Krkan kansallispuisto

luontotypy

Heip!

Onkos jollain kokemusta Krkan luonnonpuistosta ja sinne menemisestä? Pohdiskelen lähtöä sinnepäin Hvarilta elokuussa ja nyt mietityttääkin miten sinne pääsee Splitistä, onko kallista, mihin kannattaa majoittua ja pääseekö "altaisiin" uimaan jne?

Kiitos vastauksista etukäteen =)

3

2291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika++

      Splitistä pääsee linja-autolla rantatietä pitkin Sibenikiin ja sieltä paikallisbussilla Skradiniin. Varaa paikallisbussiin tasaraha. Kuskilla ei välttämättä ole vaihtorahaa. Bussi lähtee heti kun auto on täysi eli aikataulut näytti olevan suuntaa antavia.

      Kansallispuisto alkaa Skradinista ja sinne kannattaa myös majoittua. Tai sinne täytyy majoittua. On lähin kansallispuiston alkupäätä oleva kylä. Majoitus on jotain 30 - 40 euroa yö. Maksoin paikallisella valuutalla, niin en muista tarkalleen. Paikka on suosittu festivaalipaikka, eli myös ruokapaikkoja löytyy. Todella kiva pikkukylä. Tuhoutui sodassa, mutta on rakennettu uudelleen.

      Skradinista pääsee kävellen tai pikku laivalla luonnonpuistoon. Kävelyä on jotain 3 kilometriä ja maisemat on hienot. Laivakyyti on ilmainen, mutta puistossa on pieni sisäänpääsymaksu. Altaisiin EI pääse uimaan. Jokialueen päälle on vedetty pitkospuita ja siellä on kiva käppäillä. Kun kävelet jokea ylöspäin, niin sieltä pääsee toiselle venematkalle yläputouksille saakka. Se on noin 4 tunnin reissu ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä. On valtion ja yksityisten veneitä. Puolen tunnin visiitti luostarisaarella ja vajaan tunnin pysähdys yläputouksilla, jossa voi syödä napospalaa.

      Paikka tuli erittäin tutuksi viime vuonna. Vetäisin olkapään sijoiltaan ja piti olla Skradinissa 3 viikkoa. Majoituin kellotornin vieressä olevaan majataloon. Varmaan löytyy parempiakin paikkoja. Kävin aamupalalla Marinassa. Opetin yhden vanhan herrasmiehen puhumaan suomea. En tiedä onko enää töissä siellä. Jos Simon (paksu poika) on siellä, niin sano terveisiä kädenkatkoja motoristiltä (Mika) terveisiä. Kerro, että käsi vaati leikkauksen. Marina löytyy rannasta. Sieltä kannattaa kysäistä majoituksista. Tosin taitavat opastaa kellotornille. Ovat vissiin sukulaisia.

      • Me majoituimme Sibenikiin ja kavimme sielta kasin Krkassa paivan reissulla. Bussi lahti aamulla yhdeksalta Skaridiin, ostimme liput luonnonpuistoon (80kn/hlo), samalla lipulla sai venekuljetuksen. Kavin vesiputousten alla uimassa, toukokuussa vesi oli varsin virkistavaa! Bussit takaisin Sibenikiin lahtevat klo 12.40 ja 17.00. Ensimmaiseen et millaan ehdi, joten aikaa on kulutettava joko luonnonpuistossa tai Skradinissa.
        Jos haluat lukea reissupaivakirjani tai katsoa kuviani, ota yhteytta!
        [email protected]


      • tältä kesältä
        reissaaja56 kirjoitti:

        Me majoituimme Sibenikiin ja kavimme sielta kasin Krkassa paivan reissulla. Bussi lahti aamulla yhdeksalta Skaridiin, ostimme liput luonnonpuistoon (80kn/hlo), samalla lipulla sai venekuljetuksen. Kavin vesiputousten alla uimassa, toukokuussa vesi oli varsin virkistavaa! Bussit takaisin Sibenikiin lahtevat klo 12.40 ja 17.00. Ensimmaiseen et millaan ehdi, joten aikaa on kulutettava joko luonnonpuistossa tai Skradinissa.
        Jos haluat lukea reissupaivakirjani tai katsoa kuviani, ota yhteytta!
        [email protected]

        Laivamatka sisältyy puiston pääsymaksuun, on ihan turha kävellä siellä metsässä. Lippua et tarvitse ennenkuin puiston portilla ja se siis ostetaan sieltä luukulta. Sisältää myös laivamatkan takaisin.
        Ja ainakin siinä alimmalla putouksella SAA UIDA. Pohja on epätasainen, kallioinen tai isokivinen. Ne kuitenkin erottuvat hyvin, koskapa vesi täysin läpinäkyvää. (Lue puhdasta) Siinä vieressä on myös iso ulkoilmaravintola, jonka ruoka on täysin kelvollista. Polkujen varrella mummelit myyvät perinteisiä yrttijuomia ja muuta mukavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe