Titanic 1/350 deluxe

deluxxe

Otsikon mukainen paatti työn alla. Muutamia ongelmia rakentamisen kanssa on ilmennyt. Ensimmäinen mallini ja tarkoitus olisi ns. viimeisen päälle tehdä.

Ensinnäkin päänsärkyä tuottaa White Star Buff eli savupiippujen väri. Rivet counteria ja titanic-modelia selaamalla olen kyllä löytänyt kaavoja maalin valmistamiseen. Ei kuitenkaan nappaisi ostaa 15 eri maalia vain neljän piipun maalaamista varten. Tälläkin sivustolla on valmiita malleja, joiden väri suurinpiirtein miellyttää omaa silmää. Oikeata väriähän ei kukaan voi varmaksi sanoa. Eli onko jotain maalia, joka yksistään olisi lähelle "oikeata" ja mistä esimerkiksi saa tilattua/haettua?

Toisena tarvitsisin lisää photoech osia. Monella liikkeeltä mitä olen löytänyt on juuri tarvitsemani osat loppu. Eli tarvitsisin Tom's Modelworks TOM3511 ja TOM3521. GMM osia olen saanut, mutta heiltä näyttäisi nuo yksityiskohdat puuttuvan. Ja taas mistä kannattaisi kysellä?

Kolmantena valaistus tai lähinnä valonlähde. Olen tähän mennessä vetänyt 15m valokaapelia paikalleen ja porannut ikkunat auki. Tarkoitukseen ostin jo kertaalleen led valoliuskoja, mutta ainankin suoraan niiden tuottama valo on liian valkoista. Ja ylemmille sisäkansilla tarvitsee varmaankin pieniä polttimoita hankkia.

Neljäntenä lasin tekeminen ikkunoihin. Sain tampereen harrasteesta jotain ainetta, jonka sanoi olevan clearfixia parempaa, mutta tällä aineella kokeiluja tehneenä ikkunaan jää ilmakuplia. Suosituksia tähän?

Viidentenä tuntuu, että tuon mallin viimeiset perässäpäin olevat neliön malliset ikkunat ovat väärässä paikassa. Toisinsanoen liian alhaalla verrattuna pyöreisiin ikkunoihin jotka ovat samassa tasossa. Tämä aiheuttaa valkoisen ja mustan välisen rajan maalaamista. Ja tuleehan siihen vielä se keltainen raitakin. Onko muilla ollut vastaavaa?

Viimeisenä tarkoitus olisi tehdä mallille jalusta pianolakatusta levystä ja mallin mukana tulleet kannatin pylväät korvata harjatulla teräsputkella. Onkohan jostain mahdollista saada valmiiksi pienolakattuja paloja? Vai pitääkö ostaa joku kaiutin josta kyseisen palan nylkee.

6

1254

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • captain......

   Mä olen kans koonnu Titanicin mut mä en laittanu siihen valoja.... silloin ei tajunnu.
   Oliko noi valot paketis mukana vai laitaks ne ekstrana?? Olis kiva nähdä sun laivasta kuva kun se on valmis....
   Kun mä sitä kokosin niin katoin netistä ja kirjoista kuvia ja niiden avulla yritin saada laivasta "oikean" näköisen.
   Seki oli jo saavutus, että sai aidon pienosmallipaketin. Netistä löytyy yllättävän monenlaisia versioita jotka ei ole lähelläkään alkuperäistä.

   • Taaaaavi!!!!!

    Mikä ikä suositus noissa titanic pienoismalleis oikeen on?


   • arska terapiassa
    Taaaaavi!!!!! kirjoitti:

    Mikä ikä suositus noissa titanic pienoismalleis oikeen on?

    Ei näköjään mitään.


   • ujo-plikka

    Joo sain kaverilt aikoinaa yhen Titanicin pienoismallin. Ekaks: siin oli tekstiä joksku japaniks tai kiinaks vai mitä lie. Toiseks, rakentelu tyssäs ihan alkuunsa ku osat oli tosi kehnosti yhteensopivia ja hajoili käsiin. :(
    Meni kyl roskii samantie... hemmetti.

    Älkää joo todellakaa mitää halpiksii kattelko... Menee rahat ja hermot.


  • ksjienblenbleknb

   pakko kommentoida että jos tosiaan olet ensimmäistä malliasi tekemässä niin hyvin olet ainakin aiheeseen perehtynyt, todella asiantuntevan oloista tekstiä, hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty ;)
   Niin Titanic- kuin pienoismallipuolikin vaikuttaa olevan hyvin hanskassa, esim. photoetch osien kanssa tuskin kovin moni ensikertalainen on ruennut mallailemaan.
   Onnea malliprojektille!

  • ofj

   mikä toi mallin maahantuoja/välittäjä/valmistaja on siis 1/350 entäs hinta ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1758
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1228
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1210
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   73
   975
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   47
   860
  6. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   69
   775
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   33
   772
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   759
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   732
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   159
   647
  Aihe