Kansanliike alulle?

kieltäytyjä

Terve kaikille kutsuntoihin tämä vuonna osallistuville ja aseistakieltätyjille!

Tarkoitukseni on perustaa pienimuotoista kansanliikettä Suomen totalitaristista yleistä asevelvollisuutta vastaan. Ideana on se että mikään valtio tai yksityinen taho EI voi määrätä ja pakottaa ketään juoksemaan ase/keppi kädessä metsään "isänmaan" nimessä. Minulla ei henk.koht. ole yhtään mitään heitä vastaan jotka sinne terveellä tavalla haluavat osallistua. Nykyinen käytäntö kuitenkin suosii myös ääripäätä, nimittäin sitä äärioikeistolaista, ylipatrioottista ja sotahullua joukkoa, joka muutenkin nostaa tällä hetkellä ikävästi päätään...
Meidät pasifistisesti ajattelevat kuitenkin ohitetaan ja saadaan lähes häpeämään kantaamme, joka on rauhan ja vapauden syvissä perustuksissa. Ja älkää sanoko että tappamaan opettaminen lisää rauhaa millään tavalla. Suomen nykyinen malli muistuttaa enemmän kuin vähän P-Korean systeemia, jossa vaihtoehtona on myöskin armeija tai vankila.

Suomen siviilipalvelusta ei voi edes ottaa vakavana vaihtoehtona: Kuka haluaa elää n. 3e päiväpalkalla, mistä ruuat? Sitäpaitsi yleinen mielipide on että siviilipalvelukseen hakeutuvat vain henkisesti vajaat ja "oudot" tyypit. Eikö? Tämä mielikuva on kuitenki aivan väärä: nämä ihmiset auttavat yhteiskuntaa enemmän kuin armeijassa loppuajan lihoavat alokkaat. He kuitenkin alistuvat systeemiin omien ideologisten perusteiden kustannuksella.

Tiedän että armeijan aikana moni on luonut elinikäisiä ihmisuhteita, joita en väheksy, sekä saanut mieleenpainuvia kokemuksia. Mutta eikö tällaisia synny myös vähemmän sotaisissa olosuhteissa?

Tarkoituksena on mahdollisesti kampanjoida ja tuoda mielipidettämme julki näkyvämmin kuin nykyinen aseistakieltäytyjäliitto. Ehdotuksia otetaan vastaan. Älkäämme antako muiden määrätä omaa elämäämme.
Ja olkaa realistisia, vaatikaa mahdotonta!

Yhteydenotot:
[email protected]

6

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bumgi

      Meenny vaan sinne armeijaan ja kärsit sen 6kk niin on vaikka oma suku sitten ylpeempi ku jos kansanliikettä rupeet perustaan sen takia että et kestä mennä muiden poikien kanssa suihkuun. Ruuat on ihan ilmasia, se 4 e on suunniteltu riittään just sopivasti siihen tupakka-askiin ja sekin viä nousee jos alikessuks haluat.

    • Sotamies

      Kyllä miehessä pitää sen verran miestä olla että vähintään puoli vuotta pitää huolta isänmamme puolustuksesta ja kehittää itsestään sellaisen sotilaan että voi turvata maatamme..

      Ja armeejahan myös yrittää kasvattaa tuollaisista äidin pojista itsenäisiä ja vastuuntuntoisia kansalaisia..

    • ....

      Tämän nykyisen käytännön lopettaminen olisi todellisuudessa erittäin helppoa, kun vain tarpeeksi moni nuori mies kieltäytyisi armeijasta/siviilipalveluksesta, ja menisi vankilaan. Mitä useampi mies menisi vankilaan, sitä useampi rohkenisi seurata perässä. Ja kun totaalikieltäytyjiä olisi tarpeeksi, valtion olisi pakko luopua nykyisestä asevelvollisuussysteemistä sen käydessä liian kalliiksi. Tällaisen itse itseään ruokkivan kierteen liikkellepanijaksi tarvitaan vain kansanliike, joka levittää rauhan ja tasa-arvon sanomaa.

      • jööpajöö

        Ja vankilahan on tosiaan parempi ratkasu kun armeija. Oletetaan että onnistut, juhlimaan? Ei perkele, oletkin siä vankilassa. SUCCESS!


      • aloittaja

        Näin on, tämän vuoksi pyrin herättämään keskustelua täälläkin palstalla. Olen kuullut jonkun asiaa tutkineen sanoneen että jos vuosittain olisi yli 500 totaalikieltäytyjää koko homma menisi tukkon: ei tilaa vankiloissa eikä avovankiloissa. Ei vaadi paljon jotta saataisiin homma alulle. On kysymys vuosista että systeemi lakkaa toimimasta.
        Vaihtoehtona ei kuitenkaa saa olla NATO, jolloin Suomen viimeiset "autonomian" (huom. EU) rippeet kuihtuisivat...


    • Bantu

      Eihän tuohon tarvittaisi muuta kuin se, että jonakin vuonna vaikka kolmasosa nuorista jättäisi menemättä kutsuntoihin. Ehdota Aseistakieltäytyjäliitolle kutsuntalakkoa. Sen toteutuminen ei edes vaatisi ihmettä; en millään usko, että nuorten enemmistö voi kannattaa omaa orjuuttamistaan. Harva myöskään lienee todellisuudessa valmis kuolemaan riistäjien (valtion) puolesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe