Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ms vrt. myasthenia

rakkaasta huolestunut

Tyttöystävälläni epäillään olevan joko ms-tauti tai myasthenia. Viime aikoina epäily on kohdistunut ensisijaisesti jälkimmäiseen. Oireet ovat olleet todella rajuja. Pahimpana aikana tyttöystäväni oli melkein liikuntakyvytön vuodepotilas, ja hänellä oli myös näköhäiriöitä. Aluksi epäiltiin ms-tautia, mutta magneettikuvauksessa ei löydetty taudille tyypillisiä plakkeja.
Tällä hetkellä tyttöystäväni voi hyvin. Hän pystyy liikkumaan normaalisti ja käymään töissä. Hänen mahdollinen sairautensa on kuitenkin jatkuvana huolenaiheena. Olen yrittänyt selvittää kumpi on pahempi sairaus ms vai myasthenia, mutta en ole oikein päässyt selvyyteen. Kertokaapa te joilla on kokemuksia joko ms-taudista, myastheniasta tai molemmista miten asia on. Tässä on paljolti kysymys tyttöystäväni tulevaisuudesta. Hän on sentään nuori ihminen vasta 25v.

2

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäilen tätä

      Moro

      Myasthenia gravis on hermo-lihasliitoksen surkastumasairaus, jonka syntytapa johtuu elimistön omien vasta-aineiden aiheuttamasta hermo-lihasliitoksen toiminnan häiriöstä ja tuhosta. Sairaus voi ilmetä pelkästään silmäoireena, mutta yleensä sitä esiintyy koko kehon lihaksistossa. Epäillään, että elimistön vasta-aineiden synnyllä on perinnöllistä selitystä ja valtaosalla potilaista esiintyy kateenkorvan liikakasvua.

      Myastenian oireita ovat lihasten väsyminen ja heikkous. Joskus puhe voi muuttua epäselväksi ja saattaa esiintyä kasvojen ilmeettömyyttä. Oireet alkavat yleensä yli 20 vuotiailla naisilla ja hieman vanhemmilla miehillä. Sairauden diagnosoiminen on tärkeätä paitsi hoidon, myös vältettävien lääkeaineiden suhteen, jotka saattavat pahentaa mystenian oireita. Myastenian diagnosointi ja hoito kuuluvat neurologian erikoislääkärin osaamisalueeseen. Yleensä kateenkorvan leikkaus parantaa valtaosalla myastenian oireita ja usein saavutetaan oireeton tila hoidon ansioista. Joskus hoidossa käytetään myös kortisonihoitoja sekä elimistön vastustuskykyä alentavia lääkeaineita.

      Myastenian ennuste on usein hyvä, ja sitä voidaan parantaa aktiivisella kuntoutuksella sekä lääkehoidolla. Tavallisin lääkehoidossa käytetty lääkeaine on pyridostigmiini, jonka vaikutus alkaa 30 minuutissa ja kestää keskimäärin 4-5 tuntia. Lieväasteisilla myasteniapotilailla ei ole vaikeuksia selvitä työelämässä, mutta mitä ruumiillisempi työ on sitä vaikeampi tilanne voi olla työkyvyn säilymisen suhteen ikääntymisen lisätessä oireilua.


      Käsittääkseni Ms-tautia ei voida parantaa ja usealla se myös etenee jopa tilaan jossa ei liikuta tai ollaan pyörätuolissa.

      Eli tuon tutkimuksen mukaan myastheria on jopa parannetavissa oleva sairaus tai saadaan oireettomaksi jos vaan kuntoutetaan ja itse on aktiivinen. Tarvitaan myös vissiin erittäin asiantunteva neurologi. Se teillä kaiketi on.
      Onnea matkaa ja voimia.

    • Anonyymi

      Myastenia ei ole parannettavissa..oireita voidaN helpottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe