Elviksen levymyynti

Selvis

Elviksen myytyjen levyjen määrää on "käsitelty" muutamassa aikaisemmassakin ketjussa, mutta perustin selvyyden vuoksi ihan uuden. Sanon ihan aluksi, että en ITSE väitä asiasta yhtään mitään - kerron vain lukemiani tietoja, jotka voivat olla vääriäkin. Minulle on sitä paitsi täysin samantekevää onko Elviksen levyjä myyty miljardi vai viisi miljardia. Henkinen tasapainoni ei ole niin kevyissä kantimissa, että se riippuisi jonkun levymyynnistä.

Kun Elvis kuoli vuonna 1977, Newsweek-lehti kirjoitti hänen levyjään myydyn 500 miljoonaa kappaletta. (Kuoleman jälkeisenä päivänä niitä myytiin muuten 20 miljoonaa lisää - kaikki levyt, jotka kaupoista löytyivät.) En väitä, että 500 miljoonaa on oikea tai väärä luku - kunhan kerron sen tässä. Newsweek ei maininnut, mistä oli lukunsa saanut. Minulla on lehti yhä tallella.

Lehti palasi levymyyntiin vuonna 1987 eli 10 vuotta Elviksen kuoleman jälkeen ja kertoi, että levyjä oli myyty toiset 500 miljoonaa kymmenessä vuodessa.

Elviksen omilla virallisilla nettisivuilla kerrotaan, että levyjä on myyty yli miljardi: http://www.elvis.com/elvisology/elvis_overview.asp Tämä sama tieto ja lukema on kuitenkin ollut näillä sivuilla jo vuosikausia, joten jos se piti paikkansa kymmenisen vuotta sitten - kuten hyvinkin voi olla - siihen pitäisi lisätä ilmeisesti muutama sata miljoonaa myytyä levyä.

Olisi kiinnostavaa NÄHDÄ TIETOA ja LINKKEJÄ tilastoihin, joissa kerrotaan Elviksen levymyynnistä. Joku onkin jossakin ketjussa maininnut RCA Victorin. Voisimmeko saada linkin kyseisiin tilastoihin?

Oikein hyvä olisi, jos ne, joiden aivotoiminta ei riitä muuhun kuin tyhjänpäiväiseen inttämiseen ja muiden haukkumiseen, lähtisivät hengenheimolaistensa kanssa vaikkapa kaljalle kyläkrouviin ja säästäisivät keskustelijat surkuhupaisilta kommenteiltaan. Suomea taitamattomat voisivat tehdä samoin. - Kiitos!

9

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • romani1

      En ymmärrä miksi Suomen hyvän kielen hallitsiat vain saisi osallistua kirjoitteluun. Se on minulle ihan samantekevää, kuinka hyvin ihminen kirjoittaa, kunhan saa selville. Minulla itse on sanasokeus ja ykköskieli, ruotsi ja näiden takia, tulee virheitä. Elvis oli ja on meidän kaikkien suosikki. Minä, vuodessa 1957 ja jatkuu.
      Mutta, asiaan. Se miljaardi on kummitellut, pitkään mutta, minä olen nähnyt 2 miljaardiakin. Se on kiinni siitä, miten lasketaan, ketkä laskee ja milloin. Oikeata tulosta on vaikea saada. Olisin kiinnostunut tietämään suunnilleen mikä luku on lähellä totuutta.
      Terveisin Heluna

      • ...

        Heidän lähde, että RCA Victorin mukaan 1980 luvun puolivälin tuntumassa levyjä myyty noin 1,3-1,5 miljardia


      • Selvis

        "En ymmärrä miksi Suomen hyvän kielen hallitsiat vain saisi osallistua kirjoitteluun."

        Pahoitteluni. En tarkoittanut sinua, vaan niitä, jotka tahallaan jättävät kaikki välimerkit pois ja muutenkin vaikeuttavat tahallaan viestiensä ymmärtämistä. Tosin en yleensä viitsi lainkaan lukea tällä tavalla lukijoitaan aliarvioivien kirjoituksia. :o)


      • romani1
        Selvis kirjoitti:

        "En ymmärrä miksi Suomen hyvän kielen hallitsiat vain saisi osallistua kirjoitteluun."

        Pahoitteluni. En tarkoittanut sinua, vaan niitä, jotka tahallaan jättävät kaikki välimerkit pois ja muutenkin vaikeuttavat tahallaan viestiensä ymmärtämistä. Tosin en yleensä viitsi lainkaan lukea tällä tavalla lukijoitaan aliarvioivien kirjoituksia. :o)

        Viesti meni perille. Joskus ymmärtää väärin mutta, OK
        Terveisiä Heluna


    • Selvis

      On ihan hauska lukea kaikenlaisia naama punaisena kiihkosta kirjoitettuja kommentteja Michael Jacksonin ja Elviksen levymyynnistä. Jacksoniä kuulemma "kuuntelee koko maailma". Noh, minäkin olen nyt kuullut hänen äänensä, kun sattui radiossa soimaan! :o)

      Kaikilla tuntuu olevan palava tarve todistaa, että oma suosikki on jotenkin objektiivisesti mitattavissa parhaimmaksi ja eniten levyjä myyneeksi. En ota kantaa ehdottomasti suuntaan tai toiseen, mutta näitäkin pointteja voisi miettiä:

      1. Levyjä ei kaikkina aikoina muudä yhtä paljon absoluuttisina määrinä mitattuna - lasketaanpa levymyynti sitten miten tahansa. 1920-luvulla meni vuosia, ettei kukaan USA:ssa saanut miljoonaa levyä kaupaksi, joten ns. kultaisia levyjä ei joinakin vuosina jaettu lainkaan. Elintaso oli alhainen, eikä läheskään kaikilla ollut levysoitinta.

      50- ja 60-luku olivat hyvää levynmyyntiaikaa siksi, että harvalla oli äänen tallentamiseen kelpaavia nauhureita. Oli pakko ostaa levy, jos halusi kuunnella sen kappaleita. Elintaso lisäsi levysoitinten määrää.

      Levymyynti on sittemmin vähentynyt kopioimisen muututtua helpommaksi ja nettilataamisen yleistyttyä. Nykyisin ei enää edes tarvitse myydä miljoonaa levyä USA:ssa kultalevyn saadakseen! (Naurettavaa!)

      2. Levymyynti ei ole ainoa tapa mitata artistin levymyynnin suosiota. Toinen tapa olisi mitata listasijoituksia - eli miten monta viikkoa listoilla ykkösenä tai vaikkapa top kympissä. Listasijoitukset eivät ole riippuvaisia levysoitinten määrästä eli elintasosta.

      3. Kun meuhkataan jonkun artistin suosion puolesta tai sitä vastaan, kannattaa muistaa, että jotkut ovat tehneet levyjä vuosikymmeniä, esimerkiksi Cliff Richard noin 51 vuotta, ja siksi yltäneet isoon levymyyntiin. (Cliff Richard on myynyt Britanniassa enemmän levyjä kuin kukaan muu, Jackson, Beatles ja Elvis mukaan luettuna. USA:ssa Cliff Richardia ei juuri kukaan kuitenkaan tunne.)

      Jotkut taas, kuten Beatles, olivat erittäin suosittuja vain muutaman vuoden eivätkä voineet levyttää kauemmin, koska hajosivat tai kuolivat ennenaikaisesti. (Beatleshän hakkasi Elviksen 50-luvun listasijoitusennätykset USA:ssa 60-luvulla.)

      4. Mielestäni kaikkein pöljintä on yrittää "objektiivisesti" selittää, että laulaja X on parempi tulkitsija kuin laulaja Z. Tulkinnan paremmuutta ei voi mitata mitenkään.

      5. Jotkut laulavat. Jotkut säveltävät. Jotkut tekevät kumpaakin. Onko asialla sen kummempaa merkitystä muuten kuin, että joku varmaankin arvostaa monitaitureita enemmän kuin yhden alan spesialisteja? Ei Sibeliusta kukaan ole moittinut huonoksi säveltäjäksi siksi, että hän ei koskaan laulanut sävellyksiään.

      Oliko Pavarotti huono laulaja, koska hän ei säveltänyt mitään?

      • juuri noin

        Sulla oli hyvä kirjoitus ja hyviä argumentteja.

        Nuo 2- kohdassa mainitsemasi jutut (eli miten monta viikkoa listoilla ykkösenä tai vaikkapa top kympissä) ovat kokeneet noista varhaisista ajoista inflaation.

        Tarkoitan tuolla sitä, kuinka radioista ei ole vuosiin enää kuulunut monipuolista musiikkia. Nykyisin vallalla ovat helvetilliset soittolistat, joten isot kansainväliset levy-yhtiöt päättävät mistä biiseistä ja artisteista ehdään hittejä. Kaikilla kanavilla soi ne täysin samat biisit ja esittäjät aamusta iltaan. Musta toi on ihan tosi tyhmää. Nykyisin tehdään enemmän musiikkia kuin kai koskaan ennen, mutta silti valikoima esim. radioissa on samalla pienempi kuin koskaan. En muista koskaan kuulleeni radiosta esim. Haitilaista voodoo- musiikkia, Puolalaista Kleztmer- musiikkia, tai Japanilaista Surf- musiikkia. Miksei sitä soiteta???

        Monet ihmisistä ovat niin idiootteja että uskovat levyn olevan hyvän, jos sitä jokapaikassa koko ajan soitetaan. Tottakai ihmiset sitten ostavat myös niitä levyjä joita kaikkialla soitetaan, kun eivät tiedä paremmastakaan musiikista. Aivopesua moinen.


    • tanny

      Kun katsoo mm wikipedian levymyyntilistoja maailman eniten levyjä myynyt artisti, ihmetyttää kun joukosta puuttuu mm liki 60 vuotta uraansa tehnyt ja 19 vuotiaana aloittanut, nyt (77v) Cliff Richard jonka levyjä myyty ainakin >260.000.000 kpl:tta???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe