämättä tarvita, mutta sen käyttäminen pitää sylin kuivana. Jos käytät, niin harjoittele myös sen irroittaminen veden alla ylösalaisin. Ilma keuhkoissa riittää hyvin eikä paniikkiin ole syytä.

      Eskimokäännös on hyvä osata, mutta se ei ole melojalle ensimmäiseksi opeteltava asia. Jos melontaretkelläsi tarvitset eskimokäännöksen osaamista, olet mennyt kokemukseesi nähden liian koviin keleihin tai järvelläsi on vastuuttomia moottoriveneilijöitä.

      Käytä aina melontaliivejä ja harjoittele myös niiden kanssa. Siinä melkoinen ero, miten homma toimii, jos olet liivien kanssa tai ilman.

      Meloessasi opettele istumaan vyötärö ja lantio joustavana: yläkroppa pystyssä ja lantiolla myötäät veden liikkeitä, ja taas kaatumisen vaara vähenee.

      Melonta on mahtavaa, etenkin kun on sopivan kokoiset laineet ja vähän keikuttaa.

      • tavaroita hukannut

        Meloessa täytyy tietysti muistaa että sinne ei kannata ottaa ihan mitä tahansa välineitä mukaan jos pelkää kaatumista. Rauhoittaa kummasti jos kännykkä ja muut arat välineet ovat vedenpitävässä pussissa. Kuka tahansa voi kipata kanootin vaikka laiturissa, jolloin harmittaa kaikkein eniten kun uusi digikamera sanoo plumps. Jos lähdetään oikein melontaretkelle, kannattaa varusteet olla aina joko tynnyrissä tai vedenpitävässä säkissä. Vaikka itse on tullut melottua hyvin paljon, kieltäydyin joskus melontareissulla (jossa osa oli kajakilla liikeellä) lähtemästä intiaanikanootilla ylittämään järvenselkää jolla isohko aallokko. Syynä oli se ettei sattunut olemaan sillä kertaa vesitiivistä säkkiä mukana. Ikävä hukata kaikki retkikeitintä ja makuupussia myöten jos kaatuminen kaikesta huolimatta sattuisi. Intiaanikanootilla voi tietysti käydä niinkin että se alkaa kovassa aallokossa hiljalleen täyttyä.. Järjen käyttö on sallittua, vaikka kaveri vieressä kuinka yllyttäisi koskenlaskua ilman varusteiden varmistamista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe