Saigon+PhanThiet kertomus 3-osa

mikah2

Toinen pvä Mui Ne hotellialueella jolla myös oma nimi (en nyt muista mikä). Aamupala Sunny Beach Resortissa oli ekaa krtaa työnalla. Aamupalalla oli seisovapöytä; aasialaista ruokaa alta lämmitetyissä tarjoilualtaissa. Osa oli ihan kylmää kun tulet sammuneet ja osa taas kelvollisen makuista. Kokki teki halutunlaiset munasörsselit pannulla, otettiin 2-munan omeletit jossa kinkkua, tomaattipaloja ja sipulipaloja - täyttävä ja hyvänmakuinen. Jälkiruoaksi tuoreita hedelmiä ja erilaisia pikkukakunpaloja. Tuoremehut olivat aidoista hedelmistä, kahvi super vahvaa ja tee Liptonia.

Ostimme uikkarit yhdestä läheisestä kaupasta; KimShop, jossa vaihtoivat myös rahaa melko hyvällä kurssilla; 25000vnd=1€.

Iltapvästä lähdimme mopolla Mui Ne'een varsinaiseen kalastajakylään. Ajoimme "keskustan" läpi tajuamatta että se oli kylän keskus, kertoo myös kylän suuruudesta turistin silmään. Kävimme kääntymässä Mui Ne'n niemen kärjessä, johon oli tuotu busseilla Aasialaisia turisteja. Rannalla myytiin mm. isoja mustekaloja, jotka sai mm. grillattuna mutta kun "kokkien/rantaravintolan" hygieniataso oli heikko – emme ostaneet näitä herkkuja (nämä mustekalat olivat isoimmat koko matkalla). Paikallinen kaveri osoitti iloisesti meille suunnan takaisin päin, kun kyselimme keskustaa. Mui Ne'n tori oli kiinni kun kello oli jo 19:00 tienoilla.

Kotimatkalla menimme seafood-ravintolaan, jossa söimme isopäisen tuoreen/elävän kalan (240.000vnd/kg). Kala n. 700gr. grillattiin muttei ollut paljoa syömistä kun sillä oli iso pää, nimeä ei muista mutta valkoista lihaa. Onneksi otimme riisin ja water spinach with garlic annokset, jotka veivät nälän. Kaljaksi valittiin kolme pikku pulloa Tiger kaljaa, tuopissa isot jääkimpaleet jotta kalja kylmenisi.

Suurimmassa osassa ravintoloissa on kalja viileän lämmintä joten jääpalat on tarpeen. Parasta hinta/laatua on muuten Saigon green kalja, 0,45cl pullon hinta vaihtelee 10000-18000vnd ravintoloissa. Ihmeellistä että 10000vnd myös ns. pikkukaupoissa. Heineken on täälläkin olevinaan parempaa kaljaa ja muutaman tuhat vnd'tä kalliimpaa. Vinkkinä mainittakoon ettei täällä/kuten Aasiassa välttämättä tilata omia annoksia vaan yhteisiä annoksia. Yksi iso kala, paistettu vesipinaattiannos ja riisiannos riittää kahdelle. Kannattaa syödä yhdellä kerralla vähemmän ja sitten vaikka useammin. Ei tule ähky ja väsy kuumuudessa. Samoin pitäisi juoda koko ajan myös vettä ja sokeripojaisia juomia sekä napostella suolapähkinöitä. Myös bakteerikannan ylläpitäminen (ei tule ripulia, jne maha/suolistovaivoja) pitää aloittaa 1-2 vkoa ennen matkaa maitohappobakteeri-pillereillä. Niitä sitten napsii aamulla tyhjään mahaan ja tarpeen mukaan niin pysyy suolistot kunnossa.

Lopulta tuli hetki kun piti aloittaa kotiinpäin tuleminen. Ostimme bick-up bussikuljetuksen 75.000vnd/henkilö hintaan, jossa hakivat hiace-bussilla hotellilta ja sitten kohta siirryimme normaaliin isoon bussiin. Bussi ajoi Saigon’in keskustaan Tässä bussissa ei huudatettu televisiota, mutta toisaalta penkit olivat muoviset ja pers’puoli hikosi matkan varrella. Mutta-mutta tämä vaihto-ehto oli paljon halvempi ja suora reitti, eli ei kannata lähteä Saigonista pohjoisen bussi-aseman kautta vaan ottaa matkatoimistosta suora reitti Saigon-MuiNe hotelli.

6

2157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähetimme n 15 postikorttia Sunny Beach Resortin respan välityksellä Suomeen päin n. kuukausi sitten. Laitoimme "by Airmail" viitteenkin kortin yläreunaan. Kortteja ei vain näy.

      Pistin viestin hotellille ja kehuivat laittaneensa postin eteenpäin kuten kuuluu sekä että vain postitoimisto tietää enemmän.
      => ompa vastaus turistille, mitenkä lähden postitoimistoon ottamaan yhteyttä !

      • kusti polkevainen

        Moi me olimme Hanoissa ja lähetimme jätimme hotellin respaan läjän postikortteja Suomeen lähetettäväksi 31.8.08. Kortit tulivat perille tammikuun puolessavälissä 2009 eli reilu neljä kuukautta meni. Olivat kirjattu lähetetyiksi Hanoista joulukuun 12. eli oli respan jamppa sössinyt ja unohtanut kuitenkin kortit johonkin pöytälaatikkoon, mutta tulivatpahan perille lopulta. Olipahan saajat vähän ihmeissään vaan kun tuli tammikuussa korttia =D


      • satunnainen matkailija

        Olimme Phan Thietissä helmikuussa ja päätettiin kerrankin lähettää kavereille kortit.
        Olimme jo tosin tulleet kotia kun kortit tuli. Korttien tulo tänne kesti viikon verran.


    • Mui Nessa kävin minäkin

      Mekin aloitimme maitohappojen nappailun jo viikkoa ennen matkaa, mutta yhteistuumin lopetimme ne heti perillä, koska meillä molemmilla ikävänä sivuvaikutuksena oli vatsan turpoaminen, kipeytyminen ja ilmavaivat. Oli muuten tuskainen 14 tunnin lento, kun housujen nappia ja vetskaria piti avata paisuvan vatsan tieltä, ja piereskellä puolisalaa kun koneessa suurin osa porukasta nukkui. Lopetin tosiaan heti perillä pillereiden ottamisen ja maha rauhottui samantien. Eikä kyllä vatsavaivojakaan onneksi tullut, vaikka söin estottomasti kaikkea mahdollista. Yhden kerran tuli normaalia löysempi tuotos, mutta Imodium korjasi senkin.

    • operaatiovietman

      Olipa hauskaa lukea kertomustasi! Hienoa, että jaksoit sen tänne kirjata, on varmasti hyödyksi monelle Vietnamiin suuntaajalle. Me itse olimme Vietnamissa helmikuussa, tarina löytyy täältä http://operaatiovietman.blogspot.com/

      • Namviet

        Hauska juttu tuokin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1333
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      989
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      986
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      949
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      924
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      3
      840
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      831
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      829
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      828
    Aihe