Saigon+PhanThiet kertomus 2-osa

mikah2

Oltuamme 3 yötä Saigonissa, suunnistimme rantakohteeseen - Phan Thiet/Mui Ne. Otimme taksin hotellilta aamulla klo 5:50 ja ajoimme pohjoiselle bussi-asemalle; Ben Xe Mienn Dong, jossa perillä 6:30 (hinta 120.000 vnd) eli melko nopeasti kun huippuruuhka ei ollut alkanut. Bussi-asemalla kysyimme Information pisteestä (hotellin respan vietnamiksi kirjoittama lappu), seuraavaa bussia Phan Thiet'iin. MaiLinh Express bussiyhtiön ilmastoitu "luxus" bussi lähtikin kello 7:00, hintaan 78.000vnd. Bussissa, kuten bussi-asemalla oli vain paikallisia. Suositeltavampaa olisi ehkä ottaa aamu-juna; lähtö 6:55 ja kesto 5 tuntia, hintaan 85.000vnd. Junalippu pitää ostaa/varata respan kautta kaksi-kolme pvää etukäteen. MaiLinh bussissa matka taittui muuten erittäin hienosti, paitsi että huudattivat kovaa vietnam-tv sarjoja lcd-televisiosta parin tunnin ajan. Varaa käsimatkatavaroihin korvatulpat, niin pahin kailotus taittuu (ei se nyt niin kauheaa ole:). Bussimatka kesti n. 5 tuntia, matkalla oli pari pysähdystä - toinen 1/2 tuntia, vessaa bussissa ei ole. Phan Thiet bussipysäkillä syöksyi paikallinen mopo-yrittäjän kätyri ja raahasi meidän laukkuja sekä yritti myydä mopokyytiä isojen Samsonitiemme kanssa. Otettiin laukut haltuun ja mentiin taksiin joka ajoi Mui Ne suuntaan n 12 km/120.000vnd. Hotellimme nimi oli Sunny Beach Resort joka sijaitsee hotelli-alueella Phan Thiet-Mui Ne välissä. Hotellin varasimme suoraan niiden nettisivujen kautta; Superior room 69$/yö. Sama hotelli on Aurinkomatkojen käytössä. Huoneista 625 ja 621 on osittainen merinäköala. Vieressä on isohko uima-allasalue. Aamupala hotellissa on ihan ok ja vaihtelee. Huone siivotaan päivittäin, lattiat ovat puuta, perusjääkaappi löytyy, tv ja tv-kuva ei ihan parasta laatua. Huoneet viihtyisät ja avarat Superior tasolla.

http://www.sunnybeach.com.vn/index_en.html

Kun sitten lähdimme kävelemään ensimmäisenä päivänä sille yhdelle ja ainoalle hotelli-alueen ranta-kadulle. Liimautui moponvuokraaja kylkeemme. Aluksi kaveri pyysi 150000vnd/pvä muttemme reagoineet. Kysyimme toisesta paikasta hintaa jossa oli vanhempi Yamaha samalla pyyntihinnalla. Kadun miehelle teimme sitten tarjouksen; 700000/7pvää (~4€/pvä). Ei aluksi meinannut suostua mutta lopulta kyllä. Tämä Yamaha Nouvo automatic oli uudenkarhea, näki myös renkaista. Renkaat ovat tärkeät, etteivät ne hajoa kuumalla asfaltilla kun välillä on teräviäkin kiviä/kuoppia/jne. Mopolla pääsee näppärästi liikkumaan, kunhan on kokemusta ajosta, me liikuimme kaksi mopon päällä. Mopobensa maksoi 12500vnd/litra.

Matkaa Phan Thiet kaupunkiin 10 km. Phan Thiet on mopotaidoille aluksi kova pala. Mopoja tulee välillä vastavirtaan, kävelijöitä on ajoradalla, polkupyörät liikkuvat holtittomasti (nuoret) keskemmällä tiellä. Pahinta on ylittää mopolla risteys, jossa ei ole liikennevaloja. Siinä on väisteltävä/hidasteltava/kiihdytettävä toisia liikkujia, jottei tulisi kolaria. Nopeudet eivät tietty ole suuria poikkeuksia lukuun ottamatta. Piipitys mopoista, äänitorvien jyrähdykset isoista busseista/kuormureista säikyttää lähes "hengiltä" kun tottui mopojen äänitorvi piipityksiin. Mopoissa ei muuten ole vakuutuksia joten omavastuulla ajetaan. Phan Thiet'ssä on isohko Co.opMart jossa kiva kierrellä ja ostella vaikka hedelmä/jäämurska pirtelö yläkerran kuponkiravintolasta 10000vnd, maku on mahtava. Co.opMartin etupihalla on Pappa Roti niminen kioski josta saa paikallista pullaa 10000vnd, joka on suoraan lämpimästä uunista. Lisäksi Co.opMartin vieressä on Lotteria hampurilaisravintola, josta saa maukkaita broileri-palloja 30000vnd ja -tikkuja 350000vnd. Broileriruoka ei Vietnamissa tunnu olevan samalla tasolla kuin Thaimaassa. Muutenkin ruokakulttuuri ja makuelämykset on Thaimaalaisessa keittiössä parempia. Co.opMartissa on ilmastointi ja kuumalla säällä viilentää kivasti. Mopo jätetään mopoparkkiin, maksu 1000vnd. Co.opMartin 2.krs'ssa on taloustavaroita/vaatteita. Koot ja valikoima ei päätä huimaa, eikä kait hintakaan. Sadetta varten piti ostaa laadukas sadeviitta 135000vnd, jota sitten tarvittiinkin yhdellä moporetkellä. Iltapvästä lähdettiin takaisin hotelli-alueelle. Kadunpinnoitteen kunto on tällä tiellä kohtuullinen kuten pituuskin mopolla ajettavaksi eikä liikenne liian hullua, taksi muuten maksaa 120000vnd/suunta.
Illalla kävimme hotellikadulla syömässä, muuallakin kehutussa ravintolassa. Täällä kalatuotteet olivat jäävadeissa, ei siis elävää kalasäiliöissä. Ruoka oli hyvää, otimme tiger prawn ja mustekalaa grillattuna sekä Tiger-olut ja mango-lassien, Annokseen kuului "uuniperuna" ja riisiä sekä kasviksia, yht. hinta 165000vnd (6,5euro).

http://www.saigonco-op.com.vn - Co.opMart

http://www.lotteria.com/eng/index.asp - Lotteria

http://www.flickr.com/photos/sujaneee/2745938169/ - Pappa Roti pulla

3

3053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tänä vuonna

      Hauska lukea kertomustasi Kiitos.

      Mopon vuokraaminen vaatii kuulemma vietnamilaisen ajokortin. Näin kertoivat meille . Kyllähän sen vuokralle saa mutta mitä kolari ym tilanne. Mistään vietnamin laista en ole asiaa tarkistanut. TT

      • me vuokrattiin mopo hotelli-alueen pääkadulta. ei kirjoitettu erillisiä sopimuksia, sovittu summa ja pvämäärä kirjoitettiin paperille ylös jonka sain mukaani sekä kaverin käyntikortin ja puh.numeron jonka toiminnan varmistin soittamalla kaverille (ja yhteys toimi). maksoimme usean pvän vuokran etukäteen, tämä oli kylläkin riski-temppu mutta kaikki meni kuitenkin hyvin. ajokorttia ei tarvittu, eikä kyselty. tosin tämä moponvuokraaja pongasi meidät heti kun astuimme hotelli-alueelta kadulle ja siinä hotellin edessä teimme dealimme, kyseli huoneen numeroakin mutten antanut :)


      • maistui
        mikah2 kirjoitti:

        me vuokrattiin mopo hotelli-alueen pääkadulta. ei kirjoitettu erillisiä sopimuksia, sovittu summa ja pvämäärä kirjoitettiin paperille ylös jonka sain mukaani sekä kaverin käyntikortin ja puh.numeron jonka toiminnan varmistin soittamalla kaverille (ja yhteys toimi). maksoimme usean pvän vuokran etukäteen, tämä oli kylläkin riski-temppu mutta kaikki meni kuitenkin hyvin. ajokorttia ei tarvittu, eikä kyselty. tosin tämä moponvuokraaja pongasi meidät heti kun astuimme hotelli-alueelta kadulle ja siinä hotellin edessä teimme dealimme, kyseli huoneen numeroakin mutten antanut :)

        lla tai ilman, Vietnam


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1023
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      710
    8. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      707
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    10. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      694
    Aihe