Miten tarjota juttua?

Vihreä free

Aloittelen free-toimittajan työtä ja haluaisin tarkempaa tietoa siitä, miten juttua kannattaa eri lehdille tarjota tässä vaiheessa, kun oma nimi ja tyyli ei ole heille tuttu. Jos kertoo vain jutun aiheesta, niin eiväthän he tiedä, millä tyylillä kirjoitan eli eivät välttämättä luota, että kirjoitus olisi laadukasta.

Tämän vuoksi ajattelisin, että voisi lähettää koko jutun valmiina maililla. Mutta onko tämä huono? Eli lehti voi "varastaa jutun", tekee samasta aiheesta itse omanlaisensa.
Vai lähettääkö aiheen ja osan jutusta?

Soittaa muutaman päivän päästä, jos vastausta ei kuulu.

Onko päätoimittaja oikea osoite?

Neuvokaa te ammattilaiset, kiitos.

8

1680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vpt.

      Ei ole tarvetta.

    • vuoropäällikkö

      kaikki lehtitalot ovat supistaneet hankintoja freetoimittajilta ja pienentäneet taksojaan, sitäpaitsi printtimedia on totaalisen kuoleva ala, vuoden sisällä kaatuu useampia printtilehtiä. Muutenkin yhdyn edelliseen eli olet vuosikaupalla myöhässä, alalla ei ole tulevaisuutta.

    • helpoin tapa

      Eiköhän nykyaikana helpoin tapa tulla nähdyksi (ja arvioiduksi) ole bloggaaminen. Kynnys ainakin on matala, mutta tietysti jutuissa pitäisi olla sellainen juju, että se kiinnostaa laajemminkin.

      • :=)))

        Tavispulliaiset blogeista ei kukaan maksa mitään.


      • rikastuakkin
        :=))) kirjoitti:

        Tavispulliaiset blogeista ei kukaan maksa mitään.

        Maksetaahan siitä ja hyvinkin jos vain jaksat innostua alasta/harrastuksesta. Tarjoavat vain blogeissasi mainostilaa. Aluksi luultavasti yritykset saattavat olla valmiita maksamaan tuon muutamankympin kuukaudessa. Mutta nyt useampi aloitteleva blogi tarjoaa mainostilaa yhdestä bannerista jo lähtöhintana sen 150,- € kuukaudessa.

        Mieti sitten mitä blogisi kävijämäärän jälkeen voi tuoda sinulle?
        -> EI! Jos et saa miljoonia kävijöitä käymään blogillasi tiheään tahtiin niin et kyllä rikastu. Mutta tavoitteet korkealle ;)


    • Duke.of.America

      Voisi tietysti tavata tuottajan henkilökohtaisesti jos mahdollista.
      On totta että paperiin painettu on kohta aikansa elänyt. Jos olet hyvä kirjoittaja, niin hommia löytyy myös sähköisen viestinnän alalta.

    • Vastauksia!

      Viestiketjun aloittaja tuskin kysyi kannattaako tämä. Miksei kukaan tässä kateellisessa maailmassa anna oikeaa vinkkiä? Vihreä free -nimimerkki voi olla vaikka kuinka hyvä kirjoittaja, tai saada ainakin yhden juttunsa läpi. Minäpä en sen koommin aiheesta tiedä, mutta ehkä voit soittaa lehtien toimitussihteereille ja kysyä miten kannattaa edetä. Pakkohan heidän on ohjeet antaa. Lähetä sitten lyhyempi juttunäyte ja palaa puhelimitse asiaan uudestaan. Päätoimittaja ja toimitussihteeri ovat ehkäpä ne osoitteet, ja jos eivät ole, niin neuvovat mikä on. Ei näissä jutuissa kuitenkaan ole valmiiksi kirjoitettuja sääntöjä.

      • Toinen vihreä free

        Olen useampiin lehtiin yrittänyt soitella. Jos lopulta olen saanut esim. toimitussihteerin kiinni, kyseisen henkilön ääni on ollut hyvin kyllästynyt ja vastaanotto muutenkin kalsea. On vaan ilmoitettu, että heidän omat toimittajat tekee heille kyllä tarpeeksi juttuja ja aihekaan ei kiinnosta... Kerran kävi sitten niin, että ehdottamastanii aiheesta, joka ei kuulemma ollut tarpeeksi ajankohtainen, oli n. puolen vuoden sisällä tehty lehteen juttu.

        Eli ainakaan ei kannata soittaa ja kertoa juttuideoitaan. Ne varastetaan. Alalle pääsy tuntuu tosi vaikealta ja alalla jo olevat kohtelevat alasta kiinnostuneita hyvin kylmäkiskoisesti. Tuntuu, että ne uudet kirjoittajat, jotka saavat juttujaan läpi lehteen, ovat jonkun toimittajan sukulaisia. Tiedän parikin tällaista tapausta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe