Kitaratekniikasta yms.

tyhmä kyselee

Tyhmiä kysymyksiä, osaaks joku auttaa:

1.Onks Costilla yleensä tuplakamat ku soittelee keikoila ja mitä nuo tuplakamat tarkoitttaa (kun jossain musasivuilla lukee näitä juttuja et se ja se soitti tuplakamoilla)?

2.Mikä on vibrakammen merkitys/hyöty ja käsittääkseni Costello ei paljoo käytä vibrakampea kun soittelee ja suurimmassa osassa sen keikkakitaroista ei käy ees koko kampea?

3.Ilm. jotain säröefektejä hällä on ja ns. vahvahpedaali?

4. Costi soittaa ilm. paljon ns. täppäystekniikkalla kun sen kädet menee monien biisien aikana samalla tavalla kuin Eddie van Halenilla ja hänhän on kuuluisa tollasesta ns. täppäystyylisestä soitannasta?

5. Saadaaks sillä jotain kaikua tai jotain kiertoa soittoon ja biiseihin kun välillä äijä soittelee kitara lappeellaa ja keinuttaa ja heiluttaa esmes jossain soolojen kohdissa tai biisien lopussa sitä kitaraa ja joskus tekee tällaista että heiluttaa ja keinuttaa sitä kitraa vahvistinta päinä ihan vahvarin edessä?

6. Entäs mitäs malleja nää Costellon luottokitarat on : yleensä hälllä on sellainen joku musta Suomalainen kitara (esim. Ratina Dvd) tai sitten puunvärinen kulahtaneen näköinen Straton tyylinen kitara (en tiedä onko Staro). useimmiten soittaa semmoisella oranssilla kitaralla jossa menee paljon kuvioita (kuten Eddie Van Halenin kitarassa) ja joka näyttää ihan Stratolta mutta se ei ole Stratocaster ja vielä useammin sillä on semmoinen ruskea kitara joka on aika erikoisen mallinen, pitkäkaulainen ruskean petsatun lankun näköinen kitara?

Miehen soittaminen ja esiintyminen on minun mielestä yhdistelmä Jimi Hendrixiä, Eddie Van Halenia, Ritchie Samboraa ja Costelloa itseään (jolla toki suurin paino). Mut jotenkin näyttää et noista olis imenyt heiman vaikutteita ja lisännyt sitten omia juttuja sinne sekaan.

1

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • retale

      Houdi, heti kärkeen, etten tiedä costista tuon taivaallista, mutta kitaroinnista ehkä enemmän.
      1. Tarkoittasko tuplakamat sitä, että kitara on kaikkien hilavitkujen jälkeen lähetetty kahteen vahvariin, jolloin saadaan strereona soimaan.(miksaaja sitten ajelee vahvarit eri laitoihin). esim chorus-efekti kuulostaa tosi isolta stereona.
      2. Vibrakampi on sormivibran huono korvike!!!!hevissä tietty nämä divebombit (kielen vire laskee rutkasti) kuuluvat asiaan ja rautalankasoundi perustuu osittain tohon kampeen. Muuten tosimies ei kampea tarvitse.;)
      3. Luultavasti molempia löytyy. Moni perinteinen rokkikitaristi kyllä hyödyntää nykyäänkin hyvän putkivahvarin säröä, sekun tuppaa olemaan monesti messevämpi.
      4. Tappinki rulez!! Kaikki kitaristit joskus täppäävät, toisille jää päälle. Vaatii tyylitajua sada siitä jotain muuta kuin karmea klishee, IMO. Nämä ovat niitä makuasioita.
      5. Kitaran heiluttaminen on kitaristin etuoikeus näyttää coolilta!!!Toki kaulan taivuttaminen antaa myös kevyen vibrakampiefektinkin. Oliskos tämä sitä? ( katos kaula "taipuu" , jolloin myös kielet löystyvät/venyvät). Jos kepakkoa heiluttaa vahvarin edessä, alkaa kitara kiertämään, eli vahvarin soundi palaa kitaran mikkiin ja jää ihanasti kiertämään tätä silmukkaa. MAHTAVA FX!Kaiun kanssa tällä ei ole tekoa.
      6. Äijän soittimista ei tietoa. muistan kuvan takaraivosta(omasta), jossa soitti PRS:ää. Soundinsa puolesta löytyy taatusti Gibsonin lesPauleja.
      Kukaan ei välty Henkkavaikutteilta, ja uskonpa että maestron levyhyllystä löytyy monenmoista rokkikukkoa. Oma tyylihän se muotoutuu vasta vuosien sahaamisesta, sisältäen paljon peruskauraa ja omia mieltymyksiä. Improvisoinnista innostuisin jauhamaan vaikka sivut umpeen ;)))
      Toivottavasti oli jotain iloa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe