Pystiffin koulutus

ohjeita kaipaan

Hei. Olemme hankkineet hiljattain pystiffi-nartun 9 kk. Edellisessä paikassa sillä oli ollut jonkinasteista käytösongelmaa ja palautunut siitä syystä takaisin omistajalleen. Koiraa ei ole selvästikään koulutettu, muuten on kyllä kiltti ja rauhallinen. Perheemme toinen koira ei ole täysin hyväksynyt uutta tulokasta, mutta toivottavasti ajan kanssa. Aikaisempaa kokemusta pystiffeistä ei ole. Valitsimme rodun juuri sen käyttötarkoituksen takia, asumme maalla ja tarvitsemme laumanvartijaa lampaillemme. Hieman meitä askarruttaa juuri tämä koiran ikä ja kouluttamattomuus, olemmeko kovinkin haasteellisen tehtävän edessä ja miten onnistumme? Kaikenlaiset ohejeet ja neuvot ovat enemmän kuin tervetulleita.
Myös ruokinnasta olemme kiinnostuneita, saimme toki ohjeet kasvattajalta, mutta mielellämme kuulisimme mitä ruokaa olette antaneet?

5

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kastelo

      Hei! Mistä päin olette? Me olemme Lahdesta.

      Minulla edellinen pystiffiuros oli 1v. 3kk kun se tuli minulle, sekin oli kouluttamaton. Oppi todella nopeasti kaiken, yllätyin todella positiivisesti. Yhteistä taivaltamme kesti liki 9 vuotta ennen kuin se jouduttiin lopettamaan pahojen jalkavaivojen takia.

      Nyt arkeamme ilostuttaa (ja välillä raivostuttaa :)) vuoden ikäinen pystiffiuros, joka siis on ollut meillä 10-viikkoisesta lähtien. Aluksi koulutus sujui hyvin makupalojen avulla (ja makupalaksi riitti pelkkä kuivamuona kun on niin ahne), mutta nyt on vissiin joku murrosikä menossa kun koira ei aina muista edes omaa nimeään. Mutta yritän olla kärsivällinen, kai tuo vaihe joskus menee ohi :) Ja toivottavasti myös tuhoamisvaihe menee ohi, nyt on tuhottu jo matot, jalkalistaa, kengät, suihkusaippua, piironkgin kulmat on pyöristetty jne. :)

      Koulutuksessa kannattaa ehdottomasti käyttää apuna makupaloja, jos koira on vähänkin ruoan perään. Meillä ei kyllä kovin kauaa voi yhtä asiaa harjoitella yhtä soittoa, kun tuo turriainen kyllästyy uskomattoman helposti siihen mitä tehdään. Se lähinnä katsoo minua tyyliin "tein pyytämäsi asian jo kerran, eikö se riitä?" :)
      Ja ruokana meillä on tällä hetkellä Eukanuba Large Puppy & Junior, sitä voi syöttää 24-kuukautiseksi asti. Suosin Eukanubaa kun siiä ei ole kemiallisia säilöntäaineita ja vaikka 15 kg maksaa reilu 60 euroa, niin ruoka on paljon riittoisampaa kuin esimerkiksi Royal Canin.

      Mutta antoisia hetkiä pentunne kanssa! :)

      • Meidän Manta

        Hei ja kiitos vastauksistanne. Asumme Kainuussa ja olemme hankkineet koiran itä-Suomesta Rääkkylästä. Olemme nyt reilut pari kuukautta tutustuneet ja kouluttaneet "Mantaa" talon tavoille - vaihtelevalla menestyksellä. Makupaloille on todella perso ja sen turvin tääsä on jotakin saatu aikaan. Pöydiltä ei enää varasta ja osaa odottaa paikallaan, eikä hökellä enää niin kuin alussa, mutta silti virtaa riittää vähän liiankin kanssa. Nyt on menossa eka juoksu ja sanan varsinaisessa merkityksessä. Pari kertaa on päässyt lähtemään omille teilleen, mutta onneksi saimme heti kiinni, ennenkuin ehti tapahtua naapurin seropin kanssa mitään vahinkoa.
        Vartioimisviettiä löytyy myös turhankin paljon, traktorista polkupyöriin ajetaan takaa ja tietenkin satunnaiset lenkkeilijät, jotka uskaltautuvat pihapiirimme läheisyyteen, saavat kyytiä. Olemme joutuneetkin rakentamaan korkean tarha-aitauksen, jossa Manta vartioi yötä päivää, irti ei voi pitää yksin hekeäkään, häntä suorana vetää omille teilleen eikä tottele tänne-sanaa, paitsi silloin kun oikein treenataan luoksetuloa makupalojen motivoimana. Toivottavasti rauhoittuu aikaa myöten ja taitaapa nyt uhmaikäkin painaa päälle. Manta on siis yötkin ulkona tarhassaan jossa on tietenkin koiran kokoinen koppi. Yritimme pitää yöt sisällä, mutta koska omaa niin vahvan vartioimisvietin, alkaa haukkumaan sisällä kaikkea mitä nyt koiran korviin jostakin kantautuu ja onpa kerran onnistunut pääsemään ulko-ovesta omin avuin. Mietityttää vaan tuleva talvi, koska kopissa ei ole lämmitystä, että miten sisällä oleminen sitten sujuu. Kasvattajalta ymmärsin, että tarkenee ulkona kovillakin pakkasilla, mutta kyllä me taidamme pitää Mantaa silloin sisällä. Miten te muut olette pitäneet koirianne ulkona talvisin?
        Lampaista ei pahemmin välitä, lähinnä pelkää niitä mutta papanat maistuu:) Kyllä Mantasta meille koira kasvaa, vaikka alussa meinasi usko loppua, mutta nyt Manta on osa perhettämme ja toivottavasti on sitä vielä pitkään.


    • seropitar

      Meillä on kaks pystiffityttöä, ne on kohta vuoden ikäisiä ja hankittu meille laumanvartijoiksi, lampaita suojelemaan. Ne on tullu meille ihan pentuina. Nyt on tosiasia se, että toisesta ei ole laumanvartijaksi, ei edes pihavahdiksi koska se tykkää vieraista ihan älyttömästi ja haluaa nuolla ne hengiltä. Lampaista se ei piittaa tuon taivaallista saatikka niitten suojelemisesta. Toisesta tytöstä saattaa tulla laumanvartija mutta laumanvartijakoirat toimivat pareittain eli nyt puuttuu se kaveri. Tai kaveri on kyllä, se on seropi paimenkoira. Eli laumanvartijasta ei rodusta huolimatta tule laumanvartijaa.
      Laumanvartijakoiran täytyy pennusta lähtien leimaantua esim. lampaisiin, vanhempana leimaantuminen voi olla sitä sun tätä. Meillä oli estrela, joka tuli meille vuoden ikäisenä, se leimaantu meidän perheeseen vasta reilun vuoden kuluttua, lampaista se tykkäs mutta eniten niistä papanoista. Aika haasteellisen tehtävän edessä olette, voipi olla, että lampaille ette siitä vahtia saa mutta jos saatte sen kiintymään perheeseen eikö sekin olisi aika mahtavaa? Kiinnoistais kovasti, keneltä olette koiran ostaneet???

      • samalta kasvattajalta?

        Riikolan kennelistä


      • seropitar
        samalta kasvattajalta? kirjoitti:

        Riikolan kennelistä

        Hei taas!

        Ois kivaa vaihtaa kunnolla sun kans kuulumisia koirasta, meijän toinen tyttö on kans Riikolan kasvatteja. Ota yhteyttä vaikka [email protected], siis jos kiinnostaa?! Mantalla tuntuu vahtimisviettiä tosiaan olevan, ei meijän tyttö noin käyttäydy, ku ei siitä oo ees pihavahdiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe