Saigon+PhanThiet kertomus 1-osa

mikah2

Alla on matkakertomus Vietnam omatoimi lomastamme. Reitti oli BKK kautta Saigoniin jossa kolme pvää ja sitten bussilla Phan Thiet/Mui Ne hotelli-alue. Takaisin Suomeen tulimme samaa reittä. Ajankohta: kesäkuu/2009. Valuuttakurssi 1.6.2009; 1€=25000vnd (viet nam dong).

Bangkokin kentältä siis paikallislento Saigonin kentälle; Airasia.com 90€/hnklö, lento varattiin niitten nettisivulta. AirAsia lennot olivat muuten mennen tullen myöhässä 1-2 tuntia. Kannattaa vaihtaa Saigonin kentällä dongeja taksi-matkaa ja syömistä/juomista varten. Kurssi kentällä heikompi kuin kaupungin kultasepän liikkeissä jotka vaihtavat parhaimmalla kursilla (kysy aina kurssi ennen vaihtoa). Luotettavia mittaritakseja ovat mm. Vinataxi, Vinasun tai Mailinh. Muista sopia "meter" aina päälle, ettet tule huijatuksi. Taksin km-hinta on ~10000vnd/km. Keskustaan matkaa ~10-12 km. Matka kestaa ~45 min, riippuen ruuhkista. Taksikuskit eivät puhu englantia joten kohteen osoite ja nimi olisi hyvä olla printattuna jo etukäteen. Taksit on ilmastoituja, osa Corolla-kokoa ja toiset tila-autoja.

http://www.airasia.com/

Tippiä ei tarvitse välttämättä antaa kuten ei muutenkaan vaikka välillä jätimmekin hyvästä palvelusta. Saigon on hyvin meluisa ja ruuhkaisa, voisi sanoa että jopa kävelyä vastustava. Jalkakäytävistä ei voi aina puhua paitsi ns. turistipaikoissa tms. Ilma on pölyä ja moottoriajoneuvo saastetta tulvillaan. Monet käyttävät suojamaskeja. Kyllähän siellä hengittää, ei sinänsä. Lähes kaikki liikkuvat mopoilla ja takseilla/autoilla.

Saigon on jaettu Distric-alueisiin. 1-alue on ydinkeskusta. Kannattaa printata maps.google.com'sta kartat joissa on kadun nimet alueista missä ajattelee liikkuvansa. Meillä oli siisti hotelli 1-alueella, ihan Ben Thanh läheisyydessä - Sanouva Hotel jonka ensimmäisen yön varasimme etukäteen Agoda.fi sivustolta; Deluxe-room 60$. Saimme hinnan tingattua paikanpäällä 57$, tosin maksoimme dongeina jotka oli vaihdettu euroista joten hinta jäi alemmas. Kävimme paikallisten Co.opMarktissa joka oli kuin KKK-Citymarket sekä Tarjoustalo tyyppinen vaate/käyttötavara-osasto, ei siis mitenkään ihmeellinen. Parkson tavaratalo oli sitten luksusta, alakerrassa kulta-tavaraa myynnissä eli kallis. Samanlaisia kalliita tavarataloja oli muitakin ympäri kaupunkia joihin törmäsimme kävellessämme ympäri 1-aluetta. Poikkesimme jokaiseen tällaiseen, sai hetken ilmastoitua viilennystä ja löytyi puhtaat vessat. Muuten nämä kaupat olivat kalliita. Tosin kun olimme "low-season" eli kesäkuussa matkalla, niin jonkin verran oli alennushintoja mutta tavara osaksi ostokelvotonta. Miesten kengissä isoimmat koot olivat 43-41, mutta ne olivatkin hyvän näköisiä ja laadukkaita; kävelynahkakengät ~1.200.000vnd (~50€). Katukauppoja on sitten pilvin pimein, joissa tinkiminen on pakollista ja välillä uuvuttavaa. Hintalappu-hinnoista eivät kyllä hirveästi/ollenkaan tingi edes low-season aikana. Pakko siis sanoa että Saigonin ostosparatiisi ei oikein meidän mielestä iskenyt. Tavallista hierontaa oli jonkin verran tarjolla, hinnat 7-9$/45 min Foot massage ja Body massage with oil 15-16$/90min. Tosin me pyydettiin hinnat dongeina. Turisteja oli melko vähän ja varsinkin keskustan ulkopuolella meitä tuijotettiin kovasti. Ostin pienestä katukaupasta kuljetettavan ministereo kaiuttimen jonka ääni oli ihmeen hyvä. Kotelo on mdf/mustalla lakka pinnalla ja sisäinen ladattava li-ion akku, hinta 200.000vnd. Kaiuttimet ovat toimineet loistavasti iPod'in kanssa, ja akkukin kestänyt hyvin.

Ben Thanh market-area/District 1
http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=saigon, Vietnam&sll=22.020408,104.774723&sspn=0.060473,0.087461&ie=UTF8&ll=10.773156,106.696901&spn=0.004005,0.00751&t=h&z=18

http://www.sanouvahotel.com/en-US/default.cco

www.agoda.fi

...jatkuu osa-2'ssa...

1

2544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taa..

      kiinnos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      31
      2160
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1856
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1220
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1195
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      12
      1117
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1071
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe