Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kummeudesta

valinnan vaikeus

meillä on esikoisellamme kolme kummia, joista yksi on veljeni (myös puolisoni kaveri), toinen paras ystäväni ja kolmas puolisoni paras ystävä. olen todella tyytyväinen näihin kummeihin, käyvät moikkaamassa kummilastaan usein ja kyselevät kuulumisia ja viettävät lapsen kanssa paljon aikaa.
nyt toinen lapsi on tuloillaan, ja ollaan hänelle mietitty kummeja. "Parhaat" menivät esikoisellemme, koska emme silloin ajatelleet, että toista lasta saisimme.
Olemme nyt tälle lapselle miettinyt kummeiksi ystäväpariskuntaamme, joista molemmat ovat hyviä ystäviämme ja heidän kanssa vietämme aika paljon aikaa. kuitenkin heillä on saman ikäinen lapsi kuin esikoisemme, ja heille on tulossa nyt toinen kanssa. Kolmannenkin kummin haluaisin lapsellemme, koska olisi kiva, että lapsukainen saisi edes yhden kummin jolla ei ole omia lapsia vielä, eikä vielä vähään aikaan tulossakaan. Lähinnä siis kummin jonka luoksi voisi mennä yökylään ja joka voisi tehdä kaikkea kivaa lapsen kanssa kaksin.
nyt tasapainoillemme siis kahden välillä: siskopuoleni, joka juuri pääsi ripille, ja joka olisi varmasti juuri sellainen kummi lapselle jonka toivoisimme, mutta jonka kanssa olemme viettäneet viime aikoina hyvin vähän aikaa. Toinen vaihto-ehto olisi puolisoni veli, joka on jo vanhempi kahden lapsen isä, joka tuskin tulee lasta ikinä mihinkään viemään tai luokseen kylään ottamaan, mutta hänen kanssaan puolisoni on hyvin läheinen.
Kysymys siis kuuluu, että kumpi olisi "parempi" valinta? neljää kummia emme halua...

2

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen teini-kummi

      Minusta tuli teini-iässä kummitäti.
      Vauvasta lähtien vein lasta kävelylle, leikkikentälle, elokuviin, piknikille, huvipuistoon... Mikä milloinkin oli ikäkaudelle sopiva paikka. Lapsi kävi myös kylässä luonani askartelemassa, touhuilemassa, pelailemassa tai muuten vain oleskelemassa.
      Kun odotin ensimmäistä omaa lastani, kummilapsi oli kokenut "menettämisen pelkoa", mutta asia saatiin puhumalla selväksi. Lapsi oli aivan liian rakas "hylättäväksi" =)

      Nyt lapsi on teini-iässä ja minä olen hänelle ns. luottoaikuinen, ihminen jonka kanssa voi keskustella asioista, joista ei vanhempien kanssa voi puhua. Teini-iässä kun niin paljon kaikkia salaisia huolia...


      Minulla oli kummeina kaksi pariskuntaa, joista kummallakin oli omia lapsia. Toinen pariskunta muisti minut synttärinä ja jouluna, toinen pariskunta unohti ristiäisten jälkeen.

      Kysyit, kumpi on parempi valinta. Se pitää sinun ja miehesi ratkaista, mutta tässä oli omia kokemuksiani. Toivottavasti oli apua =)

    • Minä vaan

      Mielestäni kaikki kummiehdokkaat tuntuvat tosi hyviltä. Varmaan vaikea valinta, miksi ette pyytäisi kaikkia neljää? Nuoret ovat monesti topakoita kummeja, heillä on aikaa enemmän kummilapselle. Myös jo isojen lasten vanhemmat, ( usein 40-50 vuotiaat) sillä heillä on niin aikaa kuin myös kokemusta/näkemystä lapsista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe