SAARIKKA ?

KARSTULA ym....

Sairaala ja terveyspalvelut menee ainakin Karstulassa päin persettä , taso menee alaspäin kuin lehmänhäntä ja parempaa ei näytä olevan tulossakaan.
Saarikka on onnistunut erittäin hyvin häätämään kaikki lääkärit Karstulasta . Johtuneeko tämä kaikki siitä pojasta joka tuli Saarikkaan johtajaksi vai mistä johtuu kun jatkuvasti palvelun taso laskee. Aikoja ei saa enää ollenkaan kun ei ole lääkäreitä , jotain nuoria koulupoikia käy täällä keikka "lääkärinä" rahastamassa.

11

2583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Esa-

      Kuntayhtymän johtajan on just huippu ja paljon saanut uusia lääkäreitä käymään Saarijärvellä sekä Karstulassa. Viime kesäkin Karstulassa pärjättiin 1,5 lääkärillä ja ilmeisesti tämä kesä on mennyt samoin. Syksyllä pitäisi Karstulankin lääkäritilanteen helpottaa, huhutaan että siellä alottaisi 2,5 uutta lääkäriä.

      • No se on totta se....

        Harmillinen juttu vaan kun se huippuus ilmenee hiukan väärinpäin , kyllä täällä Karstulassa sentään aikaisempina vuosina oli kolmekin vakituista lääkäriä ja erittäin päteviä ja kokemusta oli ja olivatpa vielä Suomenkielen taitoisiakin.
        Kävinpä tässä jokunen aika takaperin lääkärin vastaanotolla , en itseni vuoksi vaan olin avustajana eräälle vanhemmalle henkilölle mutta sattui joku virolainen vai mikä lienee olemaan tämä lääkäri ja niinpä hän ei osannut sanaakaan Suomea vaan näytti tietokoneen ruutua ja siitä saimme lukea "epikriisiä"
        Että siihen malliin ne huiput hoitelee ne hommelit.

        Käymään vain tänne tullaan eikä olemaan ... se ei oikein paljon lohduta ketään paitsi tietenkin sitä huippu johtajaa . Kyllä lääkärin pitäisi olla vakituinen ja aikoja pitäisi saada silloin kun tarvis sitä vaatii eikä silloin kun se sattuu olemaan soveliasta näille huipuille .


    • Mikael Palola Kok

      Herra kuntayhtymän oikeistolainen ja arvomaailmansa kovuudesta tunnettu johtaja Mikael Palola (Kokoomus) on ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Palolalle ei saa antaa ainoatakaan ääntä! Se on hyvä opetus kaikille muille sokeille ja kuuroille oikeistojyrille, jotka haluavat rasvata sosiaali- ja terveyspalvelut vain byrokraattien tarpeiden mukaisiksi.

      Ihmiset ja käyttäjät unohdetaan.

      Enpä haluaisi asua perusturvaliikelaitos Saarikan (Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kivijärvi, Kyyjärvi).

      Mikael Palola kehuskelee laajalla areenalla, etenkin nyt vaalien aikana siellä ja täällä, kuinka hän on osannut "uudistaa" Saarikkaa. Hah, hah.... Onhan se tuollainen "uudistaminen" helppoa. Ei tarvitse kuin rakentaa kaikenlaisia estoja palveluiden saamiselle...

    • Saarikka kusettaa

      Saarikkaan ei pääse puhelimitse, vaikka komeasti on sosiaalityöntekijöille merkitty ihan puhelinaika kello 9-10. Vaihde ei vastaa, ei vaikka automaatti olisi poiminut puhelun jo jonoonkin. Yhtäkkiä alkaa kuulua varattu tuut-tuut...

      http://www.saarikka.fi/Public/default.aspx?nodeid=34276&culture=fi-FI&contentlan=1

      Perusturvaliikelaitoksen asiakkaalle tällainen puhelinrumba käy kalliiksi.

      Saarikka ei saa päivitettyä yhteystietoja nettisivuilleen, kun taloon tulee uusi työntekijä, olipa hän miten korkeassa asemassa tahansa.

      Olen joutunut tänään soittelemaan Saarikkaan, koska ystävältäni loppui täss sirkuksessa puhelinaika. Siispä minä lähdin asialle, ihan eri puolelta maata, hoitamaan näitä Saarikan asioita... Ei hyvältä näytä. Kuntayhtymässä on nyt jotain vialla.

      Ei minunkaan talouteni kestä sellaista, että lankapuhelin laittaa jonoon, mutta useankaan yrittämisen jälkeen en pääse tästä jonosta puhumaan edes vaihteen kanssa.

      Kerran vaihde jo ehti tänä aamuna yhdistää minut sosiaaliosaston johtaja Heli Vertaiselle (jonka numeroa ei löydy vielä Saarikan puhelinluettelosta, miksi ei, Saarikka?), mutta puhelu meni poikki ennen kuin se ehti Vertaiselle.

      H-vetti, mitä touhua.

    • kysyytahtootietää

      Vanha ketju, mutta kysyn vaan kuka on saanut henkilökohtaisen lisän tänä vuonna Saarikassa?

    • Lehmien_makunta_hallinto

      Lehmien sote on edennyt ihmisten sotea paremmin

      23.01.2019 Satu Lehtonen

      Valio on maksanut vuoden 2018 alusta alkaen maidosta lisähintaa niille yrittäjille, jotka sitoutuvat vastuulliseen maidontuotantoon. Lisää saa jo yli 80 prosenttia tiloista.

      Valion lehmien soteksi kutsuma uudistus on edennyt vauhdikkaasti, Valion alkutuotannosta vastaava Juha Nousiainen toteaa. Valio on maksanut vuoden 2018 alusta alkaen yhden sentin lisähinnan maitolitrasta niille yrittäjille, jotka sitoutuvat vastuulliseen maidontuotantoon.

      Vastuullisuuslisä edellyttää ennakoivaa terveydenhuoltoa sekä muun muassa säännöllistä sorkkaterveyden seurantaa ja kivunlievitystä nupoutuksessa eli vasikan sarvenaiheiden poistossa.

      Uuden navetan tulee olla pihatto, joissa lehmät liikkuvat, käyvät lypsyllä ja syövät omassa tahdissaan. Tällä hetkellä jo 96 prosenttia valiolaisesta maidosta tulee suunnitelmallisen terveydenhuollon piirissä olevilta tiloilta, Nousiainen kertoo Va¬lion tiedotteessa.

      Tiloista 82 prosenttia saa vastuullisuuslisää.

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.366269

    • Sotea_ja_vapaavalintan

      Kohun keskellä olevan Esperi Caren toimitusjohtaja on tienannut miljoonia hoivayhtiön johdossa

      28.1.2019
      Esperi Care teki toimitusjohtajastaan miljonäärin. Samalla hoivayhtiö haki säästöjä työntekijöistä.

      Kaksi kuukautta sitten Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni oli Kauppalehden haastateltavana. Hoivayhtiön ongelmat eivät olleet vielä silloin nousseet julkisuuteen. Niinpä haastattelussa puhuttiin rahasta.

      Aarnio-Isohanni kertoi, ettei hän enää pysynyt laskuissa mukana, kuinka monta miljonääriä Suomeen oli Esperin yritysostossa syntynyt. Määrä saattoi olla useita kymmeniä, ehkä jopa päälle sata.

      –  Valtaosa meidän yrityskauppamiljonääreistämme on naisia. Kuka olisi arvannut kymmenen vuotta sitten, että hoiva-alalla lähihoitajasta voi tulla miljonääri, toimitusjohtaja kommentoi Kauppalehdelle.

      Hoiva- ja terveystalojen verokuningatar

      Aarnio-Isohanni ei ole lähihoitaja. Mutta miljonääri hän kyllä on – pitkälti oman pestinsä ansiosta.

      Vuonna 2017 Aarnio-Isohanni nousi otsikoihin hoiva- ja terveystalojen verokuningattarena. Verotettavat tulot olivat edellisvuonna olleet lähes kuusi miljoonaa euroa. Pääomatulojen osuus summasta oli reilut viisi miljoonaa euroa.

      Miljoonatulot selittyvät suurelta osin sillä, että Esperi Caren pääomitus siirtyi vuonna 2016 brittiläiselle sijoitusyhtiö Intermediate Capital Groupille.

      Kaupan hintaa ei kerrottu julkisuuteen. Tiedotteen mukaan irtautumisen kassavirtavaikutus oli noin kuusi miljoonaa euroa. Aarnio-Isohanni itse omistaa Esperi Caresta kymmenen prosenttia.

      Kerta ei kuitenkaan ollut ensimmäinen, kun hoivayhtiön myynti rikastutti sen toimitusjohtajaa.


      Vuonna 2010 Aarnio-Isohannin pääomatulot olivat yli kaksi miljoonaa euroa. Samana vuonna suomalainen pääomasijoittaja Capman oli ostanut itselleen enemmistön Esperi Caresta.

      Yhtä kaikki, Aarnio-Isohanni on johtanut Esperi Carea nyt yhtäjaksoisesti 16 vuotta. Tänä aikana hän on ansainnut rahaa yhteensä yli 12 miljoonaa euroa.
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005980053.html

      Yrityskauppoja ja yhteistyösopimuksia
      Esperi Care on tällä hetkellä Suomen viidenneksi suurin hoiva- ja terveyspalveluyritys. Vuodesta 2010 se on tehnyt lukumääräisesti eniten soteen kytkeytyviä yrityskauppoja, yhteensä 120.

      Yhteistyösopimuksia hoivayhtiö on solminut kaikkiaan 200 kunnan kanssa. Yli puolet Suomen kunnista on siis ulkoistanut palveluitaan Esperi Carelle.
      Voimakkaasta kasvusta huolimatta yhtiön kannattavuus on ollut heikkoa. Viime vuonna Esperi Caren liikevaihto ylsi 76 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto jäi silti noin seitsemän prosenttia miinukselle.

      Myös yhtiön suhteellinen velkaantuneisuus oli viime tilinpäätöksessä varsin suuri, lähes 290 prosenttia.
      Säästöjä työntekijöistä
      Vuonna 2016 Yle kertoi, kuinka Esperi Care haki säästöjä muuttamalla hoivakotien johtajien työnjakoa.

      Ylen mukaan yhtiö alkoi ohjata johtajia tekemään enemmän hoivatyötä. Samalla se merkitsi johtajille kuuluneita hallinnollisia tehtäviä konsernihallinnon työntekijöiden vastuulle.

      Näin vaadittu hoitajamitoitus saatiin täytettyä ilman, että yhtiö joutui palkkaamaan lisää henkilökuntaa tai lisäämään tuntityöläisten määrää.

      Tehyn viime vuonna tekemä selvitys puolestaan paljasti Esperi Caren vääristelleen tietoja työntekijöiden määrästä.

      Selvityksen mukaan yhtiön hoivakotien työvuoroluetteloihin oli merkitty sijaisia, joilta ei ole kysytty suostumusta työvuoroon. Lisäksi listoihin oli myös kirjattu entisten työntekijöiden nimiä.

      Henkilöstön vähyyteen liittyvät ongelmat ovat yksityisissä hoivakodeissa selvästi laajempia kuin kuntien ja kaupunkien itse pyörittämissä laitoksissa, Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri totesi STT:lle sunnuntaina.

      –  Esperin ongelmat ovat olleet kaikkein syvimmät. Vastaavia ongelmia on myös muiden isojen hoiva-alan ketjujen eli Attendon ja Mehiläisen kanssa. Kaikissa ketjuissa on myös yksittäisiä hyvin toimivia toimipisteitä, sanoi Okkeri.
      Ongelmiin aiotaan puuttua
      Liian vähän hoitohenkilökuntaa, puutteellista perushoitoa, yhden asiakkaan epäillään kuolleen hoitovirheen takia ja kolme muuta on siirretty joko terveyskeskushoitoon tai kuntoutusosastolle.

      Muun muassa tällaisia ongelmia Valvira löysi Kristiinankaupungissa sijaitsevasta Esperi Caren hoivakodista.

      Toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohannin mukaan ongelmiin aiotaan välittömästi puuttua.

      –  Palkkaamme lisää henkilöstöä. Vakinaistamme ja kokoaikaistamme tuntityöntekijöitä. Esimiesten työpanos tullaan jatkossa kaikissa yksiköissämme merkitsemään yli puoliksi hallinnon puolelle, Aarnio-Isohanni lupasi perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.
      Samuli Niinivuo

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005980053.html

    • Busines_busines_Sipilä

      Tässä on selkeä malli, miksi Sipilän ja Stubukan tavoitteiden mukaan Sotea yksityistetään.

      Pääministeri Sipilä hoivayhtiö Esperi Caressa paljastuneista ongelmista: Kuntien on oltava äärimmäisen huolellisia ulkoistuksissa

      sosiaali- ja terveyspalvelut 27.1.2019

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää hyvänä, että sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on puuttunut hoivayhtiö Esperi Caren ongelmiin.

      Yle kertoi lauantaina, että monet kaupungit ovat keskeyttäneet vanhusten sijoittamisen Esperi Caren hoivakoteihin väliaikaisesti niissä paljastuneiden vakavien ongelmien vuoksi.
      Valvira on joutunut keskeyttämään Esperi Caren hoivakodin toiminnan Pohjanmaalla sijaitsevassa Kristiinankaupungissa.

      Sipilän mukaan Valviran puuttuminen asiaan kertoo siitä, että valvonta toimii.
      – On selvää, että jokainen suomalainen vanhus on ansainnut hyvän hoidon, Sipilä sanoi Pääministerin haastattelutunnilla Yle Radio Suomessa.

      Sipilältä kysyttiin myös sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta silmällä pitäen, miten voittoa tavoitteleva yritystoiminta sopii vanhustenhoitoon.

      Sipilä sysäsi vastuuta asiassa kunnille. Kokemuksia yksityisistä toimijoista hoivapalveluissa on ollut vuosikymmeniä ja kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin huonojakin.
      – Kuntien pitää olla äärimmäisen huolellisia, kun ulkoistuksia tehdään, Sipilä sanoi.

      Sote lisää toteutuessaan yksityisten toimijoiden roolia, ja uusin tapaus herättää paljon kysymyksiä. Sipilä pyrki rauhoittelemaan sote-huolia sanomalla, että niin julkisia kuin yksityisiä palveluntuottajia koskevat samat säännöt.

      Hän uskoi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tuovan toteutuessaan parannusta valvontaan.

      Myös yritysten oma etu on laittaa asiat kuntoon, hän lisäsi.

      Sipilä sotesta: Äärimmäisen suuri vahinko, jos sote ei ehdi mennä läpi

      Sipilä kommentoi myös kriittisessä vaiheeessa olevan sote-uudistuksen tilaa.
      Sote-uudistuksen toteutuminen on mutkistunut entisestään. Sen tielle on kasautunut pitkin viikkoa aina vain lisää vaikeuksia.

      Sinisten Maria Lohelan loikan myötä hallituspuolueilla on soten takana enää niukin mahdollinen enemmistö ja talouspoliitikan arviointineuvoston mukaan soten kustannussäästöt ovat epävarmoja.

      Myös perustuslakiasiantuntijat ovat huomauttaneet kokonaisuudessa olevan yhä ongelmia.
      Sote-uudistus on tällä hetkellä perustuslakivaliokunnan käsittelyssä. Valiokunnan tavoite on saada lausuntonsa valmiiksi tammi-helmikuun vaiheessa.

      Sen jälkeen asia menee takaisin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Vasta tämän jälkeen se voi edetä eduskunnan suureen saliin äänestettäväksi.

      Aikataulut ovat äärimmäisen tiukat.
      – Ei minulla ole mitään syytä epäillä, ettemmekö me äänestäisi siitä tällä kaudella niin kuin suunnitelma on, Sipilä sanoi ja lisäsi uskovansa soten menevän läpi.

      Sipilän mielestä olisi "äärimmäisen suuri vahinko", jos maakunta-sotea ei ehdittäisi hyväksyä tällä vaalikaudella.
      – Maakunnat ovat enemmän kuin valmiina tämän uudistuksen toimeenpanoon.

      https://yle.fi/uutiset/3-10616293

    • Upsalassa_tapahtuu

      Sipilä sotesta: Äärimmäisen suuri vahinko, jos sote ei ehdi mennä läpi

      Minä: Äärimmäisen hyvin käy, jos maakuntauudistus ei ehdi mennä läpi, eikä siitä silloin onneksi synny mitään vahinkoa. Maakuntauudistus pitää heti irroittaa sotesta ja molemmat onnettomat viritykset tulee heittää itätuulen tuiverrukseen jotta lentävät varmasti pois Suomesta ja Ruotsiin. Siellä sitä voidaan halutessa tarkastella tutkijoiden pöydällä Uppsalan yliopistossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe