Kuntosoutuvene

Lasikuitua

Etsin mahdollisimman kevytsoutuista ns. tavallista soutuvenettä. Mitä merkkiä ja mallia suosittelette?

Markkinoilta näyttää löytyvän hintaluokassa 2000 pelkästään kuntosoutuun tarkoitettuja veneitä, mutta tarkoitus olisi löytää hyvä ns. tavallisen veneen hintaluokasta, eli saisi maksaa korkeintaan 1000 €.

8

1209

Vastaukset

 • Olen myös katsellut kuntosoutuvenettä, siis sellaista millä oikeasti voi kuntoilla.
  Ei sellaista joka makaa rantaruovikossa 360 päivää vuodessa ja viitenä päivänä yritetään vaivalloisesti hiki saada irti, pyöriessä tuulen vietämänä. Tuloksena on kuitenkin vain kipeä selkä.

  Vaatimukset minulla ovat seuraavat: ulkohankaimet, liukupenkki, paino max 60kg, leveys noin 50---60cm, pituutta 5---6m, helppohoitoinen ja kaksikko.

  Eli tuollaiset olen löytänyt.

  Kotimaiset:
  www.salubris.fi

  Ulkomaiset:
  http://www.rowalden.com/pubsite/images/PDFs/Alden18Flyer.pdf
  http://www.rowvirusboats.com/virus/yole.html

  Kotimaista ei taida vielä saada mistään ja ulkomaiset tulee maksamaan >5000€
  Siihen jäi kuntosoutuveneen hankinta.

  • Perseen hiertyminen lienee suurin ongelma muovisella savolaisveneellä kuntoillessa. Onhan näihin tarjolla edullisia (universal-) liukupenkkejä?

   Eikös se tämmöisellä järjestelyllä olisi ihan kelpo peli. Soutajalle hidaskin vene voi tarjota yhtä tehokkaan harjoitteen kuin vaarallisen kiikkerä "kilpavene".

   Varsinaisesta vauhdin hurmasta ei edes Olympia-soutaja pääse nauttimaan, maisemakin aukeilla vesillä vaihtuu aina verkkaan, niin voisiko yrittää asennoitua siihen, ettei edes vauhdin tuplaamisella ole mitään merkitystä (tiedän, ei helppoa).

   Matka- ja retkisoutu on tietysti eri asia. • Row kuntosoutuvene on ihan asiallinen kuntosoutuun, mutta tuo veneen varaosahuolto on vähän niin sun näin. Ei tahdo ruottalaiset toimittaa niitä millään..

 • Riippuu vivahteista, jos miettisin suojasia sisävesiä, niin tuokin menis: https://www.liteboat.com/recreational-rowing-boats/

  Mut kyllä tuo Row 4,6 on ollut kuntosoutuun yleisveneeksi ihan hyvä merelläkin, antaa hieman pelivaraa.

  Kun jäät sulaa, soutu alkaa...

 • Hei, sellainen tuli mieleen, että nykyään on saatavissa myös sup-lautoihin helposti kiinnitettäviä ja edullisia airo/liukupenkkikokonaisuuksia. En tiedä onko Suomessa myyjiä, mutta nettiä selaamalla löytynee.

  Olettaisin helpoiksi, kompakteiksi ja kevyiksi systeemeiksi. Ei varmaan täytä ammattilaistason vaatimuksia, mutta näppärältä ovat näyttäneet.

  Kuulemma jotkut supit ovat suht' kevyitä ja nopeitakin melottavia. Itse melon kilpakajakkeja, joten en osaa ottaa enempää kantaa suppeihin ta soutuveneisiin.

 • Soutuharrastus onnistunee tosiaan parhaiten soutuseurassa. Ei melonta kelpais.

 • Tälläisen löysin. Täyttää ketjun aloittaneen viestin vaatimukset. Mutta tämä ketju aloitettiin tosiaan 10 v. sitten.
  http://www.hirvas.fi/449.html

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.