rinkan koosta

apuva tarvitaan

Heei miten iso rinkka kannattaa varata mukaan n.kuukauden reilille? Siis tottakai mitä isompi, sen parempi koska rinkka on täydempi takastullessa mutta en ole ihan varma minkä kokoisen olen saamassa mukaan, minulla on kaksi vaihtoehtoa joista toinen oli jok 50-70l en muista tark. ja toinen taisi olla 70--> mutta se pitäisi erikseen hakea luxenburgista asti..
tietysti voisi ostaa mutta ne ovat niin kalliita, siis hyvät sellaiset ja budjettini on muutenkin aika tiukilla..

meitä on lähdössä 3 ihmistä eli osan tavaroista varmasti jaamme keskenämme (esim. teltta yhdellä, retki astiat toisella jne...)

Jollain sivustolla sanottiin että vähintään 60l

3

2131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koollaonväliä

      Olen tehnyt maailmanympärysmatkan ja lukuisan lyhyemmän retken ja kyllä se standardi kannattaa olla 80L, mikä on tuon ison rinkan yleisin koko. Nykyaikainen rinkka on niin hyvin muotoiltu, että sitä jaksaa kantaa huoletta.

      Pienemmillä rinkoilla pärjäät kyllä mutta siten roikotat kässäsi kankenlaisia nyssäköitä ja se ei ole kivaa. Jos sinulla ei ole rahaa sen ostamiseen, niin lainaa. Ainoastaan jos tiedät että olet vain 30 lämmössä koko ajan ja et ole tuliaisten rohmuajaja niin voit pärjätä jopa 60L rinkalla.

      Pesujauhetta vaan mukaan niin pärjää kolmella vaatekerralla ja hyvä idea on ostaa tuliaisiksi itselleen suoraan käyttöön vaatteita tai kenkiä ja heittää vanhat rähjäiset roskiin.

      hauskaa matkaa

    • hemo

      Itselläni oli kahden kuukauden reissulla 45 10L rinkka, ja se riitti mainiosti! Jos ostaa liian ison rinkan, vaarana on että sen sitten tunkee täyteen turhaa tavaraa. Itse onnistuin siinä jo tuon omani kanssa..Sitten kun se rinkka painaa tuhottomasti niin ei ole kovin mukavaa raahata sitä ympäri kaupunkia, varsinkin jos on kiire..Paitsi jos olet iso ja raavas mies.

      Ei siellä reissun päällä oikeasti tarvitse niin paljon kamaa että joku 80l rinkka olisi tarpeellinen, ellei sitten ole samalla reissulla menossa sekä antartikselle että trooppiseen sademetsään..

    • Strix Aluco

      On aika yksilöllistä, mitä tarvitset mukaan. Aika vähälläkin pärjää. Todennäkäisesti matkalta tulee ostettua vaatteita, joten montaa paitaa en ota mukaan. Eikä minulla lähtiessä esimerkiksi ei koskaan ole mukana kuin kahdet kengät: hyvät siistit peruskengät, joilla voi kävellä ja joilla pääsen ravintolaan sandaalit.
      En yövy interreilillä teltassa, vaan viihdyn kaupungeissa. Dormeissa nukkuminen on edullista. Silloin matkasta jäävät teltat, trangiat, makuualustat ja makuupussit (koska mukanani on vain sadan gramman painoinen silkkilakana).
      En miettisi niinkään rinkan litrakokoa kuin sen painoa. Itse viihdyn kevyen rinkan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe