Aihe

Kasvien nopea huonontuminen?

ayoomi

Mistä johtuu, kun mun kaksi XXL-kokoista miekkakasvia on menny todella nopeasti huonoon kuntoon, suurin osa lehtistä on muuttunu keltasen/ruskeeksi ja hauraaksi. Auringon valoa ne ei saa, loisteputkista kylläkin. Ne on ollu mulla tosi monta vuotta, aina menestyny hyvin, ja nyt sit yhtäkkiä? :O Olen pistänyt veteen TetraPlantin FloraPridea, mutta mitä muuta voin tehdä?

4

357

  Vastaukset

  • Oletko käyttänyt pohjalannoitteita ollenkaan ? Onko partista ? Kuin vanhat loisteputket on ?
   Itse olen välillä nostanut miekkoja pois altaasta ja poistanut lehtiä, niin että jää vain pienemmät, juuriakin olen samalla pätkinyt, eli "uudistanut" kasvin, n. puolen välein, partiksen ruokahalusta riippuen olen tehnyt tiuhempaankin. Saattaa ryökäle pötkytellä lehdellä vaikka viherruokaa (kurkku/kesäkurpitsaa) on vieressä.

   • Lositeputkia on 2, ja ne on ollu... vähän yli 4 vuotta. Partamonneja (eikä muitakaan vastaavia) löydy. Pohjalannoitetta en oo käyttänyt, vaan sitä mainitsemaani FloraPridea :D Ja oon myös tehnyt samanlailla kun sä, nostanut pois ja harventanu lehtiä, koska noi siis kasvaa todella nopeesti.

    Mut olisko aika siis ostaa uudet loisteputket? sitä pohjalannoitetta?
    Miten sellasta muuten käytetään, ja missä muodoissa niitä myydään? :D


   • ayoomi kirjoitti:

    Lositeputkia on 2, ja ne on ollu... vähän yli 4 vuotta. Partamonneja (eikä muitakaan vastaavia) löydy. Pohjalannoitetta en oo käyttänyt, vaan sitä mainitsemaani FloraPridea :D Ja oon myös tehnyt samanlailla kun sä, nostanut pois ja harventanu lehtiä, koska noi siis kasvaa todella nopeesti.

    Mut olisko aika siis ostaa uudet loisteputket? sitä pohjalannoitetta?
    Miten sellasta muuten käytetään, ja missä muodoissa niitä myydään? :D

    Loisteputket kannattaa vaihtaa 1-2 vuoden välein, vähintään, menettävät tehoaan. Itse olen käyttänyt pääsäänöisesti jbl:n 7 pohjalannoitetta ja miekat rehottaa, partiksen herkkuttelusta huolimatta, myydään akvaarioliikkeissä, netistä esim. akvaarioon. fi tai tulipyrstöstä, saa myös pohjalannoitteita, itse tilasin viimeksi tetran tuotetta ja hyvin silläkin kasvaa.


  • Se voi olla osa syy, uusien vaihto... montako putkea; yksi kasviputki yksi 10000kelvinin akvaputki sekä ehkä sitten vielä jokin aquastar sävy.

   Ravinteiden tarve kasvin kasvaessa tietenkin kasvaa samalla ... suosittelen hankkimaan kasvilannoitteet akvaariotekniikka. nettikaupasta, laatu tavaraa edullisesti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   359
   17585
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   672
   10007
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   64
   6177
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2453