Henkkarit lapsille Ruotsiin?

Voiko olla näin?

Suomalaiset ovat matkustellet laivalla Ruotsiin edes takaisin vaikka kuinka paljon.

Nyt oltiin varaamassa matkaa, niin klikkasin Viking Linen sivuilta kohdan "Hyvä tietää varattaessa", niin siellä sanottiin, että myös alaikäisillä lapsilla pitää olla kuvallinen henkilötodistus Ruotsiin matkatessa, mikäli sitä kysytään.

Kysymys kuuluu, pitääkö todellakin, ja mikä on todennäköisyys että sitä kysytään, jos mennään laivalla auton kanssa Ruotsiin ja takaisin?

Luulenpa, että melkoisen paljon suomalaisia perheitä matkustaa kyseistä väliä edes takaisin, ilman että esim. 2v. ja 5v. lapsilla on henkkareita matkassa.

Kertaalleen on jo mekin matkustettu Ruotsiin ilman lapsen henkkareita, tosin ilman autoa.

4

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...kyllä vaan

      Niin kyllähän ne henkkarit pitää olla, mutta eipä niitä kovin kysellä. En muista, että meiltä ois koskaan kysytty. Mutta sitten jos kysytään, niin silloinhan se ongelma sitten tulee ja vanhemmathan siitä sitten vastaa. Ennen kuulemma tekivät jonkunmoisia pistokokeita, mutta eipä ole viime vuosina näkynyt.

      Vois kuvitella, että jos jotakin sattuu, niin sitten kysellään? Kuulemma on ollut ongelmia (tietysti aikuisilla) kun on joutunut esim. pankissa selvimään jotakin. Siellä ei ole kelvannut ajokortti, vaan ovat vaatineet passia tai henkkaria.

    • Juuri matkannut

      9-vuotiaalla matkaseuralaisellamme oli uusi henkilökortti. Osin senkin takia, että sitä kysyttiin junamatkalla Helsinkiin, kokemus jo viime kesältä (nettilipuissa on jokaisen matkustajan nimi).

      Ruotsissa papereita ei kysytty kertaakaan keneltäkään, ei myöskään lähtöselvityksissä. Olen kuitenkin alkanut suhtautua tähän menoerään siten, että on tavallaan etuoikeus, kun on kansalaisuus ja virallinen todiste siitä. Onhan lapsia, joiden syntymääkään ei ole missään kirjattu ylös.

      "Riski" papereiden kysymiseen ihan pieniltä on kyllä olematon. Toisaalta kannattaa kuitenkin pitää kelakortti mukana, tai sitten hommata eurooppalainen sairausvakuutuskortti (niitä sai ainakin ennen ihan maksutta, kuvaa niissäkään ei tosin ole).

    • ...

      Autoiltiin joskus Norjan puolelle, raja-asemalla ei ollut ketään, eikä papereita kysytty muuten kuin majoitusta maksaessa. Laivalla ei olla lasten kanssa oltu kuin kerran, ikää heillä oli silloin 10 ja 8, eikä kukaan halunnut nähdä mitään dokumenttia henkilöllisyydestä. Nyt heillekin on hommattu henkilökortti, eihän sitä tiedä vaikka bussimatkalla Suomessa esikoinen 14 joutuisi todistamaan oikeutensa matkustaa nuorisolipulla pitkänmatkan bussissa. On meinaan jo miehen mittainen, kohta 180 cm.

    • pitää olla...

      Virallisesti pitää kaikilla matkustajilla olla henkilöllisyystodistukseksi kelpaava "paperi" tai ajokortti.
      Käytännössä ei sitä pahemmin tarvitse esittää missään, omalla poppoolla ei kertaakaan 30v aikana.
      Laivan "check-in:ssä" pitää matkan varaajan näyttää yleensä paperinsa lähtöpäässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe