Omakotitalo vuokratontilla

Talo mielessä

Kannattaako edes harkita taloa joka on vuokratontilla, maapohja on yksityisessä omistuksessa.
Ilmeisen vaikea rakentaa lisää, vuokrasopimuksen päätyttyä
tontinomistaja on velvoitettu ostamaan rakennukset käypään hintaan.

14

10943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa puntaroida

      Käypä hinta taoitaa olla laskusuunnassa nyt jonkin aikaa vaikkei vielä pyyntihinnoissa näykkään. Se koska se sit umpeutuu on se avainasia. Itse en osta omakotitaloa edes kunnan vuokratontilla saati sitten yksityisen. Kyllä omakotitalon hankinnan perusedellytys on oma maa kja jos ei ole sitä niin voi pyyntikin olla talopaketin hinta kosak turha on maksaa maasta joka on mukava mut vaan vuokralla. Ja tonttien hinnat tuskin ekana laskee. Siinä olet sit ihmeissäs et mitä teet kun vuokran antaja alkaa koroittamaan tontin vuokraa niinkuin Helsingissä kävi jollain kerrostaloilla.

      jos ns omakotitaloa haaveilee kannattaa laskuista jättää ekana just tuollaset vuokratontti vedätykset pois. Eikös omakotitalo asumisen pääidea ole oma maa oma lupa. miten toimii jos olet vuokratontilla?

      asuntovuokratontilla on verrattavissa vuokra asumiseen että siltä pohjalta. Naantalissa ja Turussa aika suosittua myös ko rakentaminen ja siksi monet muutoin kiinnostavat kohteet jäänyt harkitsematta pitemmälle.

      Ihmeeen suosituksi tullut tuo vuokratontille rakentaminen ja luksus taloja ja tontti ois maksanut tääl länsisuomessa vaan joku 15000 - 30000 eur. Siinä on mun mielestä se talon rakentaja säästänyt aivan väärässä kohtaa.

      • Maksanut

        Kaupunki nostaa kiinteistöveroja jne tarpeen mukaan ei vuokra tontti ole mikään ratkaiseva kysymys jos sen hinnan joutuisi esim lainaamaan on varmasti edullisempi maksaa kaupungille kuin pankkilaina pankille ,lainaa ei anneta loputtomasti.


      • miettiä kannattaa
        Maksanut kirjoitti:

        Kaupunki nostaa kiinteistöveroja jne tarpeen mukaan ei vuokra tontti ole mikään ratkaiseva kysymys jos sen hinnan joutuisi esim lainaamaan on varmasti edullisempi maksaa kaupungille kuin pankkilaina pankille ,lainaa ei anneta loputtomasti.

        Jos ja kun hinnat ovat laskusuunnassa. Niin millaista on myydä jos on tarvis asuntoa jossa on asiat kunnossa eli oma tontti. tai asuntoa joka seisoo vieraan maalla.

        Omakotitalo vieraan maalla. En osta itse enkä voisi suositella kellekkään. Toki jos haluaa maksaa tontin pariin kertaan niin sitten 20 000e kerta suoritus tai 1000 e vuosi niin se sit kertaa toi 10 v on jo puolet tontin hinnasta. Joskus on halpoja vuokria ja se hiukan muuttaa tilannetta mutta mutta. Itse en henk. koht. edes harkitse vuokratonttia.


    • suurimmalle

      osalle ihmisistä asialla ei ole pienintäkään merkitystä. Tutkitusti on todettu, ettei omalla tai vuokratontilla olevalla talolla, ihme kyllä, ole edes hintaeroa.

      • mites noin

        Eli ostaessasi vuokratontilla maksat saman kuin omalla olevasta ilman että tontti on edelleenkään sinun paitsi vuokraa vastaan. Just toi on niin ihme juttu miten kehdataan pyytää samaa hintaa töllistä joka on omalla tai toisen maalla. No asiakashan päättää mistä maksaa


      • ...

        Pitäisi olla hintaero, koska omalla tontilla olevasta hyötyy sekä tontin että rakennuksen arvonnoususta, mutta vuokratontilla ei. Kun vuokra-aika on kulunut umpeen, tontin omistaja nostaa vuokran "käyvälle tasolle" eli tavallaan kuittaa tontin arvonnousun itselleen siltä osin kuin indeksikorotukset eivät ole riittäneet.

        Tämä asia tajutaan tulevaisuudessa paremmin, kun kunnat nostavat uusimiensa vuokrasoppareiden hintoja. Joten ei kannata ostaa vuokratontilla olevaa taloa mielestäni.


      • totta.,.

        Tämä on totta ja itsekin asiaa ihmettelin kun välittäjät jutteli että täälläpäin tontin vuokraus tai omistus ei juurikaan vaikuta talon hintaan.
        Ilmeisesti vuokrat on alhaisia ja haitat vähäisiä.
        Kunta tarjosi taannoin tontteja lunastettaviksi. Hinta oli vähintään markkinahinta ja harva lunasti. Jatkoi vuokraamista ja lunastus asia hautautui.


      • ... kirjoitti:

        Pitäisi olla hintaero, koska omalla tontilla olevasta hyötyy sekä tontin että rakennuksen arvonnoususta, mutta vuokratontilla ei. Kun vuokra-aika on kulunut umpeen, tontin omistaja nostaa vuokran "käyvälle tasolle" eli tavallaan kuittaa tontin arvonnousun itselleen siltä osin kuin indeksikorotukset eivät ole riittäneet.

        Tämä asia tajutaan tulevaisuudessa paremmin, kun kunnat nostavat uusimiensa vuokrasoppareiden hintoja. Joten ei kannata ostaa vuokratontilla olevaa taloa mielestäni.

        Kyseessähän ei ole mikään kerrostaloyksiön vuokrasopimus, vaan siirrettävä vuokraoikeus. Siirrettävällä vuokraoikeudella on markkina-arvo, joka määräytyy kulloisenkin markkinatilanteen ja kohteen laadun mukaisesti. Samoilla kriteereillä määräytyy myös kiinteistöjen hinta (= oma maapohja).

        Eli vuokramaalla sijaitsevan okt:n hinta nousee samassa suhteessa kun kiinteistöjen hinnat.

        Siirrettävä vuokraoikeus antaa myös oikeuden hallita maapohjaa vapaasti, joten voit rakentaa uutta, ja purkaa vanhaa oman mielesi mukaan.

        Voit aina myydä vuokraoikeutesi valitsemillasi ehdoilla, ja siirto tulee rekisteröidä (vastaa lainhuudatusta kiinteistössä).

        Myytäessä eutuina ovat alempi varainsiirtovero, jonka voi siirtää kauppahintaan, ja ostotarjousten sitovuus.

        Nämä "karmeat vuokrankorotukset" koskevat kerrostaloyhtiöitä, joilla on kaikki suuret remontit tekemättä, ja naurettavan pieni vuokra tontista. Vai onko järkevää että 23 asunnon kerrostaloyhtiöllä on 1,2 hehtaarin tontti halutulla alueella helsingissä, ja vuosivuokra on 1.100 euroa. Näissä tapauksissa vuosivuokran 5-10 kertaistaminen on ihan kohtuullista, eteenkin kun yhtiö voi halutessaan rakentaa vaikka kolme uutta kerrostaloa ko. tontille.


    • Varovaisuus

      Kävin katsastamassa vuokratontilla olevaa kiinteistöä, mielestäni kohde on ylihinnoiteltu, vuonna -89 rakennettu lomamökki noin 70 neliöö, kuntokartoitusta ei ole tehty, vesivaurioita kellarissa, ei viemäröinti suunnitelmaa, kaivon vesi juomakelvotonta, ym,ym HINTA yli 100.000 euroa. HUI KAUHISTUS

    • ei tarkoita että

      sillä sais utta taloa, vaan lasketaan sen mukaan milloin on rakennettu ja arvonlaskua joka vuodelle. Kai siinä jokin indeksi on mukana mutta.... se on vähän kuin vakuutusyhtiöiden korvaus jos on jotain vakuutettu käypään hintaan siitä saa vain murtoosan uuden hinnasta kun homioidaan arvonlaskua.

      Tutustu vaikka kiinteistöverolaskelmaan sieltä näet miten arvo laskee talossa. Vuokratontista voi olla se hyöty että kiinteistövero rakennuksesta on alhainen ja jos tontissa on jotain ongelmaa, esim öljyä vuotanut maaperään se en sitten tontinomistajan ongelmana puhdistaa.

    • mietityttää

      Toi vuokratontti idea on hyvä, minäkin voisin laittaa vanhan taloni myyntiin ja jättäisin tontin itselleni joka on arvokkaalla alueella. Katselin oikoties...kohteita
      jotka olivat vuokratontilla, Mäntsälässä oli yksi josta oli tarjottu 112.000€ tuohonhintaan pelkkä mökki. Kyllä on käypä hinta.

    • aika tyhmää hommaa

      Voiko hölmömpää asiaa tehdä kuin ostaa vuokratontilla olevan kesämökin tai talon =) Ehkä jos sopimus on kiinteään hyvin edulliseen hintaan vähintään 100:ksi vuodeksi niin sitten ehkä. Ei muutoin. Vuokrassa se tontti maksetaan moneen kertaan ja sittenkään se ei ole oma. Vuokrasopimuksen päättyessä mahdolliset jatkosopimukset tehdään esim. 500% korotetulla hinnalla. Näinhän vastikään Hesassakin tehtiin.

      Vuokratontilla on vain sen tontin päälle tehdyllä talolla arvoa. Vuosikymmenien saatossa se talo rispaantuu, huononee ja lopulta monella menee purkuun ja tehdään uusi. Tällöin vain sillä alla olevalla omalla tontilla olisi arvoa, purkukuntoisella talolla ei yhtään mitään.

      Aika vaikea ymmärtää talon rakentamista vuokratontille. Mitä OMAkotiasumista se on? Asut vuokramaalla! Minun mielestä se on käytännössä vuokralla asumista.
      Jos ei ole varaa ostaa omaa maata niin kannattanee pysyä sitten ihan suosiolla kerrostaloluukussa.

      • tulipa vaan mieleen

        Että kun nousuhuumassa rakennettiin taloja ja ökytaloja oli se raha kivempi laittaa talon seiniin että on hiukan näytävemmät kulissit. tosta vuokrauksesta kun moni ei suoraan tiedä. No oli niin tai näin luulisin oikean ajan koittaessa olevan todella ratkaiseva ero sillä onko lainamaalla vai omalla maalla tölli.

        parempi melkein älväri omalla tontilla kun joku ns hienompi vuokramaalla. Nämä on näitä arvostus juttuja mutta monesti älväri asukkalla on pienemmät lainat kun jollain kastelli kavereilla.

        Kukin päättää mistä maksaa ja mikä on se itselle oma tapa


    • sisäpiiristä

      Nyt myydään muutamia uusia taloja sellaisella kepposella, että laina-aika 40v. Tuon 40v jälkeen tontinvuokraajalla on etuoikeus lunastaa rakennus. Rakennuksen ikävähennysten jälkeen summa on mitätön varsinkaan jos huolto- ym remontteja ei ole tuolla välillä tehty mm putket, viemärit, iv...

      Kaupungin vuokratontti on turvallinen mutta nyt on nämä sijoitusyhtiöt ja rakennusliikkeet sekä rakennusrahastot alkaneet tälle alalle. Tuotto on varmaa 40v ja lopulta tuo 40v on lyhyt aika. Sijoitusyhtiöt myös kyttää jos 20 vuoden päästä myydään halvalla niin ostaa pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2840
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1828
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1512
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1270
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      255
      1128
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      895
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      770
    Aihe