Pupu eläinkaupasta?

iiberin

TIEDÄN että kasvattajalta hankkimat kanit omaavat aina paljon paremman taustan kuin eläinkaupan pupuset ja että kaikkialla suositellaan kanin ostamista vastuulliselta kasvattajalta. MUTTA olisiko mahdollista silti löytää eläinkaupasta rohkean, pirteän ja ihmisrakkaan kääpiölupan?

Ovatko kaikki kanit eläinkaupoissa huonosti hoidettuja ja arkoja?

Onko mitään esim. faunatar sivua jossa voi myymälän asukkeja vilkaista?

15

3935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsdsdssdsd

      No en tiedä mutta kyllä eläinkaupoistakin ihan hyviä voi löytää. Ja eihän se hoito ja erityisesti käsittely tietysti mitenkään edes VOISI olla yksityisen ihmisen tasoista, mutta ainakin Faunatar on ihan hyvä lemmikkikauppaketju. Ja voithan käydä vaikka paikan päällä katsomassa.

    • Mikoto

      Ostin oman kanini (11.2.09 syntynyt kääpiöluppa) noin kolmeviikkoa sitten Seinäjoen Faunattaresta ja sain aivan ihanan kanin. Heti ensihetkestä lähtien Elmeri oli tosi utelias ja rohkea. Tutki uutta häkkiään, eikä arkaillut ihmisiä. Kaikki aikaisemmat eläinkaupasta ostamani eläimet ovat aluksi olleet hyvin arkoja nurkassakyhjöttäjiä, joten yllätys oli iloinen, enkä ole katunut hetkeäkään sitä että ostin kanini eläinkaupasta. Elmeri oli kuulemma ehtinyt olemaan liikkeessä jo kaksi kuukautta, joten sitä on ilmeisesti siellä myös käsitelty säännöllisesti kun ei ole yhtään arka.

      Kannattaa ennen ostopäätöstä tarkkailla eläimen käyttäytymistä ja voit vaikka pyytää myyjältä saisitko nähdä kanin lähempää. Eläinkaupassa käydessään kannattaa myös tarkkailla eläinten elinoloja. Ovatko papanat oikeanlaisia, onko juomapulloissa vettä, näyttävätkö eläimet apaattisilta ja miten likaiset tai puhtaat kuivikkeet ovat? Tällaisista seikoista saa yleensä aika hyvän kuvan siitä miten eläimiä on liikkeessä hoidettu.

      • pienihopea

        Tietääkseni eläinkaupan kanit ovat kasvattajilta, niitä jotka eivät ole menneet kaupaksi.
        Itse esim. annan pupun mukaan papereiden lisäksi ruokaa ja purua, sitä ei varmastikaan eläinkaupasta saa vaikka hinta korkeampi.


      • Anonyymi

        saitko sen pupun heti kun pyysit sitä sielt?


    • hemeliinin omaava

      olen ostanut kanini faunattaresta ja en ole huomannut mitään merkkejä huonosta kohtelusta. ainoa miinus on ettei useimmiten saa tietää suvusta. mutta oma kanini ei ole koskaan tarvinnut eläinlääkäriä. (täyttää jouluna2v.) ihan hyvä vaihtoehto siis

    • eläinkaupasta

      Meidän kääpiöluppa on Faunattaresta, tosin sinne se oli tullut kasvattajalta, paperit saatiin mukaan, kani oli madotettu ja tatuoitu.

    • pjfufs999

      Kasvattajalta saa RODULLISEN KANIN. mutta eläinkaupasta voi SAADA YHTÄ IHANAN LUONTEEN JA AIVAN IHANAN KAVERIN

    • Heini-

      Kävin itse katsomassa Espoon keskuksen Faunattaressa kääpiöluppia. Sieltä löytyi 2 poikaa ja 2 tyttöä. Tytöt meni heti koppiin piiloon kun ihmisiä tuli terraarion lähelle. Pojat taasen vaikuttivat ihan uteliailta, varsinkin toinen niistä oli oikein leikkisä ja tuli heti lasin taakse katsomaan kun kyykistyi terraarion eteen. Hintaa pupuilla oli huimat 79€.
      Aika korkean hinnan takia päätin käydä vielä vanhassa kotikunnassani Mäntsälässä kyselemässä kaneja eläinkaupoista. Mäntsälän kaikki eläinkaupat ovat yksityisiä eivätkä mitään isojen ketjujen kauppoja. Ekan paikan omistaja kertoi ettei kaneja sillä hetkellä ollut myynnissä, mutta parin päivän sisään olisi syntymässä kaksi risteytys poikuetta, jotka tulevat myyntiin sitten 8 vk ikäisinä. Eläinkaupan omistaja siis kasvatti itse myytävät kanit ja kertoi että niitä varmasti käsitellään heti pienestä pitäen että tottuisivat varmasti ihmisiin. Näillä kaneilla hintaa olisi 55€.
      Kävin vielä toisessa Mäntsälän liikkeessä jossa oli poistomyynnit meneillään. Siellä ihastuinkin heti mustaan kääpiöluppaan ja vaaleanruskeaan leijonanharjashermeliiniin, jotka lähtivätkin mukaani sitten. Näiden hinnat olivat 59€, mutta toisen sain 49€. Kummatkin ovat mitä hurmaavimpia ja seurallisia kaneja. Tämänkin putiikin omistaja kasvatti itse myytävät kanit ja sain myös paperit kanien mukaan. Hän kertoi että yhden kerran olivat hamsteripulan takia joutuneet tukusta tilaamaan kaksi hamsteria, ja nämä olivat olleet aivan täysin villejä. Pelkäsivät ihmisiä ihan mielettömästi. Lisäksi ei ollut mitään tietoa mistä ne ovat tai edes milloin olivat syntyneet.
      Ja näin on valitettavasti aika usein isojen ketjujen eläinkaupoissa :( Kanit ja jyrsijät tulevat usein tukun kautta näihin kauppoihin. Varmasti löytyy myös poikkeuksia ja joskus myynnissä on suoraan kasvattajalta saatuja poikasia. Silti itse suosittelen ainakin käydä ensin vähän katselemassa muualla ja kyselemässä ennen kuin ostaa mistään isosta ketjusta mitään kania tai jyrsijää. Tai ainakin kannattaa ensin kysellä hieman kanin taustoista ja tosiaan pyytää saada tutustua ko eläimeen hieman tarkemmin :) Kaneja ehkä hoidetaan siellä kaupassa hyvin, mutta se ei tarkoita että ne olisivat täysin kesyjä/eivät pelkäisi ihmisiä. Ja toki kannattaa myös hieman nuita hintaeroja katsoa :)

      • jepamoi

        moii! Mä oon osatun mun kanin faunatarista ja se on maailman ihanin.
        Mun kani täyttää jouluna 1v. Ja mä oon harkinnut ottaan toisenkin kanin!


    • KaninOmistaja

      Minullakin oli pupu faunattaresta :) Eli 6 vuotiaaksi ja sitten kuoli syöpään ): Aluksi pelkäsi vähän ihmisiä, mutta alkoi vähitellen tykästyä ihmisiin. Aluksi ( asun yksin ) se kiintyi minuun. Eli kun kavereita ja sukulaisia tuli kylään niin kani meni sänkyni alle piiloon :D

    • kissathecat

      Nykyään onneksi aika monet eläimet tulevat kasvattajilta eläinkauppoihin, mutta kyllä niitä vielä tukustakin tulee. Valitettavasti meillä eläinkaupoissa ei ole aikaa käsitellä eläimiä niin paljon kuin olisi tarpeellista. Monesti paperittomien eläinten iästä tai rodusta saatettiin ihan suoraan valehdella. Meillä on ollut esimerkiksi myynnissä 6kk ikäisiä rottia, joiden tietotauluun kirjoitettiin 3kk. Meillä on ollut myynnissä myös kääpiöluppina kaneja, jotka ovat tulleet ihan lähitilalta muutaman luppakorvaisen risteytyskanin poikasista.Tämän takia olen lopettanut työni eläinkaupan myyjänä.

      Jos päädyt ostamaan kanisi eläinkaupasta niin tutki sen käyttäytymistä ja terveyttä tarkkaan ennen ostopäätöstä, Kököttääkö pupu korvat luimussa paikallaan tai piilotteleeko se kopissa? Rähmivätkö kanin silmät vai näyttävätkö ne kirkkailta? Kysy tarkkaan myyjältä kanin taustoista ja pyydä häntä esittelemään kania hiukan sinulle esim. sylissä tai mahdollisesti vapaana pienessä tilassa. Muista kysyä myös onko kani tottunut kynsien luikkuuseen.

      • nohuhhuijakkaa

        Ja sinunko moraalitajun mukaan irtisanoutuminen on ainoa asia, joka pitäisi ehdottomasti tehdä? Kusetus on kauppoja tehdessä niin laitonta kuin vain voi olla ja siitä seuraa sanktioita kun käry käy. Kuluttajasuojaan tuollaisesta siis vähintään olisi pitänyt ilmoittaa.


    • El.hoitaja

      Itse olen ollut neljässä eri eläinkaupassa harjoittelijana ja kolmessa niistä oli eläimiä. Ainakin kahdessa niistä oli oikeasti hyvin hoidetut eläimet ja itsekin hoidin eläimiä hyvin, onhan minulla niin paljon kokemusta eri eläimistä. Viimeisimmässä kaneille sai paperit mukaan ja oli tatuoitu ja myös osalle syyrialaisille hamstereille sai paperit.

      • kopoo

        Ei kait suurin ongelma se ole, etteikö eläimistä huolehdittaisi asiaan kuuluvalla tavalla. Eläinkauppojahan vahtii jopa läänineläinlääkärit, joten eiköhän se ole ihan oletusarvoista, että eläimistä huolehditaan vähintään lain vaatimalla tavalla.

        Sen sijaan muita ongelmia on pilvin pimein; eläimiä ei ehditä käsittelemään yhtä paljon kuin kasvattajilla, eläimet joutuvat useimmiten käymään läpi yhden aivan turhan välikäden, tukkueläimet jne.


    • Anonyymi

      Ei ole kaikki huonoja serkkuni osti eläinkaupasta ja hyvä luonteinen kani on mutta onhan kasvattajalta aina parempi:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe