Taloussanomat: Entä jos huumeet laillistettaisiin?

Dirpadiu

"Jos Suomessa vallitsisi edelleen alkoholin kieltolaki, maa muistuttaisi huumekartellien Meksikoa, kun kilpailevat viinajengit ampuisivat toisiaan taistellessaan viinan salakaupan miljoonamarkkinoista. Yhtenä aamuna Ilta-Sanomien pääjutun aiheena voisi olla, että 12 miestä kuoli Helsingin keskustan viinasodassa."

Loput voi lukea täältä: http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2009/07/07/enta-jos-huumeet-laillistettaisiin/200915840/145?pos=0

No niin tytöt ja pojat, alkaa tuulensuunta hitaasti mutta varmasti muuttumaan. Painakaan nyt päälle entistä kovemmin, niin kyllä asiat vielä paremmaksi muuttuu.

8

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • John Locke

      Kyllä, täyttä asiaa.

      Ymmärrän kyllä että tuntuu käsittämättömältä miten kukaan kehtaa edes vitsinä ehdottaa huumeiden laillistamista, mutta tilastot ja tutkimukset puhukoon puolestaan. Laillisena aiheuttavat huomattavasti vähemmän haittoja, rahat ei mene rikollisille yms yms yms.

      Portugali näyttää tietä.

      • ongelmat..

        ...alkoivat levitä voimaperäisemmin 1960-luvun hippi kulttuurin myötä josta pian muodostui Läntinen ja myöhemmin Globaali huumerikollisuus.

        Ensin ne kiellettiin ja sitten niistä tuli ongelma. Aina löytyy kovanaamoja, jotka ottavat tietoisen riskin, rahastaen tällä ihmisiä ja rokottamalla koko yhteiskuntaa, sen lisäksi tämä huumerikollisuus kasvattaa henki- ja väkivaltarikoksia. Huume-liigat ja heidän verkostonsa.

        Koko rikollinen verkosto romahtaa kuukaudessa, kun käyttäjät melko kitsastelematta saavat huumeensa apteekista. He eivät tarvitse juuri huumeisiin rahaa. Eihän sinänsä edes kokaiini maksa paljoa mitään. Se hinta tietysti muodostuu siitä rikollisten ottamasta harkitusta riskistä - heidän on syytä vastustaa huumeiden vapaata saantia.

        EI heidän rikoksensa silloin kannata.

        Sitä ei apteekista tulisi tyrkyttää tietenkäään, ei siinä ole mitään järkeä tehdä tahallaan lisää riippuvaisia, mutta päin vastoin kontroloida ja niin, ettei se olisi ihan niin vaaralista kuin se nyt on. Siis reseptin saisi lääkäriltä - ihan järjellisen määrän ei siis kitsastelua - jos haluat 200 mg Amfetamiinia/ per vrk - "ok, kyllä kannattaisi pysyä kuitenkin siinä 150 mg, mutta tässä on resepti 200 mg per vuorokausi",

        Huumeiden käyttäjät ja huumerikolliset sekä poliisit puhuvat Grammoista siksi koska aineita on moneen kertaan laimennettu. 200 mg puhdasta hyvin valmistettua apteekki tavaraa hyvinkin vastaa katukaupan piriä yhden gramman tai enemmän siis 1 000 mg.

        Sitten terveyden puolesta kun ne niitä laimentelevat ennen myyntiä, ne laittavat jotakin, joka ei välttämättä huumaa olenkaan, mutta on laimentamina . Hyvin kertoo, että luulen että 50 prosenttisen vahvuista kamaa pidetään käyttäjä kunnassa hyvänä ja vahvana kamana. Ne on voinut sekoittaa sinne ihan mitä vaan ja ostajat on aika pitkälle tyytyväisiä. Usein ne voivat olla paljon vaaralaisempia aineita kuin se itse huume, Poliisin olisi syytä tutkia saadut erät. meinaan jos on Asbestia joukossa on kysymys suuresta määrästä henkirikoksen yrityksiä, tai jotain muuta paskaa mielikuvitus vain rajana. vedäpä sitten tavaraa nokkaasi josta esim. 80 prosenttia on jotain asbestia - muutaman kerran kuin teet tätä on sinulla myöhemmin täydellä varmuudella pahanlaatuinen keuhkosyöpä. Jengi ostaa silti vaikka laki kieltää, osa menee linnaan ja sitä rataa. Jenkeistä on tullut Huumekulttuuri ja Huumeiden vastainen sota.

        Pääsääntöisesti huumeet tulisi vapauttaa ainakin erilaiset Kannabis tuotteet, amfetamiinit, kokaiinit. Erikoisluvalla sitten kovemmat aineet, mutta aineiden määrässä ei hirveästi kitsastelisi - sillä silloin koko idea tekisi vesiperän - jos liian suuri joukko tarvitsisi enemmän. Huumeiden myynti, salakuljetus olisi edelleen rikollista. Toiminta tapahtuisi Apteekkien kautta ei yllyttäen, mutta ei liiaksi kitsastelemalla jos henkilö on jo vähän kauemmin käyttänyt huumeita. Muuten tulee vesi-perä. Ne sukupolvet jotka tottuivat piikittelemään itseään eivät haihtuisi siis he edelleen odotettavasti piikittelisivät, mutta tuskin sitten uudet kuin olisi vapaammat tuulet.

        Tai kertokaa miten voitetaan huumeiden vastainen sota? Poliisin resursseja siihen menee kaiken muun lisäksi aivan sairaan paljon. Kyllä koplia myöhemminkin olisi, mutta he pyörisivät jonkun muun asian parissa mutta TÄMÄ HUUMEKAUPPA ON LIIAN HELPPO RAHASTUSKEINO huumerikollisille ja rikollisten määrä ja laatu on suurempi ja pahempi.

        Ei ole kuulunut eduskunnasta mitään huumeet vapaaksi sillä sipuli - ei siihen kuole silloin niin moni kuin nykyisessä tilanteessa, plus aineelliset, fyysiset, taloudelliset ja henkiset menetykset.

        1960 luvulla YK suositus Amfetamiinin kriminalisoimiseksi, oli todella tyhmä teko. Itse käytän Amfetamiinia 60 mg vuorokaudessa ja siihen minulla on lääkintä hallituksen erikoislupa, mutta minusta 100 mg olisi parempi ainakin joinakin päivinä. Lääkärit ovat aikoinaan määränneet minun käyttämään ensin ritalinia jonka vaikutus on lyhempi, mutta se muistuttaa amfetamiinia ja nyt 3 vuotta ole syönyt Dexderine nimistä lääkettä joka on amfetamiinia. Lääkäri on sitä mieltä että 60 mg on maksiimi mä olen sitä mieltä, että suuren kokoisena miehenä tarvitsin ainakin 100 mg /per päivä. Olen lain kuulas, enkä poliisin tuttu, mutta onneksi ei täällä päin liiku minun tietääkseni huumekauppiaita sillä silloin olisi mahdollista, että syyllistyisin kiusaukseksi ostamaan vähän ylimääräistä - vaikka se (olisikin mietoa diilereiden, ihan omia sekoituksia). Niiliä ei ole edes ilmeisesti mitään kunnian tuntoa, Kuulemma jopa 5% prosenttista on myynnissä ja joku väitti että se on mukamas hyvää……. oikea hörhö!! tai oliko hänellä erilainen käsitys siitä mikä on prosentti eli 1/100 osaa? :)

        Ikävä puoli on se, että rahoittaakseen amfetamiinin käyttönsä, tulee usein käyttäjästäkin rikollinen.

        "Huumeiden vastainen sota" luo uusia pahempia Gangstereja, joille kansainväliset yhteydet ovat välttämättömät.

        - ADD/ADHD-mies


      • Anonyymi

        Lääkeyhtiöt ovat laillistettuja huumekauppiaita ja lääkärit ovat lääkeyhtiöiden käveleviä mannekiineja. Lääkärit ovat sidonnais-suhteessa lääkeyhtiöiden kanssa. Apteekit valvovat lääkäreiden kirjoittamia reseptejä. Poliisi valvoo huumerikollisuutta.


    • Anonyymi

      EDUSKUNNAN TULEE SÄÄTÄÄ ANKARAMPI HUUMAUSAINELAKI SUOMEEN! Lisätä poliisien virkoja tutkimaan huumerikollisuutta! Huumetuomioista pitäisi saada ankarammat tuomiot. Huumeiden käytöstä ei saisi tulla sallivaa ja hyväksyttävää. Huumerikollisuus ja käyttö tulee kalliiksi yhteiskunnalle. Tuhoaa monen ihmisen elämän.
      Eduskunnan tulee valvoa laillisena lainvalvojana yhteiskunnan etua huumelainsäädännön kautta ja asettaa ankarammat tuomiot huumekauppiaille mm. Alaikäiset käyttäjät ja huumeiden välittäjät sosiaaliviranomaisten ja poliisien avunpiiriin.

    • Anonyymi

      Rikolliset hakevat eri reittejä millä imuroida rahaa mm. Bitgoidit, kryptovaluutta, käyttävät hyvätahtoisia ihmisiä hyväkseen. Rikolliset hakkerit imuroivat ihmisten tilejä. Mikään ei ole enää turvallista tässä asian järjestelmässä. Tiedettiin kun tultiin tietoyhteiskuntaan, joka luo kaaosta. Vanhat valvetuneet eivät ota verkkopankkitunnuksia. Hakkerit hakkeroituvat milloin mihinkin kantaan mm. Oma-vero ja Kelakantaan jne. Nämä hakkeririkosloiset tulevat valmiisiin pöytiin istumaan ja ryöstämään rehellisten ihmisten rahat rikastuakseen. Eivät halua tehdä rehellistä työtä. Sama pätee huumemaailmassa, huumerikolliset-huumekauppiaat rikastuvat huumerikollisuudella myymällä huumeita. Poliiseille riittää töitä! Ehdottomasti poliisienvirkoja on lisättävä, jotta saadaan vähennetty ylm. Rikollisuutta! T. Eläkeläismummo!

    • Anonyymi

      Chat Gpt tekoäly antaa työkalut verkkorikollisuudelle. Verkkohuijarit veivät Suomesta ison summan rahaa. Verkkohuijareita on useammassa maassa. Intiassa, Afrikassa, Venäjällä, Kiinassa, Baltian maissa, Britaniassa ja Suomessa. Kansainvälistä verkkorikollisuutta. Tätä se tekee tietotekninen yhteiskunta, joka luo kaaosta koko globalisaatiolle. Tekoäly joka riistäytyy käsistä. Tekoälyn kautta voidaan tuhota
      koko globalisaatio ihmiskuntineen esim ydinsodan uhka kasvaa. Tekoäly voi antaa väärää informaatiota ja vääriä komentoja, jota ihminen ei pysty hallitsemaan vaan Tekoäly ohjaa ihmisten toimintoja. T. PML

    • Anonyymi

      Vaikka kuinka kiellettäisiin tai laillistettaisiin, totuus on se, että he, jotka jotain jostain syystä käyttävät, käyttäisivät joka tapauksessa.
      Päihdeongelmat tuskin kovin paljoa lisääntyisivät, jos vaikka laillistettaisiinkin.
      Mitäpä jos vaikka käyttö vähenisi? Eikös se ole niin, että se kielletty hedelmä kiehtoo kaikkein eniten?

    • Anonyymi

      Huumeet ja verkkorikollisuus! Paljoko liikkuu rahaa verkkorikollisten taskuissa, joilla rahoittavat ja ostavat huumeita myyntiin. Voin liikkua suuria summia rahaa huumekauppoihin. Tässä olisi FBI : lle ja kansainvälisille poliiseille töitä. T. PML

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      461
      3391
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      456
      3324
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      136
      2931
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2262
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2130
    6. 192
      1487
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1377
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1242
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe