haava korvan takana

maumiumau

Kissalleni on ilmestynyt haava korvan taakse. Välillä se näyttää olevan paranemaan päin kunnes taas rapsuttaa auki. Sen suuremmin haava ei näytä häiritsevän, ei rapsuta jatkuvasti, lähinnä normaalin määrän. Syö, käy laatikolla, leikkii, on ihan normaali noin muuten.

Lääkäriin veisin, mutta rahat on juuri nyt loppu ja lisää tulee vasta kuun vaihteessa. Mietin vain voinko venyttää sinne asti, onko tuommoinen miten vakavaa vai yritänkö lainata jostain. Rokotuksia kissalla ei ole kun on vasta minulle löytökissana tullut. Septidiä olen yrittänyt ruiskutella, mutta villihkö kissa ei oikein ole yhteistyökykyinen.

4

2250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kk

      Tässä viime talvena lopetutimme isäni kissan samaisesta syystä. Kissa oli jo ainakin 15v. ja haava korvassa ei parantunut ja jatkuvasti kissa repi auki. Lääkärissä käytiin ensin ja saatiin antibioottisalvaa, mutta jo silloin lääkäri sanoi epäilyksensä. Kissalla oli ihosyöpä. Kissoille kovin yleistä ja esiintyy juuri karvattomilla alueille, kuten korvalehdissä ja sierainten ympärillä ensimmäisenä.

    • lakaneus

      Tutun tuntuinen, kissalla alkoi hännästä, yhdestä kohtaa puuttui karva jossa oli musta jälki ja seuraavassa vaiheessa oli repinyt sen auki ja paranikin välillä ja oli taas repinyt auki. Oli märkivän näköinen, sain juuri laitettua basibaktia, jolloin puri minua. Mutta häntä parani sillä ja nyt viikko eteenpäin on ilmestynyt vasempaan kylkeen karvaton alue jossa aluksia samanlainen musta jälki ja nyt on auki repinyt. Näki kun otin basibaktin esille niin karkasi ulos. Syö ja juo kunnolla, ei valita aluetta. Ei ole kuumeinen, näyttää pahalta haava. Täyttää tänä vuonna 9 vuotta, kun nukkuu haavan päällä, toivon että saan laitettua basibaktia.

    • nytskarppaahoidossa

      ...karkaa ulos....aika vastuuttomalta kissanpidolta kuulostaa, eikö omistajan pidä estää kissan karkaaminen kaikin keinoin?
      Auttaisi varmasti kun sulkisi, ikkunat ja ovet.
      Kissa kannattaa laittaa kuljetuslaatikkoon, ja viedä eläinlääkärille.Siellä osaavat hoitaa, ja haavan tutkia.Ja en ole kertaakaan kuullut että sieltä kissat ulos karkais, tietysti laittasin kisulle valjaat, joista pidellä kiinni tutkimuksen ajan.
      Kissalla voi olla tarttuja sienitulehdus tai vastaava, kotikonstein , ....bacibaktilla ei sellaiset tietenkään paranekkaan.Joten, jos kissa on sairas, eikä parissa päivässä parane, se viedään eläinläkärille.Eikä sairasta kissaa päästetä ulos juoksentelemaan, tartuttaa pian puolen kylän kissat.Ja saattaa kunto hoitamattoman tulehduksen vuoksi huonontua, niin jää viimeiseksi reissuksi.

    • kysyeläinlääkäriltä

      Kotukonstit ei auta, jos kissa ei kerran ole parantunut.Voi olla kyse sairaudesta, jota ei voi hoitaa kuin eläinlääkäri.Joten, jos kissasi on viellä sairas, mikset soita eläinlääkärille, ja kysy neuvoja?
      Onko kaikki halvan kissan omistajat niin köyhiä,että kun kissa tarvitsee eläinlääkäriä, sitä ei sinne kuitenkaan viedä?

      http://kissawiki.whiskas.fi/w/index.php/Kissojen_ihovaivat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe