vaahtomuovipatjan haju

*****

ostin kodin ykkösiltä vauvanpatjan, joka on ilmeisesti jotain vaahtomuovin tapaista. pesin sen päällysen ja siihen ostamani petarin (tottunut pesemään kaiken uuden ostamani ettei ole käsittelyaineita tms.) mutta sitä patjaahan tuskin kannattaa pestä (olisi hankalaa ja menisi tosi kauan kuivata). no mutta se patja haisee tosi voimakkaalle jollekin kemialliselle aineelle tai se materiaali itsessään haisee. mitä sille voi tehdä? onko sekin pakko pestä? pistin parvekkeelle tuulettumaan... ei taida auttaa. ulkona kun on kostea ilma niin haisee vielä enemmän.

5

1050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???

      Vaahtomuovipatjan pesu ei kannata. Se ei kuivu oikein millään ja saattaa homehtua. Vaahtomuovipatjoja lasten sänkyihin ei taideta myydä missään muualla maailmassa kuin Suomessa. Haju tulee juuri kemiallisista aineista.

      Polyestervanupatja on parempi vaihtoehto ja niitä myydään asiantuntevissa lastentarvikeliikkeissä, Vanupatjan voi pestä kunnolla pisuvahinkojen jälkeen, eikä se kerää, kosteutta ja homehdu kuten vaahtomuovipatjoilla on ikävänä taipumuksena. Paras vaihtoehto olisi joku luonnonmateriaalipatja, jouhi, kookosrouhe tai vastaava, mutta niitä ei tahdo Suomesta löytää. Muualla maailmassa ne ovat luonnollisin vaihtoehto patjaksi.

      • ******

        Pesin sen koska haju oli tosiaan niin voimakas. Kuivaan sitä saunassa koska muualla tuskin kuivuisi... saa nähdä miten käy. Harmittaa että ostin tuollaisen. Ajattelin ettei sen väliä mitä alimmaisena on koska päällä on kuitenkin mm. aitoa merinovillaa.

        No, se haju ainakin lähti...


      • *****
        ****** kirjoitti:

        Pesin sen koska haju oli tosiaan niin voimakas. Kuivaan sitä saunassa koska muualla tuskin kuivuisi... saa nähdä miten käy. Harmittaa että ostin tuollaisen. Ajattelin ettei sen väliä mitä alimmaisena on koska päällä on kuitenkin mm. aitoa merinovillaa.

        No, se haju ainakin lähti...

        Pistin saunan pari krt päälle 60 asteeseen ja annoin patjan kuivua siellä. Nyt vaikuttaa jo kuivalta. Varmistukseksi saa vielä lojua siellä rutikuivassa saunassa missä on muutenkin aina 30 astetta.


    • keuhkoon käy

      Itse ostin kolmisen viikkoa sitten Askosta Anni älyvaahtopatjan ( tempurin tapainen). Haju ollut tosi voimakas ja reklamoin siitä toissapäivänä jo toisen kerran. Sanovat että pitää painella jotta haju lähtee pois rakosista. Nyt imuroinut jonkin kerran ja paineltu usein. Jo voitonpuolella ollaan. Näistä pitäisi olla joku varoitus, sillä kaikki ei jaksa tehdä näitä juttuja joka päivä. Meillä patja muuten mukava, vaan hajun takia olisi jäänyt ostamatta jos olisin etukäteen tiennyt. Finlaysonin vaahtomuovipatjoista hävisi hajut parissa päivässä.

    • Palautus_ja_rahat_takas

      En kyllä vauvalle tai muillekaan laittaisi kemialliselle haisevaa patjaa. Kauppaan palauttaisin ja vaatisin rahat takaisin. Kuten aiempi kirjoittaja kommentoi "Näistä pitäisi olla joku varoitus, sillä kaikki ei jaksa tehdä näitä juttuja joka päivä. Meillä patja muuten mukava, vaan hajun takia olisi jäänyt ostamatta jos olisin etukäteen tiennyt."

      On myös kohtuutonta vaatia asiakkaita imuroimaan ja painelemaan hajuja pois. Häiritsevintä on kuitenkin se, että kuinka haitallisia aineet ovat, joista haju on peräisin.

      Kuluttajansuojalaissa selkeästi todetaan, että kuluttajalle pitää antaa riittävät tiedot tehdä perusteltu ostopäätös. Asiaan liittyviä lainkohtia ovat ainakin 2 luvun 3 ja 7 § (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe