Isot ja pienet -jako

meillä isopieni koira

Hei!
Olen kuullut, että kaikki Helsingin koirapuistot oltaisiin nyt jakamassa pienille ja isoille koirille erikseen. Miksi näin? Meillä on Bichon frisé -uros, joka on pienestä asti ollut rakastunut isoihin tyttöihin, eikä niinkään välitä pienistä koirista (ei tytöistä eikä pojista). Sen kannalta tämä jako on aivan kamala juttu. Voin kuvitella, että kun sen lempitytöt tulevat aidan toiselle puolelle, se vaikka kaivautuu aidan läpi päästäkseen niiden luokse! Ja entä kun ison koiran pentu on ensin pienten puolella ja ystävystyy pienten koirien kanssa, mitä sitten ku se ei saakaan enää olla kavereiden kanssa samalla puolella?

Ymmärrän kyllä myös, että jotkut pienten koirien omistajat pelkäävät, ja myös isojen koirien omistajat saattavat ajatella koirien olevan liian rajuja pienten kanssa leikkimään. Siksi minusta olisikin hyvä, jos esimerkiksi joka toinen koirapuisto olisi jaettu. Mutta ei kaikki!

8

805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryynis

      ..muka voisi viedä pientä koiraasi isojen puolelle?
      Ei siihen ole estettä.

      • meillä isopieni koira

        Saako niin oikeasti tehdä? Jos näin on, niin hyvä meille. :)


    • miiuu

      Pienen koiran saa viedä isojen puolelle (omalla vastuulla) mutta isoa ei saa pienten puolelle.

      • meillä isopieni koira

        OK, hyvä, teen sitten niin. :)


    • jako tulee

      ..oma seitsenkiloinen tulee myös isojen kanssa toimeen mutta turvallisempaa oman kokoiset. en niinkään pelkää puremisia (vaikka puistoihin tuodaan usein ei sosiaalisia koiria..osaan hyvin tulkita niin omistajaa kuin varsinkin hänen koiransa eleitä ja tunnen koirani käytöksen erilaisissa tilanteissa..mutta turvakysymys myös tärkeä koska kun iso rouhauttaa pieneen kiinni jälki on sen mukaista ja kaikki ei vastaa omista koiristaan el.lääkärikuluineen tai käytöksen puolesta ja omaani en halua puruleluksi)

      suurempi kysymys miksi olen tyytyväinen puiston jakoon on koirien kokoerot ja seitsenkiloinen 30kg jyrättävänä(monet antaa koiriensa pomppia toisten päälle) tekee huonoa sen selälle joka ilmenee sittten viimeistään vanhuusiässä ellei aiemmin minkä ensimmäinen merkki on muuttunut käytös varautuneemmaksi. Eli sanoisin terve maalisjärki koirapuistoissa. Ja kysymys ei ole pelosta vaan turvallisuudesta.

      annan toki pikkukoirani mennä rauhallisten (ei päälle hyppivien)tasapainoisten koirien kanssa kuten tuttuni/tuntemani dobberin, appenzellerin etc.kanssa.

      • on mahtava juttu

        Ja kun ne isojen omistajat vielä pysyisivät sielä isojen puolella... Vaikka isojen puolella ei olisi ketään muita ja sielä pienten puolella kymmenen pikkuista juoksisi niin silti se on vain pysyttävä sielä mihin koira kokonsa puolesta kuuluu. Eri asia esim. jos talouteen kuuluu pieni ja iso koira ja se iso osaa kaikin tavoin käyttäytyä ja "ottaa huomioon" pienen koiran koon, (ja on rauhallinen tapaus) ja muille jo puistossa oleville/tuleville sopii että se isokin on sielä. Tietenkin pyydettäessä myös osaa hernettä nenään vetämättä poistua jos joku niin haluaa.


    • Mikki & Pluto

      Olin keskikokoisen (45 cm, 16 kg) koirani kera menossa pienten koirien aitaukseen, missä ennestään oli yksi koiraani hieman pienempi koira. Eikös tuon koiran emäntä heti meidät äkättyään ryhtynyt noitumaan: Tänne ette saa tulla, tämä on pienten koirien aitaus, menkää isojen puolelle! Siihen totesin, että omani ei ole iso, jos ei aivan pienikään, vaan keskikokoinen. Tämä ei tädille kelvannut, vaan samaan tyyliin hän jakoi meille poistumiskehotuksiaan. Lopulta hiillyin, ja annoin hänelle samalla tavoin takaisin.

      Tädin narttu kuulemma ei pitänyt uroksista. Kun narttu oli kerran ärähtänyt urokselleni, se ei enempiä lähestymisyrityksiä tehnytkään, vaan pysytteli minun lähelläni. Urokseni on poikkeuksellisen sosiaalinen yksilö, jonka kanssa ei koskaan ole kahnauksia syntynyt. Mutta tädin mielestä siis emme olisi saaneet hänen koiransa seuraksi pienten koirien aitaukseen mennä. Kumpainenkaan, minä ja koirani, emme viihtyneet tädin seurassa, joten poistuimme.

      Mutta jos on aitaukset isoille koirille ja pienille koirille, niin missä menee jako? Mihin kuuluu keskikokoinen? Olisiko jako tehtävä säkäkorkeuden perusteella vai painon perusteella ja siten, että jompikumpi riittää, vai molempien yhdistelmänä?

      Helsingissä tainnevat rajat olla 40 cm tai 15 kg. Jos jako menee kahteen, isot/pienet, rajan tulisi mielestäni olla ylempänä.

      Oma 16 kg painava koirani joutuisi tämän jaon mukaan isojen aitaukseen, jossa voi ulkoilla vaikkapa 80 kg painava tanskandoggi. Painojen suhde olisi tässä tapauksessa 1:6. Jos koirani olisi pienten puolella, sama suhde edellyttäisi pienemmältä koiralta alle 3 kg:n painoa. Löytyneekö sellaisia lainkaan? Jos pikkukoira painaa 8 kg, painojen suhde on 1:2. Oman koirani osalta vastaavasti isompi koira painaisi 32 kg. Mutta kun isojen koirien puolella ei mitään ylärajaa ole, kokoerot voivat olla - ja ovat - varsin huomattavat.

      Oikeampi jaottelu mielestäni olisi, että jako painon suhteen olisi yli ja alle 20 kg. Tällöin 80 kg : 20 kg = 20 kg : 4 kg (= 5 : 1). Tällöin molemmissa tapauksissa pienemmät koirat voisivat aitauksessaan kohdata suhteellisesti samanlaiset isommat koirat. Alle 4 kg:n painoisten kääpiökoirien tulisi oman turvallisuutensa takia pysytellä poissa yleisistä koirapuistoista. Toki niille myös voitaisiin antaa oma lyhyt ulkoiluaika pienten puolella.

    • mistä kuulit?

      Milloin tämmöinen jako olisi tulossa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe