Aihe

Eroon biposta,MITEN?

elävä helvettini

Aloitin suhteen viime syksynä miehen kanssa,jolla on
diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Ensimmäinen kuukausi meni hyvin,tutustuttiin,rakastuttiin ja kaikki oli ok.

Hän lupasi minulle asioita.esim.vuokrata meille yhteisen kodin,ryhtyä kanssani yrittäjäksi ,jopa kihlapäivä päätettiin.kun sovittu päivä koitti,en kuullut ko.miehestä mitään koko sinä päivänä!

Myös kaikki muut asiat mitä hän oli minulle luvannut,eivät
koskaan toteutuneet.

Meni n.kuukausi tai pari,kun hän löi minua ensimmäisen kerran.Sitten hän halusi koko ajan tietää, missä olen ja kenen kanssa.

Käyn lukiota,ja jouduin jättämään talvella yhden jakson kokonaan käymättä koulua,koska "opiskelu oli minulle tärkeämpää kuin hän".

Olen yrittänyt lopettaa suhdetta,mutta hän ei suostu.Asun yksin,ja elän tällä hetkellä jatkuvassa pelossa.

Tämä mies yrittää välillä kaikin keinoin päästä asuntooni,mitä ihmeellisimmillä tekosyillä.Jos päästän hänet sisään,hän ei suostu poistumaan,vaikka pyydän,vaan saattaa jäädä 1-7 vuorokaudeksi makoilemaan sängylle ja tuijottamaan elokuvakanavia.

Täytyykö minun todella vaihtaa asuinpaikkaa tämän takia?

En uskalla mennä poliisille,koska hän on uhkaillut minua,eikä itsetunnostanikaan ole enään kuin rippeet jäljellä.

En pidä enää juurikaan yhteyttä muihin ihmisiin.Nautin todella niistä päivistä,kun saan olla rauhassa.(onneksi niitäkin on...)

18

560

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • m50-..

   paikkakuntaa,ovat niin sitkeitä takiaisia että ei niistä muuten eroon pääse koskaan jos asut samalla paikkakunnalla.Karmivia tyyppejä luonnevikaisia.Kannattaa seuraava poikaystävä valita huolella.

   • häiriökäyttäytymisellä

    ei ole mitään tekemistä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa, muutenhan puolet suomalaisista miehistä saisivat saman diagnoosin.
    Normaali mies - ihastui-lupaili ummet lammet- ja kun tosipaikka koitti - häipyi! Näitä nyt on joka mutkassa, yritä vaan päästä eroon ja älä luota turhiin lupauksiin.


   • jos on
    häiriökäyttäytymisellä kirjoitti:

    ei ole mitään tekemistä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa, muutenhan puolet suomalaisista miehistä saisivat saman diagnoosin.
    Normaali mies - ihastui-lupaili ummet lammet- ja kun tosipaikka koitti - häipyi! Näitä nyt on joka mutkassa, yritä vaan päästä eroon ja älä luota turhiin lupauksiin.

    todettu kaksisuuntainen on silloin oltava sen verran miestä ottamaan lääkitys.

    Mies on yksinkertaisesti LUIHU.


  • risukasan alla ikuisesti

   Vaihda asuinpaikkaa ja pakene ajoissa.
   Mies on luonnevikainen.
   Kerää voimasi ja puhu jollekin ystävälle, että saat ulkopuolista tukea/apua.

   Tein luonnevikaisen miehen kanssa lapsen
   ja joitakin vuosia sitten pääsin eroon miehestä, löysi uuden uhrin,
   mutta lapsi(nyt jo aikuinen) on sairas.
   Isä ei koskaan ole välittänyt hänestä paskaakaan.

   Vielä selviät vuodella, jos jälkikasvua tulee tiedossa on elinkautinen.

  • annettu hyviä

   neuvoja... mutta ellei henk.koht. ole kokenut pelkoa parisuhteessa tai sen loputtua, on helppoa neuvoa, miten pitää menetellä.
   Minä vaihdoin paikkakuntaa ja kävin maistraatissa tietosuojaamassa osoitteeni, eli se toimi kuten salainen puh.numerokin, eikä tämä ex-rakkaus koskaan enää häirinnyt elämääni.

   Ovethan saa rikottua, samoin ikkunat ja syksyllä,sekä talvella on kotona oltava valot, joista hra Häirikkö näkee, että olet sisällä.
   Poliisi tulee, kun ehtii ja yleensä ei ehtinyt.Mikäli ehti, veivät herran yöksi putkaan ja aamulla Hän otti lisää vauhtijuomaa ja ei kun takomaan minun oveani ja räyhäämään niin, että sain häätövaroituksen.

   En vastannut puheluihin, en tekstareihin, kävellessäni esim. kauppaan, katselin tarkkaan, mistä tämä inhotus puhaltaa eteeni, kunnes viimein oli pakko miettiä, miten tästä yleensä selviää.
   Lähestymiskieltolaki tuli voimaan ja hain tätä kieltoa, mutta ei se pidätellyt mitenkään, siksi muutin.
   Nyt elän aivan erilaista elämää, en pelkää, eikä pää kääntyile kauppamatkoilla mihinkään suuntaan, en varo tiettyä autoa ja olen hyvin kiitollinen, että selvisin hengissä.

   • psykopaattiko?

    Voin uskoa, että elämäsi on ollut yhtä helvettiä.
    Kuitenkin, haluan sanoa, ettei bipolaarinen pääkoppa ole psykopaattinen. Toki voi olla, mutta usein bipot ovat kärvisteleviä itsekeskeisiä murheenkryynejä.

    Itse ainakin tunnistan henkisen epätasapainon, vauhtijaksot, addiktiot ja rajut masikset, unihäiriöt mielummin bipoiluun kuin väkivallan. Jokaisen perusluonne tietysti lyö esiin joka sairaudessa. Jos lääkitys ja elämänrytmi pysyy ookoona, ei bipoja tarvitse pelätä. Ei tosiaankaan.

    Narsistit ovat pahempia. Manipuloivia hirviöitä.

    *kokemuksen syvä rintaääni*


  • ei kyllä...

   todellakaan ole tyypillistä bibolle. Tiytysti bibolla voi olla lisäksi muitakin diagnooseja, jotka aiheuttavat tuollaista käyttäytymistä.
   Bibo aiheuttaa todella voimakkaita masennusjaksossa, joissa voi olla itsetuhoisa, ja tehdäkin itselleen jotain pahaa, ellei ole niin huonossa kunnossa, ettei jaksa edes vahingoittaa itseään.
   Bibolla voi olla täysin oireettomia jaksoja, varsinkin jos lääkitys on asianmukaisesti käytössä.
   Hypomanioissa saa paljon aikaiseksi. Siivoa kodin, urheilee hulluna ja muutenkin energiaa riittää asioiden huolehtimiseen huomattavasti enemmän kuin tavallisilla ihmisillä.
   Maniat ovat jo niin vauhdikkaita, että siinä bibo saa usein omat asiansa täysin sekaisin esi. juomalla, järjettömällä tuhlailulla, järjettömillä seksisuhteilla jne...
   Itse olen bibo, ja voin kyllä sanoa, etten todellakaan tahdosatuttaa ketään. Jos jätän lääkkeeni ottamatta, alan tuhota OMAA elämääni.

  • hfhfff

   Mun mielestä, toi sun äijäs on narsisti ei mikään bibopää.

  • osittain

   Ikävä tilanne sinulla. Haluan kuitenkin tuoda esille seikan jonka muutkin ovat todenneet. Tuolla käytöksellä ei ole tekemistä maanis-depresiivisista oireista. Hänellä saattaa olla toki tuo diagnoosi, mutta usein bipoilla on myös persoonallisuushäiriötä.

   Jos kuvauksesi halutaan lääketieteellistää, niin kyseisellä on jonkinasteinen persoonallisuushäiriö kuvaamasi perusteella.

  • kokemusasiantuntija

   Ikäviä nuo ongelmasi. Itse en oikein lähtisi liikenteeseen oletuksesta että mihen käytöksen kummallisuudet kumpuaisivat biposta.

   Jos näin on niin se on sinulle varmaan helpotus koska bipo on luonteeltaan aaltoilevaa. Siis tyyppi hyytyy jossain vaiheessa "ahdisteluun" bipo ei myöskään jaksa vaania kauaa samaa kohdetta.

   Diagnooseja on väljennetty ja bipo diagnoosin saa helposti kukatahansa jolla on outoja mielialan vaihteluja aina varmemmin jos lisäksi on päihdekäyttäytymistä, vaikka tieteellisesti on todistettu että bipoa ei voi diagnosoida ellei päihdekäytössä ole ollut vähintään puolen vuoden taukoa.

   Bipot eivät ole muita väkivaltaisempia eivätkä rikollisempia. Vankilassa melkein kaikki mielenterveysongelmaiset ovat suhteessa yliedustettuina varsinkin tappajissa skitsojen määrä ylittää heidän suhteellisen määrän koko väestöstä yli sata kertaisesti. Valition mielisairaaloissa ja vankimielisairaaloissa kaksisuuntaisia on suhteessa vähän ja vankien joukossa kaksisuuntainen mielialahäiriö on yhtä harvinaista kuin normi väestölläkin.

   Näillä perusteilla epäilen että vaikka miehelle saataisiin "toimivat" mielialan tasaajat ei se auttaisi juuri tilannettasi.

   Nuo jaksot joista puhuin saattavat vaihdella mutta vuosi alkaa olla jo ääripitkä aika siinä vaiheessa bipo suuntautuu muualle tai masentuu kokonaan.

   • Anonyymi

    Korjaisin tähän tekstiin että myöskään skitsofreenikot eivät ole yleensä rikollisia. Se on myytti että he olisivat yleisesti murhaajia. Joskus hyvin harvoin on tapauksia joissa skitsofreenikko murhaa harhoissaan jonkun. Kuten joku tapaus jossa joku skitsofreenikko tappoi bussissa vieressään istuvan ihmisen koska luuli häntä joksikin avaruusolioksi. Nämä tapaukset ovat todella harvinaisia. Vankien keskuudessa yleisiä ovat tietyt persoonallisuushäiriöt ja adhd.


  • Anonyymi

   Joo,kohta 5vuotta bipo mies roikkunut,emme asu yhdessä,eikä tulla asumaan,kun en ketään saman katon alle huoli. Tuo mies vaan ei tajua,etten jaksa häntä. Olen sanonut muuttavani ja hän vaan,että on hänellä auto,jolla tulla kyläilee. Voi jestas. Varmaan muutan osoitteen salaiseksi ja puhelinnumeron myös.

  • Anonyymi

   Höpö höpö, kaksisuuntaisella ei ole mitään tekemistä kuvailemasi henkilön käytöksen suhteen.

   Maniassa ”kunnon” kaksisuuntaista sairastava sekoilee ihan keskenään ja masennuksessa taas käpertyy omaan kuoreensa. Ei kaksisuuntaiset ole väkivaltaisia. Enemmänkin keskittyvät vain itseensä kaikissa oloissaan.

   • Anonyymi

    Sellaista sairautta kuin kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole olemassa. Tietenkään mikään käytös ei silloin johdu sellaisesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellaista sairautta kuin kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole olemassa. Tietenkään mikään käytös ei silloin johdu sellaisesta.

    On se olemassa, mutta suurella osalla väärin diagnosoitu.


  • Anonyymi

   Aloittajan mies on luultavasti narsisti. Eivät ole kaksisuuntaisen oireita nuo.

  • Anonyymi

   Se on vain sanottava nyt loppu ja poliisille,jos alakaa häiriköiä. Mulla oli jonkinmoinen suhde bipo / narsisti mieheen. Eläkkeellä on , vaikka suht keski iässä,mutta ilmeisesti mielenterveys kovin huonolla jamalla.. Porno,olut,rahapelit hänen elämän tärkeimmät. Ns rahapäivinä kiitää ympäriinsä pelaamassa ja olutta ostaa monta kertaa viikossa. Monenlaisia ongelmia hänellä on. Joskus häädön meinannut saada,kun pelannut vuokrarahatkin...Seksiä kai pelkästään meidän juttu oli,vaikka humalassa laitteli viestejä kuinka rakastaa minua. Käytännössä se rakkaus ei missään näkynyt. Ilmeisesti koitti luritella,jotta saisi useammin seksiä. Aloin vaan inhota ja ahdistua koko ihmisen näkemisestäkin. Lääkkeitä ei kuulema tarvia ja tietää milloin menee liian lujaa,silloin hakee lääkkeet. Ne kuulema maksaa liikaa. No onhan se raha pois pelaamisesta ja juomisesta. Että tämmöstä.

  • Anonyymi

   Joka päivä toi bipo ramppaa eksällään,lasten varjolla. Pääseekö eks ikinä tuosta. Vammainen lapsi heillä. Minä en jaksanut tuota miestä,kun kertoi kaikille meidän sex asioita.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   246
   18760
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   366
   6912
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2059