Shoppailu Azoreilla

Nellixoxo

Toisesta nettikeskustelusta luin, että Azoreilla olisi hyvät shoppailumahdollisuudet, joku taas sanoi että ei ole. Olisiko mahdollista saada tietoa siellä käyneiltä, että onko tarjolla hyvin esim. merkkivaatteita tai elektroniikkaa, ja mikä on hintataso verrattuna Suomeen? Olisi myös kiva saada ihan osoitteita, että mistä siellä käymisen arvoisia liikkeitä löytyy, kun muissa keskusteluissa ei sitä selvinnyt. Majoitumme VIP executiveen, ja kuulin, että sen läheisyydessä olisi iso ostoskeskus, yritin etsiä netistä tietoa sen liikkeistä, mutta kun ei tuo portugali oikein taivu niin koin sen lähes mahdottomaksi...

-J

4

1219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merkkivaatteita on tarjolla jonkun verran ja luonnollisesti myös elektroniikkaa. Epäilen kuitenkin, että etenkään elektroniikan kohdalla Azorit eivät voi olla kilpailukykyinen hinnoissa. Azoreilla on vain 240 000 asukasta hajallaan yhdeksellä saarella ja kun matkailijoitakin käy vielä vähän, niin markkina on kaiken kaikkiaan pieni. Matka mantereelta Ponta Delgadaaan São Miguelille on noin 1500 km, mikä luonnollisesti vaikuttaa hintoihin korkeiden kuljetuskustannusten vuoksi.

      Tälle palstalle on tullut kommentteja matkailjoilta, jotka ovat löytäneet jopa edullisia merkkivaateitakin. Lähtökohtaisesti tilanne on niin, että tuontitavara on suhteellisen kallista kun taas Portugalissa tuotettu tavara edullista. Portugali on perinteisesti maa, jossa on tehty tekstiilituotteita ja tehdään edelleen samoin kuin kenkiä ja laukkuja. Vaatteista ja kengistä perittävä alvi on Azoreilla 14 prosenttia.

      Ehkä parasta on mennä Parque Atlânticon kauppakeskukseen (jota ilmeisesti haitte). VIP-hotellista on sinne matkaa noin kilometri isoa tietä pitkin aika suoraan länteen.. Tästä linkistä löytyvät kauppakeskuksen vaate- ja kenkäliikkeet:

      http://www.parqueatlanticoshopping.pt/store_directory.php#expand

      Vaatteet ja kengät ovat osastossa Moda.

      Ponta Delgadan vanhassa keskustassa on myös runsaasti vaateliikkeitä, joista osassa myydään kansainvälisiä merkkejä. Tällaisia liikkeitä ovat mm. Riviera Lady ja Riviera Homem (Rua Machado dos Santos), Mango, samalla kadulla, Stefanel (Largo da Matriz, 25, lähellä pääkirkkoa) ja Conforto (Rua do Mercadores) (http://www.lojasconforto.com/desporto.html).

      Tältä palstalta voi myös hakea sopivalla hakusanalla tietoa aikaisemmista viesteistä tämän sivun yläpalkissa sijaitsevaa hakutoimintoa Laaja haku käyttäen.

      Haulla hintataso löytyvät seuraavat viestiketjut:

      http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/hintataso tid:5550?perpage=25&term_keywords=hintataso

    • Samise

      Todella edullisia korkista tehtyjä laukkuja löytyi yhdestä Ponta Delgadan liikkeestä. Olin aika hämmästynyt hintatasosta sillä ne oli tuotu manner-Portugalista. Samanlaisia laukkuja olin katsellut Evoran kaupungissa Portugalissa ja olivat - hmmm, törkykalliita. En muista Ponta Delgadan hintoja, mutta käteen jäi kaksi laukkua heti :-)

      Itse etsin kenkiä, mutta mieleisiä malleja en löytänyt. Hyviä kenkiä oli paljon kyllä tarjolla, mutta etsin hieman erikoisempia kenkiä. Kohtuullisen edullisia kaiken kaikkiaan. Paljon oli Espanjasta tuotuja.

      Elektroniikkalaitteita katselin vasta sunnuntaina suljetun ikkunan läpi. Kannettava 17" näytöllä oli 500 euron päälle. Löytyy Suomestakin siihen hintaan, mutta tässä tapauksessa en päässyt lähemmin tarkastelemaan koneen speksejä ja niistähän se koneen hinta todella muodostuu. Halpakannettavissa on yleensä "liian" vähän keskusmuistia, pienempi kiintolevy ja markkinoilta poistuva prosessorimalli.

      Skootterit olivat aika täsmälleen saman hintaisia kuin Suomessa eli kuutioltaan 125cc - 250cc n. 3000 ja 4000 euron hintaluokassa. Huom. mallit olivat Piaggion Vespa ja Piaggio.

      Pienet kirppuautot uutena (en muista merkkiä) olivat 25 000 ja 30 000 euroa. Huh, miten siellä on liikenteessä niin paljon noita pieniä autoja vaikka hintaa on riittämiin.

      Pisti silmiin se, että en löytänyt juurikaan paikallisia nahkatuotteita. En lehmännahasta enkä kalannahkoista tehtyjä tuotteita. Luulisi, että materiaalia on tarjolla käsityöläisille enemmän kuin tarpeeksi.

      • Alan historiasta saariryhmässä en mene sanomaan, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana tietooni e ole tullut, että Azoreilla ylipäätään käsiteltäisiin naudan nahkoja tai että niistä saarilla valmistettaisiin tuotteita. Oletukseni on, että teuraseläinten nahat viedään Portugalin mantereelle käsiteltäviksi.

        Azoreiltalöytyy myös halpoja "kirppuautoja", mm. Aixam-merkkisiä, jonka saa runsaalla 10 000 eruolla ja jonka ohjaaminen ei Portugalissa vaadi ajokorttia. Ajoneuvon kapasiteetti on luonnollisesti rajoitettu, mutta riittävä esim. Ponta Delgadan kaduilla asioimiseen.

        Smarteista pyydetään n. 20 000 e. Portugali satsaa voimakkaasti sähkökäyttöisiin autoihin (Nissan-Renault) ja niiden latausasemiin.


    • masseur

      Ponta Delgadan keskustassa rantakadulla (Avenida Infante D. Henrique) on kaupungin ensimmäinen pieni kauppakeskus, SolMar Avenida Center, aikaisemmalta nimeltään Centro Comercial SolMar, jossa toimii mm. muutamia vaate- kenkäliikkeitä kansainvälisine merkkeineen (Gerard Darel ym.). Paikka jää vain harvalta turistilta kokematta, sillä niin keskeinen on sen sijainti. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee sitäpaitsi Ponta Delgadan ainoa "pilvenpiirtäjä", sunsaan 20-kerroksen maamerkki, joka näkyy kaikkialle lähiympäristöön. Kauppakeskuksen nettisivut aukeavat tästä: http://www.ccsolmar.com/. Liikkeet (lojas) sijaitsevat kerroksessa (piso) 0 (pohjakerros, Suomessa 1. kerros) ja kerroksessa 1.

      SolMar-kauppakeskusta vastapäätä meren äärellä on Ponta Delgadan satamakeskus Portas do Mar (http://www.craveirodesign.com/portas do mar.pdf), jossa myös on muutamia liikkeitä ravintoloiden, baarien ja kahviloiden lisäksi. Alueella on lisäksi jatkuvasti erilaisia tapahtumia. (Satamakeskuksen verkkosivut ovat ilmeisestikin tilapäiset, koska ne koostuvat pelkästä pdf-dokumentista.) Portas do Marissa myydään mm. purjehtijoiden tunteman Peter's Sport Cafén vapaa-ajan vaatteita. Tätä brandia voinee kutsua aidosti azorilaiseksi.

      Verkkosivuillani kerron enemmän Azoreista, ostosten teon lisäksi mm. ravintolakulttuurista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe