5 päivän matka Budapestiin 6/09

matkakertomus

Teimme su-to 5 vrk matkan puolisoni kanssa Budapestiin ja Tokajiin nyt kesäkuun puolivälissä, matka oli yllätyslahja puolisoni 50v kunniaksi.
Ostimme Finnairilta valmiin 5 vrk lento hotelli paketin ja majoituimme 4* mainostettuun Domina Fiesta Inn hotelliin. Hotellin taso ehkä oli lähempänä meikäläistä 3 tähteä mutta erittäin siisti, hyvä palvelu, kunnon aamiainen jne, lisäksi erinomaisella paikalla liikenneyhteyksien suhteen. Yhteensä 2 hengeltä tuollainen matka maksoi 550 euroa, eli paikkansa pitää laman vaikutus matkojen hintaan.
Lentokentälle olimme tilanneet taksin valmiiksi, 1950-luvun Rolls Royce Phantomin olisi saanut 540 eurolla/suunta mutta ihan sattumoisin tyydyimme tavalliseen taksiin jolle tuli hintaa 59 euroa/menopaluu eli lähtöpäivänä haki hotellista.
Maanantaille olimme varanneet 4h opastetun kävelyretken Budapestissa, Suomi24-keskustelupalstalta löysimme opasMonikan joka puhuu hyvää Suomea, on ammattiopas ja tuntee kotikaupunkinsa oikein hyvin. Tuollaisella lyhyellä matkalla ei ollut ollenkaan huono idea ensin kulkea oppaan kanssa keskenään (julkisia kulkuvälineitä käyttäen myös) pitkin kaupunkia, saimme yleiskäsityksen nopeasti ja selville hyvät kulkuvälineet ja -reitit sekä runsaasti hyviä vinkkejä ruokailuun ja shoppailuun yms., sellaisiakin vinkkejä joita ei varmasti olisi löytynyt opaskirjoista yms. Opastettu kierros maksoi 15 euroa/nokka eli eipä juuri mitään.
Maanantaina illalla kävimme Tonavan risteilyllä jonka olimme varanneet näiden sivujen kautta tuolta liput-osiosta. Kummoinen tuo risteily ei ollut, ruoka keskinkertaista vain, mutta viihdyimme kyllä ja oli koko päivän kaupunkikiertelyn jälkeen kiva katsella paikkoja toisesta perspektiivistä.
Tiistaille olimme varanneet oppaan ja kuljettajan viemään meidät nopin 300km päähän Tokajin viinialueelle. Opas oli hyvin eksoottinen tapaus, puoliksi brasilialainen ja puoliksi unkarilainen nuori mies joka puhui hyvää engalntia ja tunsi paikat ja reitit hyvin. Pysähtelimme mnatkalla pikkukaupungeissa ja -kylissä ja teimme niissä lyhyitä kävelyretkiä, katselimme maisemia pikkuteidenkin varsilla ja kävimme syömässä miellyttävän, runsaan ja maukkaan maalaislounaan pienessä raviontolassa viiniköynnösten katveessa.
Tokajin kylässä kiertelimme kylää jalan ja tutustuimme suurimpaan ja kuuluisimpaan viinikellariin ja viinin valmistukseen, saimme maistiaisia noin kymmenestä eri Tokajin viinilaadusta näiden valmistusohjeineen. Samassa viinikellarissa oli mahdollisuus ostaa myös maisteltuja, ja muitakin, Tokajiviinejä mukaan ja 6 pulloa pakkasimme kasseihimme kotiinvietäväksi. Viinejä löytyi kyllä joka kukkarolle sopivissa hintaluokissa ja laatu oli erinomainen. Tällainen oma opastettu koko päivän (12h) retki maksoi 149 euroa/nokka ja sisälsi myös tuon lounaan ja viinin maistelut, opas- ja autonkuljettajapalvelut, henkilöauton polttoaineineen, hakivat hotellin aulasta ja samaan paikkaan palauttivat. Retken lisäbonukseksi olisivat halunneet esitellä vielä Gellert-vuortakin ja muitakin paikkoja mutta meihin matkaajiin iski kotimatkalla jo väsy joten jätimme sillä retkellä väliin.
Keskiviikon pääasiallinen kohde oli eläintarha jossa me aikuiset ihmiset saimme vierähtämään lähes 6h, sekä eläintarhaa ympäröivät puistot ja nähtävyydet.
Muun ajan kiertelimme ja kaartelimme jalkaisin ja ratikalla sekä metrolla pitkin ja poikin Budapestia ja ihailimme kaunista arkkitehtuuria ja hienoja puistoja sekä Tonavan maisemia. Kävelyä tuli harrastettua kymmeniä kilometreja.
Budapest osoittautui huippukohteeksi, toivottavasti palaamme joskus paremmalla ajalla ja pidemmäksi aikaa. 72h Budapest-kortti oli hyvä ostos vaikak emme sitä juuri muuhun kuin julkisiin kulkuvälineisiin tarvinneetkaan. Ruoka on kohtuuhintaista, 2 hengen parin ruokalajin illallinen viineineen maksoi noin 20 euroa yhteensä eikä tarvinnut poiketa paljoa pääkaduilta jotta tuohon hintaan sai hyvän aterian. Pääkaduilla emme edes katselleet hintoja.
Suosittelemme tällä nyt hankitulla vähäisellä kokemuksella lämpimästi Budapestiin matkailua ja retkiä myös muualle Unkariin, hieno maa!

2

1199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkakertomus

      Varasimme risteilyn Unkari.info-sivujen kautta, suosittelen niihin tutustumista jos aiot Unkariin.

    • fani5

      Mistä Tokajin retken saattoi tilata? Jos annat vinkin niin menen minäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe