Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Biolanin kuivikebisnes

P.

Biolanin pikakompostorin ohjeissa sanotaan, että eri kompostoitumisvaiheessa olevia kerroksia ei saa sekoittaa keskenään; sekoittaa saisi heidän ohjeidensa mukaan vain 30 cm syvältä. Onko tähän riittäviä perusteita?

Olen ymmärtänyt, että mitä syvemmältä pöyhii, sitä vähemmän tarvitsee kuiviketta. limavuutta saadaan tietysti systeemin pelkällä kuivikkeellakin, mutta silloin sitä pitää olla todella runsaasti. Näyttää nyt siltä, että Biolan koettaa edistää vain rahakasta kuivikebisnestään.

Itse olen huomannut kotitalousjätteen kanssa pelatessa, että jos käyttää pelkkää kuiviketta eikä pöyhi kompostia, saa kuiviketta käyttää yhtä paljon kuin jätettä. Aika kalliiksi tulee kompostointi ja alkaa ekologisuuskin olla aika kaukana, kun kuiviketta rahdataan tontille toiselta puolelta Suomea.

2

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ken tahtoo

      Empä tiedä, saahan sitä tietty sekoitella, jos tahtoo. Minä en sekoita juuri ollenkaan. Aina kun lämpö alkaa mittarin kohdalla laskea 20 asteen korville, tyhjennän alhaalta jo jäähtyneet massat pois. Sitten vain survaisen tavarat yläosasta alas (rikkinäisellä) sekoittimella tai kauhalla. Päälle taas uusi kerros 5-10 senttistä risunpätkää, niin johan pysyy ilmavana. Varsinaisena kuivikkeena käytän pihalta harvoituja lehtiä ja puretusta seinästä otettua kuivaa sahanpurua ja sitten noita risukerroksia silloin tällöin.

      Eli olen samaa mieltä Biolanin kanssa: On turhaa sekoitella jo valmista ja kuumaa massaa keskenään. Antaa kuuman osan kuumeta oikein kunnolla. Jäävät silti täysin ilman minun kuivikerahoja.

      • täällä maalla ei ole koskaan ostettu yhtään kuivikepussia. Yleensä käytetään hylättyjä muurahais pesiä, niitä on tuolla metsässä riittävästi. Syksyllä lapioidaan muutama säkki talven varalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe