nykyaika talon suunnittelussa ja media-kaapeloinnissa

messuilija

Tulipa käytyä Valkeakosken asuntomessuilla. Monessa talossa pisti silmään se, että ethernet-kaapelointia ei oltu tehty, ainakaan rasioista päätelleen kaapelointia ei ollut. Kaikenlaisia 'työhuone' yms. virityksiä oli kyllä sisustettu mutta mitenkä niissä sitten tietotyöläinen voi työnsä tehdä kun ei pääse verkkoon?

Muutenkaan it/audio/video puolella oli aika paljon vajausta. Taulutelkkareita ja bassokaiuttimia oli kyllä siellä sun täällä mutta mitään yhtenäistä ratkaisua näiden osalta ei ollut havaittavissa. Ei edes siinä 'poikamiehen' talossa. Vaikuttaa hiukan siltä, että suunnittelu näiden osalta on jämähtänyt jonnekin 80-luvulle.

lvi-puolella on paljonkin kaikenlaisia innovaatioita mutta kuka olisi edelläkävijä ja suunnittelisi hyvin it/audio-kaapeloidun kodin. Hinta ei luulisi olevan esteenä, kaapeli kun maksaa olemattoman vähän suhteessa lvi-yms. järjestelmiin.

Surkuhupaisaa on se, että Wahti-palvelu kauppasi messuilla ip-kameroita. Kytke siinä sitten kamerat asunnossa jossa ei ole kaapelointiakaan. Langattoman verkon puolestapuhujat voivat nyt olla hiljaa; langaton verkko toimii kun välissä ei ole mitään ja etäisyys tukiasemaan on alle 10 metriä, joten ainakaan asuntomessujen asunnoissa langattoman verkon etu jää kovin huonoksi. Tuskin sitä nyt kukaan laittaa pelkkää eteisen ovea kuvaamaan useita kameroita.

6

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • langattomia?

      Meillä on 3v vanhassa talossa langattomat nettiyhteydet, hyvin pelaa! Miehellä päätoiminen offiisi kotona, minulla ja teineillä muuten koneet päällä monta tuntia päivässä. Emme halunneet mitään turhia piuhoituksia, nyt on linjat vedetty keskukseen ja langattomat "mustat laatikot" ainoa näkyvä viite asiasta. Kantamaa riittää myös terasseille, kivaa näin kesäaikaan;)

      Samoin turvajärjestelmä on langaton, olisihan sellaisen piuhallisen saanut muutamalla tonnilla (:D) mutta otettiin tämä ja maksetaan parikymppiä kuussa. Kantama on riittävä, meillä isoimman huoneen ristimitta taitaa olla hieman yli 10m, ovelle saman verran - todennäköisesti varkaat tulevat ovista sisään jos haluavat. Alakerrassa toinen kamera vastaavasti sekä liiketunnistin joka mittaa koko talon mitalta (15m).

      Tv:t ja stereot yms, on niin epäoleellisia asioita että jos niissä on tavalliset piuhat kaapin takana niin mitä sitten? Tykki on katossa ja sen piuha piilotettu ontelolaatan saumaan.

    • ja miksi

      Eikös nuo sun mainitsemat jutut ole just niitä 80-luvun juttuja?!
      Ainut mikä taloista kaikkialla puuttuu, on videotykki mahdollisuus. Tosin se vaatisi 75 millisen viemäriputken (kahdesta nurkasta olkkarin katon keskelle), että kaikkien merkkien kaikki kaapelit ja liittimet sais sinne vedettyä.
      Saahan ne tietty viriteltyä pitkin katon saumojakin, mutta on vaan niin törkeen näkösii virityksiä.

      • saumaa pitkin

        koska päällä on pieni kotelointi. On se nyt siistimpi kuin joku viemäriputki (miksi 2 nurkasta?? Meillä vain yhdessä kohtaa?? "Kotelolle" tuli korkeutta joku 5mm ja on tosi huomaamaton.

        Langattomat siis 80 -luvun virityksiä? So what jos toimii ja säästää tonneja ns "älytaloon" verrattuna. Meille ihan riittävää - yleensä kuuntelen musiikkia vain autossa työmatkoilla;)


      • ?????????????
        saumaa pitkin kirjoitti:

        koska päällä on pieni kotelointi. On se nyt siistimpi kuin joku viemäriputki (miksi 2 nurkasta?? Meillä vain yhdessä kohtaa?? "Kotelolle" tuli korkeutta joku 5mm ja on tosi huomaamaton.

        Langattomat siis 80 -luvun virityksiä? So what jos toimii ja säästää tonneja ns "älytaloon" verrattuna. Meille ihan riittävää - yleensä kuuntelen musiikkia vain autossa työmatkoilla;)

        Joku kelpuuttaa tommoiset pintavedot ja joku toinen ei. Jos talo suunnitellaan hyvin ei pintavetoja tarvita.


      • pintaveto
        ????????????? kirjoitti:

        Joku kelpuuttaa tommoiset pintavedot ja joku toinen ei. Jos talo suunnitellaan hyvin ei pintavetoja tarvita.

        Tulipas tuosta pintavedosta mieleeni hauska tapaus. Uudessa kivitalossa oli ilmakanava vedetty pinnassa ja koteloitu kyprokilla. Isäntäväki totesi, että se kotelo antaa ihan kivasti ilmettä? taloon. HALLOO, KOTELO, ILMETTÄ?


      • messuilija

        Näin atk-ammattilaisena voin todeta, että langattomalla verkolla ei saada "ikinä" sitä hyötyä mitä saadaan kunnon cat6-kaapeloinnilla. Langattomat verkot eivät vaan yksinkertaisesti toimi ilman jatkuvaa säätämistä. 80-luvulla tarkoitin juuri sitä, että ollaan jämähdetty siihen tilaan, että vedetään vain ne pakolliset kaapelit sähköä sekä tv- ja radioantennia varten.

        Tykin kaapeloinnin ennakointi on hyvä juttu mutta ongelmallinen koska tykinhän voi sijoittaa mihin huoneeseen tahansa ellei sitten ole erikseen suunnittelija määritellyt sille paikkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe