Aihe

Kasvit murjottaa...

Huokaus.

Mitähän teen väärin, kun akvaarion kasvit näyttävät aina olevan allapäin. Tarkoitan, että ne ikäänkuin murjottavat...eivät ole kuolleet vaan repsottavat sillä tavalla allapäin, lehdet vähän kurttuisena ja hauraina. Vähän niinkuin viherkasvit nuupottavat jos niitä on unohtanut kastella ja virkistyvät sitten siitä kun niitä kastelee.

Kasveissa ei ole levää (sampimonnit hoitaa homman...), ei ole laikkuja, reikiä, töhnää, karvaa, ruskehtuneisuutta (joskus vähän mutta monnit putsaa) tai mitään muutakaan. Ne vain ovat allapäin ja enemmän lerpsottavat maata kohtin, kuin että uljaina ja virkeinä siellä seisoisivat. Alkaa itseäkin masentaa, kun koittaa hoitaa oikein, mutta ne vain lurpottavat...

Kasveja on:

Intianvesitähdikki (jotkut latvalehdet on virkeitä, muut kurttuisia ja väsyneitä)

Herttamiekkakasvi (lehdet vähän kurttuiset, allapäin)

Jättiläismiekkakasvin taimia (vähän läpikuultavat, allapäin nekin)

Jättiläisvallisneria (muutama hyvä lehti, mutta muuten läpikuultavia, aina saa karsia ruskeita pois)

Karvalehti (latvassa vain pikku pätkä hyvää vihreää, muutoin harva ja nuutunut)

Liuskavesisaniainen (tässä paljon hyviäkin lehtiä, mutta paljon myös huonoja...olen karsinut pois)

Jaavansaniainen (kantoon istutettu, näissä vähän yritystä mutta ruttuiset ja rumat kuitenkin pääasiassa)

Akvaario on 315-litraa. Nitraatti on pysynyt koko ajan aika matalalla, ei ole juuri 5-10 mg/l yli noussut. Nitriittiä ei ole ollut missään vaiheessa kypsytyksen nitriittipiikin jälkeen.
Lannoitan vedenvaihtojen (kolmannes tai vajaa puolet viikossa) yhteydessä nestemäisellä PMDD:llä. Miekkakasvien ja jättivallun juuriin olen laittanut Satekin voimapellettejä ja muutamia Tetra Initial Sticks rakeita.

Giant-valaisin. 2 putkea, nämä:
http://www.petshop.fi/sera_plant_color_t8_36w.html
http://www.petshop.fi/aquarium_accessories/lighting/fluorescent/sera_tropic_sun_royal_36w.html

Putket tuli valaisimen mukana, ovat uudet ja olleet käytössä nyt n. kuukauden tai pari. Ostin niihin Arcadian heijastimet.

Haluaisin akvaarioon useamman putken, mutta ongelma tulee sovittelussa. Toista 2 putken valaisinta ei mahdu viereen, kun Fluval ulkosuodattimen putket ovat tiellä. 1 putkista 130 cm pitkää valaisinta en ole mistään löytänyt. Useamman valaisinkotelon kanssa häsääminen tuntuu aika tyhmältä...kun akvaarion lasit pitää saada pois niin siirtele siinä sitten niitä koteloita edestä.

Onko olemassa 3-4 putken valaisinkoteloita?

Monimetallisysteemit kiinnostaisivat, mutta lompakko on vielä eri mieltä.

3

356

  Vastaukset

  • Millainen pohja sinulla on akvaariossasi ja kuinka paljon pohjamateriaalia on? Mielestäni sinulla on ainakin lannoitus ja valaistus kunnossa. Kuinka paljon laitat lannoitetta? Entä jos lisäisit sitä hieman? Onko akvaariossasi levää? Oletko kokeillut EasyCarboa tai vastaavaa? Oletko harkinnut hiilidioksidin lisäystä? Siitä kasvit tykkäävät takuulla ja on edullinen ja helppo tehdä itsekin esim. limpparipuulosta.

   • on. Laitan lannoitetta ohjeen mukaan, kasveja on kuitenkin aika runsaasti. Olen laittanut vedenvaihdon yhteydessäkin aina koko akvaarion tilavuuden mukaan lannoitetta. Levää ei ole. Valot on päällä 12 tuntia, keskipäivällä oli parin tunnin valokatkos mutta jätin sen pois, koska levästä ei ole merkkiäkään ja ajattelin kokeilla piristääkö se kasveja.

    Olen käyttänyt nestemäistä EasyCarboa maksimiannostuksella nyt kohta 2 viikkoa. Ja olen harkinnut tuota itse tehtyä hiilarisysteemiä...olen aika käsi rakentamaan mitään mutta haluaisin ehdottomasti kokeilla mitä ihmeitä se saisi kasveissa aikaan!


   • Huokaus. kirjoitti:

    on. Laitan lannoitetta ohjeen mukaan, kasveja on kuitenkin aika runsaasti. Olen laittanut vedenvaihdon yhteydessäkin aina koko akvaarion tilavuuden mukaan lannoitetta. Levää ei ole. Valot on päällä 12 tuntia, keskipäivällä oli parin tunnin valokatkos mutta jätin sen pois, koska levästä ei ole merkkiäkään ja ajattelin kokeilla piristääkö se kasveja.

    Olen käyttänyt nestemäistä EasyCarboa maksimiannostuksella nyt kohta 2 viikkoa. Ja olen harkinnut tuota itse tehtyä hiilarisysteemiä...olen aika käsi rakentamaan mitään mutta haluaisin ehdottomasti kokeilla mitä ihmeitä se saisi kasveissa aikaan!

    Kasveilla, varsinkin intianvesitähdikki lopettaa välillä kasvamisen kokonaan, itsellä on silloin tällöin ollut vain muutama ranka (täysin lehdetömmiä) ja nyt vaihteeksi kasvavat hyvin, eli rehottavat kunnolla, se on sen kanssa ns. herran haltuun kasvaminen, tykkää kyllä pohjalannotteistakin. Miekkakasvien läpikuultavat lehdet kertoo siitä että jollekin maistuu, onko altaassa partis ?

    Ja vallu kasvaa myös miten sattuu, yleensä kun vallu villiintyy kasvamaan, niin muut ei kasva ja toisinpäin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   358
   17501
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   661
   9935
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   6093
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2425