Seppo Jokiselta

????

karmea moka tässä viimeisessä Lyöty Mies kokoelmassa.
Väittää nimittäin yhden kertomuksen lopussa, että Alko ei olisi Juhannusaattona auki.
Asia olisi ollut todella helppo tarkistaa, käsittämätöntä miksei tekijä näin tehnyt.

Tällainen munaus asettaa kirjailijan koko tuotannon uudelleen arvioinnin kohteeksi.

3

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moka oli

      jossain tapani baggen hämeenlinna-sarjan kirjassa jotka sinänsä on todella hauskoja ja hyviä, mutta pikkuvirheet häiritsee ; baggen kirjassa ford fiesta kiihdytti ja takarenkaat löivät tyhjää..miten helppoa olisi katsoa netistä että ford fiestaa ei koskaan ole tehty takavetoisena..kuulostaa pikkujutulta mutta ärsyttää ainakin minua kirjoissa juuri tälläiset virheet.

    • booky

      Voih!! Etenin Matti Remeksen Sukellusta 16 ensimmäistä sivua. Yleensä olen pitänyt Remeksestä ja kyllä tästäkin hyvä kehkeytyy...

      Ensin kirjassa kerrottiin, että talossa oli Bonanza huonekalusarjaa oleva lipasto. Lapsuudenkodissani oli Bonanza kalusteita, mutta lipastoa en kyllä muista. Äkkiseltään sanoisin, että tällaista lipastoa ei ole, mutta eihän sitä viitsi kaikkea penkoa...:)

      Toinen hörhellys oli selvempi. Mies makasi sairaalan tutkimuspöydällä ja sormessa oli anturi. Tulkitsen: saturaatiomittari. Piirsi kuulemma näyttöruutuun loputonta vuoristomaisemaa. Ei saturaatiomittari kyllä hengitystaajuuden tai sydämen sähköisen toiminnan "vuoristomaisemaa" piirrä. Ne on kokonaan eri anturit...

      ****

      Kerran Bagge (enpä nyt muista mikä dekkari) siirsi Mendelin perinnöllisyyslait tykkänään toiselle aikakaudelle. Aidot punapäät, mustat luonnonkiharahiuksiset ja jotkut sukulaiset siltä väliltä menivät perimäpiirteineen niin vinksolleen, että muistan, kun kertasin nuo resessiivisesti ja dominantisti perityvät alleelit. Mahdotonta se kaikki oli.

      • booky

        Voi Matti Remes, mitä teet! Eieiei....

        Mies sairastuu, jonka syyksi epäillään eristystoimepiteitä vaativaa tuntematonta infektiota. Kumppani eristetään, koska infektion nimi on epäselvä ja näin ollen tartuntatavastakaan tai -reiteistä ei ole tietoa. Sitten mies kuolee. Nainen pääsee samointein pois eristyksestä hengailemaan Hangon kahviloihin. Mahdotonta. Miehen kuolema ei poissulje mahdollisuutta, että nainenkin on vakavan infektion kantaja eikä missään tapauksessa terveydenhuolto purkaisi välittömästi infektion vaatimaa eristystä vain siitä syystä, että mies menehtyi tähän suureen tuntemattomaan. Herraisä, miten vaarallista toimintaa, mikäli noin toimittaisi.

        Sitten ne kuolemasta johtuvat koukerot. Kirjassa puhutaan kuolleen miehen ruumiinavauksesta. Kyllä. Vieläpä oikeuslääketieteellinen avaus on paikallaan ja virka-apupyynnön esittäminen poliisille tämän vuoksi. Infektiota epäillessä ruumis säilytetään ja käsitellään eri tavoin patologian laitoksella. Sitä ei kellekään leyhytellä jälkeenpäin tietenkään katsottavaksi missään kappelissa. Ei tietenkään.

        Henkilön kuollessa potilaskertomuksen henkilötietoihin merkkattuun henkilöön otetaan yhteys. Omaisuuden luovutus (mitä, miten ja kelle) dokumentoidaan potilasasiakirjoihin ja monet monet muut asiat. Mikäli puoliso olisi merkitty lähiomaiseksi, vainajan omaisuus olisi luovutettu hänelle jo sairaalasta poispäästessä. Eikä sairaalan kappelissa. Ei vainajan omaisuutta mihinkään patologian laitokselle kiikuteta. Puolison henkilötietojen tarkistaminen ei riitä vainajan omaisuuden luovuttamiseen, vaan potilaskertomuksesta on lisäksi tarkistettava tehty sopimus, kelle ne voidaan luovuttaa. Ei mikään henkilötunniste takaa omaisuuden luovutusta, miten kirjassa hutiloitiin.

        Hyvä tästä Sukellus-dekkarista vielä kehkeytyy jahka näistä sairaalakuvioista päästään pois.... Asiat olisi yksinkertaista kirjoittaa niin, että lei tarvitse lukiessa kiemurrella vaikeana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe