Helvetillinen konfirmaatio

syntinen kummi

Päätin liittyä takaisin kirkkoon rakkaan kummilapseni toiveesta voidakseni siunata hänet konfirmaatiotilaisuudessa, mutta olipa melkoiset menot!

Yksi suosituimpia kirkonmenoja, konfirmaatio, jonne tuuppaa väkeä kirkon täydeltä ja käytös on kuin perjantaina lähimarkertissa: pikkukersat kiljuu, rippilapset hihittelevät keskenään,kännyt mölisee, harrastetaan elekieltä laidoilta laidoille saarnan aikana, juoksennellaan kameroiden kanssa ympäriinsä ja harrastetaan ylipäätään keskinäistä seurustelua kuin konsanaan hauskoissa kemuissa. Ehtoollinen, joka nousee arvoon arvaamattomaan, onnistuu sille joka jaksaa tuuppia huonojalkaisimmat pois tieltä ja koska alttarille on pakko raahata huonosti kasvatettuja pikkulapsiakin jäädään siinä koko perheen voimin kuin turistit taivastelemaan mitä kaikkea alttarilla onkaan.

Lisäksi rippilapset laitetaan eteen lukemaan itse keksimiään rukouksia ja Raamatun lauseita omille rintekehilleen pikakelauksessa mumisten, joten on aivan sama toivottavatko he kirkkoväen maan rakoon vaiko taivaisiin, koska kukaan ei saa mitään tolkkua mitä höpistään. En tiedä ketä sekin palvelee, mutta minua ainakin pitkästytti kuunnella elämän toivojen kyvyttömyyttä esiintyä yleisölle.

On huvittavaa, että joutuu kummina alttarilla puuttumaan lasten ja isosten käytökseen, koska osalla ei selvästikään ollut tajua tilaisuuden laadusta, vaan lähinnä näytti kuin jokaisen olisi vuorollaan keksittävä jotakin yleisöä kosiskelevaa tempausta jota sitten suvun voimalla naureskellen muistellaan seuraavat 50v.

Aion erota jälleen kerran kirkosta, koska en näe syytä maksaa veroa kirkkoon kuuluville pösilöille, joiden käytöstavat ovat syvältä ja joilta puuttuu totaalinen tapatietous kuin myös huomaavaisuus lähimmäisiään kohtaan. Sille en voi mitään, jos kirkon homma on edustaa rakkauden sanomaa kaikkia kohtaan, mutta minut se saa vaan entistä enemmän inhoamaan ihmisiä.

5

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OLIT SIELLÄ

      Tukemassa yhtä papison itsekeksimää pakanallista toimitusta, nimeltä kanfimaatio, mihin raamatunkohtaan sekin mahtaa perustua, ei niin yhtään mihinkään.

    • onnistuu se siunaaminen

      Mieheni oli siunaamassa omaa kummipoikaansa hänen konfirmaatiossaan, eikä kukaan kysellyt kuuluuko kirkkoon vai ei. Teimme päätöksen erota kirkosta jo vuosia sitten, syynä kirkollisvero, jolle ei mielestämme ole perusteita. Maksamme mieluummin palveluista, esim hautapaikasta (silloin seurakuntalaisille vielä ilmainen, nyt taitaa olla maksullinen kaikille, niin maailma muuttuu). Ei ole vielä tullut eteen syytä liittyä takaisin. Kirkossa voi silti käydä ja jouluaamuna olen siellä istunutkin muun perheen vielä nukkuessa kotona.

    • tässäkin

      Minusta on ihan hyvä jos suomenkin kirkko tulisi hiukan lähemmäs ihmistä, eli siellä ei tarvitsisi istua "kuin kirkossa" vaan siellä saisi olla mukavaa. Tietysti rajansa kaikella.

      Sain kerran olla espanjalaisissa häissä ja siellä oli kirkon ovi ulos auki koko ajan, takarivissa oli iloinen rupattelu kun sukulaiset vaihtoivat kuulumisia, lapset juoksivat sisään ja ulos ja ukkokööri oli pihalla tupakalla, taidettiin siellä jotain naukkaillakin. Minusta se oli hienoa ja jos meillä ei oltaisi kirkossa niin tiukkapipoja, ehkä enemmän porukkaa kävisi siellä.

      Isä Mitro sanoi hyvin eräässä ohjelmassa, että luterilaistenkin pappien pitäisi kulkea kaduilla papin vaatteet päällään, se toisi kirkon ihmisten keskelle kun pappikin olisi valkoisessa kauluksessaan kauppajonossa.

      Itse en oikein ymmärrä tuota, erotaan kirkosta ja sitten kuitenkin siellä käydään?? Itse olen eronnut jo vuosia sitten kirkosta mutta sillä ei todellakaan ole minulle mitään annettavaa. Jos olisi, tuskin olisin eronnut.

    • erosit!

      Onpas iloista luettavaa näin ateistin näkökulmasta! Eivät ne sittenkään onnistu ihan helpolla aivopesemään nuorisoa kirkolliseen meininkiin. Oikeastihan nuoret menevät riparille ympäristön pakottamina ja lahjojen takia, ja konfirmaatiossahan odotellaankin jo malttamattomina lahjarahoja..

    • olin

      ripillä ei kukaan ollut kotiväestä paikalla .
      ei ollut muillakaan..eikä tämän päivän siunaamisia .
      eikä ole menoa haitannu ...kirkoon tule vaan hälinää kun kaikki vaeltaa eteen.
      ja on niin teenäistä koko juttu.

      rippiläinen 69

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe