Kemiallinen vakaus
Kookosöljy on kemiallisesti vakaa rasva. Se ei sisällä paljon kaksoissidoksia ja on kiinteässä muodossa huoneenlämmössä alle 25 asteessa. Ruoan valmistuksessa teollisesti tuotetut kasviöljyt härskiintyvät helposti, joten ne kannattaa vaihtaa vakaaseen ja härskiintymättömään kookosöljyyn.
Kilpirauhasta stimuloiva, vanhenemista hidastava vaikutus
Kookosöljy kiihdyttää kilpirauhasen toimintaa. Tällöin kilpirauhashormonin tuotanto lisääntyy. Tästä seuraa LDL-kolesteroliarvon aleneminen. Kun kilpirauhashormonia erittyy riittävästi, muuntuu kolesteroli (erityisesti LDL) entsyymitoimintojen vaikutuksesta elintärkeiksi vanhenemista hidastaviksi hormoneiksi: progesteroni, pregnenoloni ja DHEA. Näitä aineita keho tarvitsee ehkäisemään sydäntauteja, dementiaa, liikalihavuutta, syöpää ja muita rappeumasairauksia.
Painonhallinnan tukemiseen
Kookosöljyn kilpirauhasta kiihdyttävä vaikutus auttaa myös painonhallinnassa. Aineenvaihdunnan lisääntyminen auttaa pitämään painon kurissa. Joillakin paino voi jopa laskea kookosöljyn käytön yhteydessä. Kookosöljyn rasvahapot ovat helposti sulavia eivätkä varastoidu elimistöön, vaan kulkeutuvat suoraan maksaan palaen siellä energiaksi. Tämänkään vuoksi kookosöljyn käyttö ei nosta painoa. Se myös auttaa ruoansulatuksessa ja ravintoaineiden imeytymisessä.
Antimikrobinen (antiseptinen) vaikutus
Kookosöljy sisältää keskipitkäketjuisia rasvahappoja kuten lauriini- (C-12), kapryyli- (C-10) ja myristiinihappo (C-14). Näistä kolmesta kookosöljyssä on eniten lauriinihappoa ja sillä on näistä suurin viruksia ja bakteereja torjuva vaikutus. Samoissa määrin lauriinihappoa tavataan luonnossa ainoastaan äidinmaidossa.
Sen on todistettu myös tehoavan sieni- ja hiivatulehduksiin. Kookosöljyn rasvahapot tuhoavat taudinaiheuttajien lipidikuoren ja estävät näin niitä toimimasta.
Tutkimusten mukaan kookosöljyn on todettu tehoavan mm. helikobakteeriin, Candida albicans –hiivasieneen, virtsatieinfektioihin, herpekseen ja moniin muihin tulehduksiin.
Sydämen terveyden edistäjä
Tutkimukset ovat osoittaneet, että neitsytkookosöljyn käyttö nostaa HDL:kolesterolia ja parantaa näin kolesterolisuhdetta. Kun kiinnitetään huomio kolesterolisuhteeseen ja HDL-kolesterolin määrään, voidaan todeta, että kookosöljy vähentää sydäntautiriskiä, vaikka kokonaiskolesteroliarvo kohoaisikin.
Sydäntautiriski pienenee myös siksi, että kookosöljy auttaa ehkäisemään ja jopa parantamaan elimistön kroonisia tulehdustiloja (kuten klamydia ja helikobakteerin aiheuttama tulehdus), jotka ovat yhteydessä sydäntautiriskin kasvamiseen.
Ihon terveys
Kookosöljy auttaa suojamaan ihoa vapailta happiradikaaleilta, joten se auttaa torjumaan niiden aiheuttamia vaurioita. Kookosöljy voi antaa avun ihottumiin, atooppiselle iholle ja psoriasiksen aiheuttamiin iho-ongelmiin. Päänahan hierominen kookosöljyllä auttaa torjumaan hilseilyä. Kookosöljyn teho ihonhoidossa vahvistuu, kun tuotetta nautitaan myös sisäisesti.
Muita terveyshyötyjä
Neitsytkookosöljyn säännöllinen nauttiminen auttaa myös vähentämään syöpään sairastumisen riskiä, suojaa maksaa, auttaa munuaisia toimimaan tehokkaammin, suojaa osteoporoosilta tehostaessaan magnesiumin ja kalsiumin imeytymistä, auttaa diabeetikkoja sokerin säätelyssä (tehostaa insuliinin erittymistä ja veren glukoosin käyttöä). Auttaa näin myös ehkäisemään diabeteksen puhkeamista.
Lue lisää tutkimustuloksista:
www.coconutresearchcenter.org/coconut-research.htm (englanniksi)
Kookosöljy - terveellisin rasva
82
4461
Vastaukset
esitti tämä kirjoittaja tänään:
"100%
Kirjoittanut: kookosrasva / Tänään / klo 20:35
on käytännössä sama tuote kuin kookosöljy. Toki siinä on lisäineita, mutta Iltalehdenkään listassa niitä ei mainittu tämän tuotteen ongelmaksi, vaan se, että se on äärimmäisen kovaa, suonet tukkivaa rasvaa."
Ruokakaupoissa tiiliskiven muotoinen kookosrasva on teollisesti muokattu niin että se pysyy kovana myös korkeammissa lämpötiloissa eikä muutu juoksevaksi niinkuin kookosöljy tekee 25 asteen lämpötilassa. Kookosrasvaa voisi näin verrata margariiniin joka on teollisesti prosessoitua kasvisöljyä.
Kylmäpuristettu kookosöljy taas on luonnollinen rasva niinkuin kylmäpuristettu oliiviöljykin.- tietää:
"Kookosöljy eli kookosrasva on kasviöljy, jota valmistetaan erittelemällä se koprasta, kookospähkinän kuivatusta lihasta." Sama tuote, rasva tai öljy.
Käytetään mm. kauneudenhoidossa ja biopolttoaineena dieselmottorissa sekä valaisimissa. Toki jotkut kuulemma syövätkin sitä.- että se
tiiliskivi, mitä kaupassa myydään foliossa, on käynyt läpi teollisen puhdistusprosessin. Voit verrata sitä esim. valkoiseen riisi vs. täysjyväriisi tai normaali vehnäjauho vs. täysjyvävehnäjauho. Tuote on siis raffinoitu (RBD = Refined Bleached Deodorized eli puhdistettu värittömäksi ja hajuttomaksi). Kuten yleisesti tiedetään raffinoituja tulisi vältää, koska ne ovat ravintoköyhiä, kuten vaikkapa raffinoitu merisuolakin. Raffinoitu vehnäjauho taas on globaali vitsaus, mutta se onkin jo toinen juttu...
- ravintorikasta
että se kirjoitti:
tiiliskivi, mitä kaupassa myydään foliossa, on käynyt läpi teollisen puhdistusprosessin. Voit verrata sitä esim. valkoiseen riisi vs. täysjyväriisi tai normaali vehnäjauho vs. täysjyvävehnäjauho. Tuote on siis raffinoitu (RBD = Refined Bleached Deodorized eli puhdistettu värittömäksi ja hajuttomaksi). Kuten yleisesti tiedetään raffinoituja tulisi vältää, koska ne ovat ravintoköyhiä, kuten vaikkapa raffinoitu merisuolakin. Raffinoitu vehnäjauho taas on globaali vitsaus, mutta se onkin jo toinen juttu...
(po. ravinnerikas) kookosöljyssä on, mitä kookosrasvassa ei ole? Mitkä kaikki tekijät prosessissa muuttuvat? Fineli tuntee vain kookosrasvan, joten sieltä ei tietoa saa. Siispä kysyn sinulta, kun kerran tiedät.
- kookosöljyssä
ravintorikasta kirjoitti:
(po. ravinnerikas) kookosöljyssä on, mitä kookosrasvassa ei ole? Mitkä kaikki tekijät prosessissa muuttuvat? Fineli tuntee vain kookosrasvan, joten sieltä ei tietoa saa. Siispä kysyn sinulta, kun kerran tiedät.
on jonkin verran mineraaleja ja hieman proteiineja, kun se on tehty tuoreesta kookoslihasta uuttamalla (virgin oil). Lisäksi siinä on kookokselle ominainen tuoksu, eikä sitä ole teollisesti käsitelty liuottimilla ja lämpökäsittelyillä.
Kaupan tiiliskivi taas tehdään kuivatusta kookoslihasta (kopra). Kuivatusta koprasta sitten uutetaan raakaöljy pihalle. Ja kuten bensateollisuudessa, raakaöljy puhdistetaan. Kookoksen tapauksessa öljy suodatetaan moneen kertaan, kunnes on kirkasta. Tämän jälkeen suoritetaan deodorisointi (hajunpoisto) eli öljy kuumennetaan todella kuumaksi, mikä myös tappaa mahdolliset pöpöt/sinet jotka ovat voineet peisytyä siihen hedelmälihan kuivausvaiheessa (kuivataan usein luonnonvoimalla eli auringossa). Sitten vielä lisätää lipeää, jotta monorasvat ja vapaat rasvaat saadaan pois ja suodatetaan. Monorasvat eivät siis ole triglyseridimuodossa. Lipeällä tehdään saippuoitumisreaktio, jolla ne saadaan pois. Joissain tapauksissa (lähinnä kait kuumissa maissa) se voidaan osittain hydrogenoida, jotta pysyy kiinteämpänä (transrasvoja!). Kaupan tiiliskivestä on siis poistettu ravintoaineita, tapettu entsyymit ja poistettu kookoksen ominaishaju. - mineraaleja
kookosöljyssä kirjoitti:
on jonkin verran mineraaleja ja hieman proteiineja, kun se on tehty tuoreesta kookoslihasta uuttamalla (virgin oil). Lisäksi siinä on kookokselle ominainen tuoksu, eikä sitä ole teollisesti käsitelty liuottimilla ja lämpökäsittelyillä.
Kaupan tiiliskivi taas tehdään kuivatusta kookoslihasta (kopra). Kuivatusta koprasta sitten uutetaan raakaöljy pihalle. Ja kuten bensateollisuudessa, raakaöljy puhdistetaan. Kookoksen tapauksessa öljy suodatetaan moneen kertaan, kunnes on kirkasta. Tämän jälkeen suoritetaan deodorisointi (hajunpoisto) eli öljy kuumennetaan todella kuumaksi, mikä myös tappaa mahdolliset pöpöt/sinet jotka ovat voineet peisytyä siihen hedelmälihan kuivausvaiheessa (kuivataan usein luonnonvoimalla eli auringossa). Sitten vielä lisätää lipeää, jotta monorasvat ja vapaat rasvaat saadaan pois ja suodatetaan. Monorasvat eivät siis ole triglyseridimuodossa. Lipeällä tehdään saippuoitumisreaktio, jolla ne saadaan pois. Joissain tapauksissa (lähinnä kait kuumissa maissa) se voidaan osittain hydrogenoida, jotta pysyy kiinteämpänä (transrasvoja!). Kaupan tiiliskivestä on siis poistettu ravintoaineita, tapettu entsyymit ja poistettu kookoksen ominaishaju.ja hieman proteiineja". No eipä kuulosta siltä, että kookosöljy olisi tuon perusteella juurikaan sen terveellisempää kuin kookosrasva. Kookoksen haju on minusta äklöttävä, joten se on kyllä plussaa.
- niinkuin läträisit
mineraaleja kirjoitti:
ja hieman proteiineja". No eipä kuulosta siltä, että kookosöljy olisi tuon perusteella juurikaan sen terveellisempää kuin kookosrasva. Kookoksen haju on minusta äklöttävä, joten se on kyllä plussaa.
kylmäpuristettua rypsäriäsi lipeällä, kuumentelisit kunnolla ja laittaisit pulloon myytäväksi. Rypsärihän haisee karmealta ja maistuu vielä karmeammalta. Vaan niinhän Suomessa tehdään margariineille, jotka ovat teollisesti tuotettua moskaa...Siitä vaan ostamaan halvinta käsiteltyä rypsäriä ja vertaa sitä kylmäpuristettuun... Soitappa rypsärifirmaan, että ei siitä kylmäpuristuksesta ole hyötyä vaan käsitelkää se kemiallisesti ja kuumentakaa sitä. Tottakai käsittely vaikuttaa myös makuun...
Mitä ihmeen kookosta se on, jos se ei maistu tai ei tuoksu sille?. No, täällä Suomessa käsitellään suolat, sokerit, jauhot jne...raffinoinnilla päästään sitten sairaustilastoissa korkealle. - lähinnä ihmettelin
niinkuin läträisit kirjoitti:
kylmäpuristettua rypsäriäsi lipeällä, kuumentelisit kunnolla ja laittaisit pulloon myytäväksi. Rypsärihän haisee karmealta ja maistuu vielä karmeammalta. Vaan niinhän Suomessa tehdään margariineille, jotka ovat teollisesti tuotettua moskaa...Siitä vaan ostamaan halvinta käsiteltyä rypsäriä ja vertaa sitä kylmäpuristettuun... Soitappa rypsärifirmaan, että ei siitä kylmäpuristuksesta ole hyötyä vaan käsitelkää se kemiallisesti ja kuumentakaa sitä. Tottakai käsittely vaikuttaa myös makuun...
Mitä ihmeen kookosta se on, jos se ei maistu tai ei tuoksu sille?. No, täällä Suomessa käsitellään suolat, sokerit, jauhot jne...raffinoinnilla päästään sitten sairaustilastoissa korkealle.sitä kun täällä niin hoetaan, että k-rasva ja -öljy ovat terveysvaikutuksiltaan niin erilaiset. Googlaamalla ei kuitenkaan saa tätä käsitystä, paitsi karppien sivuilta.
- kannattaa lukea
lähinnä ihmettelin kirjoitti:
sitä kun täällä niin hoetaan, että k-rasva ja -öljy ovat terveysvaikutuksiltaan niin erilaiset. Googlaamalla ei kuitenkaan saa tätä käsitystä, paitsi karppien sivuilta.
"Rypsiöljyn valmistusmenetelmä vaikuttaa sen rasvahappokoostumukseen. Kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja n. 95 %. Näistä hyvälaatuisista rasvahapoista 62 % on yksinkertaisesti tyydyttymättömiä. Tavallisen rypsiöljyn valmistuksessa käytetään liuottimia ja kuumennusta.
Kuumennus vaikuttaa haitallisesti rypsiöljyn ominaisuuksiin lisäämällä sen hapettumista ja tuhoamalla tärkeitä vitamiineja. Siksi tavallinen rypsiöljy sisältää enemmän rasvahappojen hapettumistuotteita ja vähemmän vitamiineja kuin kylmäpuristettu rypsiöljy..."
NIIN, ETTÄ MIETI OSATKO KYLMÄPURISTETTUA VAI KEMIALLISESTI KÄSITELTYÄ ÖLJYÄ YLIPÄÄTÄÄN. RYPSIÖLJY VAIN ESIMERKKINÄ, KOSKA ITSE EN KOSKISI SIIHEN KUIN PUULASTALLA, MUTTA SUUHUNI EN LAITA! kannattaa lukea kirjoitti:
"Rypsiöljyn valmistusmenetelmä vaikuttaa sen rasvahappokoostumukseen. Kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja n. 95 %. Näistä hyvälaatuisista rasvahapoista 62 % on yksinkertaisesti tyydyttymättömiä. Tavallisen rypsiöljyn valmistuksessa käytetään liuottimia ja kuumennusta.
Kuumennus vaikuttaa haitallisesti rypsiöljyn ominaisuuksiin lisäämällä sen hapettumista ja tuhoamalla tärkeitä vitamiineja. Siksi tavallinen rypsiöljy sisältää enemmän rasvahappojen hapettumistuotteita ja vähemmän vitamiineja kuin kylmäpuristettu rypsiöljy..."
NIIN, ETTÄ MIETI OSATKO KYLMÄPURISTETTUA VAI KEMIALLISESTI KÄSITELTYÄ ÖLJYÄ YLIPÄÄTÄÄN. RYPSIÖLJY VAIN ESIMERKKINÄ, KOSKA ITSE EN KOSKISI SIIHEN KUIN PUULASTALLA, MUTTA SUUHUNI EN LAITA!kirjoitus. En minäkään koske rypsiöljyyn viiden metrin kepilläkään, Paavo Lipposta lainatakseni.
- pyöränketjuihin
kannattaa lukea kirjoitti:
"Rypsiöljyn valmistusmenetelmä vaikuttaa sen rasvahappokoostumukseen. Kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja n. 95 %. Näistä hyvälaatuisista rasvahapoista 62 % on yksinkertaisesti tyydyttymättömiä. Tavallisen rypsiöljyn valmistuksessa käytetään liuottimia ja kuumennusta.
Kuumennus vaikuttaa haitallisesti rypsiöljyn ominaisuuksiin lisäämällä sen hapettumista ja tuhoamalla tärkeitä vitamiineja. Siksi tavallinen rypsiöljy sisältää enemmän rasvahappojen hapettumistuotteita ja vähemmän vitamiineja kuin kylmäpuristettu rypsiöljy..."
NIIN, ETTÄ MIETI OSATKO KYLMÄPURISTETTUA VAI KEMIALLISESTI KÄSITELTYÄ ÖLJYÄ YLIPÄÄTÄÄN. RYPSIÖLJY VAIN ESIMERKKINÄ, KOSKA ITSE EN KOSKISI SIIHEN KUIN PUULASTALLA, MUTTA SUUHUNI EN LAITA!auton pohjaan ja puulastojen sekä leikkuulautojen hoitoon. Ihmisravinnoksi siitä ei ole. Mm. lapset saattavat tulla atooppisiksi.
pyöränketjuihin kirjoitti:
auton pohjaan ja puulastojen sekä leikkuulautojen hoitoon. Ihmisravinnoksi siitä ei ole. Mm. lapset saattavat tulla atooppisiksi.
leikkuulautoihin sillä lautoja käytetään ruoan valmistukseen ja saattaisi pilata hyvät pihvit.
- superfoodiksi
Ajattelin myös itse kokeilla. Kookosöljyssä on mielenkiintoista se, että se menee suoraan polttoaineeksi eli sitä ei tarvitse hajottaa, koska se sisältää lyhyitä ja keskipitkiä rasvahappoja. Ne imeytyvät suoraan porttilaskimosta maksaan ja siitä energiaksi. Säästytään turhilta välivaiheilta. Tuo kookosöljyhän on melkein pannassa USAssa, koska siinä on kovaa rasvaa. Todellinen syy on se, että jenkkien pitää saada myytyä helvetilliset määrät soija- ja maissiöljyä, jota syntyy sivutuotteena soijan ja maissin käsittelyssä sekä valmistuksessa tuotteiksi. Kookosöljy ei myöskään aiheuta dyslipidemiaa ja näkyy vähentävän vyötärölihavuutta...vaikka sen pitäisi mantran mukaan nostaa kolesterolit pilviin...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
"It appears that dietetic supplementation with coconut oil does not cause dyslipidemia and seems to promote a reduction in abdominal obesity."
Paljonhan varoitellaan vanhalla mantralla: tyydyttynyt rasva-->kolesteroli. Hoh hoijaa. Ihmeen vähän tuota kookosöljyä on tutkittu. Yrittiväthän ne joskus lihottaa sikoja syöttämällä niille kookosöljyä, mutta ne penteleet laihtuivat, todennäköisesti koska kookosöljy stimuloi kilpirauhasta, mikä nopeutti aineenvaihduntaa. Sitä vastoin siat lihoivat, kun niille syötettiin paljon omega-6:sia sisältävää rasvaa, joka lamasi kilpirauhasen toimintaa ja näin ollen hidasti metaboliaa. Kilpirauhasta ei näy juurikaan stimuloivan muu kuin jodi ja lyhyt/keskimittaiset rasvahapot (mm. voi ja kookosöljy).- asiaa tutkittu
ja Intian Lääketieteellisen Yhdistyksen lehti on selostanut, että tyypin II diabetes Intiassa on lisääntynyt kun ihmiset ovat siirtyneet perinteisistä öljyistä, kuten kookosöljy, monityydyttämättömiin kasviöljyihin, joita mainostetaan ”sydänystävällisinä”. Lehden kirjoittajat viittaavat monityydyttämättömien öljyjen yhteyteen diabetekseen ja suosittelevat kookosöljyn käytön lisäämistä diabeteksen ehkäisemiseksi.
- +++++++
asiaa tutkittu kirjoitti:
ja Intian Lääketieteellisen Yhdistyksen lehti on selostanut, että tyypin II diabetes Intiassa on lisääntynyt kun ihmiset ovat siirtyneet perinteisistä öljyistä, kuten kookosöljy, monityydyttämättömiin kasviöljyihin, joita mainostetaan ”sydänystävällisinä”. Lehden kirjoittajat viittaavat monityydyttämättömien öljyjen yhteyteen diabetekseen ja suosittelevat kookosöljyn käytön lisäämistä diabeteksen ehkäisemiseksi.
myös ghee, eli kirkastettu voi ole perinteisesti kuulunut intialaisten ruuanvalmistukseen? Nythän senkin käyttö on vähentynyt kasviöljyjen tieltä.
- ja ilmeisesti
+++++++ kirjoitti:
myös ghee, eli kirkastettu voi ole perinteisesti kuulunut intialaisten ruuanvalmistukseen? Nythän senkin käyttö on vähentynyt kasviöljyjen tieltä.
hinta on vaikuttanut asiaan että kookos ja ghee ovat syrjäytyneet. Kaikenlaista paskarasvaa saa puoli-ilmaiseksi.
- valtavat määrät
ja ilmeisesti kirjoitti:
hinta on vaikuttanut asiaan että kookos ja ghee ovat syrjäytyneet. Kaikenlaista paskarasvaa saa puoli-ilmaiseksi.
geenimuuntelun ansiosta! Monsanto on edelläkävijä siinä hommassa...
- käytetään paljon
+++++++ kirjoitti:
myös ghee, eli kirkastettu voi ole perinteisesti kuulunut intialaisten ruuanvalmistukseen? Nythän senkin käyttö on vähentynyt kasviöljyjen tieltä.
kirkastettua voita, ja voita ylipäätään. En tiedä millaiset heidän terveystilastonsa ovat, mutta voisi sitten luulla, että meitä paremmat.
- sianlihan kulutus
käytetään paljon kirjoitti:
kirkastettua voita, ja voita ylipäätään. En tiedä millaiset heidän terveystilastonsa ovat, mutta voisi sitten luulla, että meitä paremmat.
ja samalla eläinrasvan kulutus on huippuluokkaa eikä heillä ole sydäntauteja lainkaan samassa mitassa kuin meillä. Tanska on sikatalousmaa ja sieltä viedään sianlihaa moniin eri maihin. Meilläkin sitä saa varsinkin jouluna.
- makuista tavaraa
Ostin eilen litran pänikän ja laitoin heti sitä kanawokkiin ja illalla teehen. Aamulla tempaisin suoraan ruokalusikallisen suuhun ennen aamupalaa. Varsin maukasta rasvaa. Katsotaan nyt sitten pidempi otos, että mitä se tekee.
- minäkin käytän
kookosöljyä ja minusta se antaa hienon arominsa siihen. Ihonhoitoon se on myös hyvä. Kun käyn lenkillä ja joskus jalkoihin tulee hiertymiä niin hoidan jalkoja öljyllä.
- kymmenen
minäkin käytän kirjoitti:
kookosöljyä ja minusta se antaa hienon arominsa siihen. Ihonhoitoon se on myös hyvä. Kun käyn lenkillä ja joskus jalkoihin tulee hiertymiä niin hoidan jalkoja öljyllä.
kilomrtriä takana ja pistämpä suihkun jälkeen kookosöljyä jalkoihin. Kyllä tämä on paras rasva mitä tiedän. Paistan kyllä vihanneksetkin siinä.
- oppii, kun
vanhaksi elää. Ei uskoisi, että rasvakin voi olla vesiliukoista. Vain hyvin pieni osa tuosta jää teen pinnalle. Ei ihme, että imeytyy suoraan porttilaskimosta maksaan ja käytetään maksan kautta polttoaineeksi. Nyt menee jo se 3 ruokalusikallista päivässä.
terveellinen rasva ja kovaa rasvaa.
- trollaati
trollaa....palstahäirikkö taas vauhdissa kaivelee vanhoja löpinöitään.
- tutkija z
Kuinka paljon te painoitte oltuanne 20 vuoden ikäinen ?
tutkija z kirjoitti:
Kuinka paljon te painoitte oltuanne 20 vuoden ikäinen ?
Kuinka paljon te painoitte oltuanne 20 vuoden ikäinen ?
- Ehehe_ehehehee
kj.mattila kirjoitti:
Kuinka paljon te painoitte oltuanne 20 vuoden ikäinen ?
Kymmenen kiloa vähemmän kuin nyt.
Näyttää olevan paljon epätietoisuutta kookosöljystä ja julkisuudessa esiintyy täysin paikkaansapitämättömiä väitteitä kookosöljystä.
Tärkeää asiaa kookosöljyn terveellisyydestä.
- heh !
Hämmentävää, että uskot suoraan jonkun firman mainospuheet, jotka firma pistää nettiin myydäkseen tuotettaan. [Tekijänoikeus sanoo muuten, ettet edes saa kopioida ko. tekstiä tänne - tai ainakaan nimittää sitä omaksi tekstiksesi (eli vähintään lähde pitää mainita).]
Voisitko laittaa viitteet kiistattomiin review-tutkimuksiin vai onko nuo pelkästään jonkun kuvittelijan päiväunia ? Tuossakin tosiaan on tehty omia "järeitä" päätelmiä joistakin tutkimuksista. Itse tutkimukset antavat korkeintaan viitteitä, että noita vaikutuksia voi olla. Erittäin suuri osa tutkimuksista on itse asiassa in vitro -töitä, joten osoitettuja (ja tilastollisesti päteviä) ihmisvaikutuksia ei ole kuin myyjän pumpuliunelmissa - jotka tietysti VHH-hihhuli uskoo oitis. Kerro ihmeessä mihin nimenomaiseen tutkimukseen väitteesi perustat, niin katsotaan, antaako ko. tutkimus tuen väitteellesi vai onko väite vaan oma tulkinta (mainoslause).
>
Tyydyttymättömän rasvan redox-potentiaali on pelkistävällä puolella. Se on siis elimistöstä hapettavia yhdisteitä poistava akseptori (elimistön hapettumista estävä aine). Kookosrasva ei tällaiseen pysty, joten tosiaan tuo kemiallinen vakaus ei ole hyvä asia kuin säilyvyyden kannalta. Elimistössä se on huonommalla puolella.
>
Jep, riippuu kaloreista.
>
Miksi vain taudinaiheuttajien ? Onhan ihmissoluissakin lipidikuori. Miten kummassa nuo rasvahapot osaisivat päätellä, että "tuossa on taudinaiheuttaja, sen lipidikuoren tuhoan - mutta en ihmisen solun". Elämää tappavilla yhdisteillä on yleensä se ominaisuus, että ne ovat haitallisia eläville rakenteille.
>
Missä on se tieteellinen todiste, jossa tuo "riskin pieneneminen" osoitetaan ? Bullshit ?
Linkistäsi: "Coconut oil, therefore, can reduce risk of heart disease" "kookosrasva voi vähentää sydäntautiriskiä". Osoitusta ei siis ole. On vain mahdollisuus siihen. Siksi ei voida sanoa, että kookosrasva vähentää riskiä. Se olisi nimittäin valehtelua.
>
Missä tästä on tieteellinen näyttö ? Bullshit ?
>
Jep, sitten vaan kiistattomat tieteelliset osoitukset pöytään, niin muutkin voivat uskoa. Jokusen ihmisen tutkimuksista vedetyistä markkinoijan johtopäätelmistä (lue: mainoslauseista) ei oikein faktaksi ole. Toki ymmärrän, että jos tutkimuksessa sanotaan, että on mahdollista, että tällaisia vaikutuksia voisi vaikka tulla esiin jatkotutkimuksessa, niin helpostihan se kääntyy markkinoijan suussa niin päin, että tämä mahdollisuus olisi totta ja jo osoitettu fakta, jos se kerran edistää myyntiä. Fakta se ei kuitenkaan ole.että Benecolista ja Becelistä saa valmistajafirma levittää suoranaisia valheita että ne muka alentaisi kolesterolia tutkitusti. Paskapuhetta ja Suomen viranomaiset sallivat tämän.
- niin !
kj.mattila kirjoitti:
että Benecolista ja Becelistä saa valmistajafirma levittää suoranaisia valheita että ne muka alentaisi kolesterolia tutkitusti. Paskapuhetta ja Suomen viranomaiset sallivat tämän.
>
Miksi sitten käytät samaa taktiikkaa, että kun tiedät, ettei kookosrasvasta löydy tutkimustulosta esim. sydänterveellisyydestä, niin valehtelet sellaisen olevan olemassa ?
Tartu ihmeessä siihen, jos olet havainnut, ettei Benecolin tutkimusaineisto olekaan sellainen kuin siitä väitetään. Voin toki auttaa hivenen. Sano vaan, mihin tutkimukseen Benecol vetoaa, niin voin vilkaista, miten hyvin heidän väitteensä on osoitettu. Niin vai jääkö tuo taas säälittäväksi kuolaamiseksi, jolla ei ole mitään pohjaa. niin ! kirjoitti:
>
Miksi sitten käytät samaa taktiikkaa, että kun tiedät, ettei kookosrasvasta löydy tutkimustulosta esim. sydänterveellisyydestä, niin valehtelet sellaisen olevan olemassa ?
Tartu ihmeessä siihen, jos olet havainnut, ettei Benecolin tutkimusaineisto olekaan sellainen kuin siitä väitetään. Voin toki auttaa hivenen. Sano vaan, mihin tutkimukseen Benecol vetoaa, niin voin vilkaista, miten hyvin heidän väitteensä on osoitettu. Niin vai jääkö tuo taas säälittäväksi kuolaamiseksi, jolla ei ole mitään pohjaa.Ryhdy vaan tutkimaan. Ei nämä tutkimukset ole jonkun suomalaisen tuotemyyjän keksimiä. Äläkä koko ajan pyydä tutkimuksia joka lauseeseen kun sinulle niitä antaa niin tyrmäät ne hihhuleiden tekemisiksi. Ei minulla ole aikaa juosta sinun uskomuksiesi perässä. Haluan keskustella täällä palstan aiheesta, eli VHH:sta, antaa neuvoja, kertoa omista kokemuksista sekä vaihtaa mielipiteitä. Sinä kun et pysty kesksteluun niin vaadit vain tieteellisiä raportteja.
Täällä niitä tutkimuksia on pilvin pimein kookosöljyn terveydellisistä vaikutuksista.
http://www.coconutresearchcenter.org/coconut-research.htm#Cardiovascular Health- tanjarasva
niin ! kirjoitti:
>
Miksi sitten käytät samaa taktiikkaa, että kun tiedät, ettei kookosrasvasta löydy tutkimustulosta esim. sydänterveellisyydestä, niin valehtelet sellaisen olevan olemassa ?
Tartu ihmeessä siihen, jos olet havainnut, ettei Benecolin tutkimusaineisto olekaan sellainen kuin siitä väitetään. Voin toki auttaa hivenen. Sano vaan, mihin tutkimukseen Benecol vetoaa, niin voin vilkaista, miten hyvin heidän väitteensä on osoitettu. Niin vai jääkö tuo taas säälittäväksi kuolaamiseksi, jolla ei ole mitään pohjaa.Kiitos paljon tiedosta Kari. Kookosrasva ja -öljy ovat kyllä ehdottomia ja monipuolisia rasvoja. Kookosrasvan molekyylirakenne on kuulemma sellainen että on vähiten terveydelle haitallinen rasvoista.
- tarkemmin !
kj.mattila kirjoitti:
Ryhdy vaan tutkimaan. Ei nämä tutkimukset ole jonkun suomalaisen tuotemyyjän keksimiä. Äläkä koko ajan pyydä tutkimuksia joka lauseeseen kun sinulle niitä antaa niin tyrmäät ne hihhuleiden tekemisiksi. Ei minulla ole aikaa juosta sinun uskomuksiesi perässä. Haluan keskustella täällä palstan aiheesta, eli VHH:sta, antaa neuvoja, kertoa omista kokemuksista sekä vaihtaa mielipiteitä. Sinä kun et pysty kesksteluun niin vaadit vain tieteellisiä raportteja.
Täällä niitä tutkimuksia on pilvin pimein kookosöljyn terveydellisistä vaikutuksista.
http://www.coconutresearchcenter.org/coconut-research.htm#Cardiovascular HealthTuollahan sanottiin, että vaikutusta voi olla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että vaikutusta on. Sille on vaan mahdollisuus. Jos väittää, että se olisi todistettu, niin silloin kyse on pelkästään valheesta. Asiaa ei ole todistettu.
Itse asiassa, jos alat tästä nyt vääntää jotain "totuuksia", niin muistutan, että Krauss totesi tutkimuksessaan, ettei tyydyttyneen rasvan voida todeta nostavan sydäntautiriskiä. Tämän päätelmän hän pystyi tekemään tutkimusaineistosta, jossa tulos oli: on mahdollista, että tyydyttynyt rasva nostaa jonkun sydäntaudin riskiä, mutta siis mitään osoitusta asiasta ei ole, joten hän päätteli, ettei tyydyttyneen rasvan voida sanoa nostavan sydäntautiriskiä (mikä sinänsä on tietysti ihan oikea päätelmä ko datasta). Nyt alat sepittää asiaa päinvastoin (kun uskontosi vuoksi haluat sen olevan toisin päin): kookosrasvan ei voida sanoa olevan sydänterveellistä, niin onko se sydänterveellistä ? Jep, mahdollisuus siihen on edelleen (kuten tyydyttyneen sydäntautiriskiä nostavaan vaikutukseenkin), mutta sitä ei voida sanoa sydänterveelliseksi. Miten vitun kieroon kasvaneen ihmisen täytyy olla, että valehtelee itselleen noin ? Vai oletko vaan ihan aidosti noin hölmö, ettet tiedä tutkimuksesta yhtään mitään ?
Esitit väitteen Benecolista. Vedätkö väitteesi nyt siis takaisin kun et pystynytkään antamaan väitteesi tueksi yhtään mitään (eli kyse oli pelkästä uskomuksesta nouseva vihan motivoima hyökkäys) ?
>
Miksi sitten käytät samaa taktiikkaa, että kun tiedät, ettei kookosrasvasta löydy tutkimustulosta esim. sydänterveellisyydestä, niin valehtelet sellaisen olevan olemassa ?
Tartu ihmeessä siihen, jos olet havainnut, ettei Benecolin tutkimusaineisto olekaan sellainen kuin siitä väitetään. Voin toki auttaa hivenen. Sano vaan, mihin tutkimukseen Benecol vetoaa, niin voin vilkaista, miten hyvin heidän väitteensä on osoitettu. Niin vai jääkö tuo taas säälittäväksi kuolaamiseksi, jolla ei ole mitään pohjaa. - heh !
tanjarasva kirjoitti:
Kiitos paljon tiedosta Kari. Kookosrasva ja -öljy ovat kyllä ehdottomia ja monipuolisia rasvoja. Kookosrasvan molekyylirakenne on kuulemma sellainen että on vähiten terveydelle haitallinen rasvoista.
>
Ja ruokavaliosi perustuu sanaan "kuulemma" ?
"Vakuuttavaa." - tanjarasva
heh ! kirjoitti:
>
Ja ruokavaliosi perustuu sanaan "kuulemma" ?
"Vakuuttavaa."Ei ruokavalioni perustu "kuulemma"-tietoihin. Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat, se on sisäänrakennettu informaatio josta voi tulkita yhdisteen terveellisyyden.
- heh !
tanjarasva kirjoitti:
Ei ruokavalioni perustu "kuulemma"-tietoihin. Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat, se on sisäänrakennettu informaatio josta voi tulkita yhdisteen terveellisyyden.
Heh tuota, eihän suoraketjuisen parillisia hiilimääriä sisältävien molekyylien "sakarat" osoita mitenkään eri suuntiin. Siis jokaisessa parillisen määrän omaavassa hapossa on sama rakenne - ja glyserolin esterimuodossa ne ovat hyvin samanlaisia. Kuvittelit siis rakenteen olevan jotenkin erityinen nimenomaan kookosrasvan hapoille. Jep, kyse on siis pelkästään kuvitelmastasi.
>
Kumma juttu, että kukaan muu ei pysty tulkitsemaan yhdisteen terveellisyyttä tuollaisesta "sisäänrakennetusta informaatiosta".
Niin ja, eikös vaan, että tuo oli keksitty tuo "asiantuntija" - ja itse asiassa yliopistokin. Tai sitten vaan kuvittelit jonkun kirjoituksen perusteella omia "järeitä" päätelmiäsi ko. rasvoista. Kumpi ?
>
Vaan ? - tanjarasva
heh ! kirjoitti:
Heh tuota, eihän suoraketjuisen parillisia hiilimääriä sisältävien molekyylien "sakarat" osoita mitenkään eri suuntiin. Siis jokaisessa parillisen määrän omaavassa hapossa on sama rakenne - ja glyserolin esterimuodossa ne ovat hyvin samanlaisia. Kuvittelit siis rakenteen olevan jotenkin erityinen nimenomaan kookosrasvan hapoille. Jep, kyse on siis pelkästään kuvitelmastasi.
>
Kumma juttu, että kukaan muu ei pysty tulkitsemaan yhdisteen terveellisyyttä tuollaisesta "sisäänrakennetusta informaatiosta".
Niin ja, eikös vaan, että tuo oli keksitty tuo "asiantuntija" - ja itse asiassa yliopistokin. Tai sitten vaan kuvittelit jonkun kirjoituksen perusteella omia "järeitä" päätelmiäsi ko. rasvoista. Kumpi ?
>
Vaan ?hei heh-mies, en korostanut erityisesti kookosrasvan molekyylin sakaroiden asentoa. Tosin on laajasti tiedetty fakta, että kookosrasvan ja voin molekyylirakenteen "anatomia" on olennaisilta osin erilainen kuin esim. kasvirasvojen. Ainoa tie ymmärtää yhdisteiden eroavaisuuksia on sakaroiden antaman informaation tulkitseminen.
Sakaroiden asento kertoo laboratoriossa työskentelevälle tutkijalle kaiken yhdisteen reaktioissa ihmiselimistössä. - heh !
tanjarasva kirjoitti:
hei heh-mies, en korostanut erityisesti kookosrasvan molekyylin sakaroiden asentoa. Tosin on laajasti tiedetty fakta, että kookosrasvan ja voin molekyylirakenteen "anatomia" on olennaisilta osin erilainen kuin esim. kasvirasvojen. Ainoa tie ymmärtää yhdisteiden eroavaisuuksia on sakaroiden antaman informaation tulkitseminen.
Sakaroiden asento kertoo laboratoriossa työskentelevälle tutkijalle kaiken yhdisteen reaktioissa ihmiselimistössä.>
Vaan ?
Miksi sitten väitit, että "Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat" vaikka et nyt yht'äkkiä korostanutkaan, että nimenomaan kookosrasvan molekyyleistä on kyse ?
Jep, kaikissa tyydyttyneissä (parillisissa) "sakarat" sojottavat samalla tavalla, joten jos pelkkä avaruusrakenne antaisi tietoa terveellisyydestä, niin kookosrasvaan pätee suoraan suositus: vaihda se tyydyttymättömiin [viitteenä nämä: Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).] - no mikäänhän ei ole tätä vastaankaan osoittanut, joten suositus on voimassa tässä tapauksessa kuten kaikissa tyydyttyneissä rasvoissa.
>
Ja vitut kertoo.
[Ota huomioon, että minäkin olen laboratoriossa työskentelevä tutkija, joten ihan pelkät paskapuheet ei uppoa vaikka yrittäisit hakea auktoriteettia jostain tutkijasta ja laboratoriosta - tai molekyylien avaruusrakenteesta.]
Tosiaan, kukaan ei ole moista huomannutkaan, joten selität ihan silkkaa paskaa nyt.
>
Vaan ?
Missäänhän ei ole osoitettu mitään faktaa esim. tuon avaruusrakenteen vaikutuksesta, joten se on kuulemma-asteella. Tuohon "kuulemmaan" kuitenkin perustat kuvitelmasi kookosrasvan ominaisuuksista. heh ! kirjoitti:
>
Vaan ?
Miksi sitten väitit, että "Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat" vaikka et nyt yht'äkkiä korostanutkaan, että nimenomaan kookosrasvan molekyyleistä on kyse ?
Jep, kaikissa tyydyttyneissä (parillisissa) "sakarat" sojottavat samalla tavalla, joten jos pelkkä avaruusrakenne antaisi tietoa terveellisyydestä, niin kookosrasvaan pätee suoraan suositus: vaihda se tyydyttymättömiin [viitteenä nämä: Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).] - no mikäänhän ei ole tätä vastaankaan osoittanut, joten suositus on voimassa tässä tapauksessa kuten kaikissa tyydyttyneissä rasvoissa.
>
Ja vitut kertoo.
[Ota huomioon, että minäkin olen laboratoriossa työskentelevä tutkija, joten ihan pelkät paskapuheet ei uppoa vaikka yrittäisit hakea auktoriteettia jostain tutkijasta ja laboratoriosta - tai molekyylien avaruusrakenteesta.]
Tosiaan, kukaan ei ole moista huomannutkaan, joten selität ihan silkkaa paskaa nyt.
>
Vaan ?
Missäänhän ei ole osoitettu mitään faktaa esim. tuon avaruusrakenteen vaikutuksesta, joten se on kuulemma-asteella. Tuohon "kuulemmaan" kuitenkin perustat kuvitelmasi kookosrasvan ominaisuuksista.kun olet linkittänyt tätä ns tutkimusta tänne. Anteeksi että sotkin tämän erääseen toiseen tutkimukseen.
Varsinainen massapostittaja mutta ei sinua kukaan usko kun olet menettänyt palstalla kaikkien VHH-laisten luottamuksen kun haastat vain riitaa joka ketjussa ja yrität estää asiallisen keskustelun palstan aiheesta.
Häirikkö sinä olet aina ollut ja sotket pastaa ettei tänne kukaan tulisi. Et kuitenkaan pysty estämään hihhuloinnillasi terveellisen VHH:n etenemistä.- tanjarasva
heh ! kirjoitti:
>
Vaan ?
Miksi sitten väitit, että "Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat" vaikka et nyt yht'äkkiä korostanutkaan, että nimenomaan kookosrasvan molekyyleistä on kyse ?
Jep, kaikissa tyydyttyneissä (parillisissa) "sakarat" sojottavat samalla tavalla, joten jos pelkkä avaruusrakenne antaisi tietoa terveellisyydestä, niin kookosrasvaan pätee suoraan suositus: vaihda se tyydyttymättömiin [viitteenä nämä: Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).] - no mikäänhän ei ole tätä vastaankaan osoittanut, joten suositus on voimassa tässä tapauksessa kuten kaikissa tyydyttyneissä rasvoissa.
>
Ja vitut kertoo.
[Ota huomioon, että minäkin olen laboratoriossa työskentelevä tutkija, joten ihan pelkät paskapuheet ei uppoa vaikka yrittäisit hakea auktoriteettia jostain tutkijasta ja laboratoriosta - tai molekyylien avaruusrakenteesta.]
Tosiaan, kukaan ei ole moista huomannutkaan, joten selität ihan silkkaa paskaa nyt.
>
Vaan ?
Missäänhän ei ole osoitettu mitään faktaa esim. tuon avaruusrakenteen vaikutuksesta, joten se on kuulemma-asteella. Tuohon "kuulemmaan" kuitenkin perustat kuvitelmasi kookosrasvan ominaisuuksista.Ei saisi kiroilla....Olen ollut tekemisissä lääketieteen ja kemian kanssa läheisesti pitkään, olen itse lisensiaatti, eri alata. Tietoni sakaroiden "anatomiasta" ja niiden tulkinnan tärkeydestä perustuu alan tohtorin antamaan informaatioon. Se on on ainoaa perinteistä, lähes kliinistä kemiaa, nykyään tutkimus mennyt virtuaaliseksi myös siellä puolella, taidat itsekin kuulua näihin uusiin "virtuaalikemisteihin".
Yliopisto ei ole keksitty vaan alalla huippuyksikkö, tunnen tämän alueen ihan vaan omista historiallisista syistä. - ?
tanjarasva kirjoitti:
Ei saisi kiroilla....Olen ollut tekemisissä lääketieteen ja kemian kanssa läheisesti pitkään, olen itse lisensiaatti, eri alata. Tietoni sakaroiden "anatomiasta" ja niiden tulkinnan tärkeydestä perustuu alan tohtorin antamaan informaatioon. Se on on ainoaa perinteistä, lähes kliinistä kemiaa, nykyään tutkimus mennyt virtuaaliseksi myös siellä puolella, taidat itsekin kuulua näihin uusiin "virtuaalikemisteihin".
Yliopisto ei ole keksitty vaan alalla huippuyksikkö, tunnen tämän alueen ihan vaan omista historiallisista syistä.>
Miksei ? (Jos väität, että se on rumaa, niin valehtelu on mielestäni vielä rumempaa.)
Voimasana paikassaan on varsin hyvä: esim. edellisessä viestissäni se osoittaa varsin selvästi puupäisyytesi.
>
Ja uskot johonkin täysin ilman todisteita oleviin kuvitelmiin ?
>
Mutta kun tuo avaruusrakenne ei kerro kaikkea biologisista funktioista - ei edes alkeita (varsinkin kun kaikki (tyydyttyneet) rasvat ovat samanlaisia). Jos tuollainen syy-yhteys olisi, se tiedettäisiin. Kyse on siis pelkästään mutuilusta (ellei sitten suorasta valehtelusta).
Oletko tästä eri mieltä (ja millä perusteilla):
Jep, kaikissa tyydyttyneissä (parillisissa) "sakarat" sojottavat samalla tavalla, joten jos pelkkä avaruusrakenne antaisi tietoa terveellisyydestä, niin kookosrasvaan pätee suoraan suositus: vaihda se tyydyttymättömiin [viitteenä nämä: Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).] - no mikäänhän ei ole tätä vastaankaan osoittanut, joten suositus on voimassa tässä tapauksessa kuten kaikissa tyydyttyneissä rasvoissa ?
Voisitko vastata esitettyihin kysymyksiin:
>
Vaan ?
Miksi sitten väitit, että "Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat" vaikka et nyt yht'äkkiä korostanutkaan, että nimenomaan kookosrasvan molekyyleistä on kyse ?
>
Vaan ?
Missäänhän ei ole osoitettu mitään faktaa esim. tuon avaruusrakenteen vaikutuksesta, joten se on kuulemma-asteella. Tuohon "kuulemmaan" kuitenkin perustat kuvitelmasi kookosrasvan ominaisuuksista. - hyvä !
kj.mattila kirjoitti:
kun olet linkittänyt tätä ns tutkimusta tänne. Anteeksi että sotkin tämän erääseen toiseen tutkimukseen.
Varsinainen massapostittaja mutta ei sinua kukaan usko kun olet menettänyt palstalla kaikkien VHH-laisten luottamuksen kun haastat vain riitaa joka ketjussa ja yrität estää asiallisen keskustelun palstan aiheesta.
Häirikkö sinä olet aina ollut ja sotket pastaa ettei tänne kukaan tulisi. Et kuitenkaan pysty estämään hihhuloinnillasi terveellisen VHH:n etenemistä.>
No niin, seuraavaksi saat pyytää anteeksi sitä, että nuo 115 osumaa ei viittaa pelkästään yhteen tutkimukseen vaan niitä on kaksi kiistatonta tutkimusta, joihin toistuvasti viittaan - ihan vaan siksi, että niiden tieteellistä arvoa ei ole pystytty missään osoittamaan edes epäilyttäväksi. Jokainen kerta kun ne pistän palstalle, VHH-hihhulit kyykistyvät. - Isokyrppä
? kirjoitti:
>
Miksei ? (Jos väität, että se on rumaa, niin valehtelu on mielestäni vielä rumempaa.)
Voimasana paikassaan on varsin hyvä: esim. edellisessä viestissäni se osoittaa varsin selvästi puupäisyytesi.
>
Ja uskot johonkin täysin ilman todisteita oleviin kuvitelmiin ?
>
Mutta kun tuo avaruusrakenne ei kerro kaikkea biologisista funktioista - ei edes alkeita (varsinkin kun kaikki (tyydyttyneet) rasvat ovat samanlaisia). Jos tuollainen syy-yhteys olisi, se tiedettäisiin. Kyse on siis pelkästään mutuilusta (ellei sitten suorasta valehtelusta).
Oletko tästä eri mieltä (ja millä perusteilla):
Jep, kaikissa tyydyttyneissä (parillisissa) "sakarat" sojottavat samalla tavalla, joten jos pelkkä avaruusrakenne antaisi tietoa terveellisyydestä, niin kookosrasvaan pätee suoraan suositus: vaihda se tyydyttymättömiin [viitteenä nämä: Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).] - no mikäänhän ei ole tätä vastaankaan osoittanut, joten suositus on voimassa tässä tapauksessa kuten kaikissa tyydyttyneissä rasvoissa ?
Voisitko vastata esitettyihin kysymyksiin:
>
Vaan ?
Miksi sitten väitit, että "Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat" vaikka et nyt yht'äkkiä korostanutkaan, että nimenomaan kookosrasvan molekyyleistä on kyse ?
>
Vaan ?
Missäänhän ei ole osoitettu mitään faktaa esim. tuon avaruusrakenteen vaikutuksesta, joten se on kuulemma-asteella. Tuohon "kuulemmaan" kuitenkin perustat kuvitelmasi kookosrasvan ominaisuuksista.Jos se kookosöljy sinun mielestäsi on niin erinomaista, minkätakia et nauti sitä ämpärillistä päivässä ja rasvaa myös kyrppääsi sillä?
hyvä ! kirjoitti:
>
No niin, seuraavaksi saat pyytää anteeksi sitä, että nuo 115 osumaa ei viittaa pelkästään yhteen tutkimukseen vaan niitä on kaksi kiistatonta tutkimusta, joihin toistuvasti viittaan - ihan vaan siksi, että niiden tieteellistä arvoa ei ole pystytty missään osoittamaan edes epäilyttäväksi. Jokainen kerta kun ne pistän palstalle, VHH-hihhulit kyykistyvät.ole löydetty näitä kahta kiistatonta tutkimusta vaikka viranomaisten ja puolueettomien tutkijoiden taholta analysoitiin 74 tutkimusta ja kaikki todettiin ettei niistä löydy näyttöä?
Sinulla näyttää olevan vain omaa uskomustietoa ja hihhuloit niitä kopioimalla täällä, etkä edes seuraa mitä maailmalla tapahtuu.
Nyt olet lopullisesti kyykyssä niinkuin hihhuleidejn ja paskanjauhajien pitääkin.- tanjarasva
? kirjoitti:
>
Miksei ? (Jos väität, että se on rumaa, niin valehtelu on mielestäni vielä rumempaa.)
Voimasana paikassaan on varsin hyvä: esim. edellisessä viestissäni se osoittaa varsin selvästi puupäisyytesi.
>
Ja uskot johonkin täysin ilman todisteita oleviin kuvitelmiin ?
>
Mutta kun tuo avaruusrakenne ei kerro kaikkea biologisista funktioista - ei edes alkeita (varsinkin kun kaikki (tyydyttyneet) rasvat ovat samanlaisia). Jos tuollainen syy-yhteys olisi, se tiedettäisiin. Kyse on siis pelkästään mutuilusta (ellei sitten suorasta valehtelusta).
Oletko tästä eri mieltä (ja millä perusteilla):
Jep, kaikissa tyydyttyneissä (parillisissa) "sakarat" sojottavat samalla tavalla, joten jos pelkkä avaruusrakenne antaisi tietoa terveellisyydestä, niin kookosrasvaan pätee suoraan suositus: vaihda se tyydyttymättömiin [viitteenä nämä: Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).] - no mikäänhän ei ole tätä vastaankaan osoittanut, joten suositus on voimassa tässä tapauksessa kuten kaikissa tyydyttyneissä rasvoissa ?
Voisitko vastata esitettyihin kysymyksiin:
>
Vaan ?
Miksi sitten väitit, että "Kookosöljyn molekyylirakenteesta kertoi molekyylien asiatuntija yliopistolta, miten päin kookosöljyn molekyylien sakarat sojottavat" vaikka et nyt yht'äkkiä korostanutkaan, että nimenomaan kookosrasvan molekyyleistä on kyse ?
>
Vaan ?
Missäänhän ei ole osoitettu mitään faktaa esim. tuon avaruusrakenteen vaikutuksesta, joten se on kuulemma-asteella. Tuohon "kuulemmaan" kuitenkin perustat kuvitelmasi kookosrasvan ominaisuuksista.Kuule, fundeeraan vastaustani vähän aikaa tarkemmin.
Alustavasti kuitenkin, avaruusrakenne kertoo nimenomaan lääkekemian tutkijalle ja ymmärtäjälle yhdisteen soveltuvuudesta ihmiselle. Näitä ymmärtäjiä tosin on kansainvälisestikin vähän, lääkekemistejä, Suomesta puhumattakaan. Eli älä yritä yhtään harhauttaa keskustelua sivuraiteille. Kaiken lisäksi on niin, että kemian tutkimus on mennyt virtuaalikemian puolelle, perinteisen vanhanajan kemian "sorvipuoli" on unohtunut ja siksi näitä ymmärtäjiä on vähän. Avaruusrakenne kertoo sen tulkitsijalle yhtä paljon esim. kookosrasvasta, kuin historioitsijalle esim. historiallinen asiakirja SIITÄ IHMISESTÄ, joka sen on luonut.
Juu ja ruokavalioni perustuu osittain näiden sakaroiden asennoista saatuun tietoon, sakaroita en kyllä itse ole tulkinnut, vaan ole kuunnellut kun professori tulkitsee, että semmonen pommi sulle fyysikko-kulta. Palailen kuitenkin vähän myöhemmin. - vähän !
kj.mattila kirjoitti:
ole löydetty näitä kahta kiistatonta tutkimusta vaikka viranomaisten ja puolueettomien tutkijoiden taholta analysoitiin 74 tutkimusta ja kaikki todettiin ettei niistä löydy näyttöä?
Sinulla näyttää olevan vain omaa uskomustietoa ja hihhuloit niitä kopioimalla täällä, etkä edes seuraa mitä maailmalla tapahtuu.
Nyt olet lopullisesti kyykyssä niinkuin hihhuleidejn ja paskanjauhajien pitääkin.>
Tuo "analyysihän" on tehty aikana, jolloin noita tutkimuksia ei oltu vielä julkaistu.
>
Kiistatonta tieteellistä faktaa ei kutsuta uskomukseksi. Sen sijaan kiistattoman tieteellisen faktan kieltämistä kutsutaan uskomukseksi.
KYYKKYYN ! - tee !
tanjarasva kirjoitti:
Kuule, fundeeraan vastaustani vähän aikaa tarkemmin.
Alustavasti kuitenkin, avaruusrakenne kertoo nimenomaan lääkekemian tutkijalle ja ymmärtäjälle yhdisteen soveltuvuudesta ihmiselle. Näitä ymmärtäjiä tosin on kansainvälisestikin vähän, lääkekemistejä, Suomesta puhumattakaan. Eli älä yritä yhtään harhauttaa keskustelua sivuraiteille. Kaiken lisäksi on niin, että kemian tutkimus on mennyt virtuaalikemian puolelle, perinteisen vanhanajan kemian "sorvipuoli" on unohtunut ja siksi näitä ymmärtäjiä on vähän. Avaruusrakenne kertoo sen tulkitsijalle yhtä paljon esim. kookosrasvasta, kuin historioitsijalle esim. historiallinen asiakirja SIITÄ IHMISESTÄ, joka sen on luonut.
Juu ja ruokavalioni perustuu osittain näiden sakaroiden asennoista saatuun tietoon, sakaroita en kyllä itse ole tulkinnut, vaan ole kuunnellut kun professori tulkitsee, että semmonen pommi sulle fyysikko-kulta. Palailen kuitenkin vähän myöhemmin.>
Näin toimi ! Mieti oikein tarkasti. Ja etsi vaikka parit todisteet väitteidesi tueksi - tai tule ainakin tunnustamaan olleesi täysin hakoteillä eli uskomuspuolella.
>
Monestihan lääkeaine vaikuttaa entsymaattisten reaktioiden kautta. Entsyymeillä ja niiden toimintaan vaikuttavilla aineilla on luonnollisesti tärkeää niiden avaruusrakenne (vaikkei se kaikkea kerrokaan) ja funktionaalisuus. Kuitenkaan tyydyttyneellä rasvalla ei ole tällaisia vaikutuksia (vrt. funktionaalisuuden avaruusrakenne; se redusoituu aina vain glyseroliin ja happopäätteeseen) - tai vaikka olisikin niin rasvat ovat samanlaisia, joten vaikutuskin on sama. Tosiaan edes tyydyttymättömien rasvojen avaruusrakenne ei juuri eroa rasvoista yleensä - eikä varsinkaan funktionaalisuus (ja niiden paikat), joten lääkekemiasta johtopäätösten vetäminen johonkin rasvaan ontuu melkoisesti.
>
Tällaiselle entsyymien reaktioiden ymmärtämiselle on olemassa varsin kattava teoria (joka siis pohjautuu julkaistuun tietoon). Kuitenkaan mistään rasvojen avaruusrakenteiden vaikutuksista sen terveellisyyteen ei ole julkaistua tietoa - eikä myöskään teoriaa. Se kulkee siis pelkästään uskomuksen asteella. "Kuulemma näin on" ei kuitenkaan "ihan" vakuuta.
>
Jaa ? Pitääpä mennä kertomaan noille, jotka pipetoi pää märkänä, että he tekevät virtuaalikemiaa. Vai olisikohan sittenkin niin, että Sinä et tiedä, mitä kemistit tekevät nykypäivänä (ja kaikkialla).
>
Missä olisin sortunut moiseen (joudunhan toistamaan niitä samoja kysymyksiä, joita kysyin heti ensimmäiseksi) ?
>
Joka on todisteetonta kuulemma-tyyppistä kertomusta - siis silkkaa uskomusta.
>
Ainakin kova uraohjus tuo "luotettava tietolähteesi" on. Aluksi hän oli tutkija, mutta seuraavassa viestissä hän oli ilmeisesti saanut väitöskirjansa valmiiksi kun hänestä tuli tohtori (no, onhan tohtoritkin tutkijoita). Nyt hän on jo professori. Seuraavassa viestissä hän lienee jo lääkekemian dekaani tai vähäintään ylenemisen fakiiri. Tosin tuosta väittämäsi auktoriteetin kasvamisesta joku voisi päätellä, että ihan kaikki selittämästäsi "tietolähteestä" ei taida pitää ihan paikkaansa (mitä auktoriteetin mainostaminen ylipäätään toisi lisää tähän keskusteluun: kyse on todisteettomasta hölynpölystä kuitenkin vaikka väittäisit amerikan presidentin olevan väitteesi takana). Taidanpa pian kysyä "professorin" nimen.
>
Pieleen menee - kuten yleensä aina kun tuntematon ihminen alkaa arvailla jotain toisen taustoista. - Balleriina Lutuunen
Isokyrppä kirjoitti:
Jos se kookosöljy sinun mielestäsi on niin erinomaista, minkätakia et nauti sitä ämpärillistä päivässä ja rasvaa myös kyrppääsi sillä?
kyrppä? Erittäin hankala sanottava, kun niin tavaattoman olematon. Sisällepäin kasvanut.
vähän ! kirjoitti:
>
Tuo "analyysihän" on tehty aikana, jolloin noita tutkimuksia ei oltu vielä julkaistu.
>
Kiistatonta tieteellistä faktaa ei kutsuta uskomukseksi. Sen sijaan kiistattoman tieteellisen faktan kieltämistä kutsutaan uskomukseksi.
KYYKKYYN !Ilmoittamasi ei pidä paikkaansa ja jos pitäisi niin se olisi maailmansensaatio. Sitä paitsi se oli viime vuonna kun ne 74 tutkimusta heivattiin pihalle.
- hölökynkölökynttilä
tee ! kirjoitti:
>
Näin toimi ! Mieti oikein tarkasti. Ja etsi vaikka parit todisteet väitteidesi tueksi - tai tule ainakin tunnustamaan olleesi täysin hakoteillä eli uskomuspuolella.
>
Monestihan lääkeaine vaikuttaa entsymaattisten reaktioiden kautta. Entsyymeillä ja niiden toimintaan vaikuttavilla aineilla on luonnollisesti tärkeää niiden avaruusrakenne (vaikkei se kaikkea kerrokaan) ja funktionaalisuus. Kuitenkaan tyydyttyneellä rasvalla ei ole tällaisia vaikutuksia (vrt. funktionaalisuuden avaruusrakenne; se redusoituu aina vain glyseroliin ja happopäätteeseen) - tai vaikka olisikin niin rasvat ovat samanlaisia, joten vaikutuskin on sama. Tosiaan edes tyydyttymättömien rasvojen avaruusrakenne ei juuri eroa rasvoista yleensä - eikä varsinkaan funktionaalisuus (ja niiden paikat), joten lääkekemiasta johtopäätösten vetäminen johonkin rasvaan ontuu melkoisesti.
>
Tällaiselle entsyymien reaktioiden ymmärtämiselle on olemassa varsin kattava teoria (joka siis pohjautuu julkaistuun tietoon). Kuitenkaan mistään rasvojen avaruusrakenteiden vaikutuksista sen terveellisyyteen ei ole julkaistua tietoa - eikä myöskään teoriaa. Se kulkee siis pelkästään uskomuksen asteella. "Kuulemma näin on" ei kuitenkaan "ihan" vakuuta.
>
Jaa ? Pitääpä mennä kertomaan noille, jotka pipetoi pää märkänä, että he tekevät virtuaalikemiaa. Vai olisikohan sittenkin niin, että Sinä et tiedä, mitä kemistit tekevät nykypäivänä (ja kaikkialla).
>
Missä olisin sortunut moiseen (joudunhan toistamaan niitä samoja kysymyksiä, joita kysyin heti ensimmäiseksi) ?
>
Joka on todisteetonta kuulemma-tyyppistä kertomusta - siis silkkaa uskomusta.
>
Ainakin kova uraohjus tuo "luotettava tietolähteesi" on. Aluksi hän oli tutkija, mutta seuraavassa viestissä hän oli ilmeisesti saanut väitöskirjansa valmiiksi kun hänestä tuli tohtori (no, onhan tohtoritkin tutkijoita). Nyt hän on jo professori. Seuraavassa viestissä hän lienee jo lääkekemian dekaani tai vähäintään ylenemisen fakiiri. Tosin tuosta väittämäsi auktoriteetin kasvamisesta joku voisi päätellä, että ihan kaikki selittämästäsi "tietolähteestä" ei taida pitää ihan paikkaansa (mitä auktoriteetin mainostaminen ylipäätään toisi lisää tähän keskusteluun: kyse on todisteettomasta hölynpölystä kuitenkin vaikka väittäisit amerikan presidentin olevan väitteesi takana). Taidanpa pian kysyä "professorin" nimen.
>
Pieleen menee - kuten yleensä aina kun tuntematon ihminen alkaa arvailla jotain toisen taustoista."Ainakin kova uraohjus tuo "luotettava tietolähteesi" on. Aluksi hän oli tutkija, mutta seuraavassa viestissä hän oli ilmeisesti saanut väitöskirjansa valmiiksi kun hänestä tuli tohtori (no, onhan tohtoritkin tutkijoita). Nyt hän on jo professori. Seuraavassa viestissä hän lienee jo lääkekemian dekaani tai vähäintään ylenemisen fakiiri. Tosin tuosta väittämäsi auktoriteetin kasvamisesta joku voisi päätellä, että ihan kaikki selittämästäsi "tietolähteestä" ei taida pitää ihan paikkaansa (mitä auktoriteetin mainostaminen ylipäätään toisi lisää tähän keskusteluun: kyse on todisteettomasta hölynpölystä kuitenkin vaikka väittäisit amerikan presidentin olevan väitteesi takana). Taidanpa pian kysyä "professorin" nimen"
Kohta se tanjarasva muistaa,että se olikin mattila tai veijo joka jotain tuollaista taisi joskus sanoa. - yks toinen kp
kj.mattila kirjoitti:
Ryhdy vaan tutkimaan. Ei nämä tutkimukset ole jonkun suomalaisen tuotemyyjän keksimiä. Äläkä koko ajan pyydä tutkimuksia joka lauseeseen kun sinulle niitä antaa niin tyrmäät ne hihhuleiden tekemisiksi. Ei minulla ole aikaa juosta sinun uskomuksiesi perässä. Haluan keskustella täällä palstan aiheesta, eli VHH:sta, antaa neuvoja, kertoa omista kokemuksista sekä vaihtaa mielipiteitä. Sinä kun et pysty kesksteluun niin vaadit vain tieteellisiä raportteja.
Täällä niitä tutkimuksia on pilvin pimein kookosöljyn terveydellisistä vaikutuksista.
http://www.coconutresearchcenter.org/coconut-research.htm#Cardiovascular Healthlukaisin kaksi ensimmäitä tutkimusta läpi.
Ensimmäisessä todettiin, että kookos on terveellisempää kuin soija. tosiessa että oliivi ei ole terveellisempää kuin ileisesti kookosöljät. Onkohan noi loputkin tutkimukset vastaavia ?
Kun nautitaan hh:t ruis/kaura/ ohra vs puhdas sokeri -> sokeri ei terveellistä -> todistaa, että hh rui/kaura ohra on teveellistä. _----> hh on terveellistä - tanjarasva
hölökynkölökynttilä kirjoitti:
"Ainakin kova uraohjus tuo "luotettava tietolähteesi" on. Aluksi hän oli tutkija, mutta seuraavassa viestissä hän oli ilmeisesti saanut väitöskirjansa valmiiksi kun hänestä tuli tohtori (no, onhan tohtoritkin tutkijoita). Nyt hän on jo professori. Seuraavassa viestissä hän lienee jo lääkekemian dekaani tai vähäintään ylenemisen fakiiri. Tosin tuosta väittämäsi auktoriteetin kasvamisesta joku voisi päätellä, että ihan kaikki selittämästäsi "tietolähteestä" ei taida pitää ihan paikkaansa (mitä auktoriteetin mainostaminen ylipäätään toisi lisää tähän keskusteluun: kyse on todisteettomasta hölynpölystä kuitenkin vaikka väittäisit amerikan presidentin olevan väitteesi takana). Taidanpa pian kysyä "professorin" nimen"
Kohta se tanjarasva muistaa,että se olikin mattila tai veijo joka jotain tuollaista taisi joskus sanoa.Nimillä ei kai niin väliä. Ja yleensäkin, miten ihmeessä tässä professorien nimiä pitäisi latoa.
Ei minulla ole tapa kierrellä - missään asiassa. Menen kaikissa kanssakäymisissä suoraan asiaan ja nopeasti...
Näin siis on asia kuten aikaisemmin esitin ja ei väite perustu Karin tai Veijon sanomaan. Olen vaan vähän vaikeassa paikassa meren rannalla nyt ja silloin tällöin yhteys pätkii, huomenna olen normaaliyhteyksien päässä.
Tiedät itsekin mistä puhuin, tiedät tuon tieteensisäisen tämän päivän totuuden eli suuri osa niistä, jotka näistä asioista todella tietäisivät, edustaa tänä päivänä virtuaalikemiaa, eivät tiedä todellisesta kemiasta mitään. Ja sinä et ole lääkekemisti, eli et tunne aluetta mihin viittaan. Usko minua, minä tunnen. - heh !
tanjarasva kirjoitti:
Nimillä ei kai niin väliä. Ja yleensäkin, miten ihmeessä tässä professorien nimiä pitäisi latoa.
Ei minulla ole tapa kierrellä - missään asiassa. Menen kaikissa kanssakäymisissä suoraan asiaan ja nopeasti...
Näin siis on asia kuten aikaisemmin esitin ja ei väite perustu Karin tai Veijon sanomaan. Olen vaan vähän vaikeassa paikassa meren rannalla nyt ja silloin tällöin yhteys pätkii, huomenna olen normaaliyhteyksien päässä.
Tiedät itsekin mistä puhuin, tiedät tuon tieteensisäisen tämän päivän totuuden eli suuri osa niistä, jotka näistä asioista todella tietäisivät, edustaa tänä päivänä virtuaalikemiaa, eivät tiedä todellisesta kemiasta mitään. Ja sinä et ole lääkekemisti, eli et tunne aluetta mihin viittaan. Usko minua, minä tunnen.>
No, sitten pystyt nimeämään "tietolähteesi". Voimme sitten tarkistaa häneltä, oletko kenties käsittänyt väärin koko asian.
>
Nyt tämä "huominenkin" on jo mennyt, mutta vastausta ei ole tullut tähän:
>
Näin toimi ! Mieti oikein tarkasti. Ja etsi vaikka parit todisteet väitteidesi tueksi - tai tule ainakin tunnustamaan olleesi täysin hakoteillä eli uskomuspuolella.
>
Monestihan lääkeaine vaikuttaa entsymaattisten reaktioiden kautta. Entsyymeillä ja niiden toimintaan vaikuttavilla aineilla on luonnollisesti tärkeää niiden avaruusrakenne (vaikkei se kaikkea kerrokaan) ja funktionaalisuus. Kuitenkaan tyydyttyneellä rasvalla ei ole tällaisia vaikutuksia (vrt. funktionaalisuuden avaruusrakenne; se redusoituu aina vain glyseroliin ja happopäätteeseen) - tai vaikka olisikin niin rasvat ovat samanlaisia, joten vaikutuskin on sama. Tosiaan edes tyydyttymättömien rasvojen avaruusrakenne ei juuri eroa rasvoista yleensä - eikä varsinkaan funktionaalisuus (ja niiden paikat), joten lääkekemiasta johtopäätösten vetäminen johonkin rasvaan ontuu melkoisesti.
>
Tällaiselle entsyymien reaktioiden ymmärtämiselle on olemassa varsin kattava teoria (joka siis pohjautuu julkaistuun tietoon). Kuitenkaan mistään rasvojen avaruusrakenteiden vaikutuksista sen terveellisyyteen ei ole julkaistua tietoa - eikä myöskään teoriaa. Se kulkee siis pelkästään uskomuksen asteella. "Kuulemma näin on" ei kuitenkaan "ihan" vakuuta.
>
Jaa ? Pitääpä mennä kertomaan noille, jotka pipetoi pää märkänä, että he tekevät virtuaalikemiaa. Vai olisikohan sittenkin niin, että Sinä et tiedä, mitä kemistit tekevät nykypäivänä (ja kaikkialla).
>
Missä olisin sortunut moiseen (joudunhan toistamaan niitä samoja kysymyksiä, joita kysyin heti ensimmäiseksi) ?
>
Joka on todisteetonta kuulemma-tyyppistä kertomusta - siis silkkaa uskomusta.
>
Ainakin kova uraohjus tuo "luotettava tietolähteesi" on. Aluksi hän oli tutkija, mutta seuraavassa viestissä hän oli ilmeisesti saanut väitöskirjansa valmiiksi kun hänestä tuli tohtori (no, onhan tohtoritkin tutkijoita). Nyt hän on jo professori. Seuraavassa viestissä hän lienee jo lääkekemian dekaani tai vähäintään ylenemisen fakiiri. Tosin tuosta väittämäsi auktoriteetin kasvamisesta joku voisi päätellä, että ihan kaikki selittämästäsi "tietolähteestä" ei taida pitää ihan paikkaansa (mitä auktoriteetin mainostaminen ylipäätään toisi lisää tähän keskusteluun: kyse on todisteettomasta hölynpölystä kuitenkin vaikka väittäisit amerikan presidentin olevan väitteesi takana). Taidanpa pian kysyä "professorin" nimen.
>
Pieleen menee - kuten yleensä aina kun tuntematon ihminen alkaa arvailla jotain toisen taustoista. - jep !
kj.mattila kirjoitti:
Ilmoittamasi ei pidä paikkaansa ja jos pitäisi niin se olisi maailmansensaatio. Sitä paitsi se oli viime vuonna kun ne 74 tutkimusta heivattiin pihalle.
>
Siis mikä ei pitäisi paikkaansa ?
Mikä olisi maailmansensaatio ? Ei ainankaan se, että kovat rasvat kannattaa vaihtaa pehmeisiin: se on vanha tieto, joka sai viime vuonna (ja muistaakseni tänäkin vuonna on julkaistu vastaava) vaan vahvistusta.
>
Silmä käteen, hihhuli:
Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD)
molemmat on julkaistu viime vuonna !
KYYKKYYN ! - heh !
>
Jep jep, viittaa pelkkään auktoriteettiin, jonka auktoriteettiasemaa muutit keskustelun aikana. Tosiaan, mitään konkreettista ei ole olemassakaan (niin kuin nyt vaikka tieteellistä julkaisua) asiasta. On vain väite, jonka sanojan auktoriteettiin minun pitäisi muka uskoa - tosin siis aluksi tuo "auktoriteetti" oli tutkija sitten tohtori ja nyt jo professori. Jokin ei täsmää: auktoriteetit vaihtelevat, nimeä et pysty antamaan, eikä koko jutusta löydy mitään kirjallista dokumentaatiota (vaikka olisi tällaisenaan mullistavaa tietoa).
>
Millähän perusteella ? Eikö niin, että tuo ad hominem oli nyt vaan tunnustus siitä, että olet hävinnyt tämän väittelyn: mitään rakenteellista etua ei ole kookosrasvalla - sellaisten kuvitteleminen on vain pelkkä uskomus. - heh !
>
Noo, kemian puolellahan on noin kolmasosa biokemistejä.
>
Kyllä minäkin tunnen tuplatutkintoja, mutta mitä tämän selittäminen nyt vaikutti itse ongelmaan ? Ongelma on se, että mitään rakenteellista eroa ei ole eikä mitään osoitusta, että kookosrasvan rakenne toimisi jotenkin tietyllä tavalla terveellisesti, ei myöskään ole. Ei ole edes kirjallista lähdettä, josta edes voisi tehdä tällaisia oletuksia. Itse asiassa ei ole kuin Sinun väitteesi, joka sekin jo keskustelun aikana on muuttanut muotoaan useita kertoja. Ja kaiken tuon perustat vain kuulemma-tason väitteeseen: olet kuullut jotain tuollaista joltakin, jonka tietämystä arvostat (tai varmasti vaan tehnyt omat "järeät" johtopäätelmät; siksi et pysty antamaan nimeä, jolta asian voisi tarkistaa), mutta mitään tietoa ei itse asiassa ole olemassa - on vain vastatodisteita (rakenteellinen yhdenmukaisuus muiden kanssa, ei entsymaattisia reaktioita).
Uskomuksesi on ahtaalla ! - tanjarasva
Nimittäin Veijo on ainoa mies, jossa yhdistyy nuo kaksi ominaisuutta...
- heh !
tanjarasva kirjoitti:
Nimittäin Veijo on ainoa mies, jossa yhdistyy nuo kaksi ominaisuutta...
>
Sitten varmasti voit luetella tämän Veijon tekemiä läpimurtoja ?
Vai oliko sittenkin niin, että seuraa vain syvä hiljaisuus.
- kookosjookos
päivittäinen kookosöljyannos nautittuna piti koko syksyn ja talven kaikki flunssat loitolla. Varsinainen terveystuote. Sopii myös ulkoisesti hyvin esim hiertymiin jaloissa.
- yks oine kp
nyt näistä tutkimuksista todistaa kookoksen sydänystävällisyydestä ?
vai verrataanko vain muihin öljiyihin ? kookosöljystä.
- Cococola
Onko keskustelu tyrehtynyt tämän ketjun osalta? Kylmäpuristetussa kookosöljyssä ei trans-rasvoja ole, mutta tuosta kovetetusta kookosrasvasta liikkuu tietoja, että sisältäisi transrasvoja, kun siitä prosessin aikana käsitelty vedyllä. Onko tämä miten validia dataa ja paljonko sitä prosentuaalisesti on? Onko valmistusmenetelmät muuttuneet, nythän eletään herran vuotta 2018? Mistä voisi löytyä lisätietoa aiheesta, Googlen kautta en suoraa vastausta löytynyt.
- toivottavastisemuotimeni
Joitakin vuosia sitten aasialaiset kookosöljyn kauppiaat tekivät voimakasta informaatiopolitiikkaa. Nyt osa valheellista ja virheellistä mainontaa sisältävistä kirjoituksista on jo poistettu.
Kookosöljy on hyvää ja siitä saa kivasti raakakakkuja, koska se on huoneenlämpöisenä kiinteää. mutta ei se ole terveellistä.
Ei kannata uskoa, jos mainosmies ilmoittaa, että on tutkitusti jotain todistettu. Yhtään tieteelliset kriteerit täyttävää, puolueetonta tutkimusta kookosöljyn terveellisyydestä ei ole. Nuo "tutkimukset" ovat kauppiaiden tilaamia ja maksamia eikä niiden tulokset ole yleistämiskelpoisia. Onneksi tosiaan suurin osa harhaan johtavasta mainonnasta on poistettu.
- VHH-lainen
Yhtään tieteellistä tutkimusta ei ole olemassa, että voi on terveyshaitta tai, että rypsiöljy parantaa terveyttä. Kookosöljy on hyväksi, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Jopa aurinkorasvana parempi vaihtoehto kuin varsinaiset kemialliset aurinkoöljyt. Myös Alzeimerin tautia sairastavat ovat hyötyneen kookkosöljystä tai vanhemmat ihmiset ovat huomanneet muistin parantuneen nautittuaan päivittäin kookosöljyä. Rypsiöljyn terveysvaikutukset ovat päinvastaiset, koska se on tehty keinotekoisesti. Kookosöljy on luonnonmukainen antiseptinen aine, jolla monipuoliset terveyshyödyt.
Pakko sitä ei ole ottaa, jos pelottaa.- hpv27
Kaivappa esiin 'Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials '
Voi on selvästi huonoin rasva tuossa meta-tutkimuksessa, joka pohjautuu 60 syöttötutkimukseen. Rypsiöljy on paras ja kookosöljy siinä välissä.
Kookosöljyn suojakerroin on hyvin matala aurinkorasvaksi. Saattaa riittää Suomessa vaan ei ulkomailla.
Rypsiöljyä on syöty pitkään Japanissa eikä siinä ole mitään keinotekoista. 1980-luvulla siitä jalostettiin pois glykosideja ja erukkahappoa. Kaikkia käytössä olevia kasveja ja eläimiä on jalostettu vastaavasti. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Kaivappa esiin 'Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials '
Voi on selvästi huonoin rasva tuossa meta-tutkimuksessa, joka pohjautuu 60 syöttötutkimukseen. Rypsiöljy on paras ja kookosöljy siinä välissä.
Kookosöljyn suojakerroin on hyvin matala aurinkorasvaksi. Saattaa riittää Suomessa vaan ei ulkomailla.
Rypsiöljyä on syöty pitkään Japanissa eikä siinä ole mitään keinotekoista. 1980-luvulla siitä jalostettiin pois glykosideja ja erukkahappoa. Kaikkia käytössä olevia kasveja ja eläimiä on jalostettu vastaavasti.Juu kaiveltu on. Et sitten jääräpäisyyttäsi vai tyhmyyttäsi linkillä nakkaa.
Tuolla kerrotaan aivan muuta. "Big Fat Surprise '- tyydyttynyt rasva ja kolesteroli ovat tärkeitä osia terveellisestä ruokavaliosta"
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/03/higher-cholesterol-levels-associated-with-better-health.aspx
Kuten muistamme notta tutkijoiden tulokset eivät vastanneet odotuksia joten muisteleppa mistä tutkimuksesta olikaan kysymys? - hpv27
eimuuta kirjoitti:
Juu kaiveltu on. Et sitten jääräpäisyyttäsi vai tyhmyyttäsi linkillä nakkaa.
Tuolla kerrotaan aivan muuta. "Big Fat Surprise '- tyydyttynyt rasva ja kolesteroli ovat tärkeitä osia terveellisestä ruokavaliosta"
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/03/higher-cholesterol-levels-associated-with-better-health.aspx
Kuten muistamme notta tutkijoiden tulokset eivät vastanneet odotuksia joten muisteleppa mistä tutkimuksesta olikaan kysymys?Mercola on lisäainekauppias joka on saanut neljä varoitusta Yhdysvaltion ruoka- ja lääkevirastolta. Yksi näistä koski juuri kookosöljyn terveysvaikutuksia.
Ylen uutisissa oli tänään tällainen juttu kuin 'Kovan rasvan terveyshaitat ovat entistä selvemmät: "Jokaisen tulisi viimeistään aikuisiässä tietää kolesterolinsa"'. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Mercola on lisäainekauppias joka on saanut neljä varoitusta Yhdysvaltion ruoka- ja lääkevirastolta. Yksi näistä koski juuri kookosöljyn terveysvaikutuksia.
Ylen uutisissa oli tänään tällainen juttu kuin 'Kovan rasvan terveyshaitat ovat entistä selvemmät: "Jokaisen tulisi viimeistään aikuisiässä tietää kolesterolinsa"'.Suomessakin on Valvira antamassa lääkäreille rajoitteita jos poikkeavat Käypä hoito koplan ohjeista.
Tuo Ylen uutinen ny oli sitä nelijäkymmentä vuotta vanhaa huuhaata. Eivät poloiset ole näyttäneet toteen väitteitänsä. Mitenkä siinä Tsekki tutkimuksessa?? kovan rasvan kuluttaja kansat on sydänterveellisempiä. - hpv27
eimuuta kirjoitti:
Suomessakin on Valvira antamassa lääkäreille rajoitteita jos poikkeavat Käypä hoito koplan ohjeista.
Tuo Ylen uutinen ny oli sitä nelijäkymmentä vuotta vanhaa huuhaata. Eivät poloiset ole näyttäneet toteen väitteitänsä. Mitenkä siinä Tsekki tutkimuksessa?? kovan rasvan kuluttaja kansat on sydänterveellisempiä.Käypä hoito perustuu tutkimusnäyttöön ja terveeseen järkeen. Jos hoidat ihmistä huuhaahoidoilla niin saatat menettää lupasi.
Eli kun uusia tutkimuksia kovan rasvan haitallisista vaikutuksista tulee viikottain niin kyse on 40 vuotta vanhasta huuhaasta?
Tsekkitutkijoiden mukaan Venäjä ja Suomi ovat samanarvoisia maita sydäntautien osalta vaikka miesten eliniänodotteessa on 20 vuoden ero. Ei se eliniänodote ole kova missään Itä-Euroopassa muuallakaa (Tsekki 76 vuotta miehillä, Puola 74, jne.). Ylipäätänsä tuollaisen ekologisen tutkimuksen todistusarvo on vähäinen. Angel Keysin 7 maan tutkimus oli samanlainen.
Lainaus eräästä alustuksesta (ei ollut kunnollista otsikkoa)
'Ekologiset tutkimukset
Analyysi yhdistetystä datasta
–yksilöitä ei tunnisteta
-Halpa, helppo tehdä, harhojen kontrollointi vaikeata
-Ekologinen harha aina mahdollinen
–samat yksilöt eivät ole altistuneet, joille on tullut tauti '
Etkös itse ollut vaatimassa että vain RCT:t kelpaavat? Ilmeisesti kaikkein heikoimmatkin tutkimusmenetelmät kelpaavat kun ne tukevat omia tarkoitusperiä? Ekologisen tutkimusmenetelmän mukaan jäätelön syönti aiheuttaa hukkumiskuolemia. - VHH-lainen
hpv27 kirjoitti:
Kaivappa esiin 'Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials '
Voi on selvästi huonoin rasva tuossa meta-tutkimuksessa, joka pohjautuu 60 syöttötutkimukseen. Rypsiöljy on paras ja kookosöljy siinä välissä.
Kookosöljyn suojakerroin on hyvin matala aurinkorasvaksi. Saattaa riittää Suomessa vaan ei ulkomailla.
Rypsiöljyä on syöty pitkään Japanissa eikä siinä ole mitään keinotekoista. 1980-luvulla siitä jalostettiin pois glykosideja ja erukkahappoa. Kaikkia käytössä olevia kasveja ja eläimiä on jalostettu vastaavasti.Rypsiöljyä käytetty jo pitkään Japanissa. Kaivapa tilasto.
Miksi kiellät kookosöljyn terveellisyyden.
Suomessa kehotetaan syömään ruisleipää ja liikkumaan, silti meillä on eniten maailmassa Alzheimerin tautia ja lasten diabetes ykköstä. Ai niin ihmiset eivät noudata suosituksia.
Tottakai he noudattavat: leipää syödään, johon sivellään margariinia päälle- Perunoita syödään ja rasvattomia maitotuotteita. En ymmärrä logiikkaasi:
Mercola on lisäainekauppias joka on saanut neljä varoitusta Yhdysvaltain ruoka- ja lääkevirastolta. Missä tällainen tiedote on näkyvissä. Vaikka en ihmettele sitä.ei Suomessakaan saa olla eri mieltä, muuten menee virka. Esim Heikkilä meinasi joutua oikeuteen. Aku Kopakkala sai lopputilin, kun TV:ssä puhui likkaa. Lääkäri Taija Somppi on saanut varoituksen.
Merkola on lääkäri ja todennäköisesti on asioista paremmin perillä kuin nettikirjoittaja. Samaa olet sanonut Tri Tolosesta. Molemmilla heillä Tolosella Mercolalla) on on mahtavat sivut. Mene lukemaan, niin opit jotain.
Mitä vikaa muuten lisäaineissa on?
Espanjassa asuvat suomalaiset lääkärit voivat kirjoittaa mitä haluavat, koska heiltä ei mene virka. Esimerkiksi Timo Kuusela sai 18 vuotta sitten diabeteksen ja vielä voi erinomaisesti, koska noudattaa VHH:n ruokavaliota. hän juuri täytti 79v. Ilman VHH:n ruokavaliota tuskin olisi elänyt näinkin vanhaksi. Varmaan poikkeus tapaus? - hpv27
VHH-lainen kirjoitti:
Rypsiöljyä käytetty jo pitkään Japanissa. Kaivapa tilasto.
Miksi kiellät kookosöljyn terveellisyyden.
Suomessa kehotetaan syömään ruisleipää ja liikkumaan, silti meillä on eniten maailmassa Alzheimerin tautia ja lasten diabetes ykköstä. Ai niin ihmiset eivät noudata suosituksia.
Tottakai he noudattavat: leipää syödään, johon sivellään margariinia päälle- Perunoita syödään ja rasvattomia maitotuotteita. En ymmärrä logiikkaasi:
Mercola on lisäainekauppias joka on saanut neljä varoitusta Yhdysvaltain ruoka- ja lääkevirastolta. Missä tällainen tiedote on näkyvissä. Vaikka en ihmettele sitä.ei Suomessakaan saa olla eri mieltä, muuten menee virka. Esim Heikkilä meinasi joutua oikeuteen. Aku Kopakkala sai lopputilin, kun TV:ssä puhui likkaa. Lääkäri Taija Somppi on saanut varoituksen.
Merkola on lääkäri ja todennäköisesti on asioista paremmin perillä kuin nettikirjoittaja. Samaa olet sanonut Tri Tolosesta. Molemmilla heillä Tolosella Mercolalla) on on mahtavat sivut. Mene lukemaan, niin opit jotain.
Mitä vikaa muuten lisäaineissa on?
Espanjassa asuvat suomalaiset lääkärit voivat kirjoittaa mitä haluavat, koska heiltä ei mene virka. Esimerkiksi Timo Kuusela sai 18 vuotta sitten diabeteksen ja vielä voi erinomaisesti, koska noudattaa VHH:n ruokavaliota. hän juuri täytti 79v. Ilman VHH:n ruokavaliota tuskin olisi elänyt näinkin vanhaksi. Varmaan poikkeus tapaus?Tilastoja ei luonnollisestikaan ole tuolta 1300-luvulta mutta etsi vaikka tämmöinen dokumentti Japanin rypsiöljyn käytöstä: 'For ages, rapeseed oil was an important oil in Japanese cooking. But while oil consumption has increased with the Westernization of the Japanese diet, domestic production of rapeseed oil has taken a nosedive due to imports of similar products and a lack of producers.'. Käytöstä merkkejä vuodesta 1185.
Kookosöljy huonontaa kolesteroliarvoja verrattuna rypsiöljyyn joten se on tuossa suhteessa epäterveellisempi kuin rypsiöljy. Mitään erityisiä terveysvaikutuksia sillä ei ole eikä sitä saa niiden avulla mainostaa.
Alzheimerin riskitekijät ovat korkea LDL-kolesteroli keski-iässä ja APOE-geenin nelosmuunnos. Suomessa oli todella huonot kolesteroliarvot vuosina 1960-1980 (kun syötiin tolkuttomasti voita eikä laisinkaan kasviöljyjä) ja nut maksetaan siitä Alzheimerin muodossa. Suomessa on myös poikkeuksellisen paljon APOE-geenin nelosmuunnosta. Samalla tavalla meillä on epäedulliset geenit ykköstyypin diabeteksen suhteen. Ravitsemuksellisesti suomalaiset syövät kolmanneksi eniten rasvaa maailmassa.
Mercola ei ole lääkäri vaan osteopaatti. 'Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito ja ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään mm. nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita. Osteopaatti on Suomessa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. ' Koulutukseen ei kuulu siis ravitsemus laisinkaan. Mercola on siis saanut varoituksen FDA:lta kookosöljymarkkinoinnistaam kun esittää terveysväitteitä joita ei voi perustella tieteellä. Tolonen on vastaava lisäravinnekauppias ja sivuilla samanlaista potaskaa.
Jos Suomalaisella lääkärillä on suomalainen lääkärilupa niin se voidaan ottaa pois vaikka toimisi Espanjassa. Ravitsemushoito ei kuitenkaan kuulu lääketieteeseen joten se ei voi olla syy.
Isäni on 87 vuotta ja diabetes ollut tuollaiset 40 vuotta. Eipä VHH tutkimusten mukaan paranna pitkällä tähtäimellä laisinkaan pitkää sokeria. Sen sijaan laihduttamalla voi päästä kokonaan eroon diabeteslääkkeistä. Laihdutustyyli on täysin samantekevä.
- Aamu_käyntiin
2 tl kaakaojauhe, 2 tl lesitiini, 2 tl kookosöljy ripaus kaneli neilikka, kardemumma, maskottipähkinä , chili, vuorisuola. Päälle vahvaa pressokahvia.
- VHH-lainen
Kookosöljy huonontaa kolesteroliarvoja verrattuna rypsiöljyyn joten se on tuossa suhteessa epäterveellisempi kuin rypsiöljy. Mitään erityisiä terveysvaikutuksia sillä ei ole eikä sitä saa niiden avulla mainostaa.
---------------------------------------------------------------------
Itse keksittyä juttua.
Mecolan sivuilla lukee Dr Mecola. En tunne miestä henkilökohtaisesti, ehkä sinä tunnet?
Olen lukenut Mercolan, Heikkilän, Eendelfetd Tolosnen, Leaf, Davis, Sundquist, Pakarinen, Nielsen , Polland, Perlmutter, Götzsche Fernholm, Hoganss, Amen, Mayer Penttinen ja Sovijärvi. Niin ja tietysti Sukulan Keittokirja on hyllyssä.
Kirjoitukseni useinmiten perustuu näihin lähteisiin.
Nämä kaikki tekijät/lääkärit ovat kanssasi eri mieltä tai päivastoin. Nämä ajavat vaihtoehtoista hoitoa.
Sinun ajatus on minun mielestä ajaa lääketehtaiden etuja. Käsittämätöntä.
Onko tullut tutustuttua muihin lähteisiin kuin iltpäivä lehtien kirjoituksiin tai Mahdolliseti Heiskasen juttuhin.- hpv27
Minä taas luen tunnettujen tiedemiesten ja terveysvaikuttajien tutkimuksia ja tekstejä.
Heikkilällä on tunnetusti satamäärin virheitä teksteissään, Tolonen on lisäravinnekauppias, Davisisin väitteillä gluteenista ei ole mitään pohjaa, Perlmutter on myöskin saanut FDA:n varoituksen jne.. Onhan näitä käärmeöljykauppiaita mutta ei heitä kukaan joka tutustuu heidän vastaiseen todistusaineistoon ota vakavasti.
Mercola sai varoituksen myös kun diagnosoi syöpiä lämpökameralla. Kuulostaako vakuuttavalta?
Kookosöljyn terveysvaikutuksista kertoo esimerkiksi artikkeli 'Kookosöljyn terveysväitteet humpuukia? – dosentti vastaa '.
Kookosöljyä ei saa markkinoida EU:ssa tai USA:ssa terveysväitteillä koska niistä ei ole näyttöä. - VHH-lainen
hpv27 kirjoitti:
Minä taas luen tunnettujen tiedemiesten ja terveysvaikuttajien tutkimuksia ja tekstejä.
Heikkilällä on tunnetusti satamäärin virheitä teksteissään, Tolonen on lisäravinnekauppias, Davisisin väitteillä gluteenista ei ole mitään pohjaa, Perlmutter on myöskin saanut FDA:n varoituksen jne.. Onhan näitä käärmeöljykauppiaita mutta ei heitä kukaan joka tutustuu heidän vastaiseen todistusaineistoon ota vakavasti.
Mercola sai varoituksen myös kun diagnosoi syöpiä lämpökameralla. Kuulostaako vakuuttavalta?
Kookosöljyn terveysvaikutuksista kertoo esimerkiksi artikkeli 'Kookosöljyn terveysväitteet humpuukia? – dosentti vastaa '.
Kookosöljyä ei saa markkinoida EU:ssa tai USA:ssa terveysväitteillä koska niistä ei ole näyttöä.Sinun tunnetut tiedemiehet saavat rahoituksensa lääke-ja elintarviketehtaita. Varsinkin lääketeollisuus rahoittaa 70% tutkimuksista. Sinun tunnettujen tutkijoiden lääke-ja ruokateollisuuden sidonnaisuudet edistävät bisnestä. Toisin sanoen,mikä sellainen business olisikaan, jos se ei pyrkisi voittojen maksimoimiseen.
Nyt on ollut keskustelua odottavan äidin vitamiinien tarpeesta kuten C-ja D- vitamiinien.
Toisin ajattelevat tutkijat ovat sitä mieltä, että vitamiinien puutos voi johtaa lapsen myöhemmässä vaiheessa MS-tautiin.. THL ei anna periksi. ei ole tutkittu. Syyn voit itse arvella.
Voin vain kysyä, kuka tollo aikoinaan laski D-vitamiinin määrää sitten Ylpön?
Ykksi syy ehkä on meidän hyvään tervyteen, että elimme lapsuutemme tuohon aikaan, jolloin meille annettiin runsaasti D-vitamiinia.
Ruisleipää ei saa markkinoina terveystuotteena muualla kuin Suomessa. Tähän Fogelholm kommentoi aikoinaa, että meillä on erilaiset geenit ja sen kyllä huomaa.
https://wellnessmama.com/5734/coconut-oil/ - hpv27
VHH-lainen kirjoitti:
Sinun tunnetut tiedemiehet saavat rahoituksensa lääke-ja elintarviketehtaita. Varsinkin lääketeollisuus rahoittaa 70% tutkimuksista. Sinun tunnettujen tutkijoiden lääke-ja ruokateollisuuden sidonnaisuudet edistävät bisnestä. Toisin sanoen,mikä sellainen business olisikaan, jos se ei pyrkisi voittojen maksimoimiseen.
Nyt on ollut keskustelua odottavan äidin vitamiinien tarpeesta kuten C-ja D- vitamiinien.
Toisin ajattelevat tutkijat ovat sitä mieltä, että vitamiinien puutos voi johtaa lapsen myöhemmässä vaiheessa MS-tautiin.. THL ei anna periksi. ei ole tutkittu. Syyn voit itse arvella.
Voin vain kysyä, kuka tollo aikoinaan laski D-vitamiinin määrää sitten Ylpön?
Ykksi syy ehkä on meidän hyvään tervyteen, että elimme lapsuutemme tuohon aikaan, jolloin meille annettiin runsaasti D-vitamiinia.
Ruisleipää ei saa markkinoina terveystuotteena muualla kuin Suomessa. Tähän Fogelholm kommentoi aikoinaa, että meillä on erilaiset geenit ja sen kyllä huomaa.
https://wellnessmama.com/5734/coconut-oil/Jos on näyttöä korruptiosta niin todisteet vaan pöytään. Ravitsemustutkimuksia ei lääketehtaat rahoita eikä ole syytäkään koska niillä ei ole mitään tekemistä ravitsemuksen kanssa. Kaikki merkittävät pitkät ravitsemus- ja terveystutkimukset on tehty julkisella rahalla. Framingham 60 vuotta ja yli 10 000 tutkittavaa jne.. Sen sihaan nämä huuhaakirjoittajasi saavat merkittävästi rahaa liäravinteiden ja kirjojensa myynnistä. Heikkiläkin on tienannut kirjoillaan yli miljoonan.
- VHH-lainen
hpv27 kirjoitti:
Jos on näyttöä korruptiosta niin todisteet vaan pöytään. Ravitsemustutkimuksia ei lääketehtaat rahoita eikä ole syytäkään koska niillä ei ole mitään tekemistä ravitsemuksen kanssa. Kaikki merkittävät pitkät ravitsemus- ja terveystutkimukset on tehty julkisella rahalla. Framingham 60 vuotta ja yli 10 000 tutkittavaa jne.. Sen sihaan nämä huuhaakirjoittajasi saavat merkittävästi rahaa liäravinteiden ja kirjojensa myynnistä. Heikkiläkin on tienannut kirjoillaan yli miljoonan.
Eihän korruptioita kukaan paljasta, eikä siitä ollut edes kysekkään, vaan kyse oli, voiko sellaisiin proffiin luottaa joiden professuurit on liikemaailman rahoittamia ja kaiken lisäksi heillä on monia kytköksiä niin lääke-kuin ruokateollisuuteen. Kaikki löytyy netistä, jos kiinnostaa. Arvopapereiden omistus ei ole mikään salaisuus.
Tuolla ensimmäisessä kohdassa oletat toisin ajattelevien lääkäreiden mollaamisen parantavan tilannettasi. - hpv27
VHH-lainen kirjoitti:
Eihän korruptioita kukaan paljasta, eikä siitä ollut edes kysekkään, vaan kyse oli, voiko sellaisiin proffiin luottaa joiden professuurit on liikemaailman rahoittamia ja kaiken lisäksi heillä on monia kytköksiä niin lääke-kuin ruokateollisuuteen. Kaikki löytyy netistä, jos kiinnostaa. Arvopapereiden omistus ei ole mikään salaisuus.
Tuolla ensimmäisessä kohdassa oletat toisin ajattelevien lääkäreiden mollaamisen parantavan tilannettasi.Jos nyt luettelisit niitä huomattavia ravitsemustutlijoita joiden professuurit liikemailma on rahoittanut. Aloita vaikka Harvardista (maailman johtava ravitsemus ja kansanterveyden yliopisto) ja Itä-Suomen yliopistosta.
- VHH-lainen
Vahingossa tuli eteen seuraava video kookosöljystä
https://regainyourbrain.awakeningfromalzheimers.com/new-episode
Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo747484Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583173- 342420
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj72060Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto311996- 201928
- 131877
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151653- 521588
- 181579