Raskauden henkinen taakka

häpeäpilkku

Minulla on todella vaikea elämäntilanne ja olen syvästi ahdistunut ja paniikissa koko ajan. Jäin yksinhuoltajaksi pitkästä parisuhteesta josta minulla on 3 ja 6-vuotiaat lapset. Suhde kesti liki 10 vuotta ja viimeiset vuodet olivat minun kohdalla aika synkkää aikaa. Mies eli vain itselleen ja olin käytännössä aina yksin ja hoidin kaikki kotiin ja lapsiin liittyvät asiat.

Suhteen loppumetreillä kun tuntui että kaikki oli jo menetetty, törmäsin naapuritalosta mieheen joka avautui minulle ongelmistaan parisuhteessa. Hän oli myös naimisissa ja hänellä oli lapsikin ja hyvin samantyyppisiä ahdistuksia suhteessaan kuin itselläni joten aloimme yhä enemmän avautua ongelmistamme ja jonkun ajan kuluttua ihastuimmekin toisiimme.

Ajauduimme arvatenkin sänkyynkin jossain vaiheessa. En pystynyt salailemaan mieheltäni että olen pettänyt ja tunnustin melkein heti tekoseni. Halusin erota ja mies oli samaa mieltä. Olin tavallaan helpottunut.

Huomasin kevään aikana olevani raskaana naapurin miehelle. Monet painostivat minua aborttiin mutten sellaiseen pystynyt. Kerroin miehellekin uutisesta ja hän perääntyi täysin. Kun miehen vaimokin sai tietää asiasta niin mies kääntyi minua vastaan kaikessa. Kielsi että oli koskaan ihastunutkaan.

Sain selville että mies oli pettänyt monta kertaa aiemminkin vaimoaan ja vaimo antanut aina anteeksi. Lisäksi mies oli valehdellut melkein kaikessa mitä oli minulle kertonut. Sain miehen exän kautta selville. Olen sen jälkeen ollut niin shokissa kaikesta että luottamus miehiin on tosi pahasti katkolla. Kaduttaa nyt että olen koko mieheen ikinä tutustunutkaan. Kannan hänen lastaan ja saan pelätä leimataanko minut huoraksi ikuisiksi ajoiksi. Mies ei halua olla tulevaan lapseen missään tekemisissä.

Olen ystävystynyt jollain tasolla miehen exän kanssa ja hieman helpottanut kuulla etten ole ainoa jolle mies on valehdellut. Tosi painostava olo jatkuvasti ja näen painajaisia tulevaisuudesta. En tiedä miten pystyn nauttimaan kunnolla vauva-ajasta. Leimaituminen ja syytökset perheenrikkomisesta vainoavat minua jatkuvasti unissa tai valveilla. Jopa päivittäin talon edustalla istuskelevat tädit juoruilevat kuuluvasti asioistani. Oli yhtenä päivänä vaan ikkuna auki ja kuulin keittiöön heidän juttujaan mm. erostani vaikkemme ole halunneet ex-mieheni kanssa mitään naapureille kertoa. Tuntuu että tädit tietävät elämästäni kaiken. Pelkään poistua talosta. Asukkaat eivät olekaan nähneet minua sen jälkeen kun tulin raskaaksi. Häpeän selitellä tätä tilannetta koska aina kun joku astuu ulko-ovesta kyseinen juorukerho hyökkää heti utelemaan koko elämäntarinan. En pysty poistumaan talosta kuin takapihan kautta. Välttelen ihmiskontaktia asukkaiden kanssa niin pitkälle kuin mahdollista. Tekisi mieli vaihtaa kokonaan maisemaan mutten voi koska esikoislapsellani alkaa pian koulu lähistöllä enkä jaksa enää alkaa järjestelemään viimeisilläni raskaana asioita uudestaan muualla.

Olen henkisesti puristuksissa ja pelkään mitä syntyvä lapsi joutuu kokemaan ja miten suhtauduun häneen itse? Pelkään että jos lapsi on poika niin hän tulee muistuttamaan isästään enemmän. Tämä raskaus on ollut elämäni sekavinta aikaa.

2

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naapureille sun

      elämä lainkaan. Siinähän juoruilevat, jos juoruilevat, et voi sitä mitenkään estää. Jos vasiten kyselevät, niin älä vastaa mitään, vaan kysy heiltä jotain henkilökohtaista, tai sano vaikka että ilmoittelet paikallislehdessä sitten kun on aihetta tms ja nikkaat. Huumorilla pääsee tuollaisista tilanteista ohi aika kevyesti, mieti vaikka etukäteen joku suuhusi sopiva repliikki sellaiseen tilanteeseen. Eikä kaikki ihmiset muutenkaan ole parhaita kavereita kaikkien naapureidensa kanssa, että siinä mielessä ei ole mitenkään kummallista, jos et hyvien päivien toivottamista enempää heidän kanssaan seurustele.

      Sitten kun vauva on syntynyt, niin asiat kyllä lutviutuvat. Täytyyhän siinä vähintään puolet hyvää olla, kun onhan sillä puoliksi sun geenit! Hae aikuista ihmisseuraa tyttökaverisi lisäksi vaikka seurakunnan äiti-lapsikerhosta. Ahdistukseen voit hakea asiantuntija-apua neuvolan psykologilta. Voimia!

    • Uusi elämä

      Voin vain kuvitella kuinka raskasta sinulla ja olosi ei varmaan helpotu kun asut niiden ihmisten keskellä.

      Jos joka tapauksessa olet eroamassa miehestäsi ja et halua lapsesi vaihtavan asuinpaikka niin voisiko lapsi jäädä isänsä kanssa asumaan taloon ja sitten sinä voit yksin muuttaa muualle. Silloin voit keskittyä raskauteen ja miettiä mitä haluat elämältä, haluatko kasvattaa odottamasi lapsen. Haluatko palata miehesi kanssa yhteen? Haluatko haaveilla naapurin miehestä tai hommata itselel kokonaan uuden miehen jossain ihan muualla ja jättää kaiken vanhan taakse?

      Olet aikuinen ja sinulla on paljon erilaisia mahdollisuuksia, tee valintasi!
      Mutta älä jatka nykyistä elämääsi, se kuulostaa ihan hirveälle.
      Ei ulos miettiessä pitäisi miettiä muita ihmisiä vaan sitä että sinä haluat mennä ulos.
      Muuta elämääsi sellaiseksi jossa sinun on hyvä elää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe